3
 • repvez
  #3
  igen, mondod ezt úgy iis, hogy már minden gépen ott van legalább egy usb 3.0ás csatlakozó 5gb/s sávszéllel és 300mb/s adatátvitellel?
  A 3.2esról nem is beszélve.
  Meg ott vannak a beépített laptopos webkamerák ott nincs usb korlát ha a gyártó úgy tervezné meg, hogy direkre köti az alaplaphoz vagy a chiphez.

  És a mobiloknál a mobil chipek is elbirkoznak vele , a méret se lenne akadáj, hogy egy mobilok kamerát egy webkamerába pakoljanak és ott helyben feldolgozva a gépnek küldené csak mint egy video streamet..
  de 10 év nem volt nekik elég hogy kitaláljanak valamit ami tud folyamtos képet.

  És most is mit emelnek ki a fejlesztéssel? hogy 4k felbontás nem de HDR támogatás az lesz. mert az a legfontosabb, igaz, hogy ki se lehet venni az emberek arcvonásait a képen ,de legalább HDRben.

  Ez pont ugyan olyan faszság, mint amit most a mobiloknál csinálnak, hogy dolby vision meg hdr támogatás meg 144hzes képefrissités Atmos hanggal a mobilon, mintha ott lenne a legjobb filmet nézni, igaz, hogy nem birnak ki 1 napot a telefonok, de azért tegyünk bele ilyeneket mert jol mutat a plakátokon.
 • Zsombor99
  #2
  Abba azért gondolj bele, hogy ott van az USB kapcsolat átviteli képességének korlátja is, ami végett nem lehet valami nagy képfrissítéssel és felbontással képet továbbítani... Nem véletlen, hogy a legtöbb webkamera csak max 640×480-at tud ~15-25 fps képrissítéssel, anélkül, hogy az áruk elszállna a "végtelen" felé.
 • repvez
  #1
  elégérdekes, hogy nem képesek webkamerát gyártani, már több mint 10 éve olyat ami tudna 30 FPSnél többel rögzíteni, miközben egy sima mobilban meg már 4k és 8k videokat lehet streamelni 60hz vagy többel.
  De ha webkamerával akar valaki beszélni akkor meg tiszta szellemkép az egész, mert még a 30 FPS el is szétfolyik a kép.
  Nem kell 4k de azért manapság már illene elmsodás mentesen videozni FHDben.
  De a legtöbb ma kapható webkamera jó ha a 720Pt tudja 30hzen.