2
  • Zombee
    #2
    Azért a 130 centis tévé nem annyira van párban még a mozivászonnal. Meg a mozi nem csak annyi, hogy megnézel egy filmet, azt nyilván otthon is lehet, sok film nem is érdemelne többet. Viszont az egy programlehetőség, össze lehet kötni mással is.
    Nem hinném, hogy egy újabb Amerika Kapitány vagy Bosszúállók film több bevételt hozna a Disney saját csatornáján, mint moziban.
  • takysoft
    #1
    "moziba meri-e küldeni a Disney"
    Hát jó lenne tudni, hogy a mai világban mennyire releváns még ez a kérdés ugye...

    Nem szeretném temetni a mozikat, de a Netflix óta tudjuk, hogy a masszívan AAA filmek is vissza tudják már hozni magukat streamelve is.

    Nyilván egy mozis bemutató tud dobni a dolgokon, de a covid tenger közepén nagyon vadászni kell a lehetséges nyitóhétvégéket. És nem tudni, hogy mennyiben fog ez változni oltottság után.

    Mondom, nem akarom temetni a mozit. De amióta potom pénzért szórnak 130 centis tévéket soundbarokkal, azóta egybe kevesebb oka van az embernek moziba járni.
    És ez a tendencia már évek óta tart. (ld: Netflix)
    A covid meg adott az egésznek egy lendületet, ahogy a home office-nak is.

    Érdekel lesz látni, hogy reagálnak a mozik maguk erre a helyzetre. Kishazánkban például kellemetlen látni, hogy a mozik egyre drágulnak, mégis egyre több a reklám a filmek előtt. És most tartok tőle, még inkább drágulni fognak, hisz alig volt bevétel...

    Én szurkolok a moziknak. :)
    De nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy ha a film nem kerül moziba, az feltétlenül gyávaság vagy a film minőségének csökkenése lenne.