6
  • zetortraktor
    #6
    Azért ne menjünk már át lelkes amatőrbe, ez amolyan szomszéd Margit nénis logika.

    "Van csillió-trillió könyv ami siker lenne filmként adaptálva is.
    De a stúdióvezetők b*zik és az x-edik rókabőrlenyúzáson kívül másra nem adnak pénzt. "

    A csillió-trillió könyv pont a rókabőrlenyúzása definíciója, de ha még nem is veszed annak, akkor felnyitom a szemed:

    Készül csillió-trillió könyvből adaptáció. És lám, nem is tudsz róluk. Lehet, hogy pont ezért nem sikeresek, mert hozzád nem jutnak el. Konkrétan ez zajlik vagy 5 éve a filmes/tévés világban. A regényírók nem a könyveladásokkal keresik a pénzük nagy részét, hanem az adaptációs jogok eladásával, mert rengeteg, csillió-trillió könyv jogait megveszik filmre és tévére. Konkrétan csillió-trillóból lett is film vagy sorozat az elmúlt években. Oké, a tizedéből, mert egy csomó bedőlt, mert nem lett elég jó a szkriptje, de akinek nyitva van a szeme, az látja, hogy ez a menő manapság Hollywoodban.

    (Az mondjuk cuki, hogy azt hiszed, hogy tudod, mi lenne siker adaptálva. Mert a siker titkát már nagyon sokan keresték, és még nem találták meg. Ez sajnos nem úgy megy, hogy valami sikereset átültetsz. Teljesen lutri. Ha nem lenne az, mindenki ezt csinálná. Ahogy csinálta is, de rájöttek, hogy lutri.)
  • zetortraktor
    #5
    "az a baj, hogy az összes ilyen címet csak elrontjá"

    Ez kifejezetten vicces, hogy egy olyan sorozatnál írod, ami jó feldolgozásnak számít, és nem rontották el.

    "Vagy csinálják egy meglévő alapján, de rugaszkodjanak el az eredetitől és csak egy alapként tekintsenek rá, d"

    Ööö, nyilván ez a cél. Honnan veszed azt a butaságot, hogy "huszadjára ugyanazt a sztorit"?? Ki akarja huszadjára ugyanazt? Senki. Az írók sem. Hogy merül fel ilyesmi?
  • nlght
    #4
    Van csillió-trillió könyv ami siker lenne filmként adaptálva is.
    De a stúdióvezetők b*zik és az x-edik rókabőrlenyúzáson kívül másra nem adnak pénzt.
  • csulok0000
    #3
    az a baj, hogy az összes ilyen címet csak elrontják. Huszadjára ugyanazt a sztorit nem jó megnézni. Miért nem képesek arra, hogy egyedit csináljanak? Vagy csinálják egy meglévő alapján, de rugaszkodjanak el az eredetitől és csak egy alapként tekintsenek rá, de merjenek új világot alkotni. Ilyen tekintetben pl a Caprica egész jó volt, mert erre a világra épült, de azon kívül meg sem mondta volna az ember, hogy bármi köze van az eredeti sorozathoz.
  • Zombee
    #1
    Ezt a szkript fejlesztést jó lenne már elfelejteni.