6
 • M2 #6
  Ennyi erővel az is lehet, hogy kétszer ennyibe kerül a gyártás. Fantázia földjén bármit elképzelhetünk!
 • UUUU
  #5
  Ja hogy analizis szerint, azaz nem hivatalos adat szerint. Aztan lehet, hogy vagy 30 szazalekkal olcsobban gyartjak koszonhetoen a nagyker beszerzesnek a kulfoldi munkaeronek stb
 • Sequoyah
  #4
  Ez nem 50% haszon, mert egy sor nem gyartasi koltseget nem szamoltal bele. A fejlesztesi es tesztelesi koltseg az a termek szervers resze. De ezen felul meg van marketing, management, sales es persze az adok.

  Ha mindezt osszeadod, akkor 20-25% valos haszon fog kijonni. Ez az osszes termekre vonatkozik, mert csak arra van adat, hogy az Apple Watch ennel jobban v kevesbe profitabilis, azt csak az Apple tudja. De az iPhone valoszinuleg ekorul van, az Apple Watch pedig a telefonjukhoz hasonlo strukturaban van arulva.
 • M2 #3
  "az ilyen típusú anyagok sosem veszik figyelembe a kutatási, a fejlesztési, a marketing- és egyéb kiadásokat"
  ...mint a csomagolási, szállítási, raktározási, árfolyamkockázati kiadásokat plusz a kiskereskedelmi árrést.

  Végére kijön a 35% körüli, tipikus Apple nyereség. Ez sok? Az iparágban igen, mert drága készülékekből adnak el évente sok száz millió darabot. De mondjuk egy péknél egyenlő lenne a csőddel.
 • kvp
  #2
  Igen, ez valamivel kevesebb mint 50% ceges haszon az alapmodell eseten. (az afa es egyeb jarulekok levonasa utan) Az Apple nem nagyon szokott ennyire kis haszonkulccsal dolgozni.
 • ShuckFishTit
  #1
  Olyan drága? ;)