5
  • VolJin
    #5
    A 128 magos változat asztali megoldásokban kihasználhatatlan. Fizikát szimulálni, molekulát tervezni, kriptobányászni tuti, de normál esetben megy 5 mag, az már jó.
  • Sir Cryalot
    #4
    Kiszamoltak 2000res evek korul is, hogy ha allna a moore torvenyakkor 2050ben lenne konzumer cpun GI.
  • Sir Cryalot
    #3
    Intel datacenter gput fejleszt meg az amdnek is van, raszterezes nelkuli gpuja oda ha jol tudom.

    Ezek nelkul sosem lesz normalis global illumination, Carmack elkotyogta 2012-ben.

    Szoval mondhatni sosem volt juzereknek nem elavult gpu-ja vagy procija, mert csak remote rendering er valamit.
  • end3
    #2
    Ott rontották el, hogy a céget "eldugták" Izraelben (gondolták a kíváncsi, technológiát "lopó" szemek elől, megközelíthetetlen helyen lesz..,) - és valójában csak jó távolra került mindentől, - bezárták ezzel egy információs és cselekvési buborékba is, direktben nem jutottak el, - vagy csak lassú, szivárgó módban, - hozzájuk a világméretű ipari technológia verseny új trendjei. Mire észbe kaptak, már ledolgozhatatlan hátrányba kerültek. A jövőben lehet még valamilyen szinten jelenlétük, de a meghatározó szerepet egyenlőre elvesztették. Nagyon sok pénzre lenne szükségük a visszatéréshez, de ha ez esetleg előkerülne valahonnan, a másik az időtényező, már kevésbé lesz manipulálható és nyerhető számukra.

    Az elmúlt 30 évben stabil, megbízható processzorokat adott a világnak, az ezekkel szerelt gépek még jó darabig szolgálnak majd az asztalaink mellett, de a Hold, a Mars, a világűr sem zárható ki teljesen a lehetséges felhasználási területeik közül. Az akár max. 2-4 év működésre tervezhető ARM procikkal ellentétben, rájuk legalább egy évtizedig biztosan lehet számítani. (1991 óta általam folyamatos feladatmegoldásokhoz, (munkavégzéshez,) használt Intel processzorok közül, - bár a számuk a 100-at biztosan meghaladta, nem tudok arról, hogy valaha egy is tönkrement volna közülük. Bár a gépek felhasznált többi alkatrészei is ilyen meghibásodást mutattak volna.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2020.12.10. 08:43:12
  • Tntmaxy
    #1
    Nekem az intel termékei már most elavultnak tűnnek.