6
  • zola2000
    #6
    Nem baj, majd Trump jól megszankcionálja a xiaomit/oppot/oneplust is, csak "nehogy" a xiaomi telókban is feltűnjön az appgalery, a baidu kereső nemzetközivé váljon stb...
  • lipovics
    #5
    Nekem volt P20 pro, most mate 20 pro van és már lenne mate 40 pro-m is, ha lenne benne google.

    Kurva Trump.
  • Vanek úr
    #4
    Nem, a Huawei egyértelműen a szankciók miatt esett vissza. Kinek kell egy Google ökoszisztéma nélküli telefon? Sőt, kinek kell egy Google ökoszisztéma nélküli gyenge telefon (mert a Kirin chipeket sem használhatják már)? Vagyis egyre kevesebben vesznek új Huawei-t, és nem azért, mert belépett abba az árkategóriába, amiben a többiek vannak. Hiszen a Huawei népszerűsége pont az volt, hogy a Samsung féle Exynos, vagy a Snapdragonok ellen hasonló teljesítményt produkáló Kirin-ekkel jelentősen olcsóbb árakat tudtak megcélozni; így 'olcsósítva' a felsőkategóriát is - ugyanakkor ugyanolyan szoftverkörítést kapott, mint a többi mobilproci (vagyis mondhatjuk, hogy olcsóbban adta ugyanazt - vagy akár néhol még jobbat is (lásd: kamerái)). De mióta nincs versenyképes chipjük, nincs szoftverkörítésük, a kutyának sem kell.
  • end3
    #3
    Sajnos.., a Xiaomi felsőbb kategóriás telefonjainak induló-árai is elszálltak, legalább is nálunk Magyarországon biztosan. (Persze kérni bármennyit lehet értük, a vevők intelligenciáján múlik, hogy meg is adják érte, mert egy idő után úgyis rájönnek a gyártók, hogy engedni kell az árból, ha egyáltalán eladni akarnak.)
  • NEXUS6
    #2
    Hát igen, lehet, hogy a Huawei nagyot bukott, de az egészből a Xiaominak lett a legnagyobb haszna, és a két kínai gyártó összesen még így is vezet!
    A Huawei visszaesésének fő oka lehet az, hogy belépett abba az árkategóriába, ahol a Samu és az Apple is van, és kevésbé a szankciók. Ehhez képest a Xiaomi még mindig a legjobb ár/érték arányú termékeket adja, és ismertségük folyamatosan nő.
  • tyű
    #1
    Más olvasatban, a Huawei-t érintő amerikai szankciókból profitált egy kínai és egy dél-koreai cég, de az amerikai Apple, a világ legdrágább cége, még a Huawei kárára sem volt képes erősíteni egyelőre.