6
  • Szefmester
    #6
    A lakhatást még meg is értem, mert ma már rohadt bizonytalanok a munkahelyek, és mobilisabbnak kell lenni. Hiába van mondjuk kelet Magyarországon egy szép családi házam, ha a munkalehetőségek nyugaton vannak, vagy a közeli Dunántúlon. Egy normálisabb bérlakás rendszerrel nem lenne gond a vándorlás, de amikor a főúr a kiskirály és papír nélkül megy a lakásbérlés, és bármikor kirakhatják az embert... így az egész egy rossz vicc.

    Autót is mindenki akar, de amikor jönnek a problémák hogy üzemben kell tartani, és parkolni vele akkor már inkább csak nyűg. Sokan csak azért vesznek autót hogy a hétvégi nagybevásárlást megcsinálják, mert heti két alkalommal eltekerni már fárasztó... Pláne elbuszozni/gyalogolni. Meg annyi mindent vesznek hogy az feltölti a csomagtartót.

    Eddig akár hol dolgoztam be tudtam vásárolni hazafelé menet, mert annyi a kis boltocska és a készleteim ritkán fogytak le arra hogy el kelljen mennem a mindent egy helyen jellegű boltokba. Volt egy 3 éves időszak amikor kísérlet képpen feljegyeztem hány alkalommal mondtam hogy jó lenne egy autó. 5... öt olyan alkalom volt amikor ez elhagyta a szám. Ebből egy nyaralós/túrázós eseménynél amikor a megbeszélt útitársak (a kocsi tulaja) visszamondta a túrán részvételt és így a hazaérkezést egy kocsival kellett megoldni a kettő helyett. Ezen kívül volt két költöztetős móka, egy orvoshoz sietős szállítós, és egy kórházból hazahozós...
  • pali600
    #5
    "A fiatalok már nem akarnak autót vásárolni, ingatlanokkal rendelkezni, s ugyanez igaz a szoftverekre is: korábban megvették azokat, most már előfizetnek rájuk."
    A szép új jövő. Akarom mondani: jelen. Semmi sem a tied, nincs kocsid, lakásod, azokat csak bérled. Tökig ki vagy szolgáltatva a cégnek ahol gályázol, és még örülj, hogy van hol.
    Némi áthallást érzek Klaus Schwab: "The great reset" elképzelésével.
  • VolJin
    #4
    Kábé 10 találmány volt az emberiség történelmében, ami valóban új volt, és megváltoztatta a világot, és kábé ugyanennyi, ami az életminőségünket javította. Minden más csak a meglévő technológia csiszolása.
  • csigafi #3
    Hát kinek mi az érték és mi a fontos. Mindenki ara fordítja az idejét ami éppen fontos az életében. Dolgoznak az emberek de nem azért mert fontos ha nem mert szükséges. Ahhoz hogy élhessen az ember vannak szükségletek. Technikailag fejlettebb a tárdalalom de tudásilag elbutultak az emberek. Sokan már az órát sem ismerik ha ne digitális a kijelző. Ma már élelmiszer tartósitásként szinte mindenre a fagyasztás a megoldás hol ott ezen kiül még számos módja van az élelmiszerek hosszan tárolásának is. Évtizedek óta már nem talált fel semmi újat az emberiség csak a már feltalált dolgokat gondolják újra fejlesztik, alakítják át. Ami sokszor nem éppen minőségileg sül el. Ennek ellenére mégsem a márt bevált megoldásokat részesítik előnyben ha nem a hibásan működöt. Mert ha hamarabb elromlik valami és még javítani sem lehet vagy nem éri meg akkor tőbbet lehet eladni belőle. Na de minek mert ez csak szemét termelés nem egyébb.
  • end3
    #2
    Ez azért van, mert sok helyen buta és inkompetens, a valósággal köszönőviszonyban nem lévő humánerőforrás találja ki a "mit" és "hogyant". De ezeket a vállalkozásokat gyorsan "megeszi" a világméretekben értékmérő piaci verseny. Csak addig lesznek talpon, amíg a támogatások jelentik a "megmérettetést".
  • dyra
    #1
    Azt látni mindenhol a végletekig kitalált folyamatok mellett megy a termelés és az irodai munka. Persze lehet rossz országban élek.