67
Mass Effect 5
 • PiszkosFred
  #67
  Amennyiszer rebootoltak a Dragon Age legujabb, "fejlesztes" alatt allo reszet, az lesz a csoda, ha valaha megjelenik. :)

  Szerintem barmit is mutatnanak, az kabe akkora nulla lenne, mint a TES 6-nak a megjelenes elott 10 evvel kiadott teasere... teljesen felesleges es abszolute nevetseges kamu.

  szerk: Evolution kolleganak ment a valasz, csak az SG mar megint hulye.
  Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.06.28. 15:32:19
 • Evoluti0N
  #64
  Ez az. A teaserrel nem bizonyítottak semmit, csak azt, h tudnak egy teasert csinálni. Sőt az, h 2 éve kijött a teaser és azóta is csak pre-production megy, inkább rossz jelnek tűnik. Ok, tudom, hogy új Dragon Age is készül, de abból se tudtak felmutatni még semmi érdemlegest. Akarok még hinni a Bioware-ben, mert anno kedvenc fejlesztőcsapatom volt, de ma már csak a név maradt.
 • Kancsalborz
  #65
  Gondolom közhely ez már, de csak szólok, hogy pl. a Baldurs Gate-ket, Jade Empire-t KotoR-t, korai ME-ket készítő Bioware-ban, és a mostaniban az egyetlen közös dolog az a név.

  Őket megítélni kb. egy új csapatként kell.
  A régi nagyokhoz semmi közük. Majd akkor lesz, ha bizonyítják...
 • lwb
  #64
  Azért kellett ez nagyon a bionak, mert a két előző projektjükkel beleálltak a földbe. MEA és Anthem. Nagyon kell nekik egy win és ha más nincs, akkor PR-ral, de valahogy próbálkoznak, hogy javuljon a megítélésük.
 • Evoluti0N
  #63
  Még csak pre-production
  Nagyon nem jó ez a trend, hogy fejlesztők még azelőtt bejelentenek játékokat, h egyáltalán elkezdtek volna dolgozni rajta.
 • Sir Cryalot
  #62
  Arra gondoltam , hogy az kb. ugyanaz hogy minden bolygón volt egy központi precursor komplexum amit felderítettél ami arra volt való, abból az assetből állt stb.
 • Sir Cryalot
  #59
  Mintha a cdp nyugati szinvonalon berezett volna, roflmao
 • Sir Cryalot
  #58
  Minden csoda 3 napig tart.

  Meg gondolom a tobbi fejlesztonek is keseredes az orome hogy ezzel lesznek "hound" - olva hogy a 77 igy meg ugy.
 • lwb
  #57
  Ugyanazt? Mihhez képest ugyanazt? Bolygónként kaptam 20-30 nulla küldetést, ezek 90%-a menj oda és öld meg vagy szedd össze és hozd vissza kategória. Lényegében a Bethesda féle procedural generated radiant questek színvonala. Nincs benne semmi csavar, semmi választás, mint egy mmo játék küldetése. Ha ez szerinted ugyanaz, mint a CP küldetései, ahol nemrég fejeztem be a 8 mm c. filmhez hasonló történetfolyamot, akkor szerintem előbb játssz a játékkal, aztán mondj véleményt. Vagy nézz meg pár alalpos playthrought.

  "ott volt plafonja a költségeknek , egy cyberpunknál meg nem"
  Mindkettőnél volt budget. A MEA kezdő költségvetése 100 millió kanadai játékdollár volt, az kb 75 millió USA dollár. A Witcher 3-é 81 millió USD, kb ugyanaz, de a két játékot egy évezredben sem lehet említeni. A W3-nak ez volt a végső száma, a MEA-nek ez a kezdő, arról nem találtam infot, hogy ez a költségvetés a végén mennyivel nőtt, mert mindig nő, amikor a tényleges munka megindul.

  A CP2077-nél nincsenek pontos számok, de kb 120-130 milliót tippelnek az emberek. Nyilván Keanu sem százezer dollárért szerepel a játékban, azt is meg kellett fizetni. A licensed zene sincs ingyen, ez ugye hiányzik a MEA-ból. A CP-t a GTA5-höz kell hasonlítani és az kb 300 milliónál áll most teljes költség tekintetében.
 • Kancsalborz
  #56
  Nemigen tudok erre mit mondani, igazad van.
  Csak mi két különböző dologról beszélünk.
  Amíg te látatlanban folyamatosan a játék körül folyó csinnadrattáról beszélsz, az előzetesen túltolt hype-ról, a megjelenés utáni balfasz kommunikációról meg "szerecsenmosdatásról", és ez alapján itélsz, én játszom, és az alapján mondok "verdiktet".
  Száz százalékig érthető, és indokolt a te, és más elégedetlenkedő nézőpontja is, a fent leírtak miatt.
  Személy szerint nekem ezeken könnyebb volt túllépni, mert én sem erre a hype-vonatra sem - már hosszú-hosszú évek óta - semmilyen másikra sem ülök fel az életkorom okán, én "játszás" után mondok itéletet, a "piruett-és pukkedli" meg már nem nagyon érdekel...

  De mint mondtam számomra teljesen elfogadható és indokolható hogy vannak akik meg ez alapján mondanak ítéletet.
 • Sir Cryalot
  #55
  Értelek hogy gáz hogy bolygónként kb megkaptad ugyanazt, annak is fele "generált" küldi , a másik felénél meg megintcsak megoldották hogy ne vigye a pénzt, de ott volt plafonja a költségeknek , egy cyberpunknál meg nem. Gondolom az a ráció az utóbbiban hogy onlineosítják mint a GTA-t, és akkor abban megint nem lesz értékelhető kontent (neked). Szóval megint ott tartunk hogy az előbbit kéne megoldani.
 • Sir Cryalot
  #54
  "csak a "hype"-ot, meg a "csillivillit" látod."

  -mentségemre szóljon hogy a trailerekben mintha csak az lett volna közvetítve, meg interjúkban tech oldalról eleinte hogy rombolhatóság (lol) , utána , már "csak" global illumination . Ami remote renderinggel esetleg lesz , 2025-ben :D .

  Most is villogás megy, 15millio preorderestől, eldugott oldalon meg öngólos önkritika :D.

  Most nem akarom arra kihegyezni a mondókámat hogy ezek nárcisztikusabbak mint a nyugatiak , PEDIG DE .
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2020.12.17. 20:25:40
 • lwb
  #53
  "Csak a tartalmába". :DD A tartalma az olyasmi, amit semmilyen rendszer upgrade vagy patch nem fog soha kijavítani, míg a T-pózoló karaktereket, a bugos küldetést ki lehet és ki is fogják, mint mindig. Szóval a tartalmi bajok százezerszer lényegesebbek, mint a technikaiak.

  "Már leírtam , hogy az xbox one-ra kihozták ( 1.3 tflops vs. 10-20 mai "elvárt" ) "
  Köszönőviszonyban nincs az Andromeda grafikailag azzal, amit a CP2077 nyújt, persze hogy elmegy xbox one-on. Mondjuk kemény 25-30 fps-sel megy az andromeda, szóval annyira azért nem lennék büszke rá. One x-en dettó, csak ott 4K-ban.
 • Sir Cryalot
  #52
  "After three delays, we as the management board were too focused on releasing the game," said CDPR joint-CEO Adam Kiciński. "We underestimated the scale and complexity of the issues, we ignored the signals about the need for additional time to refine the game on the base last-gen consoles. It was the wrong approach and against our business philosophy. On top of that, during the campaign, we showed the game mostly on PCs."
  Szóval a fejlesztő szerint felér egy(?) öngóllal amit műveltek.
  "Ez a játék mint RPG olyan szintű történetvezetést mutat be egy olyan szinten kidolgozott világban oly nagyszámú "szerteágazódással" és szabad döntési lehetőséggel, amilyen szintűt utoljára a stílus alapjait lefektető "classic" RPG-k ben láttam."
  Ennek egy andromedaban sincs (lett volna) akadálya , hacsak az nem hogy ott a kiadó nem a fejlesztő is egyben hogy szupernagyvonalú döntéseket hozzon , ami mint a CDP példáján látjuk nem volt a legszuperebb, legkedvezőbb.
  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2020.12.17. 19:43:50
 • Kancsalborz
  #51
  Oké, és én most nem akarok azzal a hatalmas és hülye közhellyel jönni hogy : "há' ha nem próbátad akkó honnan tudod ?" mert igen is alkothat valaki releváns véleményt látottak alapján is, de te most olyan dolgokat tartasz aggályosnak amikre próba híján nincs rálátásod, és az előző hozzászólásodra irt reagálásom után mást hozol fel szinten próba nélkül.
  Előzőleg írtad, hogy nem érted mire ez a nagy hardverigény az Andromédához képest.
  Leírtam hogy indokolt. A világ mérete és tartalma sokszorosa annak. Ez nem szeretem-nem szeretem kérdése, ez objektíve tény.
  Akkor most azzal jössz, hogy nem érted mi indokolja túlhype-olt es félkész Cyberpunk az "etalon" voltát, szinten látatlanul.
  Itt csak a saját véleményemet irhatom le, hogy lásd a másik szemszögből.
  Ez a játék mint RPG olyan szintű történetvezetést mutat be egy olyan szinten kidolgozott világban oly nagyszámú "szerteágazódással" és szabad döntési lehetőséggel, amilyen szintűt utoljára a stílus alapjait lefektető "classic" RPG-k ben láttam. Izometrikus nézetben. És ráadásként még 3D-ben bejárható, autózható és azokhoz képest 1000×-esen interaktálható. Minden hozzám hasonló "régi" RPG-fan nedves vágyálma vált valóra ezzel.
  Ettől lesz ETALON.
  Aki erre nem izgul, annak nem. Ha te sem, akkor neked sem.
  De mivel nem próbáltad és esetleg még nem is a stílusod, csak a "hype"-ot, meg a "csillivillit" látod. Úgy persze hogy "nevetséges"... • Sir Cryalot
  #50
  Mondtam hogy nem tetszik a cyberpunk? Nem . Kipróbáltam? Nem .

  NEKEM ez csak AGGÁLYOS , hogy 350millió dolláros költségvetésű, elhúzódó fejlesztési idejű, szarrámarketingelt, BUGOS, valami , az egy "ETALON" volna, mert az az új csilivili
  ez abszolút , teljesen nevetséges .
  Az etalon az valami olyasmi, amiből több is készül mert alapnak, kiindulási pontnak lehet tekinteni.

  Lehet várni rá persze, hogy majd rá lesz cifrázva a 350 millióra, meg az x-évre, meg a marketingre meg stb., csak HÜLYESÉG.

 • Kancsalborz
  #49
  Na most viszont már tényleg kezdesz hülyeségeket beszélni.
  Én is szerettem az Andromeda-t. A története az már eléggé halovány lett az elődökhöz képest, meg a karakterek is felejthetőek voltak, de a világ amit összeraktak benne nekem nagyon is hozta a ME-érzést, a jatékmenetet tökéletesre polírozták benne, jó volt végigmenni a helyszínein. 2× is végigjátszottam, egy igen kellemes kis TPS game volt enyhe RPG-beütéssel, messze nem érdemelte azt a sok sz@rt amit a nyakába kapott véleményem szerint.
  De ! Azért ha nem látod hogy a Cyberpunknak miért kell hozzá képest a "10x-es teljesítmény", akkor vagy vak vagy, vagy tényleg egy szimpla hater, aki feketén és fehéren lát mindent...
  100× annyi tartalom van benne mint az Andromeda-ban.
  Lehet utálni a Cyberpunkot. Sok szempontból teljesen jogosan. Hihetetlenül kib@sztak a konzolosokkal, félkész és bugos a játék ( mondjuk nekem PC-n minimális gondom van vele szerencsére, de ez rajtuk nem segít ) és felültek saját hype vonatukra és mosolyogva hagyták hogy a nagy hisztériában mindenki beleképzelje a saját nedves kis álmát hogy milyen is lesz a játék, nem nyomatékositották úgy ahogyan kellett volna hogy ez egy látványelemeiben "felturbózott" klasszikus RPG, nem FPS, TPS, Hack&Slash stb. akármi lesz, így azután ezen stílus kedvelői nagyot koppantak, de kategóriáján belül igen is nagyot alkottak, és egy nagyon jó játék lett.

  Az hogy neked nem tetszik, egy dolog. És tökéletesen rendben is van. Meg az is hogy ezt elmondod.
  De hogy "volumenében" a két játék között osztálynyi különbség van a Cyberpunk javára, azt nem látni hát az finoman szólva is erős "részrehajlás"...
 • Although_
  #48
  A CP 2077-ben a mellékquestek jó része is fényévekkel komplexebb lehet mint az ME:A. Az lejön te nem RPG-ként értékeled hanem egy sztoriként ami mindegy van befolyásod a történet alakulására vagy nincs. lwb egy szót sem szólt a látványról most. Te viszont arról beszélsz az valóban irreleváns. És igen a tartalom a gond. Már a DA:I-nál elindult. De ott még legalább volt egy nagyon jó történet. Ott kb. lezárolt a Bio korszak végleg.
 • Sir Cryalot
  #47
  Már leírtam , hogy az xbox one-ra kihozták ( 1.3 tflops vs. 10-20 mai "elvárt" ) , úgy, hogy szinte csak a tartalmába lehet belekötni az ELÉG bizonyíték .

  Ha ezt nézzük, hogy az andromedanak többnyire csak a tartalmába lehet belekötni , akkor a cyperpunkon nem látszik meg hogy mire kell 10x-es teljesítmény. Sőt továbbmegyek, irreleváns.
 • lwb
  #46
  Egyszer elmondhatnád, hogy mi tetszik ennyire a MEA-ban neked. Tényleg nem tudom. Az elkúrt történet? A nulla küldetések, ahol A-ból B-be mész, egyféleképpen tudod megcsinálni az egészet, nincs döntési jogod, egyféle befejezés van (ha a game over screent nem tekinted a másodiknak), újrajátszási értéke nincs, miután bármikor át tudod spec-kelni a karaktered, nincs paragon-renegade, mindegy milyen személyiségnek megfelelő válaszokat adsz, nem befolyásol semmit, nincs benne egy értelmes npc sem, akit ne felejtenél el 5 perccel később.
  Mindez egy rakás grafikai buggal megjelenéskor. Mára kipeccselték, de akkor tele volt az internet vele.

  Ehhez képest a CP2077 küldetései az egyik legjobbak, sokszor többféle befejezéssel, választással, a játék többféle befejezéssel.

  A grafikát meg a technika jelenlegi állásához és a piacon lévő többi játékhoz mérjük. Ez volt az első játék, aminél azt éreztem, hogy igen, ez a next gen. Az új COD az AC:Valhalla nem adta ezt az érzést.
 • Sir Cryalot
  #45
  Az EA-t a piac árazza be , public company, pénz beszél a CD projekt esik , szorrika :D

  Az ME:A tőlem Starcraft : ghost címmel is kijöhetett volna és akkor is kurva jó lenne, sőt nyilván jobb mintha az actiblizz csinálta volna lore-tól túltengően . Drew Karpyshyn nincs a cégnél nem tudom mit vártok :D
  " Tökéletes ray tracing, olyan effektek, amelyek más játékban sehol sincsenek még"

  - talán kezdjük ott hogy komoly fizikai szimuláció ott kezdődne hogy egy kigyulladt földalatti parkolóház vagy komplexum az valóságnak megfelelően szellőzik (vagy nem). Na ettől hol vagyunk érted , közben zárt térben lőfegyver az kb. ugyanez csak kicsiben, szóval K-ra nincs mitől hasraesni.
 • Although_
  #44
  Nincs Bio, EA van és az, beteg szar cég, az EA-ra vonatkozott, nem a Biora. A szövegben EA van a jelző előtt nem Bio.
 • lwb
  #43
  A Bio nem beteg szar cég, de az tény, hogy gyenge játékokat adtak ki utóbbi időkben és NEM a bugok miatt. A bugok peccselhetőek és peccselik is őket előbb-utóbb. A középszerű-szar játékmenet és történet nem peccselhető, az marad.

  A cyberschlong77 grafikailag az első valódi next gen játék, hasonló sincs a piacon, azt RDR2 vagy TLOU2 a kanyarban sincs, Tökéletes ray tracing, olyan effektek, amelyek más játékban sehol sincsenek még. Erős gép kell hozzá, ez igaz, ettől még forradalmi a grafikája a játéknak.
  A történet, a side mission-ök ezerszer jobbak, mint bármi a MEA-ban, egyediek, jól megírt karakterek, többféle megoldás. Mindez hiányzik a MEA-ból és a DAI-ból teljesen.

  Igen, bugos a játék nagyon, még legalább fél évet tolni kellett volna, de már ment a hisztike a legutóbbi csúszás miatt is, akkor meg azért kapnának,hogy HAZUDTAK!!!444!44, szóval nem volt jó választás. De a bugok orvosolhatóak, a technikai problémákat meg lehet oldani. Láttuk ezt ezerszer más játékoknál. Jó ez hogy így adták ki? Nem. Érdemes last gen alapkonzolon megvenni? Nem. Ettől még a játék nagyon jó. Minden perce kurva jó. A MEA stabil, lényegében ma már bugmentes, de a játék unalmas maradt. És ez peccselhetetlen.
 • mulli1986
  #42
  BTW van olyan komlyabb játék ami manapság bugmentesen kijön? COD és NFS számomra nem játékok és szerinte ma fejlesztés mögötte se nulláról indul hanem copy az előző és fejlesztenek rajta
 • Palinko
  #41
  Mi abban az előremutatás hogy a rajongók véleménye szerint rosszabb lett mint az előd? 5-ön áll metacriticen. A Cyberpunk úgy hozza a 7-et hogy durvább a review bombing mint a ME esetében ami csak 500 negatívat kapott a Cyberpunk meg 5000-ret. Ráadásul pont a bugokat felemlegetni? Mikor a Mass Effect legalább annyira ha nem bugosabban rajtolt annak idején hát....
 • Kancsalborz
  #40
  Ha igy értetted,akkor nem szóltam. :)
  Félreértettelek, bocs.
  Egyébként tényleg kurva vicces "bug", az igaz...XD
 • Sir Cryalot
  #39
  Kinntvan egy pártatlan oldalon hogy dildo problem :DDDD

  Nem érzem hogy stigmatizáltam volna, az meg minimum gyanús amivel a cikkben védekeznek, kvázi kikacsintgatva. Hogy bug lenne, nem tudom milyen hülyének nézik a gamer /whinereket, de Oké, nem fetisizmus EZ IS BUG ;)
 • Kancsalborz
  #38
  Ugyanolyan érzés mint "cyberschlong77"- ként aposztrofálni amazt gondolom.
  Ugyanolyan 0-toleranciás Haterkedés/fanboykodás. Vicces, és szánalmas mindkét megnyilvánulás...;)
 • Sir Cryalot
  #37
  bughalmaz
  https://www.businessinsider.com/why-are-there-so-many-dildos-in-cyberpunk-2077-bug-2020-12
 • mulli1986
  #36
  Miért azzal mi van?
 • Sir Cryalot
  #35
  Srácok, azért ahhoz jó nagy whiner -nek kell lenni hogy egy Andromeda-ba ne lásson bele előremutató dolgot szinte senki.

  " beteg szar cég"

  milyen érzés lehet ezt mondani ezt egy cyberschlong77 árnyékában fel nem foghatom :D
 • mulli1986
  #34
  Azért a Fallout 76-al ők is csúnyán lejáratták magukat...
 • Although_
  #33
  Ráfér a Biora egy kis bojkott. Nem mintha számítana, hiszen már nem létezik csak a név van. Ami alatt polkorrekt szarokkal játszhatunk, nehogy már legalább a játékba ne legyen.
  Nem veszek meg semmilyen EA játékot, 2Ft- sem költök erre a beteg szar cégre. Beth játékait legalább meg lehetett venni eddig.
 • lwb
  #32
  Világos, ha van jobb, akkor nem éri meg szenvedni vele.
 • mulli1986
  #31
  Az az igazság, hogy Márciusban jön a gyerek és annyi ennél értelmesebb játék van még porondon, hogy ezek alapján még virágboltit se. Nem éri meg a befektetett időt.
 • lwb
  #30
  Shepard nem szerepel benne, 600 évvel és egy galaxissal arrébb játszódik az egész. Shepardot egyszer megemlítik, ha jól tudom, a nemét az elején ki kell választanod, de csak az angol nyelvtan miatt, hogy "he" vagy "she" legyen abban az átvezetőben, aminek 0 köze a trilógiához.

  A játék története erősen közepes, nagyon látszik, hogy rövid idő alatt lett összedobva, hiányoznak az emlékezetes karakterek, sok viszont benne a korábbi részekből másolt dolog és a lyukak is elég látványosak a történeten. A játék történetvezetése lineáris, leginkább talán a DA: Inquisitionre emlékeztet, hogy ahogy a történetben újabb helyszín nyílik meg, ott lesz egy nagy homokozó, amit szabadon bejárhatsz, sok kis izével a térképen, pontokat gyűjtögetsz (csak nem power pontokat, mint DAI-ban, hanem a bolygó életképességét jelző százalékpontokat). A főszál kiszámítható, darabnak elmegy, de ne várj nagy dolgokat tőle.

  6/10 kb. Ha még nem játszottál vele, egynek elmegy. Nagy elvárásaid ne legyenek.
 • Palinko
  #29
  Az Andromeda sztorija ott veszi fel amiről a 3 játékban csak hallottunk, hogy elindult egy hajó új galaxist felfedezni, na mi azon a hajón vagyunk tök új karakterekkel. Az első 3 részt én is imádtam az Andromeda nem ment át, pedig már a bugjavított állapotban próbáltam rá. A lövöldözés meg a grafika jó, más se, ha szereted a grindolós sztorit, rossz level design-t akkor a Te játékod és érdemes végigtolni. Minden más esetben meg várjuk meg ezt az 5-et hátha visszatérnek magukhoz Biowareéknél.
 • mulli1986
  #28
  Sziasztok itt is! Van értelme az Andromédát végignyomni? Imádtam az első 3 részt, meg se tudom számolni hány fajta módon játszottam végig.
  Az andromédáról sok jót nem hallottam. Van valami köze az első 3-hoz? A pásztorunk szerepel az andromedában? Ha igen, akkor hogy folytatták vele 4-et a különböző kimenetelek miatt?
  Közben láűtom, hogy nem csak nekem jutottak eszembe ezek dolgok és már megvitattátok természetesen :)
  Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.12.16. 10:25:42
 • Darun
  #27
  Az meg elég messze volt Sheptől, hiszen Joker épp a relén keresztül menekült. Ráadásul valami dzsungelbolygón zuhantak le, elég nagy kapufa lenne, ha valami hegyes/havas tájon találna rá Liara.
 • Caliph
  #26
  az egy űrhajó...de én is akárhogy meresztem a szemem nem látom hogy az reaper lenne nem szikla...meg amúgyis shep a citadellán volt nem reaperen . .. áhh hiszek a szememnek,és nem hipeolok rá inkább belelátni olyat ami nem is biztos hogy ott van :D és mi van ha a lezuhant normandyt találták meg ? :D