12
  • Inquisitor
    A hír egy kb. 5%-ban se kész szolgáltatás bétájáról szól! Nem a szolgáltatásról.
  • morguldae
    Akiknek hasznára válhatna, pont azoknak semmi esélye megfizetni az ilyen drága netet! Semmi értelme! Szerintem teljesen más célja van ennek az egésznek! A kamu propaganda szövegek mögött teljesen más cél áll!
  • NEXUS6
    A Starlink véleményem szerint két dologban jelent fontos előrelépést:
    Először is, hogy végre a világon bárhol, bármikor hozzájussanak az online HD poreszhez az amcsi katonák!
    Másodszor végre egyre inkább elérhető közelségbe hozzuk vele az un. Kessler effektus megjelenését, amikor is a különböző űrtörmelékek és eszközök kaszkádszerűen sorozatosan ütköznek, amivel hosszabb időre ellehetetlenítik az űrhajózást. Lásd kissé kiszínezve a Gravity c. filmet.
    ;)

Amúgy megkérdezném, hogy ez mennyire is lesz jó, vagy költség hatékon? Mennyibe kerül a karbantartása, mit csinál a cég, amikor újabb technológiák jönnek ki?

Szerintem jobb megoldás lehet, amíg nincs kiépített hálózat a ballonon alapuló.
  • MerlinW
    Mondjuk ez szerintem csak az USA területén lesz ennyi. Kongo-ban valszeg 9,9 lesz :)
  • Caro
    Hosz, elnéztem, nem 9.9$ :D
    Ja, a 99 már húzósabb...
  • MerlinW
    Starlink nem nekünk szól, hanem azoknak a térségeknek, ahol nem elérhető az internet, legyen az fejlődő ország (Afrika nagy része), vagy csak vakfolt, hajózás, vasút, stb. Starlink lényege hogy bárhol, bárki számára elérhető (pl. elveszel az dzsungel-ben, baleset ér, stb).
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.10.31. 15:12:52
  • hillman

Kinél fog adózni a cég? Minden országnál vagy csak egynél?

Amikor majd a felkelők a starlinket használják; akkor majd a hatalom a terrorizmus támogatásával fogja vádolni a céget. Azután sorban elkezdi kilőni a műholdjait.
    Szerintem a kínai állam különösen örülne egy ilyen szolgáltatónak a feje felett.

• llax
    Az első években nem a piaci versenyről szól a Starlink. Ahol nincs más normális kapcsolat, a 99USD nem is olyan sok... Első körben nem az afrikai törzseknek készül, hanem nyugati, civilizált országok azon fizetőképes lakosainak, akikhez piaci alapon (nagy állami támogatás nélkül - ami nálunk van) nem húznak drótot/optikát a szolgáltatók. Ezen túl jelentős bevételek várhatók a hajózás-repülés-haderők vonalról.
  • Caro
    Jelenleg többet fizetek az 5/0.5 adsl-ért...
  • Palinko
    Szerintem ez egyáltalán nem rossz ajánlat mindenki rosszabbra számított. Meglátjuk hogy hányan rendelik meg ténylegesen és meddig hajlandóak veszteségesen működni, de érdekes lesz.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    Deli sarkon mèg meg is eri.