6
  • NEXUS6
    #6
    "Az autó összesen 11 aljzatot kínál, ebből 4 itt helyezkedik el, viszont a különböző kütyük feltöltése mellett akár otthonunk áramellátása is megoldható, hiszen a meglehetősen nagy akkumulátor a Ford Intelligent Backup Power révén az áramszünetek idején erre is alkalmazható."
    No, pls no. Ez kb annyira elmés kijelentés, mint az elektromos katasztrófavédelmi autó. XD
    Pár 10 ezer forint egy hagyományos kicsiba rakható hálózati áramot előállító értelmesebb inverter. Na annak van értelme, ha valaki ilyenben gondolkodik, mert még mindig 2012. mániás, nem annak hogy a villanykocsiját nyekteti.
  • takysoft
    #3
    köszönöm, ez nagyon informatív, jó volt elolvasni :)
  • kvp
    #2
    Ez egy ertelmes elektromos pickup. Jo munkahoz is, igy nem kell az elektromos szerszamok szamara kulon generatort hurcolni, plusz ugyebar csaladi kirandulashoz is idealis. A backup power rendszert egyebkent Tesla (az eredeti Nikola Tesla) talalta ki anno, a sajat atalakitott elektromos autoja tudott ilyet.

    ps: Csak a rend kedveert nem vezetek nelkuli energiaatvitellel ment a kocsi, hanem sima aksikkal es egy Tesla altal kifejlesztett rontgen csoves inverter csomaggal az altala epitett AC motor meghajtasara. A csovekbol egyebkent epitett audio erositot is. Az csak kesobb derult ki, hogy ezek a meghajto csovek viszonylag eros rontgen sugarzast bocsatanak ki, amikor az egyik munkas a megerintesuk nelkul is megegett valamitol teszteles kozben. Szerencsere Tesla es Rontgen levelezese fennmaradt, ahol elmagyarazta Teslanak, hogy ezek a csovek nem csak fenyt bocsatanak ki mukodes kozben. (egy klasszikus hidegkatodos rontgen csobol nagyon jo elektroncsovet lehet kesziteni, mert a rontgensugarzas jo hatekonysaggal es gyorsan kepes ionizalni a tolto gazt, igy zarni a vezerelt aramkort) A szabadalom megmaradt es kesobb az 1930-as evekben Farnsworth es az RCA is epitett ilyen erosito csoveket, de nem lettek tul nepszeruek, mert kis energiaszinten tul zajos volt a jel. (a kis energiaju rontgen sugarzas igazabol senkit nem ertekelt, a csoves tv kepernyok is sugaroznak a mai napig)