12
 • Akva
  #12
  "Sajnos a politika valoban megmergez egyes vakcinakat. Az Oroszok es Kinaiak nem birjak ki hogy ne hasznaljak politikai haszonszerzesre, "

  Mert a többiek nem használják ki? Éppen az orosz és a kínai lett először fikázva, a nyugati ellenében.

  Persze nem ez okozza a legtöbb kárt, hanem bizonyos intézkedések, amitől olyanok halnak meg, akik megúszták a koronavírust.
 • Sequoyah
  #11
  Azzal ugye tisztaban vagy, hogy a fejlesztes az kb 1 nap, foleg az ujabb vakcinanal? A tesztelesnel sem volt az egvilagon semmi problema, csak az ennyi idobe telik.
  Ez olyan mint ha azt mondanad, hogy ne 3 terhes anyuka legyen 9 honapig, hanem koncentraljanak 1-re es akkor meglesz 3 honap alatt is:D


  Egyebkent pontosan ez tortenik, hogy kezdetekben sokfele indultak el, es nem baj ha problemak merulnek fel pl az AstraZenecaval, mert van masik. (Most eppen nem is komoly valos ez a problema, de akar komoly baj is lehetett volna vele...).

  Sajnos a politika valoban megmergez egyes vakcinakat. Az Oroszok es Kinaiak nem birjak ki hogy ne hasznaljak politikai haszonszerzesre, ami csunyan vissza fog utni a jovoben. Kozben rendes dokumentaciot es teszteredmenyeket meg a mai napig sem tudtak publikalni hogy mindenki elfogadhassa oket...
 • Sydra
  #10
  Fake news minden ami az uralkodó politikai hatalom céljaival nem összeegyeztethető.
  Pl fake news ha közzé teszel rasszokra lebontott bűnügyi statisztikákat. Vagy egymás mellé teszed a maszkviselő és maszkot nem viselő államok covid statisztikáit. Vagy műhold képeket teszel ki az elmúlt 20 év zöld terület változásairól. És még sorolhatnám. Az ilyeneket minden nagy platformról törlik.
 • ENVE
  #9
  Kit "zsebelt szét" Bill Gates?

  És egyébként szinte minden média írt róla, hogy találkozottt Eppsteinnel. Most akkor mi van? Hazudsz, vagy mi?
 • repvez
  #8
  mert ugy nem aprozodik el a fejlesztés és könynebb a tesztellés és a utohatást is viszgálni illetve mindenkinek csak egfélét kell gyártani.
  Természetesen a kezdetekben több felé lkell elindulni, de amikor kiderül, hogy valami zsákutca akkor azt dobni és azok becsatakoznának a folyamatokba.
  DE az látszik, hogy szinte semmi osszefogás nem volt, ideologiai alapont ugyan ugy nem dolgoztak össze. ezért van most kinai orosz meg nyugati vakcina.
  És ezért mennek a viták, hogy ki milyenel oltat és ki mit fogad el.

  Ha valoban nagy baj lenne akkor ezek a dolgok nem megengedhetőek, ha a tulélés lenne a cél.

  DE a világban nem az a cél hogy egyfelé haladva fejlödjunk hanem itt ott visszahuzzák egymást a népek .
  Ezért nem jelenthwtő ki wgíértelmuen semirol, hogy fakle news, mert ami az egyik oldal mond az a másik szerint fake, közbe meg valahol a kettö között van az igazság. vagy épp senki se mond igazat.
 • noland
  #7
  Tehát a konklúzió: mindenhol mindenki lop, és ez teljesen rendben van így, de máshol ott többet...és ez csak azért probléma mert nem a te embereid teszik, aha..értelek.

 • Sequoyah
  #5
  Miert kene egyfele vakcinat fejleszteni? Kifejezetten az volt a cel, hogy minel tobbfele vakcina legyen, hogy aztan a sok bukott fejlesztes kozul kivalogatva a legjobbakat, azokra lehessen forditani a gyartasi kapacitasokat.

  Vagy 50-60 kulonbozo fejlesztes indult el, ezek kozul 5-10 az ami ma hasznalhato. Ha csak egyet fejlesztenek kozulok, akkor jo esellyel elbukik a teszteles soran, vagy lassabban lesz kesz.
 • Sequoyah
  #4
  En a mainstream mediabol tudom. Te honnan?
 • repvez
  #3
  Csak az a baj, hogy nem tudjuk, hogy ki határozza meg , hogy mi fake news és mi nem?

  "Az oltásellenesek esetében például néhány vállalat profitál a dologból."
  Mert az oltáspártiak nem ?

  "Howardnak arról ugyanakkor nincs tudomása, hogy az egyes vakcinagyártók egymás és egymás termékei ellen is kampányokat folytatnának."

  Akkor csak ki kellene nyitnia a szemét, mikor erröl megy a téma egész nap, hogy melyik vakcina mit okoz, mit csinál menynire jó stb..
  Meg, hogy ha az egyik gyártó ezt csinálja akkor a másik gyártó nem kap alapanyagot a sajátjához.
  Ha tényleg önzetlenül akarnának segiteni az emberiségnek, akkor nem lennének ezek a vakcina variáciok és egymás ellen uszitások, ahenm összeállna az összes gyár és minden tudást és erőforrást egyféle kifejlesztésre forditanák és minden infot átadnának, hogy le tudja mindenki gyárta a kellő menyniséget.

  "Minél többen jelentik azokat, annál gyorsabban kerülnek törlésre."
  ÉS ha elég sokan jelentik a valos hirt fakénak akkor az lesz törölve és a fake lesz az elfogadott norma. igy lesz lapos a föld , meg hasonlok.
 • Bruce_Willis
  #2
  A probléma újabb problémát szül. A facebook már lassan a fél világnak munkát ad. Jogászok ezrei, pszichológusok, kutatók, politikusok a munkaidejük felét a facebookkal töltik így vagy úgy. Valaki egyszer csak észreveszi hogy a facebook csak egy gennyes pattanás amit ki kell nyomni.
  Amivel ez a sok millió ember foglalkozik az értéktelen. A társadalom söpredékét - a facebook függőket, influenszereket, és mind azokat akik használják ezeket a platformokat - próbálják irányítani, politikailag befolyásolni.
  A társadalom másik része pedig eltartja mindannyiukat, értéket teremtő munkával. A dolog pikantériája, hogy pont az a melós aki utálja az influenszereket és az ingyenélőket, tartja el őket azzal hogy egész nap a közösségi oldalon szörfözik, mert mondjuk biztonsági őr.
  Minden nap van egy hír az álhírekről. Fasza!
  Hát nem is tudom miről írnának a firkászok ha nem lenne ez a gennyes társaság.

 • muszalaslorinc
  #1
  "Minden platformon van dezinformáció "
  A mainstream vonal eleve az.
  Pl Bill bacsirol mit tudunk onnan. Hogy miutan milliardos lett teljesen becsuletes uton persze (szetzsbelt mindenkit akit lehetett) , merhetetlenul filantrop lett (akarcsak gyuri bacsink miutan szetlopta fel vilagot).
  De azt nem onnan tudjuk, hogy vilikenk talalkozgatott jeffrey epstein-nel (na vajon miert).
  Utoljára szerkesztette: muszalaslorinc, 2021.05.12. 10:05:37