431
középkori hangulatban játszodó túlélő játék
 • Stormbird
  #431
  Nos, akkor ebből a verzióbeli különbségből adódik, hogy a vájárfészerben lehet rezet is bányásztatni. Szóval ezt az infót én köszönöm -noha egyelőre nem veszem hasznát, mert nem játszom azt a verziót. Remélem, hogy néhány hónap, esetleg fél éven belül rendbe rakják az elkefélt dolgokat és akkor visszatérek a steames játékhoz és kezdek egy új játékot az Oxbow térképen.
 • Tibbbor
  #430
  2.0.0.1a virágbolti verzió, "A Völgy" térképen és a vájárfészerben rezet, követ, agyagot, mészkövet, szalmát lehet kitermelni.
  Köszi, tisztában vagyok a bánya és a vájárfészer közti különbséggel, az ércek újra termelődéséről viszont nem tudtam, ezért külön köszönet!
 • Stormbird
  #429
  Újratermelődik minden érc, minden évszak kezdetén.
  A vájárfészer és a bánya az két külön dolog. Aki a vájárfészerben dolgozik az nem megy be a bányába. Nem is értem, hogy hogyan tudsz rézbányászati feladatot adni neki. Ott csak Kő, Agyag, Szalma és Mészkő begyűjtésére lehet utasítást adni.

  Fontos lenne tisztázni, hogy a játék melyik verziójával játszol.
  Én abbahagytam azt a verziót amelyik nemrég jött ki és multi is van benne, mert rohadt bugos és összebarmolták a gazdaságot is meg a hőérzetet is elkúrták. A Steam-en meg nem lehet letiltani a frissítést, ezért most az eredeti játékom helyett egy virágbolti 1.5.2.2 verzióval játszom. Szóval elképzelhető, hogy a te verziódban már lehet rezet bányásztatni a vájárfészerben. És az is lehet, hogy te az Oxbow map-en játszol, én pedig az eredeti Völgy map-en...
 • Tibbbor
  #428
  Úgy csináltam, ahogy Te is írod, én magam bányásztam ki mindent a barlangban. A "lassú" bányászt úgy értettem, hogy a"vájárfészer"-ben dolgozó falusit 80%-ban rézbányászatra állítottam, de még így is lassan gyűlik az érc.
  Én medve keresés közben találtam egy barlangot, a bejárata előtt egy törött szekérrel, sajnos a pontos helyre már nem emlékszem. Elég sokfelé kerestem már hasonlót, de nem találtam. Hülye kérdés: gondolom a kibányászás után nem termelődik újra a barlangban az érc? :)
 • Stormbird
  #427
  Ne hagyatkozz arra az egy bányászra. Menj be a bányába te magad és bányászd ki amire szükséged van. Ha már tudsz bányát építeni, akkor pedig a bánya mérete is jócskán megnő, és mindenre is elég lesz az ott található nyersanyag.
  Én három bányáról tudok, de csak egyet használok. Az pedig Branica és Baranica között -kicsit közelebb Branica-hoz- a két falut összekötő úttól északara lévő sziklás részen van. ( Az útról is látható) A patak -mielőtt elfordulna a forrása felé nyugatra- pont oda vezet.
 • Tibbbor
  #426
  Medvét már többször is találtam, barlangot viszont csak egyet, pedig jól jönne némi érc. A bányászom elég lassan kaparja össze a rezet.
  Ja, és várom az örököst, már úton van! :)))
 • Tuvok #425
  Tavasszal vagy nyáron érdemes a gally falakat lecserélni kőre, olyankor nem hepajkodnak hogy fáznak. Aztán ha felépült, beszigeteled mészkővel (Limestone), és olyan boldogok lesznek mint soha.

  Bányáknál, barlangoknál a hegyvidékeken sok helyen találsz medvét, illetve van a két mocsárnál is, északra Ostoyától, vagy egyenesen nyugatra Piastoviától.
 • Tibbbor
  #424
  Meglett a maci és nem aludt téli álmot! :)))
  Egyelőre egy favágóm van, most nem tudom megmondani, hány százalékra van belőve, de egyelőre várom a házak vakolásának hatását.
 • Tibbbor
  #423
  Sima gallyakból fonott házaim vannak és a kalapács "vakolás" üzemmódjával sikerült őket szigetelnem vakolattal(agyag+szalma), amit a pajtában tudtam legyártani. Agyagot bőven termel a bányászom, nád(szalma) pedig rengeteg terem a környéken. Remélem, végre boldogabbak lesznek a parasztjaim.
  Egyébként köszi a helpet.
 • Tuvok #422
  Bármelyik házat tudod upgrade-elni, ha fából van a fal simán bontsd le úgy, hogy az alap megmaradjon, majd rakd át kő falra és építsd újra.
  A szigeteléshez kell egy skill-t kifejleszteni, de viszonylag az elején megvan, nem jut eszembe mi a neve.
 • Stormbird
  #421
  Tanonc 14 éves kortól lehet egy gyermek.
  20 házra már érdemes két favágót alkalmazni. Egyébként hány százalék időt állítasz be neki tűzifa gyártásra?
  Medvét legkönnyebben a térkép közepe felé található barlangnál találsz és ha peched van akkor egyszerre kettőt is :)
  A téli álom lehetőségére nem tudok mit mondani, mert nem emlékszem, hogy milyen évszakokban hajkurásztam medvéket.
  Utoljára szerkesztette: Stormbird, 2024.01.10. 23:52:01
 • Tibbbor
  #420
  Köszi! Közben a "Tanonc" témának sikerült utánanéznem a neten és ezek szerint jól sejtettem a megoldást.
  A szigetelés tippet köszönöm, azt hiszem, ezt fogom tenni. Ugye tudom fejleszteni a már megépített "egyszerű kis ház'-aimat szigeteltre? Mert sajnos csupa ilyet építettem eddig... :(
  Igen, azt is megtudtam, hogy elég a raktár ládájába pakolnom, átmenetileg ezt fogom csinálni. Először a favágó ládájába raktam egy halom rönköt, az is javított valamit a helyzeten.

  Más: medvét kellene találnom, már számtalan netes tippet találtam, órák óta ott kóválygok a hegyeken, ahol már ki is írta, hogy "Medve élőhelyet találtam", de medve sehol! Talán az a baj, hogy tél van? Netán a macik épp téli álmot alszanak? :D
 • Tuvok #419
  A tanoncok gyerekek, ha jól emlékszem 12-13 éves kortól.

  KIZÁRÓLAG kőházakat építs a falusiaknak, és szigeteld be őket Limestone-nal. Így a Firewood felhasználás minimálisra csökken, plusz a moráljuk is az egekbe szőkik.

  Mellesleg semmit sem kell egyenként a ládájukba raknod, mindent megtalálnak a Food és Resource Storage-okban maguktól is (a munkásaid is oda pakolnak automatikusan), csak arra figyelj, hogy minden ott legyen tárolva amelyikbe való. Ha valami gondjuk van az meg úgyis megjelenik egy ikonnal a bal felső sarokban.
 • Tibbbor
  #418
  A falumban a munkahelyeknél a magyarítás szerint vannak üres munkahelyek "Tanonc" megjelöléssel. Ide kiket lehet beosztani, mert a falusiak közül senkit nem enged. Esetleg majd a faluban született gyerekeket megfelelő életkorban?
  A másik, gondom, hogy 20 épületem van, de a favágóm képtelen a falusiakat ellátni tüzifával. Több megoldást olvastam már erre, de az mégiscsak abszurdum, hogy majd én vágom fel a rönköket és töltöm fel a raktáramat vagy a lakók házában lévő ládákat minden második nap tüzifával. Elvégre a falvakban - megfelelő logosztika esetén - egy jól működő automatizmusnak kéne létrejönnie.
 • wookimonk
  #417
  Sziasztok nekem a frisítés után eltünt mindenem,pénz,nyersanyag minden.Ezzel vajon mit kezdhetek?
 • Ironman2
  #416
  Tetszik! Már 2 map van,a második az inkább co-op játék,eltér sokban az első map teendőitől ahogy irják,azt látom,hogy van pár falu,majdnem község,a térképen.Totálisan magyar felirattal,köszi a fordítóknak! Élő,és lélegzik az egész játék,nem árt jóba lenni mindenkivel.Mégcsak körbenéztem,de teljesen le vagyok nyügözve.Kellenének ide a dedicated fájlok,vagy valaki inditson szerót,ami sokáig megy.
 • Ironman2
  #415
  Ejj,a nemjóját! Együtt kalapál a család :)))
 • Ironman2
  #414
  NA ez meg co-op támogatást kapott,lehet immár multizni,ráadásul most 25 százalékkal olcsóbb a game. Ez alatt a 2 év alatt,szépen ki is kupálódott.
  Official co-op trailer:


  Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2023.12.07. 22:45:26
 • AnuluWork #413
  Na azt inkább ne is írd! Outlaws of the Old West kategória ...
  Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2023.02.17. 20:09:18
 • Montanosz
  #412
  ott az a indiános, probáld ki azt a Land---valami
 • atty707
  #411
  Szerintem évek kellenek ahhoz, hogy ebből egy jó játék legyen.
 • PiszkosFred
  #410
  Kosz az infot. Vartam nagyon (mint minden vadnyugati cimet), de ha ennyire bugos (mashol is ezt olvastam), akkor varok vele, ugyis van mit csinalni a kovetkezo idoszakban. Mennyire latsz eselyt arra, hogy helyrehozhato/kipofozhato a jelenlegi allapota?
 • Ironman2
  #409
  Talán túl korán kiadták.Másik meg az hogy ezt is más stúdió fejleszti,mint az előző kettő részt,ott is mindegyiknek más volt a fejlesztője,csak egy közös kiadó van,a Toplitz.
 • b-type
  #408
  Megvan, próbálgatom, valóban elég nyers még. Remélem azt adja majd amit a Medieval-ból hiányoltam.
 • atty707
  #407
  Inkább ne vegyétek.
  Használhatatlan, bughalmaz az egész, rendszeresek a lag-ok, (8fps 3070-en) kb. 20 éves grafika, ~15 perc után visszatérítést kértem, pedig nagyon vártam a játékot.
  (A Steam értékelése is "Nagyon negatív", ezt nem sok játéknál láttam eddig.)
  Méltatlan az elődeire ez a cím.
  Maradok a Medieval Dynastynál.
 • Ironman2
  #406
  Mehettek a vadnyugatra! Kijött a Wild West Dynasty! 20 euro a game! Most úgyis jó az árfolyam,úgyhogy vegyétek! 20 százalékkal olcsóbb a játék is!
 • Redapple
  #405
  A földre sincs ledobálva semmi?
  Esetleg a polcokon valami?
 • wookimonk
  #404
  Sziasztok
  Akadt egy kis gondom nemtudom lebontani a 2-es anyagraktárat mert azt írja ki hogy ürítsem ki a ládát de az már üres.Tudna valaki segíteni?
  Előre is köszönöm.
 • T62A #403
  Sziasztok
  Tud nekem valaki segíteni, hogy melyik fájlban kéne átállítanom az értékeket, hogy a napok ne teljenek olyan gyorsan? Mert leállok valakivel beszélni, és pikk pakk beesteledik. Alig tudok egy két dolgot csinálni. Maga az évszak típusok a tavasz, nyár, ősz, tél ezek 10 forduló napra vannak beállítva.
 • Montanosz
  #402
  készül egy hasonlo játék, a demo épp kint van már

 • b-type
  #401
  Medieval Dynasty - The Windmill & Decorations Update

  New building – Windmill.
  New decoration system for Houses.
  New furniture - Flower pots with the possibility of planting flowers.
  New items - small flower vases.
  Over 30 new locations of interest generated on the map.
  Dynamic drawing of player objects on the map in the book.
  Effects for the Blacksmith.
  Effects for the Lumberjack.
  New Stallholder animations.
  New Beekeeper animations.
  New pick-up animations for items to third person view.
  More sounds for falling trees.
  Doppler effect to sounds of falling trees and ranged weapons.
  Reverb effect for falling tree sounds.
  New sounds for putting items into inventory.
  New sounds for dropping items from your inventory.

  meg egy csomó minden javítás, meg optimalizálás, meg ú hangok meg ...bla-bla :)

  A függönyök, polcok, virágvázák oké, a malom az f@sza,
 • Toweliee
  #400
  Köszönöm a választ :)
 • Stormbird
  #399
  Csak azzal egészíteném ki azt amit b-type mester írt, hogy mi az ami a legnagyobbat dobja a népek hangulatán. Ez nem más mint, ha szerzel nekik férjet/feleséget -kinek mit.
  Viszont azzal számolnod kell, hogy hamarosan gyermekáldás elé néznek a pupákok, ami viszont neked nem annyira áldás, mert a nő -miután megszült- két évig nem csinál mást, mint a házában ringatja a pulyát és számolja a falon a pókokat. Következés képen két évig nem oszthatod be semmilyen munkára, de legalább etetheted, itathatod :)
 • Toweliee
  #398
  Köszönöm a választ!
 • b-type
  #397
  Nem kell semmit bevinned a házukba, megoldják maguk az éléskamrából. Hasonlóan ellátják magukat tűzifával az alapanyagraktárból, semmit sehova nem kell külön vinned, kivéve ha magad csinálod..mittomén ha te magad csépeled a gabonát mert csak, akkor magaddal kell vigyél annyit amit kicsépelsz, és utána a magot/szárat vissza az alapanyagraktárba, vagy tovább dolgozol vele ahogy tetszik.
  A kedvük alapvetően növekszik vagy stagnál. Amennyiben nincs munkájuk akkor romlik, ha pedig házuk sincs akkor rohamosan romlik és végül elhagynak. ..ha van tető a fejük felett és munkájuk az már jó, ne éhezzenek, ne szomjazzanak, illetve mindig legyen elég tűzifa.
  Amíg nem sikerül kiegyensúlyozni a szükségletet és a termelést addig naponta ellenőrizd hogy mindenkinek megvan-e a munkához szükséges szerszám/alapanyag...tud problémát okozni.
 • Toweliee
  #396
  Sziasztok! Pár kérdésem lenne:
  - a falum lakóit nekem kell ellátnom kajával meg vízzel úgy, hogy beviszem a házukban lévő ládába, vagy ha az éléskamrába teszem a kaját akkor megoldják onnan?
  - hogyan lehet a kedvüket növelni?

  Nagyon a játék elején járok, ráadásul ez az első ilyen stílus. Köszönöm a válaszokat!
 • b-type
  #395
  Emlékszem rá, nagyon jól nézett ki.
  dupla falat húztam, és rendszeresen kivágom a palánkhoz közel lévő fákat...na mintha bármi is megtámadna :)))
  Azért azt hiányolom hogy útra nem lehet tenni kaput, és a banditák néha támadhatnának...bár persze az új játékmechanikákat is jelentene...de ilyenkor már nem nagyon van miért játszani, csak a szöszölés van, a ládám már tele van kincsekkel (csábító holmik az asszonynak... itthon is elférne)
 • cikasz
  #394
  Én a nagy tavat építettem körbe azt elég nagy meló lenne körbevenni fallal :D
 • b-type
  #393
  Van pár dolog. Miközben a település teszi a dolgát, én úgy döntöttem hogy Hornica-ig tartó útvonalon megcsinálom a kerítést végig hogy biztonságos legyen, sima botkerítés mert ahogy tapasztaltam nem megy át azon sem semmi.
  Szal megépítve oké, tök jó...és eltűntek az addig ott rendszeresen megjelenő farkasok, és így állt össze hogy miért nem eszik meg a medvék a bányászt, mert ahol a civilizáció megjelent, akár csak egy kerítés formájában is, onnan x sugarú körben eltűnnek a vadállatok..
  település most:


  A piacon megtermelt pénz az anyagraktárba kerül, elég jól működik.
 • Stormbird
  #392