Szekeres Viktor

Fennakadás a legújabb Battlestar Galactica-rebootnál

Gondban van a tervezett új BSG-sorozat.

2019 őszén derült ki, hogy az amerikai Peacock digitális platform egy új Battlestar Galactica, azaz Csillagközi romboló sorozatot tervez készíteni. Az NBCUniversal streaming szolgáltatására Mike Lesslie készítésében fejlesztették már jó ideje a szériát, aminek Sam Esmail volt az egyik executive producere, aki a Mr. Roobottal tett szert hírnévre. Azonban minderről már csak múlt időben lehet beszélni, ugyanis a napokban a Deadline értesülései szerint Lesslie kiszállt a projektből. Az okokról nem tudni egyelőre. A tervek szerint az új sorozat a klasszikus széria 21. századi, Ron Moore-féle újragondolására fog építkezni, természetesen teljesen eredeti történettel.

Az, hogy Hollywood nem akarja veszni hagyni a BSG-franchise-t, nem újdonság, hiszen Ron D. Moore-féle rebootot követően előbb Caprica címmel indult egy előzmény sorozat, majd Blood & Chrome címmel próbálkoztak meg egy spinoffal, azonban az a projekt végül nem került képernyőre, websorozat formájában halt el.

Érdekesség, hogy évekig mozifilmes feldolgozást terveztek a Battlestar Galacticának, azonban ebből a múltban nem lett semmi. A film első szkriptjét az a John Paglan írta, aki a Transzcendenst is jegyezte, utána pedig Lisa Joy kapta a megbízást a forgatókönyv megírására, akivel Francis Lawrence kezdett együtt dolgozni rendezőjelöltként. Joy draftja után vette át a teendőket Jay Basu, de az ő szkriptjének a fejlesztése sem volt gyümölcsöző. A tervezett filmes adaptáció végül ősszel kapott ismét erőre, amikor Simon Kinberg szerződött le mellé írónak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zetortraktor #6
  Azért ne menjünk már át lelkes amatőrbe, ez amolyan szomszéd Margit nénis logika.

  "Van csillió-trillió könyv ami siker lenne filmként adaptálva is.
  De a stúdióvezetők b*zik és az x-edik rókabőrlenyúzáson kívül másra nem adnak pénzt. "

  A csillió-trillió könyv pont a rókabőrlenyúzása definíciója, de ha még nem is veszed annak, akkor felnyitom a szemed:

  Készül csillió-trillió könyvből adaptáció. És lám, nem is tudsz róluk. Lehet, hogy pont ezért nem sikeresek, mert hozzád nem jutnak el. Konkrétan ez zajlik vagy 5 éve a filmes/tévés világban. A regényírók nem a könyveladásokkal keresik a pénzük nagy részét, hanem az adaptációs jogok eladásával, mert rengeteg, csillió-trillió könyv jogait megveszik filmre és tévére. Konkrétan csillió-trillóból lett is film vagy sorozat az elmúlt években. Oké, a tizedéből, mert egy csomó bedőlt, mert nem lett elég jó a szkriptje, de akinek nyitva van a szeme, az látja, hogy ez a menő manapság Hollywoodban.

  (Az mondjuk cuki, hogy azt hiszed, hogy tudod, mi lenne siker adaptálva. Mert a siker titkát már nagyon sokan keresték, és még nem találták meg. Ez sajnos nem úgy megy, hogy valami sikereset átültetsz. Teljesen lutri. Ha nem lenne az, mindenki ezt csinálná. Ahogy csinálta is, de rájöttek, hogy lutri.)
 • zetortraktor #5
  "az a baj, hogy az összes ilyen címet csak elrontjá"

  Ez kifejezetten vicces, hogy egy olyan sorozatnál írod, ami jó feldolgozásnak számít, és nem rontották el.

  "Vagy csinálják egy meglévő alapján, de rugaszkodjanak el az eredetitől és csak egy alapként tekintsenek rá, d"

  Ööö, nyilván ez a cél. Honnan veszed azt a butaságot, hogy "huszadjára ugyanazt a sztorit"?? Ki akarja huszadjára ugyanazt? Senki. Az írók sem. Hogy merül fel ilyesmi?
 • nlght #4
  Van csillió-trillió könyv ami siker lenne filmként adaptálva is.
  De a stúdióvezetők b*zik és az x-edik rókabőrlenyúzáson kívül másra nem adnak pénzt.
 • csulok0000 #3
  az a baj, hogy az összes ilyen címet csak elrontják. Huszadjára ugyanazt a sztorit nem jó megnézni. Miért nem képesek arra, hogy egyedit csináljanak? Vagy csinálják egy meglévő alapján, de rugaszkodjanak el az eredetitől és csak egy alapként tekintsenek rá, de merjenek új világot alkotni. Ilyen tekintetben pl a Caprica egész jó volt, mert erre a világra épült, de azon kívül meg sem mondta volna az ember, hogy bármi köze van az eredeti sorozathoz.
 • Zombee #1
  Ezt a szkript fejlesztést jó lenne már elfelejteni.