15
 • zola2000
  #15
  Néha olyan érzés mint Orwell 1984 című regénye, ahol óceánia ellensége vagy eurázsia vagy Kelet Ázsia, de legfőképpen a múlt, a gondolat bűnöket is üldözik stb.
 • zola2000
  #14
  Lassan? Volt már olyan japán játék ami Kínában (igen mainland) megjelenhetett, Ausztráliában nem mert a femináciknak nem tetszett benne valami a grisaia trilogy, akkor miről beszélnünk?
 • Kryon
  #13
  Ha így folytatják, akkor a nyugat lassan olyan lesz, mint Kína.
 • kvp
  #12
  Egyreszt a felhasznalok azonositasa a bunuldozeshez kell. Itt konkretan a gondolatbuncselekmenyekrol van szo, amiket a brit rendorseg mar uldoz. Azaz uldozne, ha mindenki egyertelmuen azonosithato lenne.

  Ha nem jeleniti meg az azonosito adatot a rendszer, akkor a klasszikus sjw alapu kozossegi buntetesre tovabbra sem lenne mod, de lenne helyette egy jobb, a feljelentes gomb. Ekkor a rendorseg megy ki is viszi el azt, aki nem azt es ugy gondolja ahogy azt kell.

  Na most az EU-ban ez adatvedelemi problema es valahanyszor felmerult, mindig abban maradtak, hogy anno azart kellett osszeirni a zsidokat, hogy elvihessek oket. (ez igaz, az IBM adta el hozza a technologiat a nemeteknek) Viszont azert ott is lenne igeny arra, hogy a nem elvart modon gondolkozokat elvigyek, tehat valamit ki akarnak azert talalni.

  Egyebkent minden kozossegi oldalnak joga van hozza, hogy csak teljes azonositashoz kotve engedje be az embereket. Tehat ha betartjak az EU adatvedelmi torvenyeit, akkor nyugodtan kerhetnek szemelyi es biometrikus adatokat is. Persze a legtobb ember azert tudja, hogy ha valamit megad, akkor az ki is fog kerulni a netre. En ehhez azt tennem hozza, hogy a biometrikus adatok nem jelszo, hanem felhasznaloi nev helyett jok csak, mert csak a szemelyt azonositjak, nem a tenyleges hozzaferest vedik. (hozzaferest csak titok vedhet es annak erossegetol fugg, hogy mennyi ideig, tehat lejarat vagy kompromittalodas esetere lecserelhetore kell tervezni minden ilyet)

  A fenti azonositassal az a gond, hogy ha kotelezove teszik, akkor azzal a legtobb oldalt meg is olik, mivel a facebook ha akarna kizarhatna minden nem elvart modon gondolkozo embert akar holnaptol is. (jelenleg csak felcimkezik oket tobb rejtett kategoriaba) Azon kivul, hogy az USA piacan kb. megfeleznek a felhasznaloi bazisukat csak annyit ernenek el, hogy ezek az emberek atmennenek a konkurens szolgaltatokhoz. Ezert fontos, hogy mielott kizarjak oket, azelott minden konkurens szolgaltatot es technologiat torvenyileg es technikailag is blokkolniuk kell. Aztan mar kvazi kotelezove is tehetik a regisztaciot. Pl. valasztason szavazni csak facebook account-tal lehessen, de ha nem azokat a politikai velemenyeket hangoztatod amiket kell, akkor letiltanak, de ezt a kotelezoen magadnal hordando eszkozok folyamatosan ellenorzik is. (tehat a kornyezetedben elhangzo elobeszedet is) Ez a megoldas egyesitene a politikai cenzurat a nagytokesek altal idealisan tartott tarsdalami es gazdasagi strukturaval. Marmint addig idealis amig az allam es a cegek kombinalt hatalma akkora nem lesz, hogy ra nem jon a fent ulok kozzul valaki, hogy akar egyedul is vihetne a teljes rendszert es onnantol mar csak egy "szeretett" vezeto marad.

  "LOL. Tehát nem az zavarja őket, hogy visszaéléseket követnek el, hanem hogy névtelenül teszik."

  Nevvel csak egyszer irnak nem megengedett tartalmat, mert utanna elviszi oket a rendorseg es az eljaras vegen ennivalora nem lesz penzuk, nemhogy internetre. Nagybritanniaban ez mara mar bevett szokassa valt, ami nagyon hatekony az oncenzura letrehozasrara. Ha latja az ember, hogy elvittek a szomszedot, mert rosszat mondott Szalin elvtarsra, akkor nem csak mindenki csondben marad, hanem mindenki megprobal a leheto leghangosaabban eljenezni amikor csak kell. A rendszer egy ido utan mar nem talal tobb egyertelmu ellenseget, ezert a leghalkabb eljenzoket viszi el. Anno aki eloszor hagyta abba a tapsot azt vittek el, egy ido utan mar orakig tapsoltak, mert senki nem merte abbahagyni. Na most ugyanezt latjuk a kozossegi mediaban a woke ideologia korul, csak egylore meg kisebb hatalma van azoknak akik a buntetest osztjak, de az emberek tobbsege mar beallt a sorba. Ahogy egy amerikai (regebben nem politizalo) modellezo forumban az uj woke moderator fogalmazott: "Fall in line or else." Ha eleg hatalmuk lesz, akkor az else nem csak a kitiltast jelenti, hanem a klasszikus szovjet/kinai/kambodzsai megoldast. Ehhez viszont kell a szemely irl azonositasa, mert nagyon nehez fizikailag megsemmisiteni valakit ha nem tudod hogy kicsoda.
 • Lapajka
  #11
  Nem. Ez egyáltalán nem érdekes... sőt uncsi... mivel láthatóan huncut, komisz ember vagy... XD
 • Tetsuo
  #10
  Érdekes, tőlem 8 évnél régebben kérték a fényképes ID-t.
 • VolJin
  #9
  Ha tiltanak a nem sjw-komform nézeteid miatt és létrehoznál egy második profilt. De valószínűleg, ha valakinek Mikorka Kálmán vagy Végh Béla a neve, annak elsőre, mert álprofilnak nézi.
 • wraithLord
  #8
  Tőlem még nem kért sosem. Mikor szokta kérni? Amikor valószínűtlen helyről jelentkezel be? Amikor külföldről, ismeretlen eszközről jelentkezem be, akkor csak ismerőseim képeit mutogatta, és megkérdezte, hogy melyik ismerősömhöz tartozik az adott kép, és hasonlók.
  Ha igazolványt kérne, többet nem lépnék be a profilomba... Annyira nem fontos. Sőt igazából egyáltalán nem, csak a hírfolyamot szoktam nézegetni néha. Mármint nem (hülye) ismerősök (hülye) posztjait, hanem ismeretterjesztő posztokat vagy cégek posztjait.
 • Lapajka
  #7
  A faszbók vagy 8 éve kér igazolványt, az megvan?
 • NEXUS6
  #6
  "A Brit Számítógép-tudományi Társaság (BCS) a legújabb felmérésben azt írta, hogy a megkérdezett 1804 IT-szakember 64 százaléka szerint szükség lenne arra, hogy az olyan platformok, mint a Facebook, az Instagram és a Twitter a felhasználóiktól megvizsgálható igazolványokat kérjenek azért, hogy megelőzzék a névtelenül elkövethető visszaéléseket."

  LOL. Tehát nem az zavarja őket, hogy visszaéléseket követnek el, hanem hogy névtelenül teszik.
 • bandeeeeee
  #5
  Nyugaton egy papnak börtön jár, ha nem akar összeadni két nőt...
  AMerikában elzárás jár, ha a lányára azt mondja az apja, hogy lány, de a lány tiltakozik ellene, mert ő transzizének képzeli magát. Ezért fel lett jelentve a saját apja, és elzárták a fickót...ez ma a nyugat. Hanyatló, haldokló.
 • bandeeeeee
  #4
  Hát perszeee, hogy hogyne!
 • Sydra
  #3
  A britek már így is fél lábbal a fasizmusban vannak. Ha hülyeséget írsz twitteren kimegy a rendőr és elbeszélget veled. Meg a bűnügyi múltadba az értesítésed nélkül felteszik a "gyűlölet bűntényeket", amik hivatalosan nem számítanak bűnnek, de ott lesz hogy bárki láthassa életed végéig.
  Az ideológusokat most nagyon bántja, hogy random honlapokon emberek névtelenül olyan dolgokról beszélgetnek, amivel ők nem értenek egyet.

  Utoljára szerkesztette: Sydra, 2021.05.01. 13:34:42
 • wraithLord
  #2
  Mert ezek a platformok nem gyűjtenek elég adatot a felhasználókról, hogy minden téren komplett személyiségi profilt tudjanak felállítani róluk (ehhez az okostelefon és szenzorai járulnak hozzá leginkább, nem az asztali géphez vagy laptophoz köthető online jelenlét, de az is nyilván fontos több téren is). Ha nincsenek regisztrálva az adott rendszerbe, akkor maximum anonimen, ami azt jelenti, hogy legfeljebb a profilhoz konkrét nevet nem tudnak társítani.

  Másrészt meg ezt csinálják meg azon usereknek, akiknek az életüket jelentik ezek a platformok (értsd, ebből élnek, internetes tartalomgyártók/celebek/vállalkozók/stb.), az emberiség nagyobb részének gyakorlatilag baszottul nem fontos a Facebook és társai. Illetve ez fordítva is igaz, nem fontos tényező, hogy ők rajta vannak-e vagy nem.

  Harmadrészt meg így is már a legtöbb "nyugati" embernek tudja valami biometriai jellemzőjét valamelyik (de sokkalinkább a legtöbb) nagy IT ipari szereplő, miért nem lehet azt használni, ha már itt tartunk, hogy ezt is "bedobtuk a közösbe" (hogy ez jó vagy nem jó, más kérdés). Miért kell még személyazonosító dokumentum is? Ami ráadásul nagyon közvetett egy írisz/arc/ujjlenyomat alapú azonosításhoz képest, és könnyen vissza lehet élni vele.
  Továbbá, mi köze van egy, a világon akárhova bejelentett cégnek teszem azt a személyigazolványomhoz? Semmi. Persze, tudom, ha nem tetszik, nem használom, és jogos felvetés. :D
 • Tetsuo
  #1
  New Wolrd Order