6
 • duke
  #6
  Szerintem senkinek, se a felhasznalokak, se a konkurencianak nem kell attol tartani, hogy valaha is ilyen GPU-val talakozik. Mert a kina banyaszok helyben felvasaroljak az egeszet, ezert soha egyetlen egy sem fog eljutni kulfoldre. Rohognek rajtuk, ha most a kinai cegeket szivatnak a kina banyaszok. Megerdemelnek.
  Utoljára szerkesztette: duke, 2021.07.03. 23:58:03
 • zola2000
  #4
  Itt a kulcsszó szerintem nem is a szakértelem hanem a tapasztalat.
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #3
  28nm-en lehet elég jó teljesítményt is gyártani, például ott van a GTX 980 Ti. (a jelenlegi GPU hiányos időkben a gtx 960 is sok mindenre elég 100w körüli fogyasztással) Itt a kérdés csak az, hogy miért gyártottak egy 70wattos GPU-t 28nm-en, mire szeretnék ezt használni? Illetve a másik, hogy miért nem hozza a gtx 960 teljesítményének a 70%-át? Szerintem mégsem olyan egyszerű azért GPU-t tervezni, szakértelem is kell hozzá, nem csak lopott szabadalmak :-)
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.07.01. 13:07:02
 • kvp
  #2
  Ez jelenleg gyengebb mint a modern intel processzorok beepitett egysegei. Viszont a technologia adott, tehat ha kepesek lesznek megfelelo modern csikszelesseggel gyartani, akkor mar versenykepes lehet.

  A GPU-k mukodese nem annyira titkos, csak az elerheto gyartastechnologiakon es szabadalmi liceszenszeken mulik, hogy mennyire tud barki versenykepes megoldast szallitani. Mivel a kinaiakra nem vonatkoznak a szabadalmi jogok, ezert csak a csikeszelesseg a kerdes. Minden mas leamasolhato az elerheto dokumentaciok es csiszolt chip-ek alapjan.
 • zola2000
  #1
  Amilyen VGA hiány van lehet lenne piaca...