2471
Microsoft Flight Simulator 2020
  • Clidey
    Hát jahh...nálam is volt meglepődés rendesen; felkészültem hogy majd tekergetem a diafilmet, erre full játszható, ráadásul medium graficson...szerintem nem akarták ennyire jóra, csak elcseszte az Asobo, release előtt nem aktiválta a speckó M$ lassító szubrutinokat. :DDDD
  • Torzonborz
    Hotas X, T16000M FCS
  • Gascan #64
    milyen joystickot erdemes ehhez venni?

korabban volt egy t16000-em (csak a joystick) de a gyerkocom telibekuldte szilvalekrarral es az osszes gomb jobb-ballra ragadt plusz letorlte a kis csuszkat is :)
  • TokraFan
    Viccelsz? Kiválóan fut! Nézd meg mit művel az FSX 15évvel a megjelenés után egy olyan hardveren, ami nem is létezett még a megjelenéskor. Ezerrel kéne tekernie, ehhez képest konfig fájlokban kell szórakozni ahhoz, hogy értékelhető módon (értsd: nem diavetítő módban) fusson.

Ez most úgy hasít mint a kés a vajban...más kérdés, hogy a rep.modell tré...mint eddig mindig.

JonasSandor

Billentyűzettel mindig is irányíthatatlan volt! Ez egy szimulátor, minimum joy kell hozzá, de inkkább egy jó HOTAS.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.08.18. 23:25:45
  • Papirzacsi
    MS FS permierhez képest meglepően jól fut szerintem. :-D
  • grebber
    Microsoft Flight Simulator (2020): PC graphics performance benchmark review - Game performance

A leggépigényesebb game amivel eddig találkoztam...
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.08.18. 22:24:56
  • JonasSandor
    Billentyűzettel irányíthatatlan nálam ultrán 30-40 fps volt.
  • Torzonborz
    Hja rendben van így indulásra, majd még úgyis reszelnek rajta. Nálam most crashelt kétszer NY-nél, éppen a szobrot nézegettem. Meg cimbivel mentünk egy Tököl - Siófok túrát Cessnákkal éjszaka, ez jó móka volt.
  • Clidey
    Szerintem meg épp ellenkezőleg. Sosem volt még ennyire jól optimalizált szimulátor kiadva. Ilyen grafikával az én hat éves vasamon 20-30 fps mediumon azért nem semmi szerintem...
  • TomStorm
    Jó nagy fos az optimalizáció
  • JonasSandor
    Hány fps?
  • Torzonborz
    Tutorialt elkezdtem csinálni, 1440p high beálláétsok mellett szépen fut (konfig: 2700x, 32 gb ram, 2070S, ssd ofc).
  • TomStorm
    Na el se hiszem.Pár GB és lennt van
    Utoljára szerkesztette: TomStorm, 2020.08.18. 13:03:02
  • VDomino
    2k high 70-80 fps, 4k hmm...

Árnyékok, reflections medium, bloom, hasonló marhaságok kikapcsolva.
    Utoljára szerkesztette: VDomino, 2020.08.18. 09:44:08
  • komiki
    Utánna van még 4.6 giga:)
  • oneal1
    ideültem gép elé mondom indít, gyors ránézek, aha még tölt 90 gb-ot, ami még nem is lenne baj, mert gyors a netem, de hát ez a launch day...:)

szép lassan csordogál.

Vannak esetleg személyes 4k tapasztalatok?
  • TokraFan
    Igen, FSX is CPU intenzív volt és mxa 1 magot/1 szálat használt ha jól emlékszem (P4-ek mentek akkoriban ha minden igaz).
    Viszont bíztató a multi core támogatás eszerint a video szerint
    Itt azt mutatja, hogy az összes core teker, tehát úgy tűnik, a sok magos CPU-knak most több értelm lesz.

Mondjuk RTX 2080 Ti-vel tolja, de 4k-ban igen jó amit látok. Főleg, hogy csak 16GB ramja van.
  • VDomino
    Amúgy kiszabott szép, csak kell alá a vas, ez várható volt.
  • VDomino
    20GB ram, 1660S, i5 3570K húzva

Proci lesz a szűk keresztmetszet ennél a szimnél, azt felfalja, de 17GB ram mediumon , GPU 100-on teker, szóval gatya fel.

Hiába a 12 mag, az FSX is azon vérzett el, hogy nem használta ki.

Utoljára szerkesztette: VDomino, 2020.08.17. 23:31:52
  • TokraFan
    Milyen vason használod?
    Pont azt akartam írni, hogy csodás meg minden, de remélem nem úgy fog futni, mint az FSX, ami a mai napig használhatatlan egy 12/24magos gépen, 64GB rammal és 1070 Ti-vel. Bár tudom ez sem egy HEDT platform már, de amikor az FSX kijött, még nem is létezett. Ezen a gépen 200fps-el kéne száguldania, mivel azóta eltelt 15év.

Reméltem, hogy ez jobban fut majd.
  • VDomino
    Én már Ausztráliában letöltöttem, nem kell kapkodni, sokára lesz ez még smooth játék.
  • TomStorm
    Steam-re vettem.Akkor reggel 6 elvileg
  • akyyy
    éjféltől van MS store, vagy átállítod a régiót és játszol :D
  • TomStorm
    Itt azt írja MS store indul most éjjel Steam-es meg reggel 6.Na jól van én ezt nem értem
  • Torzonborz
    Aha, ms storeban srégiónként más a kezdet időpont.
  • TomStorm
    Steam indulás reggel 6:00 MS store meg 12:00.Ez lehetséges?
  • akyyy
    TIPP

Akinek Game pass (vagy microsoft storeból van), állítsa át a régiót valami kiribati-ra és igy "elindul" a játék.
    azért idézőjelbe, mert alapból a játék kb 1 gb méretű. beléptem a menübe, és szépen közli, hogy na most akkor letöltök 91 Gb-ot
    legalább elkezdte letölteni és nem este tízkor (vagy éjfélkor kell), Steameseknek csak holnaptól játszható elvileg.
  • grebber
    Az első kritikák alapján az év egyik legjobb játéka lett a Microsoft Flight Simulator
  • RedRiot
    Abban kell reménykedni hogy Budapest is megkapja a 3D nézetet a Bing Mapsban, az biztos látványos javulást fog hozni.
    De már így is nagyon jó, ha azt nézzük hogy a látványt egy MI generálta 2D képekből a program pedig még egy megjelenés előtti verzió, modok nélkül. Még az is lehet hogy a videó low detail / offline módban készült és High / Online-ban jobban fog kinézni ha kedden végre mi is repülhetünk. Röviden: bizakodó vagyok. :)
  • [HUN]FaTaL
    Ha már felhőből rángat mindent, legalább a hidaknak lehetne modellje...
  • perko
    Köszi.
    Hát az autogen házaknál, utaknál valamivel jobb. Sajnos Ferihegy elég gyenge. Lehet hogy valaki megcsinálja majd.
    Utoljára szerkesztette: perko, 2020.08.14. 16:24:13
  • akyyy
    https://sg.hu/api/favorite/add
    ott van az, csak a képét nem tölti be.

amugy érdekes, elég csunyácska, de bőven felismerhető :D
    én a kisebb városokra, megyeszékhelyekre leszek kíváncsi. meg tavaly volt szerencsém végre repülni debrecenből lutonba, alig várom, hogy virtuálisan is meg tegyem azt a távott (kár hogy éjszaka mentünk, nem is ablak melett ültem.) viszont de van tervezve egy c152-vel egy sétarepülés, de csak azuton, miután itt megtanultam vele repülni :DDD azt megnézni a valóságba hogy müködik egy igazi pilótával :DDD
  • perko
    Off
    Nem találom a csillagot amivel a kedvencek közé rakhatom a topikot.
    Ne ma regisztráltam
    On
  • perko
  • oneal1
    köszi!

rá is mentem :)

így legalább tényleg ki lehet próbálni, hogy fut e rendesen majd.

bár nagyon reménykedem benne mert a 4k-s videók beszarás milyen jól néznek ki!
  • TomStorm
    Első regisztrációra bármikor,első hónapra.

• oneal1
    azzal kajak lehet játszani a flight-sim el is? :)

mert annyit megér, hogy a gépigény kiderüljön :D

meddig van ez a 300 ft-os móka?
  • Gundark 1 1
    Miért az xbox pc game pass első havi 300 forintja nem elég kipróbálni? :)
    Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2020.08.11. 20:08:34
  • LeWyTy
    Az engem is érdekelne.
    Meg hogy lesz-e elérhető demó, vagy valami egyébb megoldás kipróbálni hogy fut a gépemen a cucc.
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2020.08.11. 19:38:11
  • oneal1
    4k gépigényről vannak infók esetleg?