159
COVID-19
 • Midas
  #159
  Majd akkor is legyél ilyen vidám ha esetleg elvisz egy vakbél gyulladás vagy esetleg más vérmérgezés miatt kellene intenzív osztályon ágy és nem lesz mert egy covid beteg lesz rajta. Egyébként az antitest szint már párszor elmondták nem mérvadó. Én aki nincs beoltva hátrébb is sorolnám az egészségügyi ellátás során mert amilyen okosak meg talpra esetten magyarázzák meg a szakembereknek mit kellene tenni egy epeköves rohamnál csak beeszi őket a fene szétdobják kezüket lábukat és tegyél velem amit csak akarsz rész következik. Akkor már nincs ekkora arca egyiknek sem. És egy ilyen műtét mivel beöltözős fertőtlenítős más elől viszi el egy műtő meg annak a személyzetnek az idejét, amiben mást is meg lehetne operálni esetleg....
 • Ironman2
  #158
  Hála istennek,ennek örülök hogy itt vagy,különben kivel fogok majd egyszer megint versenyezni? Azért felmehetnél steamre,mert ott megint irtam,ne csak félévente válaszolj oda,de ha akarod,akkor ide is irhatunk üzit.
 • ximix #157
  Bár már az ember járt a holdon, de bizonyos dolgokban még nem haladtunk előre csak keveset.

  Mivel az emberek sokszínűek, ezért mindenkit másképp visel meg a vírus, de arra nincs teszt, hogy kiket oltsunk.
  Mert van akinek csak kapar a torka egy kicsit és van akit a lélegeztetőgép tart életben.
  Ha ezt tudnák szűrni akkor csak azokat oltanák akiket súlyosan megviselne a vírus, "és hello".

  De az emberiség történetében volt pár járvány amit csak a töri könyvből ismersz, mert a védőoltásokkal olyan szintre leszorították, hogy elvétve hallani egykét esetet, miközben milliókat tett a sírba annak idején.

  Ha megvalósulna az "oltásellenesek" álma miszerint egy vizsgálattal kimutatható volna az egyén reakciója bizonyos vírusok és azok védőoltásai ellen akkor meg lehet az zavarna, mert a munkáltatód nem alkalmazna mert magasabb a kockázati besorolásod pl.
  A fene tudja mi volna jó.
 • IXEMGabeo
  #156
  Járványügy*
 • IXEMGabeo
  #155
  Januárban meg nem voltak intenzív oltakozasok mi pont akkor kaptuk el. Ironman hszere reagálva pláne nem fogok évente oltakozni eddig sem tettem és még mindig itt vagyok. Nevetséges vilagszintu propaganda az egész amibe belevontak a legtöbb orvost és járvány ügyi szakértőt...
 • DRFlame
  #154
  Ha a párod beoltotta volna magát és 0 helyett mondjuk 200-as antitesttel találkozott volna a vírussal, akkor sokkal enyhébb lefolyás mellett is tovább növekedett volna az antitest, ugyanúgy erős védettséget szerzett volna és közben kevésbé lett volna fertöző az alacsonyabb víruskoncentrációja miatt. Az első találkozáskor nagyon nem mindegy hogy 0 vagy 200+ a védettség.
 • Ironman2
  #153
  Akkor örüljetek neki! Amúgy alapból így van,hogy aki túlesett rajta,annak a szervezete már több antitestet gyárt le,de semmi sem tartós sajnos,se a védőoltás,se a természetes védekezés.
 • IXEMGabeo
  #152
  Érdekessegek: párom édesanyja és az elettarsa elmentek 2 hete megcsinalni az Antitest vizsgálatot maganuton. Kínai vakcinával oltottak őket tavasszal. Egyiküknek 250es érték jött ki, másiknak 400 feletti és ennél a labornal azt mondták 50 feletti érték elegendő a védettséghez. 60 felettiek. Párom 1 hete csinaltatta meg és nem oltatta magát, hanem elkapta a vírust ő is januárban (nála súlyosabb lefolyású volt). Most közölték vele telefonon, hogy 3500 körüli védettség van. Hogy is van ez? Akik elkapjak nagyobb vedettseggel rendelkeznek, mint akik oltatják magukat? Ezen logika mentén van értelme ennek az egésznek őszintén?
 • Midas
  #151
  Egyébként nagyjábol igen. Nem azt mondom hogy ne mond el a véleményed de sok relevanciája nincsen mint ahogy én sem akarom megmondani egy építésznek hogy tervezze meg mondjuk a pecóm. Másik igen fertőzhetnek de nem lesznek súlyos betegek és ez a fontos az egészben. Mivel ugye múlt évben túl volt terhelve az ellátó rendszer és alig tudott megbírkózni a covid betegekkel és az egyébb más betegségekkel. Ebben az egész oltásban az a lényeg hogy ne halj bele a covidba nem pedig az hogy esetleg hordozod pár napig míg az immun rendszered megbírkozik vele.
 • Ironman2
  #150
  Ellenkezik a véleményünk,de attól még jóbarátom maradsz,én már nem vitatkozom veled.Én oltáspárti vagyok,mert nemtudom hogy fog reagálni a szervezetem,ha netalán elkapom.Az is lehet már túlvagyok rajta,és észre se vettem,nemtudni,inkább legyen egy minimális védettségi szintem,ha kell mesterségesen generálva,de legyen.Szarok rá,mit tartalmaz,ennyi erővel kaját se vegyél,mert teli vannak szennyeződésekkel,mint most a tejfölbotrány pl a napokban.
  Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2021.09.02. 12:31:47
 • IXEMGabeo
  #149
  Okfejtesem folytatom.
 • IXEMGabeo
  #148
  Ilyen alapon az itt nyitott topikban is felesleges a vélemény formálás. És köztudott tény, hogy az oltott emberek is fertozhetik egymást ahogyan oltatlan embereket is és máris ott a veszély. Ezen logika mentén abszolút verlazito, amit nyár előtt csináltak és mindent védettségi dokumentaciokhoz kötöttek. Sőt mai napig, ha nm lettem beteg és nincs papírom róla nm engednek be pl. koncertre vagy focimeccsre
 • Ironman2
  #147
  Évek óta kapom az influenza elleni koktélt minden összel,és túlvagyok már 2 covid vakcinán is,de nem nőtt ki a harmadik lábam,nem hullik a hajam gyors ütemben,nem nőtt farkasszörzetem,és nem vonyítok teliholdkor.Az viszont tuti hogy aki idáig nem oltatta be magát,az most majd okkal retteghet,mert ez a delta variáns ami most van,ezerszer jobban pusztit,mint az elődje,de kicsit jobban át fogjuk vészelni a negyedik hullámot.Egyébként én kötelezővé tettem volna az oltást,akkor még jobban állnánk az országban átoltottsági szinten.Dehát az a sok szar emberi jog megakadályozza ezt.
 • Ironman2
  #146
  Valahogy így! Köszi Midas,bearanyoztad a napomat!
 • Midas
  #145
  Nics azzal baj hogy valaki beoltatja magát vagy nem azzal van gond hogy mikor már nem kap levegőt akkor bejön a sürgősségire. A hülyeség nem csak covid speciális tumoros betegeknél is előfordul hogy nem kéri a kemoterápiát és amikor már hányja a kakit akkor bejönnek hogy mentsd meg. Egyébként akinek nincs rálátása nem kellene ebben a témában különösebb véleményt formálnia a covid mint elmondták már kb kismilliószor léguti betegség ami ősszel télen stb jön elő ez nem különlegeség a bagósok is mindig akkor kerülnek lélegeztető gépre ez a covid előtt is volt hogy a tüdőbetegekkel volt tele az intenzív osztályok csak ez nem volt a tv-ben. Lehet itt menőzni csak ha már döglődik valaki a saját baromsága miatt akkor azt tegye csendben otthon de olyankor már szerte foszlik rendszerint az önbizalom meg méltósága is.
 • Ironman2
  #144
  Én még ezek után is inkább pfizerrel,vagy modernával oltatnám be a harmadikat,ami hamarosan eljő,jelentkezek is majd rá.
 • Ironman2
  #143
  Nekem hamarosan ingyen lesz,ha elfogadják azt a javaslatot hogy a krónikus betegeknek ingyen legyen az antitest vizsgálat.Ezt nemrég olvastam,virológusok ajánlották.Egyébként megmondták hogy nem kell megijedni ha nem mutat ki semmit a teszt,mert attól még termelődhetnek antitestek,csak éppen az adott pillanatban,és időben,mikor elkapjuk a virust.Viszont az igaz hogy a kínai vakcina 60 év felettieknek,kb egyenlő a nullával,még 3 se elég belőle.
 • IXEMGabeo
  #142
  Itt tulajdonképpen nem az egészségügyi dolgozokra gondoltam, mert ők megtettek mindent eddig is és próbálják menteni a menthetőt, de a politikai érdekek, intézkedések pont nem az emberek védelmet vetítik elő.
 • IXEMGabeo
  #141
  Nagyon könnyen kiderul majd az Antitest vizsgálattal, melynek ára 9000 Ft maganuton ennyit szerintem meger a vedettsegem kiderítése. Engem az a szinjatek, amely világszerte megy megfelemlitessel fűszerezve ráadásul a gazdaság összeomlásanak elkerülése végett hozott nyári lazitasok több mint duhito, mert olyankor "nincs vírus" ősz felé mindig belengetik a veszélyt, megfelemlitest, hogy aztán elkezdhessek a korlatozasokat. Ez számomra roppant duhito és úgy gondolom hülyének néznek minket. Senki nem akar minket meggyogyitani ez csak a vakcinagyartok, gyogyszergyarto cégek és az egészségügyi szervezetek gazdagitasarol szól.
 • Ironman2
  #140
  Megértem a felháborodásodat,de azért nem kéne lemarházni embertársaidat,persze nagyon sokan félnek a vírustól,és nincs más kiút,mint az oltás,ami nem azért van sok ember téves hiedelme miatt,hogy ne kapjuk el a vírust,hanem azért,hogy valamennyire védekezzen a szervezetünk ellene.Szerintem ha elkapod a delta variánst,már nem biztos hogy enyhe tünetekkel fogod átvészelni az egészet.Én nem kivánom neked se,és senkinek se hogy intenzívre kerüljön emiatt,de ha nem kaptál oltást,könnyen előfordulhat.Persze mondhatod azt is hogy átestél,és védve van a szervezeted,ami kb egyenlő állítás a nullával,mert az azóta terjedő mutációk ellen nem fog a szervezeted kellőképpen védekezni.
 • Ironman2
  #139
  Neked akkor szerencséd van,de sajnos nagyon sok ember súlyosabb tünetekkel vészelte át a fertőzést,vagy rosszabb esetben lélegeztetőgépre került,ahonnan csak kis százalékban van visszaút.
  Én támogatom az oltást,és be is oltattam magam kétszer áprilisban a szputnyikkal,(érdekes arról még nem hallani rossz híreket),és már várom a harmadik oltást is,az pfizer lesz valószínüleg majd valamikor ősszel.
 • IXEMGabeo
  #138
  egy a sok közül

  És sok marha meg bízik bennük...
 • 100pole
  #137
  #jajmindmeghalunk :(
 • IXEMGabeo
  #136
  Szomorúan látom az Sg-n mennyien bedoltek a politikai propagandanak. Nem fogtok szeretni, milyen fura, hogy nyáron mindent lehetett eltoroltek a védettségi kartyat(okiratot), maszkhasznalatot(amely mellesleg kurvara nem a javunkat szolgálja hosszútávon). Természetesen jön az ősz jön az újabb vírus variáns és jön megtobb oltás. Magam részéről januárban atestem az egészen enyhe tünetekkel és köszönöm szépen nem kérek a kísérleti vakcinákbol, amikről sorra derülnek ki, hogy probléma van velük. Megértem azon embereket, akik félnek, viszont bizonyos egyéni szabadságjogokat nem vehetnek el az embertől csak mert a félelem keltes megy. Mindig is utaltam, ha valamire rakenyszeritettek erőszakkal. Egyébiránt meg lehet nézni micsoda oltási kampány ment többek közt (szinte ugyanolyan színvonalú volt, mint a Soros kampány mellyel több mint valószínű a Fityesz választást nyert 2018-ban) és bele vonták a kormanykozeli egészségügyi tagokat mint pl Merkely Béla, Rusvai Miklós (megjegyzem fő járvány szakértő állatorvos letere
 • ximix #135
 • becauseIsaid
  #134
  Le is csapott OH-ra a tornádó!
 • ximix #133
 • Stockbauer33 #132
  A kukacos-gilisztás maszkokról van valami hír?Mert még mindig nagyon félek hogy belemászik a számba orromba szemembe(majrémoji)
 • Savaran
  #131
  "tetszett volna a vájúnál maradni"
 • joeperry
  #130
  Én ma (05.07.) délelőtt kaptam meg a második szputnyik adagot, az elsőnél konkrétan semmit nem éreztem (utána sem), most viszont érezhetően mélyebbre tolta be a tűt a kedves doktornő, nem tudom, emiatt-e, de bedurrant a karom délután a melóban; mire este hazaértem, már durván lüktetett az egész felkarom, vállastól. Pár sör mindenesetre jelentősen enyhítette a problémát :)
 • ximix #129
  "Tetszett volna a kőbunkónál maradni."
  A társadalmi élet szabályai néha mást diktálnak, szerintem ha komolyabban betette volna covid az ajtót akkor simán elrendelik a kötelező oltást, most csak politikai okokból nincs kötelezővé téve.
 • Savaran
  #128
  Ez tény, de örülök hogy te érted
 • becauseIsaid
  #127
  Nem lehet(ne). Mégis van.
 • Savaran
  #126
  Nem megyek! Meghagyom neked a részem, mert jó szívem van :) Szöveget azt te nem tudsz értelmezni! Ha beoltatnám magam vagy ha nem, akkor sem lehet megkülönböztetni senkit! A két állapot között nem lehet társadalmi megkülönböztetés, mint ahogy faji alapú sem, sem pozitív sem pedig negatív formában!
  Utoljára szerkesztette: Savaran, 2021.05.06. 19:40:14
 • ENVE
  #125
  "A szociológiában: modern használatban ez olyan megkülönböztető bánásmód (cselekedet, tevékenység, kijelentés, elmulasztott tett, viselkedés), mely az egyén (személy) vagy a csoport esélyegyenlőségére hat. A hatása lehet negatív vagy pozitív, módszere pedig nyílt vagy burkolt."

  Az esélyeid egyenlőek. Szöveget is kéne tudni értelmezni! Nyugodtan mehetsz oltani, senki sem tart vissza.
 • becauseIsaid
  #124
 • Zsombor99
  #123
  Ma úgy ébredtem, hogy bedurrant a bal felkarom, nagyon minimálisat merem csak mozgatni (kissé kellemetlen), valamint kicsi hőemelkedés is társult hozzá, de legalább messze nem olyan rossz, mint az első oltás után volt. Egyenlőre a "reggeli" csak egy fél üres zsömle volt teával.
 • Zsombor99
  #122
  Most meglepően sokkal kevesebben voltak, mint múltkor, minden gördülékenyen ment, ugyanúgy a bal felkarba a váll közelébe kaptuk, mint múltkor, távozás előtt rövid kötelező várakozási idő volt, mielőtt eljöhettünk. Remélem, hogy a szuri helyének érzése és a kar érzékenyebbségén kívül semmi se lesz...
 • Zsombor99
  #121
  Én holnap koradélután (letelt a három hét) fogom kapni a második orosz adagomat, kíváncsi leszek arra, hogy lesz-e utána újra bármiféle mellékhatásom...
 • becauseIsaid
  #120
  Az öregeim 77 évesek (fejenként). Tegnap megkapták ők is a második adagot. Egyiküknek sincs semmi baja.
  Egyébként az elsők közt regisztráltak, nyuggerekhez méltóan a nekik kitalált papír alapú rendszerben, postázva. Benne se voltak a rendszerben, máig várhatták volna a hívást. Elektronikus reg után két nap múlva behívták őket, addigra a jóval fiatalabbak is megkapták. Csoda egy szervezés ez!