7
 • kvp
  #7
  "Lehet, hogy a repülőgép részlegről áthelyezték a mérnököket az űrkapszula fejlesztési csapatába."

  Mindvegig ugyanaz a csapat csinalta. A szoftverfejeszto reszleguk messzefoldon hires. (lasd V22, X32, 737MAX es most a Starliner)
 • Cyberdog
  #6
  Lehet, hogy a repülőgép részlegről áthelyezték a mérnököket az űrkapszula fejlesztési csapatába. Szét is esnek a gépeik a levegőben. Lehet, hogy el sem fogja érni a kapszula az ISS-t... már útközben szét fog esni...
  Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2021.02.25. 19:57:21
 • asgh
  #5
  Közben át került "nem hamarabb, mint" Április 2-re.
 • Sequoyah
  #4
  Hat a Boeing az elerte hogy jobban megbizok az Oroszokban mint bennuk:D

  (najo a Szojuz az nem csak ebben az osszehasonlitasban megbizhato)
 • kvp
  #3
  Miutan legutobb sikerult teljesen melleloniuk, meg a magassagot sem talaltak el, tovabba kijelentettek, hogy nem tudnak a foldon integraltan szoftvert tesztelni, mert nem lett hozza kialakitva a megfelelo kornyezet a fejlesztes soran, ezert barmi elofordulhat. Akar az is, hogy az egyik modullal metszesben allitja be a palyat a szoftver. Viccnek szantam, de tenyleg komolyan megeshet, hogy a vegen nekimennek az allomasnak. (ennyire teszteletlen a navigacios szoftveruk)

  ps: Az orosz kozvetlen felbocsatasos (aka. rovid) utvonal az pont az allomas moge teszi fel a sojuzt, azonos magassagba. A spacex utvonala hosszabb, alacsonyabb atmeneti palyaval es az allomas ele/melle teszi a kapszulat. A boeing elvileg ugyanide kellene, hogy bealljon, de kozvetlenebb utvonallal, tehat az orbitalis fo fuvokak helyett (amik a dragonon az orrban vannak a kupak alatt) a masodik fokozat segitsegevel, ami a menetirany szerint hatul van es elvileg joval erosebb. Cserebe viszont csak egy probalkozasra van eleg uzemanyaguk. (mint ahogy az oroszoknak is ha a kozvetlen utat valasztjak)
 • Sequoyah
  #2
  Ertem hogy viccnek szantad, de azert megiscsak hozzateszem, hogy a dokkolasok altalaban azert tartanak sokaig, mert szandekosan "melle" lonek, es csak ha minden oke, akkor manovereznek oda nagyon lassan.
 • kvp
  #1
  Szurkoljunk nekik, hogy masodjara eltalaljak az ISS-t, de azert lehetoleg nem teljes lendulettel.