7
 • Sir Cryalot
  #7
  OFF: Unalmas és retard a vérpistikézés, nagyon jól emlékszem hogy 90es évek elején szerepjáték körökben kezdődött,a tápolásra vonatkozott, utána prohardverék sajátították ki, mert ugye saját kútfőből azóta se sikerült semmit kitermelni. Mindenki saját szájíze szerint használja hardwares kontextusban persze .
 • A1274815
  #6
  "Azaz bizonyos modon lehet, egesz pontosan a root kulcsot megtorni es onnantol a teljes chain ertektelen."

  Ahhoz még kellene néhány 100 ezer qubit.
 • esztyopa
  #5
  WOW !
  Majd Pistike minden reggel betölti a folyékony nitrogént a számítógépébe,és hasít...
 • kvp
  #4
  Bitcoint pont nem lehet. Azaz bizonyos modon lehet, egesz pontosan a root kulcsot megtorni es onnantol a teljes chain ertektelen. Szoval lehet megerne az ismertebb blockchain-eket par nap szamitassal lenullazni. (mindent aminek jelenleg valodi penzben is erteke van) Szerencsere az ehhez szukseges bitszamu kvantumszamitogepeket meg nem nagyon gyartanak.

  Az energiaszektor es benne foleg a halozatiranyitas meg lassan kezd olyanna valni mint a digitalizalt tozse (vegul is az). A gond annyi, hogy ha megdol egy tozsdei rendszer valamilyen hiba miatt akkor arra a napra felfuggesztik a kereskedest. Ha megdol az elektromos rendszer, akkor mi lesz? Arra a napra felfuggesztik az aramszolgaltatast?

  Erdemesebb lenne olyan intelligens elektromos halozatot epiteni, ami kulonosebb egyensulyozas nelkul kepes kiegyenliteni a kilengeseket es nem a profitmaximalizalasra, hanem a szolgaltatas stabilitas maximalizalasra van tervezve. Kemiai (aksik) vagy fizikai (pl. szivattyus viztarozok) tarolokkal siman meg lehetne oldani, hogy a rendszer mindig maxra toltse az aksikat es akkor egy-egy energiaforras kieses eseten (hirtelen beborul vagy szelcsend lesz) is maximalis tartalek allna rendelkezesre. Onnantol nem kell olyan pontosan iranyitani a rendszert. Ha tultermeles van, akkor toltunk amig lehet, a felett pedig el kell egetni a folos energiat olyanra amibol kvazi korlatlan mennyiseget elo lehet allitani, pl. szen kivonasara a legkorbol. (szendioxidbol es vizbol metant es oxigent lehet eloallitani, vagy szendioxidbol elemi szenet es oxigent). A metan kesobb elegetheto repulogepekben, gazturbinas eromvekben vagy urraketakban, mig a szen siman visszapakolhato a fold ala. Ez megoldana a tultermeles kerdeset, megoldana a hirtelen termeles kieseseket es meg kulonosebb szamitasi kapacitas se kell hozza. A tarolas elve nem uj, kb. igy mukodnek a tapszuro kondenzatorok minden mai elektronikaban. A metan szintezissel meg az amerikai hadsereg es pl. a spacex kiserletezik eleg jo eredmenyekkel. (mivel a Marson nincs olajkut vagy foldgaz, de viz es szendioxid az van boven es valahogy vissza kell hozni a raketakat)
 • VolJin
  #3
  Digitális energiaszektor.
  Vagy van áram vagy nincs...
 • globint
  #2
  Szerintem a kvantumszámítógéppel kellene bitcoint bányászni!
  :)
 • Agyturbinikusz
  #1
  Hat akinek megvan a hattere, hogy huteni tudja oket, ugye egy szolgaltatonak, csak eszebe jut behuzni a kozvetlen betapot ilyen celra a telepre, helyi trafoval a KOF-rol.