5
  • Sir Cryalot
    #5
    A nanocell dolog az azt jelenti hogy a szokásos szinszűrőbe bele van keverve egy nyelető jellegű dolog amitől nem lógnak annyira egymásba a komponensek, semmi extra. Szűrőket kicserélni nehezebb ügy mint amire ezek vállalkozni szoktak :D.

    Ja és megjegyezném hogy diffúzabb fény attól is van hogy a szűrő az nem teljesen ideális , és lerontja a kontrasztot is ui. LCOS-ban úgy összejön a 20k-s natív kontraszt hogy se nem diffúz , se nem utólagosan szűrt.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.01.05. 12:31:35
  • VolJin
    #4
    A led TV-k is pimpelt LCD.
    Az amoled, ami nem az.
  • CairoJack
    #3
    Gondolom lesz vagy 5 milla...
  • Cefet
    #2
    Én meg azt hittem, hogy sima miniLED mátrix kijelző ez. De csak egy pimpelt LCD...
  • kvp
    #1
    Tehat a kepernyon szelerol vilagitott diffuzor helyett mini led panel lesz bennuk, a hagyomanyos szinszurok helyett kvantum effektust hasznalo hullamhossz modulator (=3-4x fenyero), majd jon a sima tft lcd reteg ami szabalyozza 0-100% kozott a szubpixel fenyerejet, majd jon a nanoreszecskes diffuzor, hogy a betekintesei szog nagy legyen. Vegul is ezzel a regi elavult lcd technologiabol ki lehet hozni egy jelentosen jobb kepminoseget.

    Viszont egy inorganikus (pl. GaAs) nano led panelhez kepest nagyjabol sehol sincs minosegben. (de legalabb relativ filleres az ara, a jo minosegu inorganiokus led kijelzok eloallitasi ara negyzetcentimeteres alapon megegyezik a cpu magok eloallitasi koltsegevel)