488
COVID-19
  • sorler
    #488
    emese

    Újabb szakértő állítja azt, hogy a járvány nem véletlenül terjedt el az egész világon.
  • rebekakocsis
    #487
    Köszi emese.
  • Bokafix2
    #486
    Ki állított olyat, hogy arra van a vakcina, hogy ne kapd el? Mert én nem állítottam ilyet. Arról beszéltem, hogy amit a cikk állít, azt hivatalos források is megerősítik. A vakcinával nem az a fő gond, hogy általa is el lehet kapni a covidot, hanem az, hogy nem fordították rá a szükséges időt a tesztelésre a vészhelyzet miatt, így egy olyan szer készült el, ami önmagában is problémákat okoz egészséges szervezetekben. Nézzél már szét a világban, meg nézd meg a hivatalos statisztikákat, ne itt jártasd a szádat.
  • rebekakocsis
    #485
    Köszönjük emese, te sem olvastad a "cikket".
    and everyone should know by now that a person could be hospitalised with a broken leg and classed as a Covid-19 hospitalisation if they happen to test positive for Covid-19

    és mára mindenkinek tudnia kell, hogy egy embert lábtöréssel kórházba szállíthatnak, és Covid-19-es kórházi kezelésnek minősítik, ha a Covid-19 tesztje pozitív lesz.

    És még mindíg nem ment át , hogy a vakcina nem arra van, hogy ne kapd el. És még mindig ott a kanyaró elleni oltás az igen súlyos és gyakori mellékhatásaival.....
    További jó konteózást, hősök.
  • Bokafix2
    #484
    Mi a rémhír benne? Nézd már meg az egészségügyi szervekhez beküldött jelentéseket, (WHO, EMA, NNK) hogy mennyi súlyos mellékhatást produkált eddig a vakcina, és mennyi halálesettel hozható összefüggésbe. Értelemszerűen a többszörösen beoltottaknál figyelhető meg a legjobban. És ezek csak a rövidebb távú hatások. Szerintem nem a fasiszta hozzáállást kéne erősíteni, hanem talán tájékozódni. Mondjuk én teljesen megértem, hogy azok akik beoltatták magukat, nem szeretnek ilyen híreket olvasni, de hát senki nem tartott pisztolyt a fejedhez, hogy vedd fel a vakcinát, így ha bármi történne, a te felelősséged lenne.
  • Armagedown
    #483
    Várható-e a jövőben valami normális, továbbfejlesztett oltás, vagy ezután is ezeket a vackokat akarják beadni?
    #472 Sajnos az ember egyszerre csak egy dolog miatt képes rettegni
    Utoljára szerkesztette: Armagedown, 2022.03.10. 13:47:30
  • Ironman2
    #482
    A cikkírót simán börtönbe küldeném,rémhirterjesztés miatt!
  • allock #481
    Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége által közzétett legfrissebb adatok megerősítik, hogy a halálesetek száma drámaian emelkedik a háromszorosan beoltott népesség körében, folyamatosan csökken a nem oltott népesség körében Angliában. A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy az elmúlt hónapban minden 10. Covid-19-halálból 9-en a teljesen beoltottak, a háromszoros oltások pedig minden 5-ből 4-et tettek ki.
  • IXEMGabeo
    #480
    Vakcinakkal és rajottek... Atirja a telefon amiket irok
  • IXEMGabeo
    #479
    Úgy játszik velünk a hatalom ahogy akar... Jelenleg senki nem beteg, legtöbben elkaptuk, tuleltuk és nagyon helyes módon nincs értelme korlátozni s örökké kényelmetlen módszerekkel élni csak, mert a média "elhitet" velünk mindent...Ez egy teória, amit felvetettem. Mellesleg a kanadai kamionos sztrájk volt a legfobb kiáltó ok amiért az országok vezetőségei behuztak a kezifeket és elkezdtek enyhíteni. Omikron rá is próbálták rahuzni milyen veszélyes addig próbálták győzködni az embereket a vakcinák, de rajottem, hogy ez nem fog menni. Sok sok betoltott lett így is, de sajnos a WHO-s aláírt egyezmennyel itt nem lesz vége a történetnek.
  • xido
    #478
    Egészségügyi kapacitás nem lenne ennyi mindenkit tesztelni folyton..képzelheted a határt átlépő menekültek is mit hozhatnak be tömegesen,ha csak alap szinten belegondol az ember...
  • JonasSandor
    #477
    Most nem kellett volna enyhíteni.
  • becauseIsaid
    #476
    Nagyobb bajuk is van annál, minthogy téged ilyesmiről informáljanak.
  • IXEMGabeo
    #475
    Ja igen hamar háború. Érdekes hogy nem érkeznek hírek hány orosz katona lett Covidos vagy kórházi ápolt, vagy éppen halt meg a vírus okan... Ukrán civilek is egymás mellett aludtak a metró állomásokon, egymás mellett nem tartva a távolságot megsincs hírek arról mennyi köztük a fertozott
  • IXEMGabeo
    #474
    Velünk is marad, de még a nagy szakemberek is elismerték szezonálissa alakul. Magam részéről nem kérek több korlátozást. Nem baj majd visszatér a maszk és az önkényes oltási propaganda ősz végére és lehet örülni neki. Én addig kielvezem a "szabadságot".
  • Synchronous
    #473
    "tudom vele bizonyítani hogy nem voltam felelőtlen mint azok akik nem oltották be magukat. Már rég vége lett volna az egésznek,ha kötelezővé tették volna az oltást tavaly"

    Akik nem oltatták be magukat, talán éppen azért nem tették, mert felelősséget éreztek az egészségük, vagy a hozzátartozóik egészsége iránt, látva azt, hogy a környezetükben mit okozott az oltás. Ugyanis kísérleti vakcinákkal oltakozni nem a legbölcsebb dolog, ahogy az orvosokhoz és egészségügyi szervezetekhez beküldött rengeteg mellékhatásról szóló jelentés/tapasztalat ezt nyilvánvalóvá is teszi. Téged se beszélt le senki az oltásról, így neked se kéne beleavatkoznod mások döntéseibe, megsértve a saját maguk fölötti önrendelkezés jogát, és nem kéne bűnbaknak sem beállítani azt aki nem oltakozott, és ilyen éktelen baromságokat kitalálni, mint amit lentebb is leírtál.


    "A sok oltatlan miatt jött létre az utóbbi pár mutáció"

    Sőt, az ukrán háború is az oltatlanok miatt robbant ki, nem? Ha egyszer tök nyilvánvaló, hogy nem értesz valamihez, akkor szerintem nem kéne terjeszteni a hülyeséget. Amikor valaki megfertőződik coviddal, a vírus másolatok millióit készíti el a szervezetben, és fennáll a lehetőség, hogy esetenként véletlenül hibát követ el az új példányban a másolási folyamat során, ami akaratlanul is előnyhöz juttathatja a vírust, mert mutáció keletkezik. Gyakorlatilag minden alkalommal szerencsejáték zajlik, amikor valaki megfertőződik... vagy kialakul egy új mutáció, vagy nem. De ha kialakul is, teljesen mindegy, hogy be vagy-e oltva. Mert az oltás nem akadályozza meg az új mutációk kialakulását, egyedül abban segít, (ahogy ezt elmondták a tévében is) hogy elkerüld a súlyosabb kórlefolyást. Ráadásul az oltás messze semmit nem ér a természetes védettséggel szemben, az állandó oltások meg még gyengítik is az immunrendszert, ahogy az már bebizonyosodott.
    2020. végén Szlávik azt jósolta, hogyha 50-60%-a a társadalomnak be lesz oltva, kialakul a nyájimmunitás, és megszűnnek a mutációk is. Ennek ellenére 60% feletti átoltottságnál is jönnek létre új mutánsok, és MO.-nál nagyobb átoltottságú országokban is ugyanez a helyzet a hivatalos statisztikák szerint.
  • Ironman2
    #472
    Amióta tart az Ukrán-Orosz háború,a virus valahogy eltűnt.Nagy fenéket aki ezt beveszi! Ugyanúgy ittvan velünk,és fertőz,de én jobban olvasnám ezeket,mint azt hogy mennyi várost bombáztak széjjel Putyinék.

    Korai volt megint a maszk levétele,mostmár szabadon fertőzhetjük egymást zárt térben is.Remélem sokan észnél lesznek,és buszokon,meg zsúfolt helyeken felveszik a maszkot.
    Védettségi igazolvány megy a kukába? Én azért megtartottam volna (meg is tartom),tudom vele bizonyítani hogy nem voltam felelőtlen mint azok akik nem oltották be magukat.Már rég vége lett volna az egésznek,ha kötelezővé tették volna az oltást tavaly.A sok oltatlan miatt jött létre az utóbbi pár mutáció,de szerintem most is születnek,csak már nem olyan erősek.
  • extra sensory
    #471
    Valami tisztánlátó magazin azt írta, hogy az új pókmalacvírus laboratóriumi fejlesztése a háború miatt nehézségekbe ütközött, így míg el nem készül és ki nem eresztik, enyhítenek a korlátozásokon. De majd később... na azt senki nem teszi zsebre.
  • Zsombor99
    #470
    Ma tudntam meg a hírt, hogy 03.07-től (hétfő):
    ● Teljesen megszűnik a maszkviselési kötelezettség! Persze aki szeretne maszkot viselni, az egyénileg továbbra is megteheti.
    ● A szociális intézmények, mint például kórházak és rendelők kivételt képeznek, ezekben továbbra is marad a maszkviselés.
    ● Kivezetnek egy szabályt: a munkáltatók már nem tehetik kötelezővé a védőoltást.
    ● Kórházak és egészségügyi szolgáltatások visszatérhetnek a normál működéshez.
    ● A védettségi igazolvánnyal kapcsolatos szabályokat kivezetik!
    ● Nem tartják kizártnak, hogy ez a(z ötödik) hullám volt az utolsó, de a szakemberek folyamatosan szemmel tartják a helyzetet!
    Forrás: link1, link2.
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2022.03.04. 18:52:12
  • IXEMGabeo
    #469
    Ezek után remélem a legtöbb itteni olvasóban sikerült eloszlatni a kételyeket miért is van annyi "ellenálló"
  • Synchronous
    #468
    A SARS-hoz viszont a mai napig nem sikerült vakcinát kifejleszteni, sőt a MERS-hez sem. Mivel sem a SARS-CoV, sem a MERS-CoV nem okozott közel sem a mostanihoz hasonló járványt, így a hosszadalmas és rendkívül drága kísérletezgetéshez senki nem biztosította a szükséges fedezetet.
    A lényeg, hogy nem volt semmilyen kész, hatékony vakcina azok ellen a járványok ellen, így az új típusú CoV2 elleni oltásokat is szinte a 0-ról kezdték el fejleszteni, hiszen nem volt előttük semmilyen ismert precedens semmilyen elért eredménnyel.
  • becauseIsaid
    #467
    "A koronavírusok a nevüket az elektronmikroszkóppal látható, koronára emlékeztető, felszíni kitüremkedéseik alapján kapott koronavírus törzsek alapvetően az állatoknál fordulnak elő, némelyik azonban képes az emberben is fertőzést okozni. Az 1960-as évektől ismert kórokozóként ismert koronavírusok mind állatról emberre, mind emberről emberre terjedhetnek."

    Attól még, hogy "új" koronavírusnak hívják, ez is koronavírus. A SARS-COV pedig már 2003-ban is okozott járványt. A mostani változathoz meg egy már ismert vírustörzs kutatásait fel tudták használni.
  • Synchronous
    #466
    "Az oltásellenesek egyetlen érve..."
    Nem vagyok oltásellenes. A kényszerítéssel nem értek egyet. Nekem teljesen mindegy, hogy valaki hány kísérleti vakcinával lövi be magát, amíg szabad akaratából teszi. Mosogatószert is ihatok, ha akarok. Azt viszont elvárom, hogy senki ne kényszerítsen mosogatószer ivásra, ha én úgy döntök, hogy az nekem nem kell.

    "Sikk a nem tudás"
    Érdekes... itt éppen a tudásról van szó inkább. Sok-sok ember empirikus, tapasztalati bizonyítékairól az oltás hatásosságát és mellékhatásait illetően, amit egyrészt megosztottak egymással, másrészt meg magam is tapasztaltam a saját szociális környezetemben. Az hol etikus dolog, hogy a média ezeket eltitkolja? Kutya kötelessége lenne nyilvánossá tenni az oltás mellékhatásait, ahogy az minden gyógyszernél szokás. Ennek ellenére elhallgatják, holott már az egészségügyi szervezeteknél dokumentált lista a Holdig van dagadva.
    Neked kell utánajárni, hogy tudjál róla. Mert ha elmész oltatni, a kutya nem fog erről tájékoztatni, pedig így lenne fair. Mondjuk engem ez nem izgat, amíg nem akarnak törvényileg kötelezni egy ilyen oltás felvételére.

    "Mi a te alternatív módszered, amin végig lehetne vinni a folyamatot, hogy szerinted is biztonságos vakcina jöjjön létre?"
    Biztos nem az, hogy sietve kifejlesztünk és kiadunk egy vakcinát, és majd közben nézzük meg mit produkál. Ezt ugyanis kísérletnek hívják. Mert lófaszt nem tudunk a lehetséges hatásairól rövid és hosszútávon. Azok az úgynevezett gyerekkori védőoltások pedig, amikről beszéltél, elegendő idejű tesztelési fázisokon mentek át, és sokkal szigorúbb szabályoknak megfelelve történt az engedélyeztetésük... szóval újfent felhívnám a figyelmed, hogy ne hasonlítsd a többi oltást a covid-vakcinákhoz... mert két külön ligában játszanak.
    Ezt pedig az Európai Unió vakcinázási portáljáról idézem neked az oltások engedélyeztetésével kapcsolatos szabályokról: "Mielőtt egy vakcinát engedélyeznek az EU-ban, a fejlesztőjének szigorú vizsgálatokat kell végeznie, ezt követi a szabályozó hatóságok általi tudományos értékelés. Ezt az Európai Gyógyszerügynökség és más hatóságok (szabályozó szervek) végzik az EU/EGT országokban. A vizsgálatok először az oltóanyag minőségét különböző szempontok szerint ellenőrzik. Ezután az oltóanyag kifejlesztője a védőoltás hatásait vizsgálja. Ez laboratóriumi és állatkísérleteket is magában foglal. Ezt egy embereken végzett klinikai vizsgálati program követi. Az oltóanyag kifejlesztője a klinikai vizsgálatok három fázisában teszteli az oltóanyagot, minden fázisban egyre nagyobb számú résztvevővel. A programnak szigorú normáknak kell megfelelnie, valamint követnie kell a szabályozó szervek által előírt eljárásokat és protokollokat. A kezdeti elképzeléstől az engedélyezésig akár 10 év is eltelhet."

    Felhívom a figyelmed az utolsó mondatra. Akár 10 év is eltelhet... akkor számolj utána egy kicsit. Mikor jelent meg a vírus, mikor kezdték el fejleszteni az oltásokat rá, és ehhez képest mikorra dobták piacra az első vakcinákat. Nemhogy 10 év, még 1 év sem telt el.
  • mcmoha
    #465
    Tényleg picit furácska ez a Covid-dolog, de nem baj, én elhiszem
  • kjhun
    #464
    Egyszer ezt, egyszer mag azt mondanak! Vicc, a köbön.

    Szlávik János szerint rossz ötlet a kötelező oltás
  • Botond #463
    Cinizmus, persze. Az oltásellenesek egyetlen érve, hogy "nem tudják", a korlátozott tudásukra büszkék. "Nem tudom hogyan lehetne olyan űrhajót építeni, amivel el lehet jutni a Holdra, szóval ott tuti nem járt ember". Sikk a nem tudás, kérkedni vele, hogy ezt se tudom, azt se tudom, szóval mivel én mindent tudok, az nincs is, meg nem is lehetséges. Mennyi klinikai engedélyeztetési folyamatban vettél részt? Hánynál fedeztél fel hiányosságokat? Mi a te alternatív módszered, amin végig lehetne vinni a folyamatot, hogy szerinted is biztonságos vakcina jöjjön létre?
    A régi oltások, amik benned vannak tudod milyen klinikai vizsgálaton mentek át? Osztán mégis ottan vannak benned, és hát bele is fogsz halni, ezen oltásokat szinte senki se éli túl 100-120 évvel, szinte biztosan halált okoznak ilyen távon!
    Sőt mondok még durvábban, klinikai vizsgálatok nélkül is biztosan meg tudom mondani, hogy a covid oltást se fogja túlélni senki 100-120 évvel, szóval az se ad hallhatatlanságot, kóklerség az egész, ha úgyis meghalunk, nem tökmindegy, hogy ma vagy 50-80 év múlva?!
    Az meg külön hab a tortán, hogy már ebben a topikban is 800x le lett írva, hogy egy oltás nélkül betegségen áteső szervezetben alakulnak ki a mutációk, és ez legalább akkora baj, mint hogy az illető belehal e avagy sem, mert így áttételesen tömegek halálát tudja okozni azzal, hogy büszke a "nem tudására".
  • MerlinW
    #462
    Mai világban? Senki sem volt az soha az első uralkodók megjelenése óta :) A szabadság illúziójának mértéke volt az ami mindig ingadozott. Az média meg internet előtt többnek hatott, mert egyrészt nem az arcunkba tolták a manipulációt, másrészt, mert kevesebb idiótának volt hangja :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.05. 01:13:43
  • MerlinW
    #461
    Csak hogy elhesegessünk minden bizonytalanságot :D
  • becauseIsaid
    #460
    Szabadság? Te azt hiszed a mai világban szabad vagy? Poor boy
  • kjhun
    #459
    Hát, ez az!! Mire fel? Csak, ne hogy aztán, idehaza is őket majmolják a politikusok, ha már kijelentették ismét, hogy megint Ausztria lesz, a laborunk.
  • kjhun
    #458
    Megjelent már Magyarországon is az omikron fertőzőbb variánsa
    Utoljára szerkesztette: kjhun, 2022.02.04. 15:47:02
  • IXEMGabeo
    #457
    És Ausztriában a Felső ház is megszavazta a kötelező oltást... Tiszta nem normálisak mikor már a WHO (legkortuptabb szervezet) is hirdeti a járvány veget mire fel csináljak ezt?
  • kjhun
    #456
    Ez már, kabaré!!!

    Hamis PCR-ek miatt iszonyatos Covid-botrány dagad a Magyar Tenisz Szövetségben
  • Synchronous
    #455
    Hagyjuk már ezt a cinizmust, pls. Mikor egyértelmű, hogy egy egészséges embernek semmi szüksége erre a szarra, mivel kihordja lábon a covidot, ahogy nagyon sokan, sőt észre sem veszi, hogy megfertőződött. A természetes védettség meg mindig többet ér, mint az oltás által kapott. Azt meg hadd ne mondjam, hányféle jogszabályba ütközik kísérleti vakcinák kötelezővé tétele. Szerinted miért kérdőjelezték meg a törvényt Ausztriában is? Egyszerűen vicc a köbön, hogy jól kipróbált, hosszú évekig tesztelt oltásokat, kapkodva kidobott vészhelyzeti vakcinákhoz hasonlítasz.
  • kjhun
    #454
    Ez az egy alkotmányellenes, már csak az igazolványokkal, korlátozásokkal való bohóckodások miatt is! A többi egyéb meg vont jogról, már nem is szólva, ami a munkavállaláshoz, nyaralás, szolgáltatások területén van. Semmit se ér valójában, az egész, mert nem a védettséged számít, ha nem valami más. Eléggé könnyű kitalálni,.hogy mi az. Mi a fontossabb?? Ez az egész bohóckodás, birka módra beletörődve vagy a szabadságunk??

    Ha, már szóba kerültek, az igazolványok, ma bejelentésre került, a két oltásos kártyák érvényességét, kitolták május 1-ig. Hátrálnak, de nem eléggé. Sőt! A hírek szerint, Ausztriát akarják viszont majmolni. Jönnek majd, a büntetések is???
    Utoljára szerkesztette: kjhun, 2022.02.03. 16:41:47
  • Botond #453
    Mind a 20 kötelező oltás alkotmányellenes vagy csak ez az egy?
  • kjhun
    #452
    Ha, már 2/3-ad: https://index.hu/belfold/2022/02/02/valasztas-2022-ovintezkedesek-koronavirus-jarvany-pandemia-maszk-fertotlenites/

    Kész röhej!

    Más: Nem véd a Sinopharm az omikrontól
  • Bokafix2
    #451
    Papíron nem, de a gyakorlatban kétharmaddal simán.
  • robicarlos6
    #450
    Itt császárság van 12 éve és még lesz jópár évig. Nincs ki leváltaná a fáraót
  • becauseIsaid
    #449
    Meg Magyarország is lehet királyság, ugye?