4
  • Tetsuo
    #4
    Az ideális persze az lenne, ha a kódek skálázódna a favicon képtől, a bélyeg- és a nyersfotó-képen át, a gifen, UHD BD-n, 16K-s filmen és a voxeleken keresztül a hi-res audión, majd a minimál mp3-ig, pontosabban az ezeknek megfelelő új, általános formátumot kínálja, éppen azt nyújtva, amire adott körülmények köztt szökség van.
    Ez nem lenne lehetetlen, mégsem valószínű, hogy a közeljövőben lesz hasonló.
  • kvp
    #3
    Ha csak egy par kepkockas menu vagy toltesi animaciohoz kell, akkor nem igazan nyero ha egy bonyolult es hardveresen gyorsitott videoformatum kerul be az oldalra. Arrol nem beszelve, hogy sok bongeszo ezeket automatikusan tiltja, mig a gif-eket pl. nem. Mindezek mellett vicces lenne egy betolteskor futo korkoros animacio alatt ott latni a play/pause gombokat meg a seek bar-t. Egyertelmuen latszik, hogy az uj formatum nem videok tarolasara keszult, hanem rovid weboldal animaciok vagy tobb egyedi fotobol allo, lapozhato albumok tarolasara. (utobbi lehet pl. egy vesztesegmentesen tomoritendo 3D-s voxel map is, ami orvosi kepfeldolgozasban es fotoresin-es 3d nyomtatasban gyakori adatformatum)
  • Tetsuo
    #2
    A gifek helyetti AV1 vagy VP9 olyan ágyúval verébre lenne, nem? Sok harver izzadna miatta.
  • kvp
    #1
    Ebbol a matematikailag lossless formatum az erdekes, valoszinuleg az FFT/DCT helyett valami mas fut olyankor (pl. a PNG-s differencialis kodhoz hasonlo), majd jon a kimenetre az algoritmikus tomorites.

    Ha viszont meg multi image-et is tud, akkor logikus lepes lenne ha tamogatnak a video tomoritest is, bar az magaval hozna a hangot es az osszefuggo kepek miatt a differencialis frame-eket is, talan legkozelebb. (a sima multi image tamogatas egymastol fuggetlenul tomoriti a kepeket, max. transzparenciaval egymasra helyezve, lasd gif, de mindent teljesen fuggetlen kepekkent tomoritve)