3
  • duke
    #3
    Aki elhiszi, hogy a faszbuk nem tud barmihez korlatlanul hozzaferni az nagyon hulye.
  • Macropus Rufus
    #2
    összegezve: ismét kamuzott a facebook. Komolyan ezek ennyire hülyék? Nem most akar pert indítani kb. az összes állam az fb ellen? Erre most ez. Sztem a Mark hamarosan nagyon nagy sz@rban fogja találni magát.
    Azt kell tenni az facebook-al is mint anno az at&t-vel.
  • kvp
    #1
    Valoban nem tudjak elovasni alapbol, de amennyiben a telefonon levo szuro szerint gyanus vagy a felhasznalo be van rendezve megfigyelesre (NSA eloiras szerint), akkor a titkositott uzenet melle a kuldo oldal szofvtere odacsomagolja a feloldokulcsot is a ceg publikus kulcsaval titkositva (tehat csak a facebook tudja elolvasni az uzenet feloldokulcsat, amivel mar el tudja olvasni az uzenetet es az osszes korabbit is).

    Amennyiben pedig valamelyik fel jelenti be a beszelgetest, akkor ez a fel adja at a teljes beszelgetest titkositatlanul, ott nincs szukseg kriptografiai megoldasra. Ez utobbi siman vedheto.

    Az elso backdoor miatt igazabol a szolgaltatas csak a plausible deniability szintjet uti meg, tehat csak annyira nem tudjak elolvasni a kuldott uzenetek, hogy nagyjabol tagadni lehessen az elolvashatosagot egy birosagon. Az nem valodi vegpontok kozti titkositas, ha van benne gyari backdoor.

    ps: Ugyanezt az MI szuros megoldast epiti most be az Apple az osszes ios-es keszulekebe, igy nem csak a szoveges uzeneteket, hanem a tiltolistas kepeket is ki tudjak szurni es nem csak az atkuldotteket, hanem minden a keszuleken levo file-t (akar egy sajat keszitesu fotot is), belertve a kulso gyartok programjai altal kezelt adatokat is. (Mi az ami tiltolistas? Amire az adatbazis osszeallitoi azt mondjak hogy tiltott, ez akar lehet egy vicces mem vagy egy friss hir is.)