6
  • felemelő
    #6
    "A tervgazdaság álgazdaság"

    De a megoldás nem is ez.
    Az EU-ban van fizetőképes piaci vásárlóerő, van tőke a fejlesztésekhez, van szakember, tudás. Innen csak jó gazdaságirányítás vagyis adórendszerrel cél irányába terelés kell és némi értelmes piacvédelem.
    Aztán beindul a gépezet.

    Csak egy (általam sokat hangoztatott példa).
    Folyamatosan növelni azoknak az adatoknak a körét, amin NEM hagyhatják el az EU fizikai és jogi felségterét.
    Elsőként mondjuk a katonai, államigazgatási vagy polgárok egészségügyi adatai.
    Bárki ezt felhőben akarja tartani, annak az EU-ban kell megtennie, EU-s cégként és felvállalni, hogy ha megszegi az előírást, akkor a cég horribilis (csődöt jelentő) büntetést kap.

    A nagy multik (tipikusan USA cégek) meg választhatnak hogy feladják az EU piacot (amit anyagi okokból nem tehetnek meg) és beengednek konkurenseket, akik kiépítik a szükséges infrastrukturát és szolgáltatásokat (amit nem tehetnek meg, mert a kvázi monopoliumokat adnák fel, kinevelve a saját versenytársaikat) vagy idejönnek és betartják az itteni törvényeket, itt működve.

    Amíg a GDP 50%-a áthalad az államokon, addig hülye aki direkt tervgazdasági utasításokban gondolkodik. Csak jó adószabályokat, piaci szabályokat (jelen esetben adatvédelmi szabályokat is) kell alkotni és minden úgy történik, ahogy az állam szeretné!
  • felemelő
    #5
    A cél eddig tökéletes, én is forszírozom régőta.
    A részletekben rejlik a probléma.
  • kvp
    #3
    A fenti politikusok azt mondogatjak, hogy ha minden technologia az USA-bol vagy Kinabol jon es minden szolgaltatast egy globalis kapitalista elit iranyit, akkor a tenyleges hatalom ezen csoportok kezebe fog kerulni es ezzel Europa elveszti a szuverenitasat. Na most amit nem fogtak meg fel, hogy ez mar megtortent es csak addig maradhatnak a poziciojukon, amig hajlandoak ezen kapitalista kor minden parancsat teljesiteni. A sokkal szuverenebb pozicioban levo ausztral kormanyt is par nap alatt helyre tettek, nyers erovel, tehat a sokkal gyengebb gazdasagi es politikai pozicioban levo EU sem jelenetne fenyegetest. Akarhatnak az europai politikusok igazsagos adozast vagy EU-s IT ipart, de errol nem ok dontenek, hanem a hatalom valodi birtokosai. Egyelore meg beszelhetnek, de ha tenyleg veszelyt jelentenek a globalis kaptializmusra, akkor nagyon rovid ido alatt lecserelnek oket. (ahogy az amerikai elnok lecserelese is kb. masfel ev volt, ugy az europai elit lecserelese is megoldhato kozel ennyi vagy kevesebb ido alatt, ha barki is tenylegesen szembemenne az utasitokkal)
  • intl #2
    mond ezt a partnak. ettol fuggetlenul amig nincs eu tulajdonban egy lenyegi techalapipari hard meg soft ceg se, addig nevetseges a toporzekolas.
  • Sydra
    #1
    A tervgazdaság álgazdaság. Sajnos ezt a buta emberek nem értik. Minél többet erőlködnek, annál jobban le fog maradni az EU.