7
 • Sequoyah
  #7
  Mert azert meg mindig hatekonyabban lehet sok mindent szemtol szemben megbeszelni. Sok minden hamarabb megvan ha odaallok a masik ember fele, es nem 5 emailt kell kuldenem mire eszreveszik...

  Lehet otthonrol dolgozni, de ne csodalkozz ha csokken a fizetesed, mert
  - A hatekonysagod csokken hosszu tavon
  - Nem csak a kornyekbeli draga munkaerovel versenyzel, hanem a vilag osszes szakmabelijevel
  - Hajlando is leszel lemondani valamennyi penzert a kenyelemert cserebe

  Szoval ha olyan a munkad hogy 100%-ban otthonrol vegezheto, akkor en aggodnek a helyedben hogy mennyire biztos az a munkahely... Foleg ha egy gazdag nyugati orszagban elsz.
  En inkabb olyan munkahelyet keresek ahol ertek az hogy helyben vagyok, es akkor hajlandoak lesznek premiumot fizetni erte. Jo esellyel 2-3 napot igy is otthon lehet tolteni hetente.
 • Cat #6
  Leginkább a HR-esek nem örülnek, mert megszűnik a céges lojalitás, és a fizetés növelésén kívül semmi mással nem lehet motiválni a dolgozót. Ezt a nagy cégek meg tudják tenni, de a kicsik nem.

  Eltűnnek azok az érvek, hogy "jó a légkör", "családias a hangulat", "munka után eljárunk közösen focizni", "gyümölcsnap", stb.

  Egyetlen dolog marad, mennyi a pénz?
  Utoljára szerkesztette: Cat, 2021.08.17. 14:32:50
 • grobs
  #5
  Sokféle ember létezik. Nekem évekbe telt anno (5 éve volt az első home office melóm) amíg megtanultam otthonról dolgozni úgy, hogy a munka is ment, de nem lett munkahely az otthonom. Az első időszakban a munka nem haladt, a másodikban túl sokat dolgoztam.
  Ettől függetlenül most bejárok heti 1-2 napot "szocializálódni", szinkronba kerülni a többiekkel (már aki bent van ... most pl. 1 ember). Annak, hogy minden nap bejárjak semmi értelme. Megvan a feladat, meg kell csinálni. Ha valami nem egyértelmű van Teams. Még fel is tudom venni, hogy visszanézzem ha bealudtam rajta. Próbáld meg ezt egy elő beszélgetésnél.

  A bejáráson meg alsó hangon spórolok 700k HUF-ot évente. Azért annak van jobb helye is minthogy elfüstöljem.
 • M2 #4
  Mellesleg nagyon vacak dolog otthonról dolgozni, hosszú távon az emberek nagy része nem is alkalmas rá. Amit meg lehet spórolni, az a közlekedésre szánt idő, de cserébe munkahely lesz az otthonból.
 • Zsombor99
  #3
  Mondjuk ha valamit a saját számítógépe előtt ülve is meg tud csinálni, akkor miért utazzon be egy irodába, hogy egy tök másik számítógép előtt ülve csinálja ugyanazt? Legfeljebb mondjuk céges VPN, oszt' bejelentkezéssel hozzáférhetne beutazás nélkül is.
  Nyilván az elmúlt világszintű helyzetnél rájöttek az emberek, hogy ha valamit meg tudnak csinálni távolról, akkor miért járnának be, ha ugyanúgy tudnak otthon is monitor előtt ülni, miközben ugyanazt csinálják? (...)
 • caprine #2
  Hadjatok már fel ezzel a homeoffice-os bullshittel. A melok legalább 85% olyan hogy nem lehet. Egy buszsoför, pénztáros, targoncás, rendőr, merós.... hogy dolgozik otthonról????? Ez csak az irodistáknál mehet.

  Aki megteheti az pláne hogy rászokik, az a vezetőség aki erre már az elején nem jött rá az hülye. Tartanak attól, hogy a munkahelyfüggöség megtörik, nem találkoznak a kollégákkal bomlik az összetartás, a fönök nem tudja lebaszni az embert, és sokkal könnyebben lépnek tovább máshova, lásd cikk eleje. Nem ördöngöség, csak gogyi kell hozzá hogy rájöjj márt az elején.
 • monk00
  #1
  Teljesen igazuk van. Ha otthonról eltudja végezni a munkáját valaki, akkor miért kell egy irodában kuksolni egész nap. Hacsak az irodai költségekre gondolok, akkor is jobban jár a munkaadó. Tud spórolni. Nem is keveset. Magyarországon meg, azt szeretnék, ha 24 órában ott lenél a munkahelyeden. Persze ingyen potyán. Nehogy még jól érezd magad otthon. Még a végén élvezed is a munkádat, és nem hülyülsz meg. Ez fáj nekik. Pedig hosszútávon, sokkal kifizetődőbb otthon dolgozni. Nem szabad ezt elereszteni, ha már egyszer bebizonyosodott, hogy otthonról is tudsz hatékony lenni...
  Utoljára szerkesztette: monk00, 2021.08.17. 06:45:10