10
 • bdzsana
  #10
  A magyar érdek nem egyenlenlő a pártérdekkel. Én nem igazán érzem azt, hogy ami itt folyik annak bármi köze lenne a magyar közműveléshez és kultúrához, nem hogy a magyar érdekhez. Sokkal inkábbb látok pártérdeket és pártpropagandát.
  Épp ezért mégha a Facebook nem is tökéletes, még mindig sokkal jobban bízok az általuk szelektált hírekben, mint a kormány által szelektált hírekben, sokkal színesebb skálának ad politikai megjelenést, mint a kormány által irányított platform.

  Épp ezért tartom finoman szólva érdekesnek amikor ez a Mi Hazánk, meg a fideszes Varga Judit felszólal ez ellen a "tisztességtelen" magatartás ellen és nevetséges amikor a választás befolyásolásával jönnek.

  Miután látjuk mit tettek azzal ami a kezükben van egyértlmű mi a céljuk azzal ami még nincs de szeretnék megkaparintani. Minden autokrata kormány ilyen indokkal kezdi és jön a saját cenzúrája.

  Ha azt mondom, hogy jobban bízok ma egy ilyen cégben mint a facebook vagy a google az összes botrányuk ellenére az nem engem hanem a kormányokat minősíti.

  Az ilyen kormányok mint a miénk akik sikeresen kiktatnak minden féket és ellensúlyt a rendszerből azoknak a végére egy nagy ellenségük marad az pedig az internet és a közösségi platformok. Van egy olyan sejtésem, hogy a választás "tisztasága" érdekében most gőzerővel ezt fogják célkeresztbe venni, főleg, hogy lassan a gazdasági válság hatásai is beütnek, és lassan itt lesz az ideje a népszerűtlen intézkedéseknek is.
  Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2020.08.11. 10:41:20
 • Tetsuo
  #9
  1. Az magyar belügy.
  2. A magyar érdek az, hogy a magyar közművelés és kultúra befolyásolja a választást. Ahogy ilyen a német, afgán, amerikai stb.
  3. Még ha a magyar befolyás nem is lenne kívánatos, sőt kártékony lenne (minden modern befolyás az), akkor sem lehet indok egy plusz idegen befolyásra.

  Mellesleg a Mi Hazánk Mozgalom sokszor felszólal a köztévé tisztességtelensége ellen is.

  #8 Ez legyen a Facebook gondja: oldja meg.
  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2020.08.11. 09:45:45
 • bdzsana
  #8
  Politikától függetlenül viszont a Facebook amúgy tényleg mi az eget csináljon? Ha törli a szélsőséges tartalmakat akkor kapja egyik irányból a pofont, hogy cenzúráz, ha viszont nem akkor láthatjuk hogy másik irányból kapja, hogy hagyja a gyűlöletkeltést.
  Országonkénti törvények ilyen szinten meg egyszerűen megvalósíthatatlanok egy a globális platformon.
 • bdzsana
  #7
  Valahogy az nem nagyon zavarja őket, hogy a teljes magyar (adóból fizetett) köztévében az ellenzék csak 5 percet kaphat egy évben, ezen kívül csak negatívan lehet őket ábrázolni. Tehát konkrétan ők is cenzúráznak sokkal keményebben mint a facebook, hiszen a facebookon mindenféle politikai tartalmat megtalálok, a köztévében meg közel sem.

  Ez nem befolyásolja a választást? Ez ellen könnyebben tudnának tenni, nem is kéne hatalmas reform törvénycsomagokat hozni, hogy ezen változtassanak.

  Ha először a saját házuk táján sepregetnének és megoldanák a problémákat akkor esetleg talán el lehetne hinni, hogy a választás tisztasága érdekli őket. De a helyzet nem ez. Sokkal inkább hihetőbb az, hogy a facebookot ők akarják cenzúrázni.

  Ja és mielőtt azt mondaná valaki, hogy ez a mi hazánk is ellenzék, nem, nem az.
  A kormány radikálisabb ága, ami azért van, hogy kimondja azokat ami még a kormánynak is túl szélsőséges és kényes (még), de közben mindenben tolja a kormányt.
  Utoljára szerkesztette: bdzsana, 2020.08.11. 08:55:19
 • Tetsuo
  #6
  Természetesen nem független attól. Ilyet liberális soha nem mondana annak ellenére, hogy szabadságot korlátoz.
 • end3
  #5
  "Szűnjön meg végre az a gyakorlat, hogy a Facebook külföldről, távolról egy állam fölött álló szervként avatkozik be a magyar belpolitikába"

  Abszolút igazság a Föld összes országára is vonatkozóan! (Csak egy világméretű szemétdomb-szolgáltató, guberálóknak pár hasonló közül.)
 • Arnika19
  #4
  Toroczkai aztán a törvényjavaslatodban az benne van-e hogy meg legyen tilva hogy az állampolgárokat érintő dolgokat ezek: a politikusok, az oktatási intézmények, vagy éppen a kormány, a rendőrség és a katasztrófavédelem
  ne ott hirdessék ki? Nem kötelező az állampolgároknak a Facebook használat ezért semmi értelme, hiszen csak kisebb réteg van elérve.
  Hiszen az Alaptörvény nem ezt írja és még is ők okozzák az általad mesébe illően elnevezett "óriási nemzetbiztonsági kockázaot"
 • szbende
  #3
  Én is "óriási nemzetbiztonsági kockázatnak" tartom ", hogy ma már a Facebookon keresztül kommunikálnak a politikusok, az oktatási intézmények, vagy éppen a kormány, a rendőrség és a katasztrófavédelem "
  Na de miért kommunikálnak így? Erre semmi szükség nincs.
  Mindegyik felsoroltnak van saját weblapja. Kommunikáljanak azon és akkor nem lesz probléma.
  Utoljára szerkesztette: szbende, 2020.08.09. 10:02:13
 • lammaer
  #2
  Nem mond hülyeséget, bár szerintem kivitelezhetetlen az hogy a magyar kormány beleszólhasson egy külföldi cég működésébe (pl profilfelfüggesztés). Képzeljük csak el ha az összes kormány elkezdene beleszólni hogy mit csinálhat mondjuk az FB és mit nem. Gyakorlatilag a teljes munkaerő azzal lenne elfoglalva hogy akormáyok kéréseit fogadja, teljesítse. Plusz ez olyan folyamatokat ndítana meg, ahol nincs megállás, a magántulajdonként működő bármely cég életébe beleszólhatnának (mert valljuk be, a politikusok sem képesek magukat kontrollálni amikor a hatalomszerzésről van szó).

  Abban viszont nagy igazsága van hogy a kormánytagoknak, állami szerveknek elő kéne írni hogy a kommunikációjukat ne egy számukra transzparens rendszeren csinálják. Ez nem csak az FB esetén igaz, lásd az angol kormány fiaskója a zoommal. Mert az tény, ha mondjuk viktor FBn írja a rogánnak hogy éppen miféle furmányt kell végrehajtani, az az infó ott lesz az FBnál is...

  Azt viszont hogy magánemberként én mit használok hadd döntsem el én.
  Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.08.09. 09:56:23
 • peterx
  #1
  Független attól ki mondja, nagyon jó ötletek!