14
  • wobbler
    #14
    Hihetetlen,hogy mennyire torzan fogjátok fel a dolgot !
    A srác azért tudja 2x-3x-os áron eladni a cumót,mert FELVÁSÁROLJA azokat a cikkeket,amire nagyobb a kereslet,mint a kínálat.Ha nem vásárolná fel Ő- / és sokan mások is / akkor nem lenne akkora hiány.Hogy akkor is várni kellene a kínálat felfutására a vásárlóknak - az egy dolog.De -szerintem- annak ellenére ,hogy jogilag nem büntethető az efajta cselekmény,elég aljas dolog kihasználni a potenciális vásárlókat.
    Önkényesen *beiktatja* magát az eladási láncba, haszonszerzés céljából,anélkül,hogy valódi értéknövelést végezne.
  • Palinko
    #13
    Igazad van az 6,4% haszonkulcs, legtöbb dolog amit üzletben vásárolunk 50%-nál kezdődik és onnan felfelé.
  • Tetsuo
    #12
    Biztos, hogy adózott, különben a mosolya nem lenne őszinte, ahogy hazánkban is elkaszálják a piti adócsalókat.
  • Evogordon
    #11
    Pontosan ezt akartam en is irni. Ha valaki nem tud varni hogy beszerezzen egy ps5-ot Msrp-ert es megveszi a ps5-ot 2x, esetleg 3x aron az az o baja/boldogsaga. Jol csinalja a srac.
  • Cat #10
    1,7 millió dollár az 500 millió forint. Ennyi értékű árunak már a megmozgatása is iszonyat meló, ez egy nagyméretű bolt komplett árukészlete.
  • Sippie
    #9
    a probléma ott van, hogy valószínűleg nem adózik utána, ahogy hazánkban is teszik a hasonló patkányok.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #8
    Amerikában $100k az kb egy normális éves kereset. Nem lehet azt mondani, hogy s****á kereste volna magát a srác.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.07.09. 07:47:53
  • Sydra
    #7
    A spekuláció hasznos tevékenység sok szempontból. Korai jelzést küld a gyártóknak a várható hiányról, segíti a tartalékok képzését és azt hogy az erőforrások oda kerüljenek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. És nincs ingyen, a felhalmozás csomó költséggel és kockázattal jár. Ha a spekulátor pozitívan jön ki az üzletből, akkor az igazolja, hogy a tevékenysége hasznos volt.
    Ha van verseny akkor spekulátor nem tud visszaélni semmivel. Ne csináljunk úgy mintha ő lenne az egyetlen eladó a piacon és nem a tízmilliomodik! És nincs olyan hogy "Nekem jár az a pokemon kártya ennyiért meg annyiért minden piaci viszony ellenére!". Ilyen gondolkodáshoz végtelenül önelégültnek és ostobának kell lenni.
  • cateran
    #6
    Nem latom a problemat....nem letfontossagu termekek, az emberek emelt aron is megvettek, magyaran a kereslet es kinalat talalkozott.....Alapszabaly az olcson venni, dragan eladni (nemcsak a tozsden) Raadasul botok nelkul (mar, ha igaz)
  • lammaer
    #5
    Megmondom őszintén, én irigylem a vállalkozó szellemű embereket, akik egyrészt meglátnak egy piaci rést, másrézt vállalják a kockázatot hogy arra alapozzák a bevételüket.

    Sajnos én nem vagyok ilyen, klasszikus "legyen meg a havi fix kockázat nélkül" tipusú bérrabszolga vagyok, akinek a megélhetése nem a saját kezében van.

    A kapitalizmusnak a srác által képviselt formája nekem szimpatikus, mivel az egyén teljesítményére, kezdeményezőkészségére és a piaci igények kielégítésére alapul. Ami életképes és igény van rá az virágzik.

    (itt most különválasztanám azt hogy az állam pl milyen egészségügyi rendszert épit, hiszen a kapitalizmus definíciója csak annyi hogy a termelőeszközök többsége magánkézben van és a szabad piac törvényei érvényesülnek. Az USen kívül sok kapitalista ország léteziktehát csak az US miatt elvetni ezt a gazdasági formát nem biztos hogy ésszerű)


  • lammaer
    #4
    Akkor lenne igazad, ha olyan dolgokról lenne szó mint élelmiszer, gyógyszerek és egyéb a mindennapi életvitelhez nélkülözhetetlen dolgok, amelyektől való megfosztás ténylegesen kárt okozna az egyéneknek és tényleg a mások nyomorán/szükségletein történő nyerészkedés lenne.

    Csak a cikkben nem erről van szó: pokemon kártyák, medence, playstation 5 - ahogy a srác is írta luxuscikkek.

    1.7 millió dolláros bevétellel 110 ezer dolcsi profit szerintem még csak nem is az a vadkapitalista nyerészkedés...
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.07.08. 16:25:42
  • kvp
    #2
    Amerika kapitalista orszag. Ott ha valakinek nincs penze a mento otthagyja az ut szelen. Egy ilyen vilagban ket iranyba mennek el altalaban a fiatalok es vagy a vadkapitalista, barmi aron meggazdagodni akaro vagy a vadkommunista, a teljes kapitalizmus veget kovetelo csoporthoz csatlakoznak. Van egy harmadik csoport akiket az egesz nem erdekel es NEET-kent bezarkoznak, de ez azsiaban azert sokkal gyakoribb mint az USA-ban.

    Igy lett a munka, penz es jovokep nelkuli fiatalok tobbsegebol antifa-s, blm-es maoista, akik mar nyiltan az amerikai feher kapitalista rendszer lebontasat kovetelik. Az ertelmesebb kisebbseg pedig probalja megszedni magat ahogy tudja. Mert egyebkent tudja, hogy ha nem lesz gazdag, akkor mehet majd o is a segelyert vagy tuntetni a kommunizmus bevezeteseert.

    Normalis jovokep, munka, csalad, stb. mar nem nagyon all a kinti fiatalok elott es ezt egyre tobb kutatas is megerositi.
  • Relixo
    #1
    "a pandémia legsúlyosabb, legsötétebb hónapjaiban futtatta fel saját bizniszét, amely tulajdonképpen a hiánnyal sújtott árucikkek kedvező áron való beszerzéséről, majd pedig azok jóval drágábban történő újraértékesítéséről szól."

    Tényleg totál nem irigységből, mert pont lesz.rom mennyit keres más. De a tény,hogy ilyen görény módon mások nyomorúságát kihasználva jutott ez is pénzhez... hát inkább döglött volna meg a szülei garázsában a kis k.cs.g, ahogy az összes ilyen nyerészkedő majom is. Nem elég ,hogy egy helyzet baromi nehéz és rossz... ááá nem... tegyük még nehezebbé az emberek életét a profit érdekében! Sok véglény.

    Az meg már csak hab a tortán,hogy pozitív értékként van bemutatva,hogy másokat megnyomorított ez a kis patkány is és siker sztorinak van elkönyvelve a mai világba... hát gratulálok!
    Utoljára szerkesztette: Relixo, 2021.07.08. 11:32:54