39
  • MarkBlade
    #39
    Dehogy is.. valszeg ott vagy realben.. de inkább engeddjük el a dolgot. Nyílván a rajtam kívüli postok is besértődtek ergo mindenki hülye.. gratulálok hogy külföldön vagy es igazán nagyszerű segítséget adtál hogy hogyan szerezzünk jó áron dolgokat. Több ilyen segítőkész okos ember kellene.. jah.. nem..részemről lezártam. Bye
  • TheMothman
    #38
    Még az sem, rádobod a tv-re a képet, vezeték nélküli billentyűzet + egér vagy ha konzolélményt szeretnél, veszel egy kontrollert és cső.
  • Gladiator
    #37
    Most meg a domain nev is problema?:D A carrefour kb. akkora ceg, mint a Tesco, 12.000 boltja van a vilagon.
  • Gladiator
    #36
    Jaj, hogy mindent nekem kell megneznem helyetted:

    https://www.facebook.com/utazomajom/posts/3551889654888052

    59e repulo+szallas. De most ki ne talald, hogy meg a PCR tesztet is en csinaljam meg helyetted!

    Semmi nagykepuseg nem volt a kommentemben, elmondtam itt mi a helyzet, te meg besertodtel, hogy hogy mereszelek kulfoldrol irni. De gondolom neked mar az is nagykepuseg lett volna, ha egy megyeszekhelyen lakok, es nem az utolso borsodi faluban.
  • lammaer
    #35
    Bocs, sztem a többségünk nem kiváncsi erre a stílusra... menj inkább strandolni azt élvezd ahol vagy.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.04.20. 21:58:59
  • lammaer
    #34
    Oszt mi van ha engem komplexebb játékok érdekelnek nem csak az ilyen ugrálós lövöldés animés cuccok? :D (szeretem azokat is, néhanapján ellötyögök velük, de inkább szeretem pl a körökre osztott stratégiai játékokat vagy szimulátorokat, amik konzolon max mutatóba vannak, mert nem arra való)

    Szerintem ne kezdj bele a konzol vs PC harcba mert nem fogsz jól kijönni belőle.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.04.20. 21:57:48
  • MarkBlade
    #33
    Nem kell masztizni.. feleségem van.. a stilusod gáz. Nincsen sehol jó áron gpu.. mert az itt a téma. És a banyászok miatt elsősorban. Igen itt is lehet kapni csak dupla áron. Te meg jössz dubaial? Most amikor utazni sem lehet nagyon a pandémia miatt? Lehet téged Orbi gépe kivisz de 50 rugóért ha szerzel nekem jegyet bepuszilok.. nagyképű megmondom a frankót srác vagy aki próbál trollkodni de elég bénán csinálja.. amúgy valszeg van kamcsatkában is de aszem oda sem megyek.. puszi..
  • Szefmester
    #32
    oszt a póstakőccség? mind olyan szép domainnel rendelkező cím amit linkeltél.. meg ilyen távra ott a vám, meg a biztosítás... de ja.. apróé' vannak ezek is.
  • professional
    #31
    65ös OLEDen és egy PS5ön most is God of War3-ozok és leülök a grafikának! Vegyétek csak 3 évente a szarjaitokat! Storyk kellenek nem 8k-s pixelek! :D
  • Gladiator
    #29
    Lol, mennyi butthurt, hisztis ember van itt:D Tobbet kene maszturbalnotok, sracok. Te is megneztel egy oldalt, aztan egybol jobban tudod...

    De tessek, itt is van raktaron:
    https://www.menakart.com/sony-playstation-5-console-ps5-digital-version-with-extra-controller-international-edition.html?gclid=Cj0KCQjw9_mDBhCGARIsAN3PaFMYh6RRSa14Fy9CfBGmcWbJ0i1S_LB15bLkLoJtxR5fDMZXDxADNLYaApx1EALw_wcB

    Meg itt is:
    https://www.noon.com/uae-en/playstation-5-console-digital-edition/N40633048A/p?o=f0b7a2ec016bb89e&gclid=Cj0KCQjw9_mDBhCGARIsAN3PaFNeHsJrs0bxWXU3qqPOKPmQC8eWjXeqWmKw5Vn0y5BFs1NRUAuIYosaAqI5EALw_wcB

    Meg itt is van 1 db:
    https://www.carrefouruae.com/mafuae/en/electronics-appliances/video-games-consoles/consoles/sony-playstation-consoles/playstation-5-console-standard-edition/p/4948872415026?gclid=Cj0KCQjw9_mDBhCGARIsAN3PaFNdcff1M7u6SgZ0fX9YLl90z2nthUC9EZxX2JWTwsA1r3zPhQ1Rl6EaAsqsEALw_wcB

    Elmeletileg itt is:
    https://uae.sharafdg.com/product/sony-playstation-5-console-with-extra-dualsense-controller/?cpn=10618085883&pl=&kw=&adg=106277894353&ch=g&gclid=Cj0KCQjw9_mDBhCGARIsAN3PaFORbcP0zBRX1Qa61_NgUivl-6W4TEX5lxJuY8VILvKvnD1uYnnqpXEaApsaEALw_wcB

    200-250e forintnyi osszeg. Otthon 190e elorendelve. Erre irtam, hogy van is, es olyan nagyon nincs is tularazva, szoval nem ertem a PS5 hiany koruli hisztit. 2021 van, lehet kulfoldrol is rendelni dolgokat, ha otthon nincs.

    GPU arakat nem neztem (ezt irtam is, csak ugye szovegertelmezes az luxus), annyit irtam, hogy van a boltok polcain, nem csak a helyi Jofogason 5x annyiert. De most megneztem, mar a boltban eleve 5x annyi.

    Csak tudnam mi volt a kommentemben a "nagykepu, felvagos duma"?:D Az, hogy Dubajban vagyok? 50e a repjegy oda-vissza WizzAirrel, kurva nagy felvagas:D Arrol en nem tehetek, hogy egyeseknek a falu hataraban veget er a vilag.
  • lammaer
    #28
    Egyetértek.
    Régen - még a Doom3 korában - szivattunk egy kollégát aki nagy számitógépes grafika mániákus volt, hogy amikor reggel felkel és kinéz az ablakon, ez juthat eszébe: "mi ez a szar grafika, hát hogy néz ez már ki" ? :D
    Asszonnyal szoktunk beszélni, hogy mivel gépen sokszor fantasztikus tájakon barangolok, nekem nem olyan nagy élménny ha kimegyek a természetbe és látok egy hegyet vagy egy erdőt...


    Ami szerintem a másik nagy felesleges erőforásevő az a 4K, és hát valljuk be, az se nagyon szükséges a CS:GOhoz vagy Fortnitehoz... vagy igazából bármihez :)

    Jelenleg a játékoknl a grafika az ami túlzottan elszállt, és a tartalom sokszor fényévekkel van lemaradva. Ideje hogy pótolják a lemaradást :D
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.04.20. 08:20:23
  • lammaer
    #27
    1. A PCben pont az volt a jó hogy nem feltétlenül kellett mindent upgradelni. Persze statisztikai adatom nincs, de nálam és több ismerősömnél pl a full upgrade (tipikusan a CPU & GPI foglalat váltás triggerelt ilyet) mindig volt egy hosszabb időszak amikor csak apróbb upgradek, egy egy alkatrész cseréje jött =többnyire pont a videókártyáé), attól függően hogy ki volt a bottleneck. Most pl a GPUm gyengébb, egy R9 Fury ketyeg Ryzen 3600x mellett.

    2. Ez igaz, ettől kicsit parázok is :)

    3. Bár ilyen egyszerű lenne leszokni a játékról, de tarok tőle hogy a gaming is olyan mint a cigi meg a drog - kerülhet sokba, csak az ára miatt nem jön le róla senki. Aki HARDCORE az pont azért hardcore, mert tolja, nem számít mibe kerül.
    Őszintén szólva, a fenti configom nem túlságosan cutting age, ráadásul 45 éves vagyok, és mégis napi 6+ órényi játékkal szerintem a hardcore kategóriába tartozom.
    Ne felejtsd el, sok játékhoz (még esportos is), nem kell überfasza gép, lol, wot, fortnite bőven megy régebbi vason is. Főleg ha nem 4k mániákus az ember....
  • lammaer
    #26
    Egy racionális emberiségben hiszel... ne tedd :D
  • Lapajka
    #25
    Simán törhető lesz... csak úgy mondom... ;)
  • cateran
    #24
    1. csekkolt weboldal: "We are currently sold out on the PS5. Drop your details in the below form and we will reach out to you on a first-come first-serve basis when new stocks arrive. In the mean-time checkout our range of PS5 accessories and games."
    Hiheto vagy.... (https://www.jumbo.ae/ps5-sony-playstation-5)
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #23
    Nem kell látnoknak lenni ahhoz, hogy belássuk a bányász őrületnek egyszer vége lesz. (A jelenlegi valuták bányászata matematikai okokból már nem sokáig éri meg, és nem lehet végtelenségig új valutákat kreálni)
    Amennyiben a kártyák hiánya tönkreteszi a PC-s gémer szegmenst, akkor Nvidia le is húzhatja a rolót. Az is logikus, hogy bányászatra szánt kártyák esetén ne gyártsák le kimeneteket tartalmazó lemezt. Mondjuk vicces ebben a kontextusban környezettudatosságról beszélni.
  • kvp
    #22
    "nekem 2k -n megy a fortnite es sajna csak 60 Hz pedig jo elore okosan beszereztem azt a 144 Hzes moncsit szoval nekem nem azert kellene hogy az utolso fuszalat eszrevegyem hanem hogy a kompetitiv FPSben agyonverjem azokat akiknek ocska a moncsijuk"

    Az a jatek pont nem annyira a reakcioidorol szol es nem a monitor frissitesi frekvenciaja az ami potolhatja az ember hianyossagait. De ha valaki tenyleg a sebessegre es a pixel pontossagra hajt, akkor a nagy felbontas mellett alacsony minoseget erdemes hasznalni. Ez magas framerate-et eredmenyez es "kitisztithato" a jatekot zavaro grafikus elemek egy resze is. Ha mar kompetitiv fps, akkor eleg ha a lovedekek utjat akadalyozo elemek es az ellenfelek vannak csak fent, akarmilyen alacsony texturaval es nagyjabol semmi mas...
  • Dynamic
    #20
    A komment helyett lényegesen egyszerűbb lett volna mondjuk az árukeresőn körülnézni. Rögtön világos lenne mi a probléma és nem értetlenkednél.
  • MarkBlade
    #19
    Ha mosoly jel lenne akkor vicces lenne amit írsz.. így csak a nagyképű felvágos dumád van ami meg kb senkit nem érdekel.. nyílván van minden és van az a pénz mint tudjuk hogy eladod magad akárkinek és még 3090 is lehet ingyen kapni csak milyen áron... az általános probléma ami ezek szerint dubait nem érinti nyílván csak a fejekben létezik.. bár a tiédben nyilván több probléma is akad.. :( bocsi rossz kedvem van..:)
  • Botond #18
    Küldjél haza 300e Ft-nak megfelelő összegért vásárolt 3080asokat, 800-900 körül elmennek és win-win. :)
  • Gladiator
    #17
    Nem ertem miert panaszkodik mindenki a videokartya meg PS5 / Xbox hianyrol. Itt (Dubaj) akarhova bemegyek a boltban, van RTX 3000 kartya, PS5, Xbox... Kartya arakat nem neztem, de PS5 kb. 200e ft-nak megfelelo osszeg. Gondolom ha akkora hiany lenne, mar ennyiert is elkapkodtak volna.
  • Botond #16
    A ritka fillér és sűrű forint dilemmája. Ahogy a többiek is írják, a minerek a ritka forint, a gémerek a sűrű fillér. Nyilván jópofaság néha nyerni a lottón, mert beüt a miner láz és kasza van, de arra nem lehet céges üzleti modellt építeni, hogy majd néha nyerünk a lottón, a céges modellek arra épülnek, hogy sűrű fillér. És legjobb lenne, ha a kettő megférne egymás mellett, mindennap behúzni a filléreket és mellette néha találni pár forintot, de jól láthatóan ez vagy-vagy állapot, és akkor mint cég neked sajnos a fillérek felé kell kormányozni, vagy lerabolni minden forintot, aztán roló és másik iparágba átnyergelni.
    Ez utóbbit próbálná elkerülni a vídia 0 közeli hatékonysággal, mert nehéz valójában komolyan venni, hogy nem lesz forint találás mindennap, amíg forint találás van mindennap, amikor meg már nincs forint találás akkor késő lesz. 22es csapdája kicsit.
  • pakeszke
    #15
    nekem 2k -n megy a fortnite es sajna csak 60 Hz
    pedig jo elore okosan beszereztem azt a 144 Hzes moncsit

    szoval nekem nem azert kellene hogy az utolso fuszalat eszrevegyem hanem hogy a kompetitiv FPSben agyonverjem azokat akiknek ocska a moncsijuk
  • peterx
    #14
    Jó lenne ha minél gyorsabban összeraknának egy működő kvantumszámítógépet Google-ék vagy valami más nagyágyú aki épp dolgozik ilyenen, majd fél perc alatt kibányásznák a összes maradék bitcoint meg minden más hasonló cuccot és bedöntenék végre ezt a végtelenül környezetszennyező baromságot.. :D
    Utoljára szerkesztette: peterx, 2021.04.19. 16:16:34
  • Sir Cryalot
    #13
    Egyébként meg már eddig is vissza volt vágva a konzumer GTX a quadros dolgokhoz képest, csak nem eléggé, és a gamerek sem lesznek okosabbak szóval ez fix pálya.
  • Sir Cryalot
    #12
    Azért nem ASIC-ot használnak minerek, mert ez az ETH arra van "KITENYÉSZTVE" , DIREKT, hogy pécé gamerek hw-én fusson. Úgy van optimalizálva, hogy célchip ASIC-on ne is fusson, hanem minél több "gamer" használja a cuccát erre, mert akkor nyernek vele usereket, akik ráadásul büszkék rá hogy hasznos idióták és terjesztik.
    Mivel a gamerek nagy része hülye ezért részt vesz ebben, mert nincs jobb ötletük distributed computing-re, ezért megy a leggázabb . Utána csodálkoznak hogy nem jön új periféria/ hardware pécére , meg meg van erődítve hogy pc-n ne is lehessen használni , saját videoformátum meg egyebek. Game over.
  • Neocortex
    #11
    nem hiszek benne hogy a bányászokat meg tudnák állítani, elég leleményesek, írnak saját biost és drivert ha kell. hardveresen mi alapján állapítanák meg hogy éppen bányászatra van használva a kártya és nem játékra?
  • Neocortex
    #10
    mert tegyük fel hogy meglépi ugyan ezt az AMD, a játékosok 90%-a átnyargal az AMD kártyákra és miután ismét kipukkad a bitcoin lufi ott marad vásárlók nélkül. És ez igaz fordítva is, aki eddig AMD hívő volt az ezek után kénytelen lesz nvidiát venni, vissza fog menni az AMD-hez ha vége ennek a baromságnak? talán
  • mortep
    #9
    Teljes mértékben igazad van. Szerintem a legtöbben így vannak vele... a legjobb játékélmény nem a mindenkori legjobb grafikájú játékokhoz kötődik. Fontos része a játéknak de nem a legelsőnek kellene lennie, csakhát könnyebb ezzel marketinget felépíteni ill. eladni a játékot.
  • Sir Cryalot
    #8
    Te másik világban élsz, ez nem részletességre törekvés náluk hanem a valóság ( elbaszott enginek) elmaszkírozása hogy ne szúrjon szemet az elbaszottság.
  • Sir Cryalot
    #7
    Jajj de szép volt pedig twitteren kirakni a kirakatba a fiatal tizenhuszon lánykákat hogy bizony a RAY TRACING de szép , de jó, itt az ingyen könyv RAY TRACINGRŐL nvidiabácsitól :DDDDDDDDD

    mostmeg , a GTX kinyírva, az RTX bányászoknál, tizenhuszon lánykáknak meg nem jut ha eddig nem kapott csak úgy :DDDDdD
    pedig biztos milyeneket renderelne :DDD
  • peterx
    #6
    Szerintem manapság már hagyni kéne a grafikás parasztvakítást. A játékok az utóbbi pár évben bőven elértek egy olyan fotorealisztikus szintet grafika terén, hogy egyszerűen értelmetlen még ennél is részletesebb grafikára gyúrni h az utolsó kiba**ott fűszál is full részletes legyen. Senki nem fog megállni és ezt vizsgálni amikor játszik (végigrohan) a játékon, cserébe még ez a sok értelmetlen részletességre törekvés még jól be is lassítja az egész gamet, tonnányi potenciális buggal megspékelve.

    Inkább a játékélményre, storyra gyúrjanak végre. A VGA cserét pedig még jobban el kéne nyújtani a fentiekből kifolyólag, manapság 8-10 évre is elég kéne lennie 1 VGA-nak.
    Utoljára szerkesztette: peterx, 2021.04.19. 13:07:07
  • Cat #5
    1. A videókártyával együtt az emberek általában új processzort is vettek, ahhoz új alaplapot, abba memóriát, stb. Tehát az nvidia pénzéhsége egy éven belül a teljes piacon lecsapódik, visszafogva mindent. Ha nincs bevétel, nincs fejlesztés sem.

    2. Ha most tönkremegy a videókártyád, akkor így jártál.

    3. Több éves távlatban az nvidia saját magának is alávág, hiszen ugyan most jól él a bányászokból, de ha eltűnnek a hardcore PC-s játékosok (eddig belőlük élt! nem az irodai gépek cseréjéből vagy casual játékosokból!), akkor bármi beüt a kriptopiacon, nekik annyi. És a pandémia után tényleg lehet mondani, hogy nincs elképzelhetetlen. De a cégvezetést csak a most érdekli, a következő negyedéves profit, hogy mi lesz 2022-ben, mit izgatja őket, akkor már rég más cég igazgatótanácsában ülnek majd, és beváltották a kapott részvényopciókat.
  • lammaer
    #4
    "konkrétan jövőre az új játékok eladásai bele fognak állni a földbe."

    Szerintem a hardver fejlődésnek lelassulása nem a világvége... sőt, end userként azt mondanám, hogy ez picit még jó is, hiszen a játékfejlesztőknek figyelembe kell venniük azt hogy a közönség nagy részének nem lesz csúcsszuper kártyája, oda kell figyeljenek az optimalizálásra, nem állhatnak hozzá úgy hogy "ok szar az algoritmus, majd a hardver megoldja".

    Ha belegondolsz, a konzolpiac eleve ilyen, hiszen ott pont ogy általában régebbi hardverre fejlesztenek, nem jövőbiztosságra kalkulálva, azt mégis virágzik a piac.

  • lammaer
    #3
    Nem értem az nvidiát, miért akarná kinyírni a saját piacát?
  • Cat #2
    A videókártya hiány fél éve tart. Ez még kibírható, de ha nem oldódik meg idén, akkor annak a teljes játékpiac fogja meginni a levét, konkrétan jövőre az új játékok eladásai bele fognak állni a földbe.

    Manapság egy játék fejlesztése több évig tart, azaz induláskor olyan hardverkörülményekre lőnek, amelyek két-három év múlva lesznek általánosak. Nos, egy éve mindenki azt hitte, hogy a 4K felbontás és az ennek megfelelő minőség lesz 2022-ben a standard. És ez reális is volt, ha egy átlagos PC-s játékos 3-5 évenkénti hardverfrissítésével számolunk. De ma, ha valakinek tönkremegy a 3 éves kártyája, akkor drágábban tudja ugyanazt megvenni, mint akkoriban, 3 éve!

    A konzolok elérhetősége folyamatosan javul, és az ember simán tud venni egy Series X-et egy videókártya árából, és még marad sok évnyi pénz a game pass havidíjára is. És aki ezt meglépi, az nem nagyon fog visszatérni, és évenként fejlesztgetni.
  • Relixo
    #1
    Hagyjuk már.... újabb PR fogás!
    Az a hülye aki még elhiszi ezt és bekajálja. Rohadtul nem érdekli őket ki és miért veszi a kártyájukat, csilliós összegekért azonnal talicskázzák a bányászokhoz a futószallagról ahogy legördültek.-ez tény- A 3080 Ti is meglátjátok pár napon belül már a bányászok fogják adni a híreket róla videokba,hogy milyen a hash rate, holott boltba még kapni se lehet. Lásd 3060Ti és sima 3060 esetében is így volt már.

    Ezek a limitek meg nevetséges parasztvakítások, látható volt mit műveltek és szerencsétlenkedtek össze a 3060 kártya esetében. Először full korlátról ugattak aztán félig korlátozás lett az is csak szoftveresen majd utána "véletlen" kikerült egy olyan driver a saját cégüktől amiben totál fel is oldották az egész korlátozásos mókát.

    Ngreedia jól láthatóan szemen köpte az átlag ember vásárlókat és csak a bányászokra álltak rá mind kiszolgálás mind tervezés tekintetében. Nekik mint multi cégnek lényeg a minél gyorsabb haszon szerzés és gazdagodás. Sz*rnak rá a többire csak tudnám mit erőlködnek mindig újabb és újabb koholmányokkal amiket még ők maguk se hisznek el. :D
    Utoljára szerkesztette: Relixo, 2021.04.19. 12:01:43