11
 • ostoros
  #11
  "Ettol fuggetlenul az amerikai BLM-esek vezetoi deklaraltan Maoistak, szoval ha valaki ismeri a kinai kulturalis forradalom vagy a voros khmer-ek mukodeset akkor egyertelmu, hogy a feherek csak az elso csoport, de ha gyoznek, akkor elobb utobb a tobbi nepcsoport majd a vegen mar a (fekete) szemuvegesek is ugyanugy elpusztitando ellenseg lesz. Az USA-ban lassan mar eloszedhetnek McCarthy szellemet, de ez a kovetkezo valasztasi eredmenyektol fugg. "

  Mi ebben a meglepő? A népirtó diktátort nyíltan támogatta az USA és Kína, csak azért mert Vietnám ellen gerilláskodott...
 • wraithLord
  #10
  Csak akik most "eltűrik", náluk eleve nem volt ilyesmi, hiszen akkor még internet sem volt. Igaz, az inkább IT-analfabetizmus, de ahogy nézem, a mai fiatalok se okosabbak ilyen téren, csak gyorsan tudnak Instára posztolni.
 • kvp
  #9
  "Szóval akkor már betilthatnák mindenhol."

  Igen, valahol ez lenne a cel. Ha a gyerekek nem szoknak hozza, akkor kesobb felnottkent se igazan fogjak elturni.
 • wraithLord
  #8
  "...elősegítik az állami ellenőrzést és a felhasználói adatokkal való kereskedést."

  Állami? Miért pont állami? A XXI. század már nem az állami ellenőrzésről szól.

  Az iskola pedig olyan, mint a való élet, csak kicsiben. Szóval akkor már betilthatnák mindenhol. :D
 • Sydra
  #7
  Ne csinálj úgy mintha nyugaton nem a csapból is a rasszista téma folyna 24/7! Ott ha valakit lerasszistázhatsz az onnantól ürügy mindenre. Ennek szellemében válaszoltak itt többen.
  A totális ellenőrzés veszélyeivel én nem akarok vitatkozni, annál is inkább mivel én magát az állami oktatást sem tartom helyesnek, nemhogy azt ami ott folyik.
 • hypno
  #6
  A tanulmánynak igaza van.
  Mi a kérdést illetően kívülállók vagyunk. Mégis az öt hozzászóló közül hárman kapásból nekiugrottatok a feketéknek, holott az egész cikk egyszer sem említi őket, a 115 oldalas tanulmányt meg tutira nem olvasta el egyikőtök sem.
  Azonnal leragadtatok a rasszista szónál és el sem gondolkoztok a totális ellenőrzés veszélyein, mert azt gondoljátok, hogy soha nem kerülhettek a cerka szopós végére és/vagy felsőbbrendűnek gondoljátok magatokat.
 • kvp
  #5
  Egyreszt a rasszista vad a szoftverek ellen (ami egyebkent jelen esetben a fekete borszin nehez kezelese miatt meg is all) igazabol urugy a maganszfera vedelmet celzo javaslat atnyomasara. A lenyeg az lenne, hogy ne szokjanak hozza a gyerekek a 7/24 megfigyeleshez, mert akkor mar felnott korukban is termeszetes lesz nekik, hogy a munkahelyukon es az utcan folyamatosan koveti oket egy kamera. Az, hogy a szoftverek rosszak es a sotet feluleteket (fekete diakok arca, fekete ruhak, fekete maszkok) nehezen tudnak felismerni es kovetni egy olyan mellekhatas amit ki lehet hasznalni a cel erdekeben.

  Ettol fuggetlenul az amerikai BLM-esek vezetoi deklaraltan Maoistak, szoval ha valaki ismeri a kinai kulturalis forradalom vagy a voros khmer-ek mukodeset akkor egyertelmu, hogy a feherek csak az elso csoport, de ha gyoznek, akkor elobb utobb a tobbi nepcsoport majd a vegen mar a (fekete) szemuvegesek is ugyanugy elpusztitando ellenseg lesz. Az USA-ban lassan mar eloszedhetnek McCarthy szellemet, de ez a kovetkezo valasztasi eredmenyektol fugg.
 • Sydra
  #4
  Ez ilyen nesze semmi fogd meg jól cikk. Talán annyit megtudtunk, hogy az arcfelismerő programok rasszisták, mert csak és kész.
 • xrt
  #2
  "a Cameras in the Classroom című átfogó jelentésükben kifejtették, hogy az arcfelismerési technológiákra azért nincs szükség az iskolákban, mert rasszisták, ..."

  Azért érdekes, hogy lehet egy technológia rasszista... Mondjuk ha arról írták volna a véleményt, hogy mondjuk egy vérvizsgálatból bőrszínt akarnak meghatározni, akkor csak-csak. De ennyi erővel a DNS vizsgálatok, sőt még a látás is rasszista.
  Bolond világban élünk. :( Csak nemrég volt olvasható, hogy a seattle-i demokrata tüntetések során a demokrácia nevében (!) követelik a fehérek kitelepítését a városból... No ki a rasszista? (Tudom politika, de a rasszizmus mai propagálása is az.)
 • peterx
  #1
  Szóval megint megy a mosdatása jelen esetben a feketéknek, hogy valamiért nagy többségük nem tud normálisan viselkedni/beilleszkedni se az iskolában se az utcán, legalább annyira mint a fehérek, így nyílván csak a technológia lehet a rasszista h ezt észreveszi...