13
 • Irasidus
  #13
  Mivel új vagy itt, nem ismered az emberünket. Ő az ilyeneket komolyan gondolja.
 • Agyturbinikusz
  #11
  Én a Vénusz dombra szervezek rendszeres kirándulást, sokkal kellemesebb a környezet. Sőt akár élvezhető is.
 • Irasidus
  #10
  Viccesen írtad le, mert viccesnek érezed a szituációt, nem mindegy mi a vicc forrása. Menj tovább.
 • duke
  #9
  Szerintem meg eleg nyilvanvalo volt, hogy viccelek, amikor ilyen vigjatekszeruen irtam le azt, hogy az urhajos megtudja, hogy kirakjak egy 480 fokos bolygora. Az nem egy dicsoseges holdra szallas lenne, az elso szavak nem azok lennenek hogy :"kis lepes egy embernek.......", hanem hogy :"AAAAAAAAAAAA ez kurva forro segitseg AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Basszatok meg AAAAAAAAAAAAAAAA..........................................." es itt megszakad a kapcsolat.
  Utoljára szerkesztette: duke, 2021.06.29. 22:08:10
 • Irasidus
  #8
  De nem a belseje, a hőpajzs ötszáz fokos. Nem mindegy.
 • MerlinW
  #7
  Azt ugye vágod, hogy a napszonda ami még csak az útja negyedét tette meg, már most 500 fok feletti hőmérsékletben halad?
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.27. 15:05:20
 • Irasidus
  #6
  Elég fura elképzeléseid vannak az űrhajósokról. Egyrészt nem küldik őket, hanem önkéntes alapon jelentkeznek a küldetésekre. Másrészt ez nem egy napi robot munka amit az ember fizetésért csinál, hanem hivatás, ami nagyjából annyit jelent, hogy ez motiválja őt az életben, ez az életcélja. Tehát teljesen értelmetlen az elképzelésed, hogy mit szólna hozzá. Mert örülne. Ennyi.

  Egyébként nem írtam volna, a szokásos zöldségedre, de sokszor úgy látom, hogy az emberek többsége nincs tisztában az űrhajós hivatással.
  Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2021.06.26. 14:40:31
 • duke
  #5
  Egyebbkent van 900 fokon mukodo felvezeto technologia. Azt persze nem tudom hogy pont azokat chipeket pont ugy lelehetne-e gyartani vele amik egy ilyen robothoz kellene. Nyilvan messze nincs olyan mertekben kidolgozva mint a hagyomanyos szilicium alapu chip gyartas.
 • duke
  #4
  Tudom hogy mi van ott, pont az lenne az erdekes, hogy 90 bar nyomason 500 fokos homersekleten, brutal maro savas gazok, folyamatos vulkankitoresek kozott uzemeltetni egy robotot. Nem kicsit lenne izgalmasabb a taj, mint a Marson.
  Illetve megneznem az urhajos arcat amikor kozlik vele, hogy elkuldik a Venuszra. :)
  "Kepzeld John teged ert a megtiszteltetes, hogy az elso emberkent a Venuszra lepj. Orulsz ? Ugye nem vagy izzados."
 • Sequoyah
  #3
  A teljes letezo elektronikai technologia hasznalhatatlan a Venuszon. Szoval fel kell talani olyan mikrochipet, vagy azt helyettesito dolgot, plusz radiot, akkumlatort, motort es mindent, ami kibirja a 400C fokot.
  Ez teljesen uj anyagokat es elvi mukodest jelent, es replikalni vele az elmult 50 ev technologiai fejlodeset az uj alapokon, ami itt billiardokba kerult eddig.

  Otletek vannak, technologiai demonstracio lehetseges majd (kb mint az Ingenuity), de ez sokaig csak a toredeket tudja majd annak amit egy Marsjaro tud.
 • MerlinW
  #2
  Nézz utána milyen körülmények uralkodnak a Vénusz felszínén...
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.06.21. 00:41:33
 • duke
  #1
  Hat erdekesebb lenne, ha egy marsjarohoz hasonlo robotot kuldenenek.
  Vagy ha embert is kuldenenek.
  Utoljára szerkesztette: duke, 2021.06.20. 18:16:39