488
COVID-19
  • Montanosz
    E͎͓̮̭̖̬͈̪͚̲͇̙̩͔͑͂̆̃̀͂͂̈͗͒́̆͑͛͌͗̓̄͌̚ẑ͔͚͚̬̣͚̮͕̫̲̩͙̱͙̪̘̲̣̙̋̉̄̀̀͋̂̄͛̃́́͆̔̉̏̿̊̄̏̍͂͋ a̱͈̝̗̫̭̬͓͖͎͖̜̫̖͚͔̤̣̣̜̳̫̍͋͆͆͛̅͒͑͌͋̓̐̊͒̃̽̾͊̊̽̑ͅ k̜̗̜͎͇̲͓̖̲̮̦̲̏͗̌̿̈͛̾͛͗̍͊̀̐̑̂̚̚o͔͕͕͓͚̞̥̫͍̪͈͍̟͓̟̠͑̃̀̉͑͐̂̋̅̓̂̓ṟ̥̤̫̳͚̥̤̣̦̙̗̲͉̮̲̥̘͊͐̈́̿͑͑̽̐̑͑̓͑̀͗̂͛͒͆͛̒͂͋̚o̝̫̝̠̘̥̮̲̩͕͍̥̠̜͈͍͕͖̫̝̱̞̍̅́͋͑͆͗̂̅̐̆̔͒͒́̎̓͑̚ͅn̞̯͚̬̬͚̜̰̗̤̬̳͉͔̥̜̟̲̬̊̓̐̅̈́̒̒́̀͋̾̂̀̽̏̎̃̓͑̒͌ͅa̤͖̠͖̖̦̩̯̖͉̗̥̠̲̬̲͊͐̈̔͆̏̽̌̽̉̈́̐͂͑͗̿̍̃̌ͅͅͅv̖͖̱͔͈̮͎̞̲̤̱͍̘̝̮̬̯͇͛̄̓̀̆͂̍̄̑̿̌̚i̠̰̪͖͈̣͔̫͇͚̖̲̲̯͈̯͓̘͓̿̄̀͆̃͒̈́̆̓̒̆̿̃̂̄͛̑̀̊̓̓̚ͅͅͅr̟̬̰͙̞̠͙̱̠̯̣̥͎͚͖͈͓̥̮̣̉̏͋̈͋̑̈̐͛̆̈́̐̓̂̉̃̏̃̊͛̚̚u͇̯̮̬͕̙̪̱͎͇̗̰̞͖̘͑͒͒̾͐͆̒̔̓͌̓͑̉͆ś̪̳̤̣̱̩̰̤͕̪͖̞̗̩̙͚̬͇̟̗͂̍̅͊̐̌̀̈́̊̊͑̒̂̾́͌̑̀̿̈́ ḥ̥̟͖͉̱̭̖̪͈͇̯̬̩͓̫͑̈̔̊̍̓͌̽̿́͛͛̀ͅͅá̩̯̥̤͙͖̞̬̭̝̰̫͇̳̱̈͗̂͊̄͑͑̋͋͛̏̊̾t̘͙̫̱̘̙̟͈͖̙̱̣͉̘̰̦̱͉̜̩̟̦̃̍͌͌̒͆̍̏͊̓̈̊̔̈́͌̆̈̔̎á̬̙̬͕̦͔̫̬̞̳̘͈̘̠̝́̊̈̿́͊̔͋͗̅̈́̉̉̅̇͂̄́ͅs͇͉̜̘̲̰̥͙̣͍̳̲̘͓̞̲͓̠̣̝̘̓̏́̈́͑̎̃̾͋́̔͐̊̓̇̀̎͒̍̽̃̍͋̉a̠͕̬̜̮̜̲̮͚͙̟̬̪̘͎̳͂̽̊͑͆̈́̒̈̀͑̐̂͒̿͊̀̆̅̆͆̈́͛͊ͅ :̳̰̯̗͔͔̘̘͖̦̙̙̝͚̜̜̲̘̠̘̯͕̐͌̏̒́́͗̾̌̓͆̎̑̆̌ͅ-̱̯̖̤̮͙͇̰̜̝͕͍̙̘̱͖̫̭̟̩̥̀͂̾̃́͌͗̔́͌͒̽̈́́̅̌ͅͅD̟̦͔͕̬̰̗̤̰̠͇̤̳̖̱͚̝̔̓̓̐̽̒̍̈́̔̎͋̐̀̋̋̒͒̈̒͛̆͐̆̎
  • Zsoltee_a_bator
    "hogyan utazzunk el a Napra, anélkül, hogy menetközben megfagynánk!"

Randompistike tudja a valaszt: ejszakara jol fel kell oltozni, nappal meg kerulni az arnyekot.
  • Botond #165
    Úgy megy ez, hogy sajnos az internetes idők óta bárki leírhatja a véleményét és így kialakulnak olyan helyzetek, hogy hat Nobel díjas a szakmájának élő, abban a legmagasabb szintre jutó tudós leír vmit, akkor az egy "vélemény" és randompistike, aki a hat általánost is éppen hogy el tudta végezni is leír vmit a facsén az is egy vélemény, és akkor egy adott kérdésben van egy vélemény mellette, egy ellene.
    De nyilván a tudósok nem járnak fel szájkaratézni a facsére, szóval randompistike és barátainak a véleményei nagyobb darabszámban jelennek meg a neten, mint a tudományos kutatások, szóval a tudomány az hülyeségnek tűnik végül. Nem mellesleg azért is, mert egy tudományos kutatás kicsit több idő, mint random megalapozatlan hülyeséget posztolni a netre.
    Erről az jut eszembe, amikor még a mezőgazdaságban dolgoztam és a nyugdíjas napszámosok vitatkoztak vmiről, amikor is az egyik mondta, hogy minél közelebb megyünk a Naphoz annál hidegebb van. És alá is tudta ilyen szép logikusan támasztani, mint az önjelölt virológusuk, hogy ugye a hegyek lába messzebb van a Naptól, és ott melegebb van, és ahogy megyünk felfele a hegyen, úgy kerülünk egyre közelebb a Naphoz és egyre hidegebb lesz. És hát ez is egy logikus levezetés, tisztán látta a kérdést, nem zavarta össze az a felesleges tudás, amit általános iskolában lehet összeszedni.
    Ugyanez az ellenanyagos okfejtés is. Én nem is értem minek járnak emberek orvosi egyetemre, ha mindenről 1 paraméter alapján nettó 4 másodpercben meg lehet állapítani, hogy mi a helyzet. Szegények mennyi időt elpocsékolnak az életükből, pedig ilyen tökegyszerű ez!
    Azt az idő hasznosabb dolgokra is fordíthatnák, pl kitalálhatták volna, hogy hogyan utazzunk el a Napra, anélkül, hogy menetközben megfagynánk!
  • becauseIsaid
    Regeltem a harmadikra
  • Zsombor99
    Most olvastam, hogy már a mozikba is újra csak maszkkal lehet menni, szintén november 1-től (tegnap).
  • Lapajka
    Hát pedig tesó, ez várható...
  • Zsombor99
    Már a rádióban is bemondták, hogy november 1-től ismét kötelező a maszk használat a közlekedési eszközökön, valamint a MÁV állomások teljes területén is. Újabb teljes zárást már nem bírnék ki, az előző tanév is katasztrofális volt...
  • Lapajka
    Kamud 19
  • Midas
    Majd akkor is legyél ilyen vidám ha esetleg elvisz egy vakbél gyulladás vagy esetleg más vérmérgezés miatt kellene intenzív osztályon ágy és nem lesz mert egy covid beteg lesz rajta. Egyébként az antitest szint már párszor elmondták nem mérvadó. Én aki nincs beoltva hátrébb is sorolnám az egészségügyi ellátás során mert amilyen okosak meg talpra esetten magyarázzák meg a szakembereknek mit kellene tenni egy epeköves rohamnál csak beeszi őket a fene szétdobják kezüket lábukat és tegyél velem amit csak akarsz rész következik. Akkor már nincs ekkora arca egyiknek sem. És egy ilyen műtét mivel beöltözős fertőtlenítős más elől viszi el egy műtő meg annak a személyzetnek az idejét, amiben mást is meg lehetne operálni esetleg....
  • Ironman2
    Hála istennek,ennek örülök hogy itt vagy,különben kivel fogok majd egyszer megint versenyezni? Azért felmehetnél steamre,mert ott megint irtam,ne csak félévente válaszolj oda,de ha akarod,akkor ide is irhatunk üzit.
  • ximix #157
    Bár már az ember járt a holdon, de bizonyos dolgokban még nem haladtunk előre csak keveset.

Mivel az emberek sokszínűek, ezért mindenkit másképp visel meg a vírus, de arra nincs teszt, hogy kiket oltsunk.
    Mert van akinek csak kapar a torka egy kicsit és van akit a lélegeztetőgép tart életben.
    Ha ezt tudnák szűrni akkor csak azokat oltanák akiket súlyosan megviselne a vírus, "és hello".

De az emberiség történetében volt pár járvány amit csak a töri könyvből ismersz, mert a védőoltásokkal olyan szintre leszorították, hogy elvétve hallani egykét esetet, miközben milliókat tett a sírba annak idején.

Ha megvalósulna az "oltásellenesek" álma miszerint egy vizsgálattal kimutatható volna az egyén reakciója bizonyos vírusok és azok védőoltásai ellen akkor meg lehet az zavarna, mert a munkáltatód nem alkalmazna mert magasabb a kockázati besorolásod pl.
    A fene tudja mi volna jó.
  • IXEMGabeo
    Járványügy*
  • IXEMGabeo
    Januárban meg nem voltak intenzív oltakozasok mi pont akkor kaptuk el. Ironman hszere reagálva pláne nem fogok évente oltakozni eddig sem tettem és még mindig itt vagyok. Nevetséges vilagszintu propaganda az egész amibe belevontak a legtöbb orvost és járvány ügyi szakértőt...
  • DRFlame
    Ha a párod beoltotta volna magát és 0 helyett mondjuk 200-as antitesttel találkozott volna a vírussal, akkor sokkal enyhébb lefolyás mellett is tovább növekedett volna az antitest, ugyanúgy erős védettséget szerzett volna és közben kevésbé lett volna fertöző az alacsonyabb víruskoncentrációja miatt. Az első találkozáskor nagyon nem mindegy hogy 0 vagy 200+ a védettség.
  • Ironman2
    Akkor örüljetek neki! Amúgy alapból így van,hogy aki túlesett rajta,annak a szervezete már több antitestet gyárt le,de semmi sem tartós sajnos,se a védőoltás,se a természetes védekezés.
  • IXEMGabeo
    Érdekessegek: párom édesanyja és az elettarsa elmentek 2 hete megcsinalni az Antitest vizsgálatot maganuton. Kínai vakcinával oltottak őket tavasszal. Egyiküknek 250es érték jött ki, másiknak 400 feletti és ennél a labornal azt mondták 50 feletti érték elegendő a védettséghez. 60 felettiek. Párom 1 hete csinaltatta meg és nem oltatta magát, hanem elkapta a vírust ő is januárban (nála súlyosabb lefolyású volt). Most közölték vele telefonon, hogy 3500 körüli védettség van. Hogy is van ez? Akik elkapjak nagyobb vedettseggel rendelkeznek, mint akik oltatják magukat? Ezen logika mentén van értelme ennek az egésznek őszintén?
  • Midas
    Egyébként nagyjábol igen. Nem azt mondom hogy ne mond el a véleményed de sok relevanciája nincsen mint ahogy én sem akarom megmondani egy építésznek hogy tervezze meg mondjuk a pecóm. Másik igen fertőzhetnek de nem lesznek súlyos betegek és ez a fontos az egészben. Mivel ugye múlt évben túl volt terhelve az ellátó rendszer és alig tudott megbírkózni a covid betegekkel és az egyébb más betegségekkel. Ebben az egész oltásban az a lényeg hogy ne halj bele a covidba nem pedig az hogy esetleg hordozod pár napig míg az immun rendszered megbírkozik vele.
  • Ironman2
    Ellenkezik a véleményünk,de attól még jóbarátom maradsz,én már nem vitatkozom veled.Én oltáspárti vagyok,mert nemtudom hogy fog reagálni a szervezetem,ha netalán elkapom.Az is lehet már túlvagyok rajta,és észre se vettem,nemtudni,inkább legyen egy minimális védettségi szintem,ha kell mesterségesen generálva,de legyen.Szarok rá,mit tartalmaz,ennyi erővel kaját se vegyél,mert teli vannak szennyeződésekkel,mint most a tejfölbotrány pl a napokban.
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.09.02. 12:31:47
  • IXEMGabeo
    Okfejtesem folytatom.
  • IXEMGabeo
    Ilyen alapon az itt nyitott topikban is felesleges a vélemény formálás. És köztudott tény, hogy az oltott emberek is fertozhetik egymást ahogyan oltatlan embereket is és máris ott a veszély. Ezen logika mentén abszolút verlazito, amit nyár előtt csináltak és mindent védettségi dokumentaciokhoz kötöttek. Sőt mai napig, ha nm lettem beteg és nincs papírom róla nm engednek be pl. koncertre vagy focimeccsre
  • Ironman2
    Évek óta kapom az influenza elleni koktélt minden összel,és túlvagyok már 2 covid vakcinán is,de nem nőtt ki a harmadik lábam,nem hullik a hajam gyors ütemben,nem nőtt farkasszörzetem,és nem vonyítok teliholdkor.Az viszont tuti hogy aki idáig nem oltatta be magát,az most majd okkal retteghet,mert ez a delta variáns ami most van,ezerszer jobban pusztit,mint az elődje,de kicsit jobban át fogjuk vészelni a negyedik hullámot.Egyébként én kötelezővé tettem volna az oltást,akkor még jobban állnánk az országban átoltottsági szinten.Dehát az a sok szar emberi jog megakadályozza ezt.
  • Ironman2
    Valahogy így! Köszi Midas,bearanyoztad a napomat!
  • Midas
    Nics azzal baj hogy valaki beoltatja magát vagy nem azzal van gond hogy mikor már nem kap levegőt akkor bejön a sürgősségire. A hülyeség nem csak covid speciális tumoros betegeknél is előfordul hogy nem kéri a kemoterápiát és amikor már hányja a kakit akkor bejönnek hogy mentsd meg. Egyébként akinek nincs rálátása nem kellene ebben a témában különösebb véleményt formálnia a covid mint elmondták már kb kismilliószor léguti betegség ami ősszel télen stb jön elő ez nem különlegeség a bagósok is mindig akkor kerülnek lélegeztető gépre ez a covid előtt is volt hogy a tüdőbetegekkel volt tele az intenzív osztályok csak ez nem volt a tv-ben. Lehet itt menőzni csak ha már döglődik valaki a saját baromsága miatt akkor azt tegye csendben otthon de olyankor már szerte foszlik rendszerint az önbizalom meg méltósága is.
  • Ironman2
    Én még ezek után is inkább pfizerrel,vagy modernával oltatnám be a harmadikat,ami hamarosan eljő,jelentkezek is majd rá.
  • Ironman2
    Nekem hamarosan ingyen lesz,ha elfogadják azt a javaslatot hogy a krónikus betegeknek ingyen legyen az antitest vizsgálat.Ezt nemrég olvastam,virológusok ajánlották.Egyébként megmondták hogy nem kell megijedni ha nem mutat ki semmit a teszt,mert attól még termelődhetnek antitestek,csak éppen az adott pillanatban,és időben,mikor elkapjuk a virust.Viszont az igaz hogy a kínai vakcina 60 év felettieknek,kb egyenlő a nullával,még 3 se elég belőle.
  • IXEMGabeo
    Itt tulajdonképpen nem az egészségügyi dolgozokra gondoltam, mert ők megtettek mindent eddig is és próbálják menteni a menthetőt, de a politikai érdekek, intézkedések pont nem az emberek védelmet vetítik elő.
  • IXEMGabeo
    Nagyon könnyen kiderul majd az Antitest vizsgálattal, melynek ára 9000 Ft maganuton ennyit szerintem meger a vedettsegem kiderítése. Engem az a szinjatek, amely világszerte megy megfelemlitessel fűszerezve ráadásul a gazdaság összeomlásanak elkerülése végett hozott nyári lazitasok több mint duhito, mert olyankor "nincs vírus" ősz felé mindig belengetik a veszélyt, megfelemlitest, hogy aztán elkezdhessek a korlatozasokat. Ez számomra roppant duhito és úgy gondolom hülyének néznek minket. Senki nem akar minket meggyogyitani ez csak a vakcinagyartok, gyogyszergyarto cégek és az egészségügyi szervezetek gazdagitasarol szól.
  • Ironman2
    Megértem a felháborodásodat,de azért nem kéne lemarházni embertársaidat,persze nagyon sokan félnek a vírustól,és nincs más kiút,mint az oltás,ami nem azért van sok ember téves hiedelme miatt,hogy ne kapjuk el a vírust,hanem azért,hogy valamennyire védekezzen a szervezetünk ellene.Szerintem ha elkapod a delta variánst,már nem biztos hogy enyhe tünetekkel fogod átvészelni az egészet.Én nem kivánom neked se,és senkinek se hogy intenzívre kerüljön emiatt,de ha nem kaptál oltást,könnyen előfordulhat.Persze mondhatod azt is hogy átestél,és védve van a szervezeted,ami kb egyenlő állítás a nullával,mert az azóta terjedő mutációk ellen nem fog a szervezeted kellőképpen védekezni.
  • Ironman2
    Neked akkor szerencséd van,de sajnos nagyon sok ember súlyosabb tünetekkel vészelte át a fertőzést,vagy rosszabb esetben lélegeztetőgépre került,ahonnan csak kis százalékban van visszaút.
    Én támogatom az oltást,és be is oltattam magam kétszer áprilisban a szputnyikkal,(érdekes arról még nem hallani rossz híreket),és már várom a harmadik oltást is,az pfizer lesz valószínüleg majd valamikor ősszel.
  • IXEMGabeo
    egy a sok közül

És sok marha meg bízik bennük...
  • 100pole
    #jajmindmeghalunk :(
  • IXEMGabeo
    Szomorúan látom az Sg-n mennyien bedoltek a politikai propagandanak. Nem fogtok szeretni, milyen fura, hogy nyáron mindent lehetett eltoroltek a védettségi kartyat(okiratot), maszkhasznalatot(amely mellesleg kurvara nem a javunkat szolgálja hosszútávon). Természetesen jön az ősz jön az újabb vírus variáns és jön megtobb oltás. Magam részéről januárban atestem az egészen enyhe tünetekkel és köszönöm szépen nem kérek a kísérleti vakcinákbol, amikről sorra derülnek ki, hogy probléma van velük. Megértem azon embereket, akik félnek, viszont bizonyos egyéni szabadságjogokat nem vehetnek el az embertől csak mert a félelem keltes megy. Mindig is utaltam, ha valamire rakenyszeritettek erőszakkal. Egyébiránt meg lehet nézni micsoda oltási kampány ment többek közt (szinte ugyanolyan színvonalú volt, mint a Soros kampány mellyel több mint valószínű a Fityesz választást nyert 2018-ban) és bele vonták a kormanykozeli egészségügyi tagokat mint pl Merkely Béla, Rusvai Miklós (megjegyzem fő járvány szakértő állatorvos letere
  • ximix #135
  • becauseIsaid
    Le is csapott OH-ra a tornádó!
  • ximix #133
  • Stockbauer33 #132
    A kukacos-gilisztás maszkokról van valami hír?Mert még mindig nagyon félek hogy belemászik a számba orromba szemembe(majrémoji)
  • Savaran
    "tetszett volna a vájúnál maradni"
  • joeperry
    Én ma (05.07.) délelőtt kaptam meg a második szputnyik adagot, az elsőnél konkrétan semmit nem éreztem (utána sem), most viszont érezhetően mélyebbre tolta be a tűt a kedves doktornő, nem tudom, emiatt-e, de bedurrant a karom délután a melóban; mire este hazaértem, már durván lüktetett az egész felkarom, vállastól. Pár sör mindenesetre jelentősen enyhítette a problémát :)
  • ximix #129
    "Tetszett volna a kőbunkónál maradni."
    A társadalmi élet szabályai néha mást diktálnak, szerintem ha komolyabban betette volna covid az ajtót akkor simán elrendelik a kötelező oltást, most csak politikai okokból nincs kötelezővé téve.
  • Savaran
    Ez tény, de örülök hogy te érted