6
 • nlght
  #6
  Kínának kvázi végtelen pénze van. Kilóra veszi meg az afrikai, ázsiai, D-amerikai bányászjogokat, kikötőket, reptereket, vasút társaságokat a lokális korrupciónak köszönhetően.
  Sokkal korábban kellett volna orrba gyűrni őket, most már sztem késő. Ez csak maszatolás. Kína meg röhög a markába.
 • kvp
  #5
  Ezek a dolgok meg kb. ket hetig lesznek ervenyben. Utanna majd a kinai allamcegek teljesen legalisan megvehetik az amerikai konkurenciat. Ezt hivjak globalis szabadkereskedelemnek es az EU is alairta amit Kina akart. (tehat most mar a magyar ketoldalu szerzodesektol fuggetlenul Merkel alairasaval lehet szabadon befektetni Kina es az egesz EU kozott, azaz a kinai allami cegek az EU-ban azt vesznek meg amit akarnak, mig az EU-s cegek azt vesznek meg Kinaban amit a part kozponti bizottsaga jovahagy, de a cegnek legalabb 50%-os kinai tulajdonban kell maradnia es a ceges parttitkar nelkul nem hozhato semmilyen dontes, az EU oldalan nincs ilyen korlatozas)

  Igy jott ossze az, hogy a londoni tomegkozlekedest a parizsi onkormanyzat francia allami cege es a hongkongi tomegkozlekedesi vallalat kinai allami cege uzemelteti, termeszetesen angliaban teljes mertekben maganvallalkozaskent. Ha lesz eleg penze, akar mar iden az amazon-t is atveheti az aliexpressz, teljesen legalisan. Ezert volt fontos, hogy Kina barat vezetes keruljon hatalomra az USA-ban es az EU-ban is. (ugy nez ki, hogy mindketto osszejott)
 • MerlinW
  #4
  Az FBI-nak és a DEA-nek aztán baromi sok hatásköre van határon kívül. Lényeg hogy képben vagy.
  Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.01.07. 14:17:27
 • jozsi031
  #3
  Kölcsön kenyér vissza jár!
 • Gabbbbbbbbbbbb
  #2
  Kinaban be is vannak tiltva..
 • Arnika19
  #1
  Trump hülye és kínai fóbiás. A saját országának "kémkedő" csapatai NSA, CIA, FBI, DEA meg a PayPal, Amazon, eBay, Facebook, Google.n keresztül kémkednek, azokat is be kell tiltani. Ha már lúd, akkor legyen kövér, minek ez a megkülönböztetés?