33
  • UUUU
    #33
    Csak latja ? Adatot nem gyujt ? Tisztaban vagy az adatvedelmre vonatkozo szemelyisegi jogokkal ? Hozzajarultal irasban ahhoz, hogy barmilyen ceg adatokat gyujtson rolad ? Ha nem, akkor mirol hadovalsz ?
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2021.01.18. 10:17:24
  • hunbalee
    #32
    Ha te olyan okos vagy áruld már el (mert látom hülyézni azt már tudsz) de érdekes mód a sok okossal együtt még senki se tudta idefosni, hogy miért baj az ha látja xy ország xy cége hogy én a mobilomról sgzek meg hogy mikre keresek a googlen...és ezáltal miért lesz jó bárkinek...

    Tiszta szívből várom a válaszodat vagy más nagyokosét...
  • Yagami
    #31
    Naja...meg az EU-t is be kéne tiltani a picsába, ha már itt tartunk. Nem vicc...
  • Yagami
    #30
    Hagyjad, teljesen kretén, és kurva rossz szemszögből nézi a dolgokat.
  • Yagami
    #29
    Mert buta vagy, mint a föld, azért, kurva egyszerű; fogalmad nincs semmiről, mi-miért van ezen a bolygón jelenleg, vagy csak adod a hülyét. Mindkettő elég veszélyes a bolygóra nézve sajnos, és még mindig rohadt sokan vagytok.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #28
    Tevedesben vagy, Apple egyik fo piaca Kina. Apple meg forraskod auditokon is atesett, hogy ne tiltsak be oket.
  • NEXUS6
    #27
    Nyilván ez a gazdasági háború része, tök mindegy, hogy mi az indok, de a csúcs iparágak esetén nyilván megpróbálják az amcsik korlátozni a piacot, ja ahogy a kínai elvtársak is teszik bármivel, bármilyen indokkal. Annyi a különbség, hogy a nyugati cégek marha nehezen visznek be a lenyomott valutájú, és amúgy is alacsony jövedelmű piacra termékeket a 10 000 piacon tobzódó kínai termék mellé. Ott nem robbant az Epöl az biztos.

    Bárcsak már ott lennénk, hogy valami európai terméket fingatnak meg az amcsi piacon. Ja, de hülye vagyok, dízel botrány! :D
  • nxs
    #26
    Ez az egész Kína ellenes propaganda annyira gyerekes,minden cég gyüjt adatokat a felhasználóiról. A leggusztustalanabbak az Apple,Google,Facebook,Microsoft. A baj szerintem a politikai óvodás hozzáállás : "enyém-enyém-enyém én adataim nem adok,brühühühüüü"
    Be vannak szarva,hogy lenyúlják a piacot.
  • Neocortex
    #25
    Kösz a tippet, települ a pixel experience :)
  • UUUU
    #24
    Szerintem meg te vagy lemaradva. https://www.hsdl.org/?view&did=846737

    "TSMC also makes high-performance chips designed by Xilinx for U.S. military equipment, which in turn are used in F-35 fighter jets and satellites."

    Mainly because of this involvement, the U.S. had stepped up pressure on TSMC to build secured chips for military use on American soil, as Nikkei reported in January. TSMC Chairman Mark Liu confirmed in April that his company was "actively" evaluating whether to build another plant in the U.S. (it has one in Washington state dating back to 1998).

    Post-coronavirus, security will be a crucial issue for many countries: national security and supply chain security. ... The global pandemic will definitely trigger some diversification for essential components," said Su from the Institute for National Defense Security Research.

    Looking forward, Su said the U.S. will be eager to upgrade military and defense-use chips for advanced weapons to remain the world's superpower. TSMC's capability would make it the U.S.'s top choice, he said.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2021.01.16. 18:36:01
  • hunbalee
    #23
    Ha egy hadsereg fejlődni tud abból hogy én a mobilomon sgzek meg googlen híreket olvasok és egyéb gamer site-okon olvasom a cikkeket akkor ott már tudhatnak valamit....Szóval egy nagy BRAVÓ részemről csinálják csak. Ha ilyen okosak meg is érdemlik azt a fejlődést
    Utoljára szerkesztette: hunbalee, 2021.01.16. 15:35:55
  • barret
    #22
    Egész kína 0/24 engem figyel? Gondolom borzalmas mennyiségű létfontosságú adatról van szó...Ez engem nem érdekel.Akkor most én megvehetem a kínai cuccokat?
  • Major
    #21
    Valószínűleg le vagy maradva: https://www.taiwannews.com.tw/en/news/3858023
  • Major
    #20
    Csak a problémát nem látom. Amerikai szolgáltatások termékek nem/vagy csak nagyon szigorú szabályozás mellett jelenhetnek meg a kínai piacion. Kínai termékek jelen lehettek az amerikai piacon. Tiltások után most már mindenki a csak saját országában (és ahol megengedik) kémkedhet.
  • UUUU
    #19
    De minimum azt elerni, hogy adozzanak odahaza es ne itt keressek a kibuvokat. Az bezzeg nem szur szemet, amit az Apple, Irorszagban csinalt ? Az sem volt piaci befolyasolo tenyezo, hogy az EUs cegek 30szazalekos adot fizettek az Apple meg 0.005% -ot. Ezt nevezik fair versenyhelyzetnek ? Ha meg valos verseny alakul ki, akkor majd jon Uncle Sam es vilagszinten belenyul a piaci helyzetbe, hogy a cegei maradjanak a piac vezeto szereploi
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2021.01.16. 13:20:00
  • dyra
    #18
    Az EU-nak meg az összes Amerikai IT céget kéne kitiltani a pics*ba. Azok miért is gyűjthetnek adatokat?
  • UUUU
    #17
    Gondolom a kovetkezo erv az lesz, hogy bar Xiaomi nem a kinai nepkoztarsasag tulajdona, attol fuggetlenul az allam profital a Xiaomi altal befizetett adokbol. Ezert ki kell tiltani mindenhonnan a ceget. :DDD

    Amugy az mas cegekre nem vonatkozik, hogy valamilyen hadseregnek gyartanak, mint a TSMC es Xilinx, amelyek az USA hadseregenek gyartanak, amelyeket felhasznalnak pl az F-35-ös vadaszgepekhez es az rossz? Kivancsi lennek, ha az EU es az azsiai orszagok hatarozatot hoznanak, hogy ezekben a cegekben csak hazai befektetok lehetnek, mekkorat sikitana az USA. Foleg ha ez a TSMC-nel merulne fel ez. Akkor biztos vagyok benne, egybol pampognanak, hogy ez mennyire antidemokratikus es milyen csunya es gonosz mindenki, aki ezt akarja elerni.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2021.01.16. 12:16:52
  • zola2000
    #16

    Gondolj bele ha Kis Pista xiaomi telefonja elküldi a Mihoyonak hogy milyen hentait néz, és a Kis Pista által játszott kínai mobiljáték következő frissítése:
    https://youtu.be/FHRXP8ceeBU

    (bocs nem tudtam kihagyni ; )
  • UUUU
    #15
    Hahaha , gondolom Kis Pista a kinai nephadsereg fejlesztoje. Oh wait...
    Tudjuk inkabb adjak az adataikat az USAnak, hogy az amerikai hadsereg fejlodhessen.
    Gondolom igy mukodik nalad a demokracia. Vagy talan be kellene mindenkinek tartania az adatgyujtes szabalyait , mindketto oldalon ? Egyik kutya, masik eb. De a legszebb az egeszben, hogy olyan kutya ugat most, amely beleharapott parszor mar az emberek kezebe es most ugy csinal, mintha a farok csovalason kivul o mast sosem csinalna.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2021.01.16. 11:07:23
  • Major
    #14
    Jó olvasni, hogy egyes emberek szívesen adják oda az adataikat értékesítésre, hogy a kínai felszabadító hadsereg tovább fejlődhessen.
  • zola2000
    #12
    Mi van? Most kerestem rá hogy milyen botrányról beszélsz és ezt találtam:
    https://www.techradar.com/news/xiaomis-user-data-collection-why-it-is-worrisome

    Szóval most az a baj hogy a mi browserben felhasználó bejelölheti ha akarja hogy küldje el az adatokat? Alapértelmezés szerint ez ki van kapcsolva.

    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2021.01.16. 09:56:10
  • __z
    #11
    Jó, de azok a jenkiknek gyűjtik az adatot, szóval azok "jó" cégek. Egyébként mi itt Ojrópában megszívtuk a f@szt, mert rólunk a jenkik meg a kínaiak is gyűjtik az adatot. :D
  • zola2000
    #10
    Mondjuk akiknek baja van a xiaomi adatgyűjtésével de kell a jóáras hardver az akár telepíthet lineage OSt vagy pixel experience ROMot is a telefonjára és garantáltan nem gyűjt adatot a xiaomi, sőt úgy a google appok is csak opcionálisak.

    A folyamat pont olyan egyszerű mint linuxot telepíteni Windowsos gépre.
  • UUUU
    #9
    Akkor az osszes amerikai IT ceget ki kellene tiltani, mind adatot gyujt meg a Microsoft, windows 10-e is. Szoval nem kicsit vagy elfogult.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2021.01.16. 09:23:03
  • zola2000
    #8
    Bin Laden is így gondolkodott: ott volt egy nagy villa, emberek jöttek-mentek de nem volt semmi digitális kommunikáció ami valahogy gyanús lett.
  • hunbalee
    #7
    Igen igen erre szoktam mondani hogy aki "normális" ember pont leszarja ezeket

    1. nem vagyok gyilkos,terrorista, sem bünöző és ezek bármely permutációja
    2. nincs titkolni valóm
    3. ha az első kettőból bármi is igaz volna akkor én lennék az univerzum barma hogy mindezt mobilon tartsam
    4. oltári nagy baromság ettől fél hogy lopják az adatokat.

    Lopják rólam nyugodtan legalább megtudják mennyire jelentéktelen ember vagyok ezen a bolygón.
    Reklámok meg zavartak mindig is,mert én nem sosem értettem a létezésüket. Ha nekem kell valami azt nem azért veszem mert xy mondta vagy mutatta hogy azt vegyem. Tiltani nem tiltottam őket és eztán se fogom semmivel, mert ami oldalakat nézek azoknak ebből van pénze és ki vagyok én hogy ez elvegyem.

    Fel is teszem a xiaomi browsert nem is tudtam van nekik sajátja had legyen nekik 1 adattal több a szerveren
  • gosub
    #6
    Szerencsére a facebook, google, apple, amazone... nem gyűjt, tárol illegálisan adatokat és nem adja őket el. Ja de csak ritkán derül ki mint a cambridge analitika botrány. Tiktok is akkor jó, ha a felsoroltak kezébe gyűjt.
  • mcganyol
    #5
    jelenleg csak testre szabott reklamokat kapsz ami meg akar jo is lehet. az adatokkal lehetseges azonban visszaelni. kiderul rolad olyasmi, amit nem biztos hgoy akarsz hogy tudjanak masok, pl egeszsegi allapotod, szexualis/vallasi orientacio stb.
    es hogy ez miert baj? hat, a 2.vh elott senki nem hitte hogy ez baj, de a holokauszt azert tortenhetett meg, mert nagyon pontos nyilvantartas volt arrol, hogy kik a zsidok (nepszamlalason szepen beirtak az emberek maguktol, akkor amikor meg nem sejtettek hogy az miert lesz baj, hogy a nemet allam tudja ezt roluk)
    Utoljára szerkesztette: mcganyol, 2021.01.16. 07:32:47
  • Neocortex
    #4
    Aki a beépített Xiaomi browsert használja meg is érdemli hogy Xi Jinping végignyálazza a porn historyját
  • Gauge
    #3
    Ha hidegen hagy, akkor használj xaomit, ennyi. Engem zavar, ha egy cég átbasz. Egyébként neten lehet utána olvasni, h miről szól, ha érdekel. Valamiért az a benyomásom, hogy ideböfögtél egyet anélkül, hogy tudnád, hogy miről van szó.
    Utoljára szerkesztette: Gauge, 2021.01.15. 21:43:04
  • hunbalee
    #2
    Ez az adatgyűjtős baromság csak engem hagy mocskos mod hidegen?

    Valaki írja már le hogy a sokmilliárd embert ez miben érinti a való életben ? Mert elképzelni nem tudom..

  • Gauge
    #1
    Szerintem azért jogos, mert a Xaomi évek óta aggályosan gyűjt adatokat (pl. letiltod az adatgyűjtés engedélyezést, mégis gyűjti tovább), Európából is ki kellene tiltani Huawei-jel együtt.