38
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #38
    Olyan nem lesz, hogy ne tudj 32-40"-es TV-t venni, amit nem lehet monitornak hasznalni internet nelkul. Esetleg gyartok egy resze az Amazon modellt kovetve dragabban adja majd a reklam nelkuli keszulekeket es a reklamosakat pedig nem lehet majd addig offline hasznalni, amig egy adag reklam le nem toltodott.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #37
    A pendrive kezeles nem felesleges, hanem kenyelmes. Artani nem art neked se, nem kerul tobbe a TV.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2020.12.04. 10:07:12
  • MerlinW
    #36
    Arról a 2008 óta jelen lévő szabványról beszélsz, amihez semmi köze az Apple-nek, és a létező legolcsóbb digi kábel? 10 éve majdnem minden modern kijelzőn/tv-n/videókártyán van display port.
  • MerlinW
    #35
    Azért van értelme az offline TV-nek, mert ahogy a lenti ábra is mutatja, az embereknek fingjuk sincs mire jó az online TV :)
  • Tetsuo
    #34
    "Ha zenet hallgatok, akkor is sokszor inkabb mar eleve letoltom az egeszet..."
    Én a 90-es évek közepétől így csinálom. :-)
  • Zsombor99
    #33
    Okos tévé? Inkább egy "buta" tévé egy rákötött számítógéppel, ami el van látva reklámblokkoló beépülő modulokkal!
    A tévék csak ne akarják átvenni a számítógépek tartalom lejátszó szerepét!!
    Az egyetlen dolog, aminek valami értelmét látom az az, hogy vezeték nélkül rá lehet csatlakozni egy okostelefonnal a tévére, de az teljesen fölösleges, hogy egy tévé egyáltalán kapcsolódni tudjon a netre vagy bármi adattárolóra (pl. pendrive), ezeket ma már akár a leggyengébb laptop is gond nélkül megteszi!! (Egyedül annak lehet valami értelme, hogy a digitális adást ha kell akkor tudja rögzíteni egy USB adattárolóra.)
  • Fefy
    #32
    Alapvetően a display port inkább spórolós port költség szempontjából, mivel a HDMI licenszdíj köteles. Ezen felül a DP portnak van egy olyan jó tulajdonsága, hogy az arra felkészített eszközök esetben pool-ozni lehet a monitorokat. Értsd: a VGA-n csak egy DP port van, ami 2 monitort is meghajt. Ez úgy lehetséges, hogy VGA->DP kábel->monitor 1->DP kábel->monitor 2. Tehát "monitor 1" esetén két DP port, amiből az egyikbe a gépből jövő kábel megy, a másikba pedig az a kábel, ami megy tovább a következő monitorba. A HDMI például ilyet nem tud szabvány szerint.
  • wraithLord
    #31
    Én elég kevés videóba renderelt hagyományos reklámot láttam eddig. Olyat viszont sokat, hogy a videó készítője magyarázott a szponzora termékéről. Először megnézem, mert általában olyan youtubereket nézek, akik nem baromságokat reklámoznak, a többi alkalommal meg átugrom jobbranyíllal. Passzívan hallgatandó (podcast, műsorfelvétel, zene) tartalmakban még nem láttam belerenderelt reklámot, hogy mindig oda kell mászkálni a géphez átugrálni.
    A Youtube reklámjait meg egy bármilyen népszerűbb böngészőre felrakható uBlock Origin a lehető legtökéletesebben szűri. Mondjuk fizethetnék Youtube Premiumot is, mert nem drága, de én azt a kevés youtubert támogatom inkább (havi jóval többért, mint a Youtube Premium), akik a Youtube-ra valami értékelhetőt is készítenek, és nem csak azért nézem, mert épp nincs jobb dolgom.

    Szóval a TV-ben így vagy úgy, de kénytelen vagy megvárni, amíg lemegy a reklám (kivéve, ha nem "élőben" nézed), Youtube-on nem. Ez azért különbség.
  • kvp
    #30
    "A youtube-on is van már annyi reklám mint a tévében sőt lassan ott tartunk hogy csak a reklámokat szakítják félbe a videóval"

    Sajnos. Lassan ha reklammentesen akar nezni valamit az ember, akkor kenytelen kulon szoftverrel leszedni a videot disk-re. Ha zenet hallgatok, akkor is sokszor inkabb mar eleve letoltom az egeszet egy belehallgatas utan es offline-ban hallgatom medialejatszoval. Azt nem szakitja felbe semmi. Persze van olyan bongeszo ami tud youtube-ot reklammentesen kezelni (chromium a megfelelo kiegeszitokkel). A google fele latszolag persze lemegy a reklam, csak kvazi gyorsitva jatsza le "1 frame ideje alatt", igy nem blokkol a site.
  • gergely1991
    #29
    A youtube-on is van már annyi reklám mint a tévében sőt lassan ott tartunk hogy csak a reklámokat szakítják félbe a videóval.A youtube premium-nak kb annyi az értelme hogy még több pénzt dobálj ki az ablakon, a már gyakori égetett reklámok miatt is.A mediabox meg szrnak egy pofon.
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2020.10.28. 22:47:59
  • ugh
    #28

    Egy rakas specialis hulyesege ban az applenek, csak azert, hogy a tularazott szarjaikat vedd meg hozza.
    Az olcso monitorokon is van mar hdmi.
    Vagy dvi.
    A display port a dvi-d es hdmi olcson ossze vissza konvertalhato.
    Nem az apple koveti a tobbiek trendjet hanem a tobbiek probalnak megfelelni az apple altal kitalat hulyesegeknek, hogy ott is eladasokat tudjanak csinalni.
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2020.10.28. 20:44:47
  • ugh
    #27
    Olyan nem lesz vagy nem mostansag.
    Rakotsz egy kis pc-t vagy mas okositot a cuccnak meg nem adsz tv jelet meg halozatot.
    Elmehetnek a picsaba. Semmit nem tehetnek ellene, hogy igy hasznald.
  • ugh
    #26
    Miert kene azert uj tv-t venni?
    Ez a tamogatosdi egy tulliheget okorseg raadasul ha tv okositot hasznalsz hot lenyegtelen.
    Nagyon ritka az amikor mar nem eleg a sav, felfele kell aut novelni es azert kell egy tv-tol megszabadulni mert nem tud kihangolni odaig a tuner.
    Ez az analog tv adas idejeben volt inkabb jellemzo (sonder, hipersav, stb)
  • Tetsuo
    #25
    Egyelőre még használhatóak a tévékészülékek net nélkül is, de várható, hogy hamarosan anélkül nem fognak működni.
  • wraithLord
    #24
    Így is használhatod szimpla kijelzőként. Az csak egy plusz funkció, hogy gyak. önmagában is egy számítógép. Ha úgyis számítógép kijelzőként használod, akkor nem számít, hogy elavult, nem támogatott a TV oprendszere.
  • barret
    #23
    Mai világban már ott tartunk,hogy a TV-be is operációs rendszert erőltetnek! Biztos hogy ez kell??? Olcsón lehet venni tv okosítót,legtöbb helyen meg a műsor szolgáltató adja a beltéri egységet.A tuner részét elvétve használják. Én a TV-t egy nagy monitorként képzelem el,arra kötöm,amire akarom. És ha megszűnik az operációs rendszer támogatása? Vegyél másik TV-t,újabb verziójú operációs rendszerrel :)
  • kvp
    #22
    "Minden mai monitorban van hdmi mivel egy bevett digitalis szabvany."

    A legtobb irodai gephez jaro monitorban nincs. Azok szinte mind csak displayport-osok (+vga), mert igy nem kell a hdmi licenszet kifizetni. Csak az otthoni (consumer) monitorokban nepszeru a hdmi, ahol nem szamit az a par cent. Az apple egyszeruen csak koveti a lenovo/hp/dell fele sporolos irodai gepes trendet.

    A hdmi nagyon kenyelmes egyebkent, pont a hang atvitel miatt. Ha kulso erositoje van az embernek akkor manapsag mar erdemes azt is hdmi-n at bekotni. (passthrough-ban, azaz hdmi arc-on at)
  • Macropus Rufus
    #21
    "40 colos 16:9-es monitor nem igen van. 32-es a legnagyobb amit eddig lattam."
    most ellent kell mondanom neked. Kb. 1 hónapja indítottuk el az új irodánkat és ilyen-olyan megfontolásból elég sok monitor került a falakra. A legkisebb ilyen cuccos 50"-os a legnagyobb meg 86-os. Az áruk brutális, nem 100ezres nagyságrend. Az 50"-os okosságok 1.7millióba kerültek. Igaz ezek 7/24-es megjelenítők nem otthoni monitorok. De vannak. Az áruk meg... a 86"-os árából egy kisebb autót megvehetnél pl. ;) Vannak, de a fenének kellenek ennyi pénzért.
  • Macropus Rufus
    #20
    "Van értelme egy offline tévékészüléknek? "
    van.
  • Cat #19
    Én pont ellenkezőleg. Nincs tévéelőfizetésem sem, a tévé csak egy kijelző, amit filmek/sorozatok nézésére használok.
  • morguldae
    #18
    "Van értelme egy offline tévékészüléknek?" - a feltevés is nevetséges! Csakis offline tv-zek! Van tv-m ami online is mehetne, de mi a fenének!? Nem kell nekem, hogy megfigyelő eszköz legyen a tv-m! Szóval ha tv-zés, akkor csakis offline! Isten ments másképp! Oda jutnánk mint az 1984-ben, hogy majd még ki is szólnak a tv-ből neked, hogy mit kell csinálnod! Kinek kell ez!? SEMMIKÉPP!
    Utoljára szerkesztette: morguldae, 2020.10.28. 12:00:44
  • Kelta
    #17
    hát lehet meglepő, de nekem 1 azaz egy TV-m se csatlakozik a netre, és ez így is marad.-.
    Utoljára szerkesztette: Kelta, 2020.10.28. 11:32:28
  • ugh
    #16
    A fiatal generacio pont bamulja a reklamot az androidos szarjain. A youtubeon 10 percenkent kapod en nem ugy van "masterelve" a hangero, hogy 10%-al erezd hangosabbnak, hanem nemelyik videonal 20* hangosabbak.
  • ugh
    #15
    Minden mai monitorban van hdmi mivel egy bevett digitalis szabvany.
    Egyedul az apple szarajiban nincs mert ott display port van ami kb. a hdmi csak nehogy mar egyezzen a tobbivel mert hat apple es igy 3*-os aron lehet kabelt venni.
    Van olyan monitor aminek van hangszoroja vagy jack kimenete mivel a hdmi-ben van hang, (a vga-k meg kinyomjak a hangot) csak szarok bennuk a dac-ok ezert fulessel is fosul szolnak.
    A monitor kb. egy tuner nelkuli tv. Esetleg ha draga akkor nagyon jo spec kijelzovel elektronikaval keszul meg gyarilag "szinhelyesen" beallitva.
    A tobbi definicio nagyjabol mar helytallonak mondthato.


    Utoljára szerkesztette: ugh, 2020.10.28. 11:18:45
  • ugh
    #14
    Es ahogy a dolog kezd kinezni a maradek 60°% csak azert nem mondhatja, hogy szerencses mert penze nincs ra nem ezert mert nincs neki.
  • ugh
    #13
    Ja, de ha elinditassz rajtuk egy barmilyen filmet, musort a valos keped nem 40 col lesz mert a felet fogja kitolteni kb.
    Vagy mindenkinek olyan lesz a feje mint Stewie-nak.
    Es a csaladnak is nagyon szorakoztato lesz elotte ulni plane ha valaki nem szembol latja.

    Arrol nem is beszelve, hogy egy 50 colos jonak mondhato tv 150, mig ezek a monitorok alsohangon is 280 felett kezdodnek.
    Ritka kis agy es fasz (meg nagy epenisz) kell ahhoz hogy valaki ilyet vegyen filmnezeshez
    40 colos 16:9-es monitor nem igen van. 32-es a legnagyobb amit eddig lattam.
    Utoljára szerkesztette: ugh, 2020.10.28. 11:05:39
  • dyra
    #12
    A TV adásnak nincs már értelme. Ki nézi még a nyuggereken meg a boomereken kívül? A fiatal generációt akik hozzászoktak a reklámok áttekeréséhez vagy nem nézéséhez vagy az elklikkelésre már nem fogod leültetni egy 4 órás megasztár elé ahol egy nóta után toltak 20 perc reklámot. Youtube premium és steem szolgáltatók szigorúan reklám nélkül. Fizetős modellben. Ennek van jövője. Ezekhez jobb egy médiabox a TV legyen egy monitor lényegében és annyi a funkciója.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2020.10.28. 10:58:31
  • MerlinW
    #11
    Gondoltam ideszúrom, hogy a föld népességének 40%-a rendelkezik internetkapcsolattal (amíg el nem indul a starlink).
  • wraithLord
    #10
    Igen, nekem van otthon egy 1984-es Videoton Super Infra Color TV-m, rá lehet rakni a vázát pl., vagy bármit.
  • kvp
    #9
    Pont az a nagy kulonbseg a sima monitorok es a buta tv-k kozott, hogy van rajtuk dekoder kartya foglalat es hdmi bemenet. A monitorok jelentos reszerol mindketto hianyzik. Meg tobbnyire a hangszorok is. (igen, van hdmi-s, hangszoros monitor, de nem annyira gyakori) Tehat a dekoderkartya helye, a hdmi es a hangszoro fontos ismerteto jegyei egy tv-nek. (meg a taviranyithatosag)

    Ezert van:
    -monitor (tobbnyire nincs hangszoro, nincs dekoder foglalat, nincs taviranyito, van amiben van hdmi)
    -buta tv (kotelezoen van hangszoro, dekoder foglalat, taviranyito, hdmi)
    -okos tv (minden ami a butakban plusz a beepitett szamitogep es neha mikrofon es kamera is)

    "Ja ha tudsz 40+ colos monitort akkor linkeld mar be..."
    A ket elso talalat a samsung magyar oldalarol:
    https://www.samsung.com/hu/monitors/c49j89/
    https://www.samsung.com/hu/monitors/c43j89/

    Szinte minden van, amiert hajlandoak fizetni az emberek... (a kereskedelmi celuak kozott egyebkent fal meretu, dedikalt monitor is akad)
  • ugh
    #8
    "-buta tv, ami kiegeszito kartyaval kepes digitalis adas dekodolasara es van rajta hdmi bemenet"
    Netto faszsag.
    Minden tv-ben digitalis tuner es dekoder kartya foglalat a kodolt azaz kulon fizetos csatornakhoz.
    Az analog adas pl a rozsaszinueknel meg is szunt vagy 2-3 eve.
    Minden lapos tv-n van hdmi mivel a scart analog es max 576i amit tud.
    A 720p-hez mar digitalis bemenet kell ami a hdmi vagy esetleg dvi de azt tv-n meg nem lattam.

    Kicsit tulvarialtad mert buta tv az ami nem smart.
    Azaz
    -monitor
    -Tv
    -Smart tv

    Az utobbi szarra se jo mivel omlik bele a reklam.
    Az idealis kombo a buta tv + win/linux htpc telenyomva reklambkokkoloval ahogy neocortex is irta.

    Utoljára szerkesztette: ugh, 2020.10.28. 08:03:04
  • ugh
    #7
    Amit minden keszulek ki is kapcsol ha pc vagy konzol modba rakod hogy ezzel is csokkentse a kesleltetest.
    Ja ha tudsz 40+ colos monitort akkor linkeld mar be...
  • Montanosz
    #6
    nekem tv-sincs mert interneten minden elérhető, a 22" monitor nekem elég, max éjszakás meloban zümmög a tv
  • _svd_
    #4
    Csak az eredeti funkciója kezd elveszni a tévének.
    Kinek van kedve egy 80 perces filmet, 180 percem keresztül nézni a reklámok miatt.
    A legtöbb előfizetéses csatorna esetében is hasonló a helyzet. kétszer fizetsz egyetlen tartalomért. Ehhez képest a stream szolgáltatók nem tolnak reklámot a tartalomba és nem drágábbak. Az extra tartalom is egy mozijegy árán belül marad. Persze az éjjel - nappal barátok közt online is lehet nézni, a hozzá járó reklám adag mellett, ha valaki igényli.
  • kvp
    #3
    Gyakorlatilag mara harom kijelzo fajta maradt:
    -sima buta monitor, hdmi bemenettel (esetleg beepitett hangszorokkal), de nem tud digitalis adast dekodolni csak kulso keszulek segitsegevel
    -buta tv, ami kiegeszito kartyaval kepes digitalis adas dekodolasara es van rajta hdmi bemenet
    -okos tv, amiben van media lejatszo (szamitogep), internetkepes es kepes kiegeszito kartyaval digitalis adas dekodolasara, tovabba van rajta hdmi bemenet

    Na most kinek mi kell, de a kozepso kategoria piaca egyre szukul, tehat a sima monitor + szamitogep es az okostv beepitett szamitogeppel a ket megmarado tipus. Miert van ez igy? Egyre kevesebb ember nez hagyomanyos digitalis adast, legyen az kabeles vagy radios musorszorasu.
  • pakeszke
    #2
    a TVkben van extra kepjavito aramkor, jobb arra a celra a moncsi
  • Neocortex
    #1
    Lehet csak én vagyok régimódi, de nekem tökéletesen megfelel a "buta" TV. A lényeg hogy legyen rajta HDMI bemenet hogy a gépről tudjak rajta sorozatot és filmeket nézni.

    Miről maradok így le?