10
  • zola2000
    #10
    Én csak arra használom a privát módot, hogyha valamit linkelni akarok, akkor előtte megnézem hogy egy olyan aki nem regisztrált X oldalra hogyan látja az oldalt, egyáltalán meg tudja e nézni amit linkeltem...
  • Lapajka
    #9
    Zokogva könyörgöm. Egy hivatalos böngésző program, hogy adhatna már hivatalosan ip hider-t??? Nyilvánvaló volt kezdettől hogy nem bújtatja el az ip-det, mivel az ILLEGÁLIS!!! Annyit jelent, hogy minden süti, flag, temp fájl meg az elmentett jelszavak stb stb, tehát amiket lepakolnak az oldalak ugyebár a diszkedre, ez a bizonyos "emlékezzen rám" című történet csak, amit tisztáz a privát mód... (kivéve ahol ip ban van)... tehát pl újra akar az ember regelni valahol, ahonnan kitiltották, akkor privát módban meg tudja csinálni... ettől még az ip címét látják, ha akarják, de ha nem gyerekpornót töltött fel, akkor azzal nem foglalkoznak... ezzel együtt TUDJÁK hogy ugyanarról az ip-ről netezik egy tiltott ember (de azt nem tudhatják hogy nincs -e több eszköz is azon az elérésen, tehát békén hagynak... Ha simán privát mód nélkül próbálkozunk, nyilván átnézi a lepakolt fájlokat, ott lesz közte ami jelzi, hogy persona non grata... igazából a leghasznosabb ebben az, és emiatt van értelme, hogy fixen használsz egy rendszert, ahová automatikusan belép a böngésződ neked... de másik profillal akarod használni a rendszert (itt nincs szó tiltásról) valami miatt... akkor privát mód és minden tabula rasa, beléphetsz a másik profillal... viszont ha lezárod a privát ablakot minden eltűnik, tehát itt már nincsenek lepakolt fájlok, megjegyezett jelszavak stb... az ip rejtőzködés, ami a hekkerek kedvence teljesen más műfaj. Az már a bűnözés világa. Egyébként már régóta nem véd a Tor rendszer sem 100%-ban... a legkomolyabb hekkerek és vagy zsaruk, szolgálatok simán lekövetnek Tor rendszeren belül is ha nagy disznóságot csinálsz, vagy akarsz csinálni... tehát kell még a Tor mellé egy külön ip hider program, de nem valami gagyi, hanem profi, ami tényleg natíve proxy-kat emulál, ezután innen indítani a Tor-t... na ekkor már azért viszonylag biztonságban van az ember, már ha bujkálni akar a neten... de otthonról SOHA sem teljesen..!!!
  • end3
    #8
    "soha nem is volt celjuk teljes online lathatatlansagot nyujtsanak"

    - Ellenben, az utóbbi 5 évben minden platformra fejlesztő programozó gőzerővel dolgozik azon, hogy a szoftvereik lekövessék, azonosítsák a felhasználóikat. Még egy egyszerű sticky notesz, számológép vagy játékprogram is ezt célozza. (igazából nem új funkciókat, hanem backdoor-okat fejlesztenek, tökéletesítenek.) A Windows-ban millió processz teljesíti ezt a feltételt, ha képes lennél kikapcsolni mondjuk száz visszajelzést, még maradna pár ezer lehetőségük az azonosításra. A frissítések nagy része is azért megy, mert a kiberháborús ellenfél is törögeti ezeket, vagy megszerzi a hozzáféréshez szükséges kulcsokat. Ezért megy a tervszerű kulcs-csere, és időnként elég gyakran a soron kívüli is. Ha valami hálózatba lép, azt az AI rövidesen megfejti, legyen az bármilyen primitív vagy zseniálisan okos "agy".

    Rövidesen már a gondolatainkat is védeni kell az internettől, nem csak az interakciókban konkrétan online követhető cselekvéseinket. (Nagy baj lesz ebből. - Amerikában már év végén is megmutatta, milyen kártékony tud lenni a számtech alkalmazása, mondjuk a titkos szavazások tekintetében a választások tisztaságát illetően. Akiknek ezek az eszközök rendelkezésükre állnak, percről-percre folyamatosan hangolnak, és átvernek mindenkit, hol a pénz, hol a hatalom v. mindkettő megszerzése érdekében.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2021.03.18. 09:57:15
  • duke
    #7
    Remelem azert a korona virustol megved, meg kar 5G halozat eseten is.
  • Sequoyah
    #6
    Bongeszofuggo. Foleg telefonon, jellemzoen nem tul reszletes.

    Egy ilyen cikket egyebkent tobb ember olvas el, mint a bongeszo figyelmezteteseit, utobiakra elegge erzeketlenne valtunk a reklamok, egyeb popup ablakok, es regeny hosszusagu felhasznaloi jogi tajekoztatok koraban.
  • zola2000
    #5
    Addig oké, de nyiss meg egy privát fület különböző böngészőkben és olvasd el mit ír ki.

    Ez azt jelenti hogy sokan már olvasni is lusták ... Vagy nem szoktak privát lapot nyitni.
  • Sequoyah
    #4
    Persze, miert ne lenne sok ilyen ember? Biztos a 80-as 90-es evekben csak a geekek neteztek, de ma mar mindenki a neten van, es nem elvaras hogy mindenki ertsen a belso mukodesehez. Autohoz is adnak jogositvany akkor is, ha nincs szereloi vegzettseged, es nem tudod hogy mi a 4 utem.

    De sajnos az autokkal ellentetben a nethez ritkan adnak felhasznaloi kezikonyvet, es ez a "privat" szo kulonosen felrevezeto nagyon sok ember szamara. Igazabol az elnevezest kene atgondolni, vagy figyelmeztetest feldobni minden aktivalaskor. De ha az nincs, akkor maradnak az ilyen cikkek hogy minel tobb ember tudjon rola.
  • Sequoyah
    #3
    De tokeletesek. A privat bongeszes celja hogy a sajat geped elott privat legyen, hogy ha peldaul tobben hasznaljak ugyan azt a gepet.

    Persze nem art hogy errol sok cikk keszul, es az emberek fejebe vessuk. De a "nem tokeletes" kifejezes nagyon rossz akkor amikor soha nem is volt celjuk teljes online lathatatlansagot nyujtsanak.
  • zola2000
    #2
    A vpn sem tesz követhetetlenné, ugyanúgy látszik a neten az eszköz több tulajdonsága amivel az ember beazonosítható.