9
  • rwg
    #9
    Mégis mit vártak?

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200825/ilyen-meg-sosem-volt-amerikaban-gazdagadot-vezethetnek-be-kaliforniaban-445978
  • stinkydiver73
    #8
    Valahogy így? (Colony)
    https://www.imdb.com/title/tt4209256/
    Utoljára szerkesztette: stinkydiver73, 2020.09.09. 19:31:40
  • Sydra
    #7
    Körbe kellene falazni Kaliforniát, mert így megfertőzik a környező államokat a hülyeségükkel.
  • kvp
    #6
    Kaliforniaval tobb gond is van:
    -koronavirus, ezert hatosagilag mindent bezartak
    -magas ingatlanarak
    -rossz kozbiztonsag (hajlektalanok, blm, stb.)
    -a tobbi allomhoz kepest egekbe emelt adok
    -folyamatos aramszunetek (ugyanis bezartak minden atom es szeneromuvet)

    Szoval a liberalis vezetes annyira progressziv lett, hogy attol beleallt a gazdasag es a tarsadalom a foldbe. A cegek igy akkor sem nagyon tudnak mukodni, ha eppen nincs lezaras a virus miatt.
  • gosub
    #5
    Próbáltam én is távmunkában működtetni a vállalkozásom, de csődbe ment a fagylaltozóm.
  • Palinko
    #4
    Igen ebben is van igazság, max kis startupoknál van keveredés
  • grobs
    #3
    Ez a kapcsolati tőke nem a kódereknek kell. Ők csak az irodában melóznak, meg kávéznak. A munkafüggőség miatt legtöbb szilicium-völgyi fejlesztő a munkahely-otthon vonalon mozog kizárólag. Sőt, sok cég saját buszt üzemeltet, mert a buszon is munkaállomások vannak kialakítva. Sok helyen a munkahelyi kommunikációt is coach-oknak kell indítania annyira nem tudnak egymással beszélni az emberek.

    Személyes jelenlét a managementnek kell, de nekik meg nem kell 45000 négyzetméteres iroda. Bármilyen irodai munka gond nélkül végezhető bárhonnan. Kizárólag a vezetők egoja miatt kell bejárni, mert látni akarják mennyien dolgoznak alattuk.
  • Palinko
    #2
    Bár én is nagyon remélem a távmunka lesz a jövő, azért sajna megvannak olyan előnyei az egy városban levésnek is amik távmunkánál nem alakulhatnak ki, pl egyik hall egy ötletet a másiktól ebédszünetben amit felhasználhat még ha nem egy cégben dolgoznak akkor is, egyéb kapcsolati tőke, benne lenni abban a vérkeringésben azért más mint Denverben fejleszteni akármit is. Plusz sok cégnek nincsenek ilyen pozitív tapasztalatai a távmunkáról sajna mert félválról vették a dolgozók.
  • Tetsuo
    #1
    "A távmunka ráébresztett rengeteg céget arra, hogy egyáltalán nem szükséges fizikailag is jelen lenniük a régióban..."
    Ez jó. Kezdem elhinni, hogy a mi vállalkozónk valóban okosabb, a minden hájjal megkent és kiválasztott Zuckerbergnél. :-D