43
 • defiant9
  #43
  "Jelenleg már nincs a földön tradicionális kormányzat és pláne rendszer."
  Mert senki nem akarja hogy alacsony színvonalú nyomorgás után a csődbe vitt országában elekergessék.

  "A fejlett világban nem csak kormányok, de ilyen jellegű jelentős mozgalmak, pártok, egyházak sincsenek."
  Jól látszik az állításodból hogy fejlett vs fejletlen átmenettel jár együtt az hogy liberálisabb lesz a rendszer, és az egyház is a fejletlenebb korszakhoz kötődő szervezet.

  Ahogy TokraFan is írja, a liberális megközelítésben senki nincs megköztve hogy a hagyományos feudális hívő életét élje. Neked is számtalanszor el lett mondva hogy nyugodtan jobbágykodhatnál egy magyar tanyán, az ehhez passzoló életszínvonalon. Csakhogy ez ugye kényelmetlen ezért inkább mégiscsak a kozmopolita angol imperializmus szolgálatába állítottad a munkaerődet csakhogy élvezhesd a fogyasztói társadalom által felkínált javakat. A szokásos képmutatós szónoklatodat látjuk ismét, és ezzel az elvtársaid többsége is így van. A világ azért alakult ilyenre mert az emberek(akik pl. a feudalizmusban éltek), jobb életszínvonalat akartak, ha olyan értékesek lettel volna azok a tradíciók akkor még mindig abban élnénk. Az ördögnek ehhez semmi köze, ez egy másra mutogató/mást hibáztató attitűd. Nézz magadba és ott meglátod az igazi okokat hogy miért a liberális utat választja az emberiség. A konfliktus abból van hogy vannak a lassabban haladók, akik képtelenek átlátni a kapcsolatot hogy azért élnek jól mert szabadság van, ők azt szeretnék ha mások szabadságjogai kisebbek lennének, de az alapelv ezt a megközelítés nem támogatja, az konzisztens hogy mindenkit egyenlő szabadság illett meg, ez a helyes irány, ezirányba kell mozdítani a rendszert. A tradicionális megközelítés inkonzisztens, ott bukik el hogy egzakt alapja sincs. Éljünk Árpád ősmagyar sámán hitvilágban inkább, vagy Mátyás koráéban, esetleg Horthyé lenne a nyerő? Amit te tradíciónak hívsz az önkényeskedés, nem vezethető le egy alapelvből sem, mondhatni elvtelen, szemben a liberalizmussal.
 • TokraFan
  #42
  Természetesen ismét baromságot beszélsz. Senki nem tiltja meg egy demokráciában, hogy Te tradicionista legyél, mint azt jelen ábrád is mutatja (nem tiltották baloldali kormányzás alatt sem a módszerváltás óta). Nyugaton sincs tiltva, a QAnon mozgalom agybeteg ostoba sámán idiótái is ilyenek de amíg nem kezdenek el betörni állami épületekbe, addig a kutya nem tiltotta nekik, hogy medveprém subában butuljanak napestig.
  Olyat sem látok nyugaton, hogy egy házelnök egy lapon említse az ateistákat a hazaárulókkal (igen, nálunk ez a volt KISZ-es kövér l.-el megtörtént). Hogy mi köze van a hazaszeretethez annak, hogy valaki hisz-e a mesékben vagy sem, azt kérdezd meg kövértől. Vagyis éppen fordított a helyzet. Az általad favorizált vallási fanatikus diktatúrálban szokás mindenkit kiirtani, akinek más véleménye van. Demokráciában ez nem szokás, maximum a Te alternatív valóságodban, amivel nem lehet mit kezdeni, mert az is HIT, és nem tudás/tény alapú.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.04.09. 01:30:57
 • Tetsuo
  #41
  Mivel a jelenlegi kormány illiberálisnak mondja magát, a globalista törekvéseket pedig liberálisnak, az átlagember ebből indulhat ki. A te definíciód is sántít természetesen, mint általában, de ezt most hagyjuk.
  Ezenfelül a jelenlegi konvencionális narratíva szerint a jelenleg ellenzéki volt kormánypárt és annak volt tagjai is ezt a globális, balliberálisnak nevezett ideológiacsokrot tolják, és annak próbálnak megfelelni.

  Az egy másik dolog, hogy ez így nem pontos és a kormánnyal szemben megfogalmazva nem is helyénvaló, hiszen a kormány is ennek a nemzetellenes világrendnek próbál megfelelni, csak más módszerekkel.
  Pontosabb fogalmazás lenne a klasszikus baloldal versus jobboldal, bár ennek meg nagyon nagy a félreérthetősége, végül a a leginkább adekvát besorolás a tradicionális vagy antitradicionális erők melletti kiállás felmutatása.

  Jelenleg már nincs a földön tradicionális kormányzat és pláne rendszer. Az ehhez legközelebb álló kormányt nehéz megnevezni, mert sokféle aspektus van, szerintem talán az iráni és a bhutáni, esetleg a szír lehet az.
  Tehát más szavakkal, ma már minden kormány a világon antitradicionális, vagyis a sötéség oldalán áll, az Ördög szekerét tolja, legkevésbé talán az iráni és a bhutáni.
  Leginkább pedig az úgynevezett nyugati országok, a liberális demokráciák.
  A fejlett világban nem csak kormányok, de ilyen jellegű jelentős mozgalmak, pártok, egyházak sincsenek.
  A modern politika és társadalom ki is zárja a tradicionális létszemlélet és annak megfelelő eszmék által vezérelt csoportok hatalmi lehetőségeit és nyilvánosságát.
 • defiant9
  #40
  Igen, erre mondják hogy megtalálta a zsák a foltját.
  Aki tehetséges az elsősorban a privát szféra felé orientlálódik.
 • TokraFan
  #39
  Valóban vannak pozitív példák, de véleményem szerint nálunk nem csak a kormányokkal, politikusokkal van baj, hanem magával a néppel is. A magyar -többségében-, vágyik a bálványozásra, az egyszemélyben megtestesülő "megmentőre", főleg az öregek. Pozitív példák olyan országokban vannak, ahol az emberek értik a demokráciát és az oktatás is jobb, a polgárok többsége jól képzett. A többség itthon viszont nem érti, ráadásul tanulatlan is, tehát könnyen megvezethető 3 tőmondattal amit a szájába adnak (ezt itt sg-n is látjuk, amikor önálló gondolatok nélkül, szimplán azt röcsögik vissza amit a propaganda adott a szájukba). Sajnos azonban, a hazai ellenzéket sem tartom semmire, többségüket két dolog vezérli: bosszú orbán ellen, és az a tény, hogy az EU-s húsosfazekat nem ők lophatják szét. MOndjuk pl. gyurcsány ha az ország érdekeit nézné és nem a sajátját, akkor elhúzna már a jó büdös p*csába innen, mert amíg marad, addig egy dolgot ér el, fegyvert ad a rezsim kezébe mert lehet vele riogatni. Így hirtelen nem is tudom, kit nevezhetnék komoly, értelmes, intelligens politikusnak ebben az országban??
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.03.02. 18:36:33
 • defiant9
  #38
  Ilyen pofátlan szinten azért nem mernének lopni. De nyilván a legjobb képességű emberek a privátszféra felé orientálódnak.
  Független korrupcióellenes ügyészég, EU ügyészség lehetnek amik ellensúlyt képeznek. Máshol működik, nálunk nem véletlen hogy nincs ilyen.
  A politikus maffiát is vissza lehet szorítani, ez is sikerült már több helyen.
 • TokraFan
  #37
  Újabb csodás példája a hívők "békességének". Itt éppen egy dalszöveg miatt akarják felgyújtani a köztévét.

  duke, merre vagy?
 • TokraFan
  #36
  Kíváncsi leszek, hol lesz az a pont, ahol észreveszik az átverésüket...Ha észreveszik egyáltalán. Persze ha objektív szeretnék maradni, akkor azt kell mondanom, hogy az ellenzékben látott emberek többségénél sem vagyok arról meggyőződve, hogy más lenne a leányzó fekvése hatalomra jutásuk esetén.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.03.01. 12:49:08
 • defiant9
  #35
  Igen, nyilván lehet differenciálni, és nyilván nincs éles határvonal sem a középfok teteje és a felsőfok alja közt, de a jelleget megmutatja a statisztika.
  A polarizálódás a politikusok hibája, a NER pedig kifejezetten épít is rá, egyrészt az ellenségkép egy nagyon hatásos eszköz arra hogy elterelje a figyelmet a lopásról, de egyben a hívőket is stabilizálja, nehezebben kimozdíthatóak a polarizált állapotból, 1-1 kínos ügy után még vissza lehet terelni őket, nem billenek át.
 • TokraFan
  #34
  Én azért különbséget teszek humán és reál irányú egyetemi végzettség között is. Sajnos azt tapasztalom, hogy előbbi réteg nagyobb arányban pont úgy manipulálható, mint a tanulatlanok. Persze kicsit árnyaltabb a kép, mivel néhányuk esetén ez inkább az érdekekről szól, mint ideológiai megfontolásokról (még akkor is, ha egyébként szeretnek erre hivatkozni, egyfajta önigazolásként). Számomra ez jelenti az igazi problémát. A nyájban gondolkodás életveszélyes. Számos esetben figyeltem meg, hogy konzi oldalon -nem mintha a balosoknál ne létezne a jelenség, maximum nem ennyire fanatikusan-, a nyájhoz tartozó embertől bármit elfogadnak, akkor is, ha az egy nyilvánvaló bűnöző gazember. Ha ugyanaz az illető a másik padsorban ülne, változatlan mentalitással és képességekkel, akkor viszont zúdulna rá a kommunistázás, libernyákozás. Ebből az következik, hogy képtelenek a valós folyamatok értékelésére és értelmezésére, kizárólag a faék egyszerű hovatartozás határozza meg a véleményüket valakiről, vagy valamiről. Ezt pedig utoljára a Kádár rendszerben láttam ilyen súlyos mértékben megjelenni, ahol mindegy volt, mihez értesz, vagy mennyire vagy gazember, ha a párt tagja és jó elvtárs voltál akkor nyílt ajtók, ha nem, akkor kvázi börtön. Most is ez megy csak NER-nek hívják, és más ideológia van mögé hazudva.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.02.28. 13:06:41
 • defiant9
  #33
  A politikai kommunikáció/minta hatása is érdekes, Trump regnálásának éveiben a republikánus szavazók körében az hogy az főiskolák/egyetemek hatása pozitív az országra(U.S) nézve 33%-os mélypontra került(54%-ról), a demokrata válaszadóknál stabilan 67-72% között volt az utóbbi 8 évben. Az én olvasatomban ez a leegyszerűsítő lózung üzenetek hatása, amivel jól manipulálható ez a tömeg, (akik közt természetesen eleve szignifikánsan kisebb a felsőfokú végzettségűek aránya, de eddig legalább valamennyire látták hogy tanulásnak van értelme).
 • TokraFan
  #32
  Így ahogy írod. Sajnos egyre többen vannak...USA-ban sem véletlenül Texas a repuk egyik fellegvára. A MENSA tagok között nem sok Texas-i lehet.
 • TokraFan
  #31
  "Azt jelentem ki amit latok es tapasztalok, nem szamitanak a meghatarozasok,

  Parádés, tehát ha feltekintesz az égre és azt látod, hogy a Te nézőpontodból a Nap kering a Föld körül, akkor az úgy van és igaz. Vicces...Ezért mondom mindig, hogy a vallásosokat nem az eszükért szeretjük. A tudományban előbb megvizsgáljuk értelemmel, megmérjük, megfigyeljük, bizonyítjuk, és csak ezt közvetően alkotunk véleményt (direkt nem ítélkezést írtam, amihez nektek elég egy légből kapott konteót elolvasni)

  Én pedig azt látom amit leírtam, konzervatív részről. Ateastaként el vagyok ítélve, ha tehetnétek, a főtéren égetnétek el élve. Tudod, csupa szeretetből! Napokban mint itt is írták, épp megkéseltek egy nőt (ez önmagában milyen bátor ugyebár) ezek a szerető népek csak azért, mert egyetértett az egyik egyetem fiataljaival. Mecsoda "szeretet", tényleg! Ez kb. a "fel vörösök proletárok" szint, csak más ideológia van mögé hazudva. Te pedig megetted szépen...

  "vallast kulturat akarnak megsemmisiteni, egy uj globalista vilagrendszer miatt."

  Én nem emlékszem arra, hogy bárhol ahol liberális kormány van, ott ne járhattál volna templomba, vagy ne gyakorolhattad volna a vallásod. Az sem hangzott el, hogy a keresztények vagy más vallásúak, égetni való alávaló gazemberek. Ezzel szemben ugye fentiek alapján Ti az ateistákkal ezt napi szinten fogalmazzátok meg...Szóval mesélj még, legyen min röhögnöm...
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.02.27. 18:48:40
 • defiant9
  #30
  Beszűkült látókörűek, nem ismerik csak a feketét és a fehéret, a pepita vagy szürke már zavarba hozná őket, ilyenkor egyszerűsíteni kell nekik az üzenetet black&white -ra, csak ehhez nyilvánvalóan torzítani kell a valóságot. Persze a politikusok és a prédikátorok szívesen meg is teszik az egyszerűsítést(ellenségkép adása) mert egy jól kontrollálható hatalmi bázist kapnak, akik minden maszlagra bólogatnak amit a szájukba adnak.
  Duke a két lábon járó példa, elmondom hogy miért nincs úgy. Erre nem tud reagálni, inkább elmantrázza újra hogy a liberális az gonosz fekete Trump meg a herceg fehér lovon. Nem véletlen hogy az alacsony iskolázottságúak körében népszerűbb ez a nevezzük Trumpista attitűdnek, minél iskolázottabb, jobb anyagi helyzetben él valaki annál valószínűbb hogy színesebben gondolkozik. De innentől ő már feketeseggű a globalizmust éltető libsi, a buta túlegyszerűsítő kommunikációban.
 • duke
  #29
  Azt jelentem ki amit latok es tapasztalok, nem szamitanak a meghatarozasok, mert nap mint nap elesben latom, mi tortenik liberalizmus alatt.
  A liberalizmus mara, az eredeti tartalom nelkuli, pusztito globalista ideologia lett. A liberalisok orszagokat, nemzeteket akarnak eltorolni, vallast kulturat akarnak megsemmisiteni, egy uj globalista vilagrendszer miatt.
  A liberalizmus mar reg nem liberalis. A gyuloletbeszed egy korlatlan gumifogalom, ami valojaban a velemenydiktatura fenntartasat szolgalja.
  Es Trump valojaban nyugtatta az embereket es hazakuldte oket, ezert tiltottak le, mert a liberalisok meg nagyobb balhet akartak, amit Trump akadalyozott meg ezert kellett elhallgatatni.
  Utoljára szerkesztette: duke, 2021.02.25. 23:49:30
 • TokraFan
  #28
  Na igen, ismerjük a nárcisztikus, tanulatlan, ostoba jellemüket.
  Szerintük ha leírják egy fórumon, hogy minden ateistát, tudóst, NER-t elutasítót, vagy tulajdonképpen bárkit akik nem ők, fel kell akasztani, akkor annak kimoderálása/törlése "liberális véleményterror".
 • defiant9
  #27
  "Csupa építő, szerető, értelmes -és természetesen keresztyén- ember. Ja nem..."
  -> Megkéseltek egy nőt egy csepeli buszon, mert SZFE-s maszkot viselt
  Képtelenek tolerálni azt hogy valaki máshogy gondolkozik, a saját világnézetüket akarják arra is ráerőltetni aki ezt nem érzi magáénak, az erőszak is olyan helyen van a kelléktárukban ahol nem szabadna. Idő kérdése, de még a vallással a hátuk mögött is el fognak bukni. Iranian Women standing up to Clerics
 • TokraFan
  #26
  "A liberalis szabadelvuseg, mara velemenydiktaturava velemenyterrora valtozott."

  Újabb lózung. Engem ateistaként ma direkt attrocitások érnek ebben az országban, mert a hivatalos narratíva szerint, aki nem keresztyén, az automatikusan erkölcstelen, égetni és pusztítani való gazember. Megspékelve persze azal, hogy automatikusan Soros fanatikus is egyben és ahogy az lenni szokott vallásoséknál, a realitás vagy a kijelentéseik igazságtartalmának bizonyítása teljesen irreleváns marad. Ez a narratíva jön szembe mondenhol, iskolában, -kormányközeli- médiában, kommunikációban. Akkor tehát megállapítom, hogy a konzervatív/keresztény/bármilyen más vallási ideológiát követők véleményterrorjának vagyok az áldozata (kivéve talán a buddhistákat, azok kevéssé gyűlölködők a saját nyájukon kívüliekkel)!

  Fentiek ismeretében kérlek mesélj még erről az un. "liberális véleményterrorról", különös tekintettel arra, hogy a jelek szerint ez csak konteo, miközben fenti megfogalmazásokat és vádakat rendszeresen hallani egyházi személyektől, tehát ez bizonyított! No azért a játék kedvéért tegyük fel, létezik "liberális véleményterror", akkor már csak azt magyarázd el, mitől lenne különb a másik oldal, aki láthatóan pont ugyanazt csinálja, méghozzá elég durván!
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.02.25. 14:40:58
 • TokraFan
  #25
  "Ezert nincs a liberalis kormanyok alatt fejlodes, csak pusztulas, rombolas, felforgatas,"

  Ja igen, azért láttunk a konteós konzik részéről tankot elkötni Budapesten, Kapitóliumba csőcselékként betörni az USA-ban, 5G tornyokat felgyújtani UK-ben...Csupa építő, szerető, értelmes -és természetesen keresztyén- ember. Ja nem...Mondom, kevesebb M1 kéne neked, jól besz*ptad az agymosást.
  Közben meg úgy tűnik, a hülyék populistákkal való kiszolgálásával közel sikerült az oroszoknak eljutni odáig, hogy polgárháborút robbantsanak ki az USA-ban.

  Az meg ne zavarjon, hogy a 2 hozzászólásoddal korábbian még általad is szeretett befektetők sem a szittya jurtás közösségből jönnek, hanem az "átkozott nyugatról", az meg végképp ne zavarjon meg, hogy a magyar gazdaság 70%-ban német függésű jelenleg, legalább is, ami a külkereskedelmi mérleget illeti. Önerőből verhetnéd a melled a mélynemzeti ideológiáddal, mert szimplán éhen halnál.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.02.25. 14:17:14
 • defiant9
  #24
  Az hogy te kijelented hogy egyértelmű valami attól nem lesz az.
  Az LMP pl. liberális de egyben antiglobalista is, és ahogy írtam már Kína pl. kifejezett haszonélvezője a globális világgazdaságnak, de egyáltalán nem liberális. Valszeg nem vagy tisztában vele hogy az ideológiák több tengely mentén rendezhetőek, és egy párt vagy egyén szintjén keveredhetnek, nem lehet kijelenteni hogy aki liberális az globalista.

  A szólásszabadság része liberális értékeknek, azonban minden szabadságjognak vannak korlátai. A gyűlöletbeszéd pedig ezen vörös vonalon túl van. A liberális azért beszélhet relatíve szabadabban mert alapvetően nem gyűlölködik pl. kisebbségek ellen, aki viszont igen az úgy éli meg hogy őt persze elnyomják. Nem gondolkozik rajta hogy a gond azzal van hogy amit mond azzal a békés egymás mellett élést rombolja, ez ami ellen a társadalom próbál védekezni, mert volt már ebből népirtás és világégés is.

  Trump valótlanságot állított nagy nyilvánosság előtt, ezért tiltották le a profilját.
  Nem látom milyen összesküvés elmélet vált volna valósággá, alapvetően ezek azért konteó-k mert a (némileg) elmeroggyantak hisznek bennük, nincs bizonyíték mögöttük, ami viszont egyáltalán nem zavarja őket.
 • duke
  #23
  Akarmit is jelentett egykor a liberalizmus, ma mar egyertelmuen a globalizacio megtestesulese. Illetve a letrejovo globalis vilaghatalmat probaljak a liberalizmussal elfedni. 100 eve a liberalizmusnak volt ertelme, haszna, de ma mar teljesen mast jelent es mast csinalnak a liberalisok. A liberalis szabadelvuseg, mara velemenydiktaturava velemenyterrora valtozott. A liberalisok azok, akik a leginkabb probaljak elfojtani a velemenyszabadsagot. Az egyesult allamok elnokenek elhallgatatasa mindent elarult. Az osszeeskuves elmeletek valosagga valtak.
 • defiant9
  #22
  Én végig nyugodt voltam, azzal hogy újabb valótlanság kijelentésével próbálsz fölényeskedni, leplezni azt hogy ismét vitaképtelen vagy, és próbálsz meg arcvesztés nélkül kihátrálni az nem működik. Kifejezetten gyenge konteós álláspontodra lehet a gyülekezeted birkái csak bólogatnának, de a racionális vitában ez kevés.
 • noland
  #21
  Nyugodj meg, még szélütést kapsz. :) Ha ez meglesz, vitatkozhatunk...szép estét!
 • defiant9
  #20
  "Erősen összemosod"
  Kijelentettél egy elvi megállapítás (problémamentes tömegeket neveljenek ki, akik nem kérdőjeleznek meg semmit, a megalkuvás és beletörődés a jussuk), én pedig ráhúztam az egyházadra, és lám passzol. Nem kérdés hogy a vallásos vakhit és a hívők nyája része a katolikus egyház működésének is.

  "A cégek célja pl. a szabad piaci verseny lerombolása..."
  A cégek (többsége) maximális profitra törekszik, a monopólium ennek az egyik legjobb eszköze. Én már az elején leírtam hogy állami feladat ennek blokkolása. Ennek fenntartásához viszont nem kell extrém adóterhelés, sem pl. az egyházak támogatása vagy futball stadionok építése, a strómanoknak közpénz átjátszás pedig végképp nem.

  "lsd. fent, a cégeknek nem érdekük a piaci verseny. "
  Nem írtad hogy a kartellre gondolsz, végig az emberek manipulálása volt ebben a bejegyzésben. A kartell ma már relatíve ritka, semmiképp nem nevezhető általános jelenségnek, mivel kemény büntiket osztanak érte és emiatt nem nagyon éri meg. Ha csak úgy említed mint marginális jelenség akkor OK, ha azt mondod hogy ez a globalizált szabadpiac generális eleme lenne akkor vitatom. Az állami protekcionista piactorzítás sokkal veszélyesebb a szabad piaci működésre.

  "Úgy értem a zászlajukra egy olyan idea képét tűzik, ami nem humánus"
  Nemtom mire gondolsz, tipikus konkrét példát mondj. Egy Nike a zászlajára tűzi pl. a másság támogatását, mert a fogyasztói célközönségük többsége szerint ez jó/helyes, nem tűzi zászlajára mondjuk a gyerekmunkát mert az nem.

  "Pl. nem fizetsz adót, miből épülnek utak?"
  Tényleg nem érted hogy mi az az a szalmabáb érvelés? Keress rá. Azt mondtam minimális állam, nem azt hogy 0 adót kell fizetni. Legyen mondjuk az ÁFA 18%, akkor közelebb vagyunk a célhoz, az állam pedig húzza összébb magát ezzel a 9%-al.

  "Ti fel akarjátok találni a csőben a lyukat, az államot az államban."
  Nem is értem a hasonlatot. Én kisebb sarcot akarok, ennyi.

  "Ennek van valami értelme, most őszintén?"
  Legtöbb hülyeségnek amit kitalálsz, valóban nincs értelme, és sikresen meg is állapítod hogy amit kitaláltál az egy hülyeség. A vitában azonban jobb lenne ha a másik állítására reagálnál, nem a saját ötletelésed cáfolnád meg 1 hsz-en belül. Mert ez így csak látszatvita.
 • noland
  #19
  Erősen összemosod az egyházat a vallással és a Fideszt az állammal vagy esetleg a vallással. Mert elvi sikon beszélgetünk, és mindegy ki képviseli most az államot, az állam az állam, megvan a szerepe. A hittan fontos, még ha valakiből nem is lesz pap, mindenképpen szélesiti a perspektivát, a kultúránk része a keresztény hit. Az egyház csak következmény és lehet róla vitatkozni, hogy jó egy vagy sem, asszem ez egyénfüggő.

  "a cégek lehetőségei erősen korlátozottak"
  Asszem ez maradjon is igy, megvan a feladat. ;)
  Ez a reklámos dolog, amúgy sokkal szerteágazóbb, mivel nem csak az a cél, hogy megvegyél egy terméket, hanem az is, hogy mindig ezt tegyed. A cégek célja pl. a szabad piaci verseny lerombolása...

  "Konteó mint a világkormány"
  lsd. fent, a cégeknek nem érdekük a piaci verseny. Nyilván még nem hallottál sohase a kartelezésről...

  Úgy értem a zászlajukra egy olyan idea képét tűzik, ami nem humánus, kivéve annak a szűk csoportnak akik ezt kitalálták és le akarják nyomnni az emberek torkán. Konkrétan, a társadalmom szempontjából olyan életellenes ideákról van szó, ami hosszútávon megfojtja azt, vagy életidegen. Pl. nem fizetsz adót, miből épülnek utak? mindent nem lehet magánkézbe adni, mert minden utcasarkon fizethetnél valamiért, ilyesmiről is beszélek mikor azt mondom nem életszerű és életidegen. És nem beszélve a szolidaritásról vagy felelősségről.

  Ti fel akarjátok találni a csőben a lyukat, az államot az államban.
  Azt mondom, hogy ez üres tevékenység, semmi célt nem szolgál, csak, hogy a ti vezetőtök legyen hatalmon. Minden menne ugyanúgy tovább, csak szarabbul.

  Ennek van valami értelme, most őszintén?

 • defiant9
  #18
  "hogy önálló döntésre képtelen, problémamentes tömegeket neveljenek ki, akik nem kérdőjeleznek meg semmit, a megalkuvás és beletörődés a jussuk"
  Ennek intézményesített formája is van, úgy hívják vallás/egyház. Erre ül rá pl. a Fidesz mint politikai párt. Az állam tartja kontroll alatt az oktatást, ezért is fontos/káros hogy legyen hittan meg olyan tankönyvek amik a regnáló politikai párt érdekeit szolgálja.
  Ehhez képest a cégek lehetőségei erősen korlátozottak. Legfőbb eszközük az hogy olyan terméket raknak eléd amit értékesnek tartanak, másodsorban ennek illúzióját akarják benned kelteni reklámmal.
  “Ezek a cégek hálózatba kapcsolódva”
  Lol. Konteó mint a világkormány A cégek azt csinálják hogy a saját termékük fogyasztására ösztökélnek, akár azzal hogy látens igényeket is felébresztenek bennünk. Az egész eredője pedig a fogyasztói társadalom, de nincs semmi szervezett kapcsolat a cégek közt, sőt egymással piaci versenyben állnak, egymás elől szipkázzák el a fogyasztókat, eszük ágában sincs egyeztetni a stratégiájukat, inkább titkolják a többiek elől.

  "ami semmire nem jó, arra csak, hogy zászlóra tűzzék."
  Önmagad cáfolod. Ha nincs értelme, akkor mitől lenne profitábilis? A cégeket a profit érdekli. Az emberek többsége ma úgy gondolja, hogy a mássággal szembeni tolerancia a helyes nem pedig a gyűlölködés. A cégek ezért nyíltan felvállalják, hogy ők egyenlően bánnak ezen csoportokkal. Az emberek többségének ez szimpatikus ezért az adott cég termékét is szívesebben veszik meg, a cég számára ezért van pozitív hozadéka(=profit) ennek a kommunikációnak. Minél nagyobb egy cég annál kevésbé tükrözi a tulajdonosok(ember) lelkivilágát, annál inkább olyan arcot akar mutatni ami a legtöbb fogyasztója számára pozitív.

  "Mert pl. mi a szabadság?"
  Erre vannak szép hosszú leírások. Szabadság.

  "Mi az ellentéte? Nem a rabság,"
  Téves. Ez is egy olyan fogalom ami ellentéte. Triviális hogy aki rab az nem szabad, az hogy ezt próbálod cáfolni csak arra mutat rá hogy nem objektíven érvelsz.

  "Ez egy szarság, hogy nem fizetsz adót, és akkor szabad leszel."
  Minden egyes adóforint aminek befizetésére nem köteleznek, az növeli a szabadságod, hogy arra költsd a forintot amire te magad szeretnéd, nem arra amire a politikusok.

  "Mert mi a minimum, a 0? Szóval számoljuk fel az államot?"
  Ismét csak a szalmabáb érveléshez tudtál nyúlni. Nem írtam hogy 0. Azt írtam a lehető legkisebb. Csökkenjen az állami újraelosztás, és az állam vonuljon ki minden olyan szektorból ami piaci alapon is működhet. Legyen az adóék a lehető legkisebb, mondjuk a mostani szint megfelezése lehetne cél.


  "Ez a sziv hangja és egyetlen alapitott szervezet sem képes pótolni, de gyanúm szerint megérteni sem."
  Semmitmondó bullshit. Nincs érved azzal szemben, hogy globális a termelés, a manufaktúra nem képes versenyképes terméket felmutatni mondjuk az Nvidia-val szemben. Ez az egész pedig a globalizált működés forrása, és ezzel szemben nincs életképes alternatívád.
  Egyébként azzal amit mondasz azzal épp azt mondod hogy ideje felszámolni a katolikus egyházat mint alapított szervezetet, úgysem képes pótolni a ’szív hangját’. Ezt támogatom is. Nincs szükség agymosásra. Egy cég/szervezet csak olyan reklámot/marketinget adhat amiről a reklámozás pillanatában már be tudja mutatni hogy valós. Tehát ha azt hirdeti vki. intézményes formában hogy Jézus és megváltás/mennyország, akkor tegye mellé a bizonyítékokat, egyébként GVH és büntetés legyen a jussa nem adóforintok.
 • noland
  #17
  Sok olyan cég is van akiknek legföbb érdekük, hogy önálló döntésre képtelen, problémamentes tömegeket neveljenek ki, akik nem kérdőjeleznek meg semmit, a megalkuvás és beletörődés a jussuk. Cserébe nem kapnak semmit. Ezek a cégek hálózatba kapcsolódva ugyan azon érdekeket akarják keresztülnyomni. Persze, hogy ezt nem verik nagydobra, inkább a bújtatott kommunikáció és marketing a stratégiájuk, egy massziv agymosás. Felkarolják a (deviáns) kisebbségeket, hogy propagadaeszközt csináljanak belőlük, zavart keltsenek és részben eltereljék a figyelmet, részben ráirányitsák a figyelmet egy ködös eszmére, ami semmire nem jó, arra csak, hogy zászlóra tűzzék. A mögöttes tartalom üres. Mert pl. mi a szabadság? Mi az ellentéte? Nem a rabság, hanem a kötelesség. Ezért fizetsz adót, hogy kötelességedet letudva megszabadulj. Ez egy szarság, hogy nem fizetsz adót, és akkor szabad leszel.

  Én azt mondom, hogy az optimális állam a jó állam. Mert mi a minimum, a 0? Szóval számoljuk fel az államot? Hogy kitörjön az anarchia, hurrá! De jó lesz nekünk! XD Majd öli egymást a sok cég, akik nem karteleznek, meg a sok buta ember. Mert ami fent van az van lent is. Rendpárti vagyok. Az állam olyan is mint egy nagy szakszervezet, normális esteben nem engedi meg, hogy a cégek azt csináljanak veled amit akarnak. Ez jó. Az állam jó. Globálisan nézve olyan szervezeti egységek mint a testben a sejtek, szabályozó mechanizmus. Ahogy senki nem szeretné, hogy felrobbanjanak a sejtjei, az államnak is működnie kell, egészségesen.

  És azért mert a kereskedelem globális, nem szükségszerű, hogy indentitás kérdéseben is az legyen. Vagyis a helyi közösségek összetartása fontosabb mint valami globális tudat. Ez a sziv hangja és egyetlen alapitott szervezet sem képes pótolni, de gyanúm szerint megérteni sem.
 • csigafi #16
  Hű de nagy boldogság ez már az így is külföldileg túl terhelt Magyarországnak.
  Ez még több környezet szennyezést jelent még több bevándorlót és rabszolga munkát.
  Ez nem pozitív hír hogy Magyarországon lesz egy ilyen gyár ez inkább elkeserítő.
  Ott volt pl a minőségi csepel gyár és társai mi baj volt velük?
 • defiant9
  #15
  "hanem egy cég főhadiszállásán"
  Ott bukik az elmélet hogy nincs egy ilyen cég sem. Főleg olyan nem ami arra lenne képes kényszeríteni hogy 1 forintot is adj neki. Ellenben az állammal, ami képes az erőszakszervein keresztül kényszeríteni hogy fizess pl. adót, egyébként megfoszt a szabadságodtól. Ez nagy különbség. Hatalmas világcégek is tűntek el már a süllyesztőben, ők a piac szabályai szerint játszanak, míg az állam nem.
  A lehető legkisebb állam a jó irány, a lehető legtöbb szegmens pedig át kell engedni a piaci alapú működésnek. Az állam egyik fő szabályozói feladata éppen a piaci verseny fenntartása.

  "hogy a lokális életközösségeket alárendel"
  Szabadon döntesz, ha akarod vásárolhatsz manufakturális lokális terméket, de vásárolhatsz globálisan előállítottat is. Mindenki döntésének eredője pedig megmutatja hogy melyik is az értékes az emberek számára. Sok terméket ma már eleve képtelenség lokálisan előállítani, sokat pedig méretgazdaságosan nem lehet. A világ fejlődik, nő a komplexitás, a dekadens múltba révedő mentalitás alacsonyabb életszínvonalat eredményez.
 • noland
  #14
  Nem kérdés, hogy a globalizmusnak lehet pozitiv hozadéka is, pl: a világméretű szabad kereskedelem vagy az idegenforgalom. De árnyoldala is van, tagadhatatlan, mégpedig, hogy a lokális életközösségeket alárendeli a multinacionális cégek érdekeinek. A központositott hatalom amitől annyira féltek, megmarad csak szinében lesz más. Maximum nem a parlamentben döntenek, hanem egy cég főhadiszállásán,(a jövőnkről) Úgy, hogy téged személy szerint csak egy osztás fog jelölni egy grafikonon. Megmaradsz identitás nélküli, adathalmaznak. Mi ezt szeretnénk elkerülni.
 • noland
  #13
  Igazad van...de nem ez volt a lényeg, srry!
 • defiant9
  #12
  Tudod mi árt az egészségnek? Amikor a magad fajta (/bigott) vallásosak a valótlanságra épülő ideológiai szabály-rendszerüket akarják másra ráerőltetni, csak mert szerintük az úgy helyes, szélsőséges esetben akár erőszakkal, ami néhol nem is szélsőség (pl. megkövezés). A meleg nem akar beleszólni abba hogy te a templomban tömöd magadba a maszlagot. Miért kellene hogy bárkit zavarjon(a közlekedést leszámítva) hogy színes ruhákban parádézik valaki évente 1x az Andrássy úton.
 • defiant9
  #11
  Ez a definíció nem felel meg annak a valóságnak amit ezen a fogalmon érteni szoktunk, leginkább a globalizmust írod le. De pl. Kína a globalizáció egyik fő nyertese, ezért támogatója is egyben, de éppen hogy nem nevezhető liberálisnak a kormányuk. A liberalizmus nevéből is lehet sejteni hogy a szabadságra helyezi a hangsúlyt mind az egyén szintjén (lehet a Pride-on felvonulni), akár a gazdaságpolitikában (működjön a piac szabadon, legyen a lehető legkisebb az állami, központosított szabályozás).
 • noland
  #10
  Tudod mi árt az egészségnek? Mikor a Pride-on megcsinálják a kis popsidat :D Több M5 -öt kellene nézned.
 • duke
  #9
  "Kérlek definiáld ezt a régi, liberális rendszer fogalmát,"

  A liberalis rendszer, egy globalista internacionalista vilagrendet probal megvalositani, lehetoleg a vilagkormany megalakitasaval. Ezert nem csak hogy figyelmen kivul hagyja, hanem kifejezetten fel akarja szamolni a lokalitast, a nemzetet a nemzetallamokat. Ezert nincs a liberalis kormanyok alatt fejlodes, csak pusztulas, rombolas, felforgatas, mert kizarolag a globalista erdekeket szolgaljak.
 • TokraFan
  #8
  Kicsit kevesebb M1-et kéne nézned, árt az egészségnek!
 • Myers
  #7
  Jöhetnek a befektetők, csak ember is kell, aki dolgozzon a gyárban, az meg egyre kevesebb. Éppen ezért gondoskodnak arról is, hogy embert is hozzanak bele, általában a harmadik világból.
 • lac coo
  #6
  A befeketetők a a gyak. nulla társaságiadó, éhbér szintű munkabér és a remek rabszolgatörvény miatt jönnek ! :) Plussz gondolom kapnak ezek is munkahelyenként egy 80-.100 milla visszanemtérítendőt ... :)
 • nlght
  #5
  Kérlek definiáld ezt a régi, liberális rendszer fogalmát, amire hivatkoztál. Mit értesz ez alatt?
  Bónuszként a feltételezett jelenlegi rendszert is definiálhatod.
  Köszi előre is! Szívesen nevetnék egy jót!
 • duke
  #4
  Szornyu borzalom jonnek a befektetok. Mennyivel jobb volt a liberalis rendszerben amikor kulfoldi hitelekbol elt az orszag, es hitelt fizettunk hitelbol.