2
 • felemelő
  #2
  A tapasztalatok szerint fontos lenne ezeket a hatalmas cégeket szétverni és főként a keresztfinanszírozásos horizontális terjedést is megakadályozni.
  Mert azzal hogy egy területen súlyponti pozíciót szerez máris ezt kihasználva segíti a más piaci szegmensekben levő cégeit, ami innen garantáltan versenyellenes és piactorzító. Vagyis igazságtalan.

  Ha egy gugli akar egy videós portált, mint pl. a youtube, akkor adózza le a nyereséget és alapítson egy független céget és azt lássa el tőkével. De innen kezdve semmilyen olyan kapcsolatot nem tarthat vele, amit a piacon szereplő bármely más cég nem kap meg ugyanolyan versenyfeltételekkel.

  Itt a keresztfinanszírozással bagyon el van tolva a szabályozás. Más a tőkével keresztfinanszírozás is (leadózott jövedelemból tehetné csak, nem írhatja le kölcségként az új division felépítését. De ezen túl az informális kapcsolatrendszer a két terület között, már ez is piactorzítás,

  Ha kapitalizmust játszunk, akkor az legyen igazi! Szabadversenyes, szabadpiaci. Mert most ez már nem valódi kapitalizmus, ez már jelzős (mint a néplköztársaság). Ez valami monopolista kapitalizmus vagy mit tudom én, aki okosab nevezze el.
 • Sydra
  #1
  Én nem szeretem a Google-t és sok egyéb valós problémáért lehetne perelni, de ez pont egy nettó marhaság.