18
 • Yagami
  #18
  Lehet tényleg így van, de úgy írsz "róluk", mintha ismernéd őket a való életben is , de minimum forgattál már velük egy-egy filmet :D Zseniális :)
 • Yagami
  #17
  Még nem láttam a filmet, de király komment volt, megadom a credit-et érte :) Inkább bele se menjünk ezeknek a nincstelen senkiháziaknak a dolgaiba, akik elárasztották a netet és divatszart csinálnak mindenből, az "újságírás"(már nem létezik nagyon)ból is.
 • Lapajka
  #16
  Snyder-el a "baj" az, hogy ő festőművész... őt nem nagyon érdeklik a színészek és nem is nagyon tud velük mit kezdeni. Csak kreatív színésszel tud jó eredményt elérni. Ha a színész nem ilyen, hanem instruálni motiválni kell, akkor Snyder máris elbukik vele, mert nem tud ilyet. Őt a kép és hang az effektek világa érdekli, abban ZSENI!!! A világsikert ennek köszönheti. Nem minden jó színész kreatív. Van sok olyan tehetséges színész aki egy üres lap és kell neki, hogy a rendező, vagy az író írjon rá, rajzoljon fessen rá... Snyder nem tud ilyet... csak alapszinten, tehát halad a forgatókönyv szerint, de közel sem tudja a színészből kihozni, ami benne van (ezt láthatjuk a Superman és Batman karakterei lanyha játékán) mert a nem kreatív színész nem tudja magát motiválni, nem tudja a karakterét jól, sőt inkább sehogy, felépíteni... Snyder mellé kell egy kreatív színi rendező, aki csak a színészekkel foglalkozik, pátyolgatja a lelkivilágukat, néha felidegesíti őket, máskor megríkatja stb... kevés olyan zseni színész van, aki mindezt önállóan összerakja. Itt is az van, hogy zombi filmet, legyen bármily hitech nem vállal el zseni. De elvállal, főleg a jó gázsi miatt is, világsztár, aki nem kreatív, ám ha a rajzlapjára, egy jó kreatív színi rendező elkezdi felfesteni a karakterét, azt hibátlanul sőt zseniálisan meg tudja csinálni. Zack egy vizuáleffekt akció rendező, pirotechnikusok, kaszkadőrök, CGI-sek mind kiválóan tudnak vele dolgozni és élvezik a zsenijét, mert a látképet a filmben maximalista és zseniális módon tervezi és rajzolja a kamera elé... azonban megáll a tudása egy nem kreatív színésszel. (talán még esetleg nem is beszél velük túl szépen, el tudom képzelni, hogy a hiányosságát, esetleg bunkósággal, ordibálással igyekszik leplezni), és ebből ez lesz, láthattuk a Disney filmjeinél, hogy hiába a fullos látvány, a korlátlan büdzsé, a film végül épphogy közepes lesz a gyenge színész játék miatt. Nem mindig volt így. Ha megnézzük pl a Sucker Punch-ot, a 300-at vagy a Watchmen-t, láthatjuk, hogy ott elemében volt, tudott csak a képi világra fókuszálni, a színészei pedig önjáró módon tudtak dolgozni zseniálisan, hisz a főbb szereplők kreatív színészek voltak. Gondoljuk el Fassbender... Butler... Headley... Gugino... Crudup... mind zsenik...
  Az utóbbi 10 évben Zack nem jutott ilyenhez sajnos, bár volt néhány mellékszerep, pl Amy Adams-al nincs baj, megoldja a karakterét profin, nem kell instruálni, de egy Ben Affleck, ha nem mondasz meg neki halálpontosan mindent, akkor ott nyög neked, nem tud semmit kihozni önállóan a dologból...
  Lehet persze mondani, hogy akkor miért nem rendez inkább 3d filmeket, ahol max alábeszélnek a színészek, és akkor én meg mondom, hogy de igen, csinálta is, mert ő is tudja ezt, csinált is pár 3d animációs filmet Snyder nagy sikerrel, hiszen boldogan és zavartalanul elmerülhetett a vizual effektek, a képi megoldások világában... de azért az mégsem az a szint ahol ő mozog, ill akar mozogni...
  Ha a képet figyeljük ebben a vampír.... öö pardon zombifilmben (egyébként SPOILER... a highend zombik, valójában inkább már vámpírok, csak halkan jegyzem meg... tehát nyilván direkt botlottam kicsit itt... ;) ), láthatjuk, hogy az egész egy 3d animáció tokkal vonóval, ki sem léptek a stúdióból... ez már nem is CGI, hanem a computer grafikába van inzertálva némi valós felvétel is... a színész gárda meg olyan lett amilyen, pl a szőke bomba csaj, aki felvezeti a bandát, zseniális és a helikopteres nő is, gyönyörűen összerakták a karakterüket. A főszereplők gyengén játszanak, mert nem kreatív színészek, ezen vérzik el sajnos az egész megint, mint az Igazság Ligája is pl... (ott pl kreatív színész ugyebár Gal Gadot, akire teljesen rá lehet bízni a karakterét és némileg Momoa is, csak ő meg sajnos butuska hozzá hogy kibontakozzon a kreativitása, legalábbis ebben a műfajban, de vannak ötletei elgondolásai, maga is író és rendező is (nem is rossz, bár egész más műfajban), nem tudta kihozni a Vízemberből a maxot, de még így is Gal-al ők vitték el a filmet a hátukon... Snyder meg nem ezzel foglalkozott, hanem minél vadabb látványon dolgozott mániásan a CGI-sekkel... Ez nagy baj és nem igaz, hogy nem tudnak tenni ellene Hollywood-ban... Zack kizárólag egy akció visual effekt CGI rendező igazából...

  Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2021.06.08. 16:51:27
 • BrockSamson
  #15
  Ok...
 • zetortraktor
  #14
  Ebben mi az állítólag? Vagy jön, vagy nem. Nem szabad lustának lenni. Utánanézel, és leírod, hogy mi jön.
 • BrockSamson
  #13
  Allitolag jon valami animacios sorozat a film vilagaban es arra keszulve vannak benne a robotok. De akkor is vicces, hogy meg csak stablista utani jelenetben sincs emlitve a dolog.
 • lonvard
  #12
  Igen hát ennyire komoly a film, néhány zombernél meglépték azt a geget, hogy a sérülésükbe belelátva mintha Skynet teremtményei lennének. Semmi jelentősége, szerintem azért rakták bele, mert jópofa effekt, és akkor rábólintott a rendező, hogy csináljátok, minden jöhet.

  Nekem az unalmasnak tartott közepén Bolygó neve: Halál feelingem volt, mikor a cég alkalmazottja elárulja a Ripley-t úgymond, aki egyébként Vasquezre hasonlít :D, és akkor a csaj egy olyan ádáz küzdelembe kezd, hogy azt hinnénk ki tudja vágni magát. Például az a rész kurvajó. Aztán utána jön a Dieter szereplése a széffel, isteni zenére ahogy kinyitja és ahogy egy pillanatra azt hiszik, hogy az övék lehet a pénz. Aztán pedig következik a kitörés. Nem tudom melyik az a része a filmnek, ami leül. Újra kell néznem hozzá.
 • cateran
  #11
  Annyi baromsag volt benne, hogy ihaj..Kezdve a penzzel ami alsohangon 2-2,5 tonna, a terfogatrol mar ne is beszeljunk...Az Indy Jones csapdaknal meg rohogtem, de a szef kinyitasanal mar sirtam...A vegen a dudebro meg..."enyhe" logikai bukfenc....Meg volt meg 1000 masik (kepzett katonak inkabb gyalog menekulnek a pancelozott humvee helyett es tsai..) es meg csak nem is zombikkal kapcsolatosak....
 • Atisz #10
  A zombifilmek már majdnem annyira elcsépeltek és unalmasak, mint a szuperhősfilmek.

  2004-ben Zack Snyder pont azzal lett világhírű, hogy sikeresen lehozta az 1978-as Holtak Hajnalának remake-jét, igen magas szinten. Annyira jól sikerült, hogy maga George Romero 1 évre rá elkészítette a folytatás-remake-et, a Holtak Földjét.

  Szerintem ez a 2 "újkori" zombifilm bőven elég egy kifinomult filmnéző számára, mert ami ezek után jött már ilyen-olyan lejtmenet. Ne felejtsük, azért mert valami nagy pénzből, nagy műgonddal kivitelezett, még ugyanolyan hulladék, mint ami kevésből, felületesen készült.
 • zetortraktor
  #9
  " Erthetetlen, hogy a 8652. zombi film nem lett elsopro siker."

  Még egy idióta, aki álomvilágban él, és azt hiszi, hogy készülnek (nem videótékás, nulla pénzes) zombifilmek! Az elmúlt tíz évben jó, ha átlagban évi egy zombifilm készült mozis forgalmazásban Amerikában, és annak a fele Resident Evil volt. Azok közül a filmek közül, amiket nézni is szokott a néző, alig van zombifilm. Szerencsére olykor Ázsia megrázza magát.

  Szóval nem meglepő, hogy (hadd lőjem le a poént) ez is elsöprő siker lett. Nagyon, nagyon sokakat érdekelt. Ami nyilván nem meglepő, mert sikeresek a zombis sorozatok is (amikből azért jóval több van), meg a zombis videójátékok (amikből talán még több van).

  Hogy szar lett? Ez van. Nyilván ez is benne van. Zack Snyder sosem volt túl jó rendező, de az elmúlt évben nagy rajongói kedvenc lett belőle, és ha még így is csak 5,9 pontos a film a neve hallatára konstans merevedéssel reagálók szavazataival, akkor ott rohadt nagy gondok vannak.
  Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2021.06.02. 10:43:20
 • BrockSamson
  #8
  Akkor nem ugyanazt a filmet lattuk. En kifejezetten ugy ultem le, hogy most valami jopofa, akciodus hulyeseget fogok latni, de ehelyett sekelyes, sablonos dramazast, kinos poenkodast, idegesito fenykepezest kaptam egy olyan tortenettel, ami konkretan hulyenek nezi a kozonseget.
  Az egyetlen erdekes dolog a filmben a zombi-robotok (robot-zombik?) megjelenese volt.
 • wraithLord
  #7
  Ha a gagyiságra gondolsz, amikor azt mondod, hogy zs-kategóriás, akkor szerintem csalódni fogsz, mert nem úgy gagyi, hanem csak szimplán buta.

  De nekem az első benyomásom az volt, hogy egy profin kivitelezett, elnagyolt, nem túl komolyan vett alapokra tett, kicsit filozofálgató, zombi/horror klisékkel teletűzdelt akciófilmnek tűnő barátokközt/komédia.

  --------
  Sokan mondják, hogy vontatott és unalmas, de én nem unatkoztam rajta, észre se vettem, hogy több mint 2 órás volt.
 • Cyberdog
  #6
  Azért mert valami sablonos, még lehet jó. A Black Summer (igaz az sorozat) felvonultat mindent amit már ne láttunk volna ezerszer más zombifilmekben, de mégis nagyon jó lett. A Halottak Hadserege is felvonultat mindent amit már más zombifilmben is láthattunk. De valahogy mégis, a középszerűtől épphogy lett csak jobb, egy árnyalatnyival.

  A film felénél már egy kicsit unalmas volt. Valóban volt benne egy nagy blama, amit lehet logikátlanságnak nevezni... és az pedig a fej. Ezt leszámítva a zombifanok bírni fogják a filmet. Lesz köztük is olyan aki egy enyhe csalódottságot fog érezni talán... mint ahogy én is, de azért még szórakoztató szinten marad, némi üresjárattal.
 • NEXUS6
  #5
  Kíváncsi vagyok rá. Egyrészt imádom a zs kategóriás filmeket, másrészt Snyder képes meglepetéseket okozni apró kis utalásaival, finom, de akár filozofikus mélységű humorával, nyilván csak azt aki ezeket észre veszi.

  Remélem, hogy ez sem lett olyan faék egyszerűségű film mint amit ez a kritika tükröz.
 • lonvard
  #4
  Dehogy lett pocsék. Konkrétan remegtem a végén, mivel a viccessége ellenére megfelelően drámai a vége, és ráadásul kurvajó zenére, ez pedig előhozza a libabőr effektust.

  Másrészt meg el nem tudom képzelni, hogy egy könnyed nyár eleji zombifilmet minek kell minden portálon vesézni, mintha legalábbis Franco Zeffirelli rendezte volna. Persze tudom, a kattintás miatt. De akkor is, előjönnek olyan blődségekkel, hogy "tele van ám logikátlansággal". Meg sablonos. Panelekből építkezik! Ehhez aztán kritikusnak kell lenni. Amikor ilyeneket olvasok egy zombifilm esetében, akkor majd szétveti az agyamat elől a homlokomnál valami, és csak annyit tudok üvölteni, hogy BZDMEG!%!!4. Ez egy eleve zsékategóriás forgatókönyv, mert hentelős zombifilm. Nem kell vesézni.
 • duke
  #3
  Erthetetlen, hogy a 8652. zombi film nem lett elsopro siker.

  Utoljára szerkesztette: duke, 2021.06.01. 18:45:28