17
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #17
  Kvp sok hulyeseget le szokott irni, viszont Bitcoin-nal akar valos problema is lehetne a quantum biztonsag hianya.


  https://www2.deloitte.com/nl/nl/pages/innovatie/artikelen/quantum-computers-and-the-bitcoin-blockchain.html
 • Sequoyah
  #16
  Az pedig multkor mar el lett magyarazva, hogy az inflacio es a hiperinflacio az NAGYON NEM ugyanaz.
  A "hiperinflacio" szoval valo dobalozas azt a benyomast kelti, hogy csak riogatni akarsz anelkul hogy ertened hogy mirol is van szo.
 • Sequoyah
  #15
  Szoval azert nem fog inflalodni, mert mar a vilag osszes eromuve cryptot banyaszik, mi meg mar a villanyt se tudjuk felkapcsolni, es igy fizikailag nem lehet tobbet banyasztni?:D Nagyszeru jovokep...

  De nem igy mukodik. Azert nem lehet pl tobb Bitcoint banyaszni, mert a program kodjaba bele van egetve hogy 21millio lehet mint konstans ertek es pont.
 • Zsoltee_a_bator
  #14
  A rendszer rendeltetesszeru mukodtetese illetve a feltoresenek energiaigenye 2 kulonbozo dolog.

  Az elobbit toredekere csokkenti a pos, az utobbit meg nyilvan szuksegtelen / ongol csokkenteni. A quantumsafety mar eleg regota design szempont, azert nem kell mindent azonnal kukazni.
 • kvp
  #13
  "A pos jo alternativaja a pownak, megoldja az energia es hw pazarlast."

  Az energiapazarlas pont a lenyege a rendszernek, hogy legyen valami fizikai hatara az uj coin-ok letrehozasanak. Ennek hianyaban vagy hiperinflacio lesz vagy elobb-utobb egyetlen kezbe kerul az osszes coin ami egy adott (elosztott) fokonyvhoz tartozik. Raadasul minel kisebb szamitasigenye van egy sima muveletnek, annal konnyebben tamadhato kriptografiailag. Tehat ha nem pazaroljuk az energiat eleg nagy mertekben, akkor nincs megfelelo biztonsagi szint sem.

  Tudom, hogy ez kornyezetvedelmileg es energiabefktetesben sem fenntarthato es amint lesz parszaz qbit-es kvantum gep az egesz technologia megy ki a kukaba, de attol meg nincs nagyon stabil alternativaja a szamitasilag nehez feladatoknak. (az alternativa, a rainbow table alpu result cache-eles meg a diszket eszi meg, raadasul bitcoin eseten teljesen remenytelenul nagy tarhely kellene hozza, amihez meg nem, az tul gyenge)

  Minden kriptonak az a lenyege (a sima facebook-os weboldal https-enek is), hogy tul sok energia es szamitasi kapacitas kellene a megtoresehez. Amihez nem kell annyi, az egyszeruen gyenge.
 • Zsoltee_a_bator
  #12
  Mi koze van a posnak ahhoz, hogy mire / mire nem fogjak felhasznalni az eth banyaszathoz szuksegtelenne valt hw-t? Tudod, hogy mit jelent?

  A banyaszat akkor szunik meg, ha nem lehet penzt keresni vele -> ideiglenesen mert bedol a piac, mint 3 eve, vagy hosszutavon az elavult pow kriptok relative ertektelenne valnak. Es a mostaniak 99+% -a par even belul el fog hullani, ha legalabb egy sikeres lesz. Technikailag meg egyik sem tart ott, hogy szeles korben hasznalhato legyen, a politikai ellenszelrol nem is beszelve. De egy eth > btc elozes nagyot valtoztatna szerintem.
  Utoljára szerkesztette: Zsoltee_a_bator, 2021.05.21. 20:31:49
 • Zsoltee_a_bator
  #11
  Ez minden uj teruletre igaz. Csillio startup kozott 1-2 lesz sikeres. A tesla, amazon, google, apple stb erteket nem befolyasolja semmiben, hogy partizezer egyeb konkurens ceg romjai kozott masztak fel.
 • wraithLord
  #10
  És nem azért, mert ellep a szemét, hanem mert bizonyos fémeket lassan nem lesz olcsóbb nyersanyagként kitermelni, mint újrahasznosítani.
 • wraithLord
  #9
  A szemét kevésbé gond, mint a masszív energiapocsékolás, legalább hamarabb kényszerülünk az újrahasznosítási eljárásokon fejleszteni ahelyett, hogy mindent kikúrnánk a mókusoknak az erdőbe.
 • Sir Cryalot
  #8
  :D "Az eth azon keves crypto egyike, aminek ertelme is van."

  ha úgy kell keresgélni a shitcoinok meg az énvoltamittelőbbcoin-ok közt hogy melyiknek van értelme már régen rossz

 • Relixo
  #7
  Ez az egész Proof of Stake egy baromság... gondoljátok majd a sok tíz vagy éppen száz milliós bányász felszereléseket majd csak úgy felszámolják és eladják "sz*rér-hugyért" ??? Ne nevettesse már ki magát senki könyörgöm!! Van ezer féle kripto hányás már a világon egyszerűen átnyergelnek egy másikra ami nem fogja bevezetni még jó darabig ezt a fajta rendszert. Pontosan emiatt. Az ETH-ról és így a bitcoinról egyszerűen váltanak valami másik altcoinra. Ennyi.
  Ami sokkal érdekesebb inkább és reményre ad jogot,hogy a kormányok elkezdték amerikába és máshol is a világon megadóztatni illetve elszámoltatni a kripto pénzeket. Mert eddig totál maffia rendszert szolgálta. Nem is értem miért engedték eddig is,hogy pedofil és kartell hálózatok működjenek általa. Bekéne fejezeni ezt az egész fos kripto pénz marhaságot már és szálljanak le az informatikai iparágról úgy összességében ezek az ingyen élő, bűnözőket kiszolgáló bányász véglények!!
 • Zsoltee_a_bator
  #6
  Nem ertem ezt a sok hoborgest.

  A pos jo alternativaja a pownak, megoldja az energia es hw pazarlast. Nem kell hozza tobb hdd, az a chia nevu shitcoin baromsaga. Az eth azon keves crypto egyike, aminek ertelme is van.
  Utoljára szerkesztette: Zsoltee_a_bator, 2021.05.21. 19:01:07
 • Sir Cryalot
  #5
  Ha balkanizálódna az internet, mint ahogy attól tartanak a gigacégek, akkor ezeknek 1-től 1-ig annyi.

  "én voltam itt előbb," hasonlít a fa oldalára meg autógumira vizelésre, dogecoin mi? :D
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.05.21. 17:24:18
 • Sir Cryalot
  #4
  Megint egy újabb faszság, én voltam itt előbb, illeszkedve a get rich quick sémába.
 • Sequoyah
  #3
  Azert az egy fokkal jobb lesz.
  A szemet az jobban elfer, viszont ha tenyleg mindenki Bitcoint hasznalna, akkor a vilag osszes energiaja sem lenne eleg.

  Az HDD-k tomeges gyartasa legalabb elvi akadalyba nem utkozik...
 • muszalaslorinc
  #2
  Ja es most mar nem felesleges energiat pofogtetunk el csak ugy a halal faszara, hanem gyartjuk a szemetet a tonna szam elhalo ssd-kkel es hdd-kkel.
  Hurra.
  Az osszes veglenyt akinek koze van ehhez a szarhaz (banyaszt foskkoinnal kereskedot, azzal fizetot, muflon maszkot, stb), egy alapos kinzas utan akasztanam ..
  A vga arak akkor se fognak par szazaleknal tobbet csokkeni.
  Mar hozza van szokatva a tortenethez a sok marha barom aki igy is megvenne.
  Szal szokjunk hozza a 160 ezres belepo es a 360 ezres kozep kategorias vga-khoz.
  Utoljára szerkesztette: muszalaslorinc, 2021.05.21. 15:28:41
 • hunbalee
  #1
  Bárcsak igaz volna és kezdene elhalni a bányászfelvásárlás..