2470
Microsoft Flight Simulator 2020
  • RedRiot

Nagyon szép!
  • ekre
    have fun, havonta frissul :)
  • ekre
    paran mar racuppantunk, igen :)

X-Plane-rol portoljuk az ingyenes HungaryVFR csomagot

Galéria
  • TokraFan
    Nekem jelenleg TM Hotas Warthog van, de minden vágyam egy ilyen...Sajnos momentán nincs rá 10millióm.

Nem értem az a videós miért hagyta ki a legjobb vezérlőket? Virpil? VKB? A sok műanyag vacak között legalább lenne benne valódi industrial full fém alternatíva.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.08.27. 03:40:58
  • Papirzacsi
    Hogy legyen tőlem is kép :-D

• chris0000
    hi. gondolom a yokes rendszerekkel lehet elérni a leg(jobb)realisztikusabb játékélményt ebben a játékban... ki mit használ? conntrol thx. üdv.
    Utoljára szerkesztette: chris0000, 2020.08.26. 23:06:08
  • Clidey
  • [HUN]FaTaL
    Köszi. Azt tudom, hogy ő (is) csinálja, a magyar csoportban már kérdeztem tőle egy pár napja, hogy tervezi-e portolni MSFS alá. :) Ezt a képet láttam az LHS discordon.

Régebben ide az SG fórumra is írt, ha jól emlékszem Ekre néven (P3D/Xplane topicban). :)
  • perko
  • perko
    https://www.facebook.com/groups/768549426880732
    Debreceni Gergely csinálja. Gondolom nem egyedül.

Utoljára szerkesztette: perko, 2020.08.26. 19:48:28
  • [HUN]FaTaL

LHS discordon is van 1 kép, gondolom ugyanaz a projekt. Marha jól néz ki :)
  • Clidey

• [HUN]FaTaL
    Be tudod linkelni a csoportot? Van vagy 5 ilyen néven :D
  • repvez

Tessék itt van pár kép az msfs2020 bol is és más gépek is
    És itt a weboldaluk is
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2020.08.26. 16:42:28
  • perko
    Az már felnőtt kategória. A lehetőségek korlátlanok. Lásd Goat Simulator.
    Utoljára szerkesztette: perko, 2020.08.26. 16:00:47
  • molnibalage83
    Ez tuti? Nem fake ez a videó? Ok, hogy másból vág be képeket, de semmit sem mutat FS vonalon meg.

A kommentek meg vérostobák alatta, megjelent a sok DCS fan...
  • molnibalage83
    Vagy szex a mosódban? :)
  • repvez

Kiváncsi leszek, hogy milyen minőségbe lesznek megvalósitva és milyen repmodellt tudna alá tenni. kapcsolható egyedi müszerekkel.
    A gyári gépeken azért látszik, hogy törödtek a kinézettel és azt csak gondolom, hogy a belső részeket is kellő gondossággal kidolgozták.

Még nem sokmindent tudunk az SDK-ról, hogy menynire lesz egyszerü használni ,meg hogy mennyire lehet átkonvertálni a meglévő akár FSX, P3D, vagy más forrásu modelleket bele, de mindenképp tartok töle, hogy megjelennek a mindenféle szedett vedett minőségü gépek .
    Amig vagy kinézetre vagy viselkedésbe is alig lesznek köszönö viszonyva az eredetivel.

Nem tudom, hogy multiban a másik gépe, hogy jelenik meg, ugy értem, ha nekem nincs meg az adott géptipus és közösen repkednénk, akkor betesz egy alapgépet helyette vagy betölti online nálam is, ugyan igy az egyedi skineket is?
    Mert az eléggé illuzio romboló lenne mindkét eset,az is ha egy alapgépet tölt be egy olyan helyett ami nekem nincs meg, de szintén rossz lenne, ha egy olyan gép is megjelenne az online repülések alkalmával ami minöségileg kilóg a sorbol a többihez képest.

ez akár a scenergy-kre is vonatkozna.
  • perko

Kiváncsi vagyok lessz-e benne gépeltérités mod?
  • perko
    A Microsoft Flight Simulator 2020 Facebook csoportban olvastam, hogy készül a 'HungaryVFR Budapest City Scenery FS2020'. Nagyon szép képek vannak róla.
  • TokraFan
    "Talán a joy-csavarás rudder kicsit túl érzékeny és nem a legprecízebb de a többi tengely nagyon pontos és finoman működik."

Ez nem véletlen, mert az RZ axis sima analóg potis, míg az X/Y axis Hall sszenzoros.
  • Papirzacsi
    Ezért találták ki az fs kezdete óta az inkrementális működést. Nem csak a 0-t és az 1-et ismeri, hanem diszkrét módon köztes értékeket is, és nem áll vissza magától a kormány. Amíg nem voltak ilyen szofisztikáltak a flightmodellek és úgy repültek a gépek, mintha sínen húznák, tökéletesen lehetett billentyűzettel vezetni. Ezt gyakorlatilag most is működik, de már eljárt felette az idő, meg a technika.
  • RedRiot
    A T.16000 HOTAS-t tudom ajánlani. Kifejezetten ehhez a játékhoz vettem, és szépen működik vele. Pl. kapásból, minden options mókolás nélkül felismerte és adott neki egy egész használható alapkiosztást.

Ezt azért érdemes kicsit kiegészíteni, mert pl. a gázkaron lévő potmétert és a joy talpazatán lévő csúszkát az alap kiosztás üresen hagyja. Én elevator trimet és prop. rpm-et tettem rájuk. Gomb pedig még mindig maradt pár amit nem használok, de majd azoknak is találok feladatot.

Maga a joy és a kar kényelmes és jó minőségű. Talán a joy-csavarás rudder kicsit túl érzékeny és nem a legprecízebb de a többi tengely nagyon pontos és finoman működik. Elégedett vagyok vele, szerintem megéri az árát.

A konfigon szerintem ha nem is full ultrán de azért high beállítással 1080p-n szépen futna, igen jól optimalizálták a grafikus motort. A laptop kijelző mérete viszont sokat csökkentene az élményen: a gps-en lévő apró betűkre, számokra, a kapcsolók felirataira 27-es monitoron zoomolgatni kell néha. Van olyan opció, hogy a PFD-t / MFD-t külön, szabadon méretezhető ablakba ki lehet rakni, de az olyan szinten FPS gyilkos (jó -15fps ) hogy inkább mellőzöm. Meg valósághű élményt is csökkenti szerintem, de ez nyilván szubjektív.
  • [HUN]FaTaL
    Ha T16000 HOTAS-t vesz, akkor a rudder kiváltható a gázkaron lévő "fülekkel" (vagy minek nevezzem). Meg forog a joy nyele. Nekem van pedál, de miután megvettem jöttem rá, hogy nem fér el az asztal alatt a merevítések és polcok miatt úgyhogy nem használom. :D

Egyébként teljesen jól használható szerintem.
  • servargbj
    Köszi szépen a válaszokat. :) Egy normális szett igen csak vetekszik egy PPL képzés árával. :P
  • ToMy_
    "2. Ha nem, tudok esetleg valami pöpec gamer laptopot a célra 500 eHUF alatt?"

A "pöpec" , a "gamer" és a "laptop" közül 2-t választhatsz, olyat lehet.
  • TokraFan
    Gép elég lesz, ha nem is ultrán, de futni fog. Szerencsére ez a cím rendesen meg van írva, nem úgy mint anno az FSX. Mondjuk egy normális, nagyobb méretű monitor nem ártana, ha komolyabban gondolod...Illetve a laptop annyira azért nem ideális, mert az FS izzatszja a rendszert rendesen, nem tudom, mennyire tud kiszellőzni egy ilyen masina. Asztali PC is izzad alatta.

Joystick pénz kérdése. Minimum egy T.16000M, az alá nem érdemes adni. De jobb lenne egy HOTAS, külön gázkarral. Itt a belépőszint a Thrustmaster T.Flight Hotas X, egyel feljebb a T.16000M FCS HOTAS, vagy a Logitech (Saitek) X52 Pro, netán X56. Ha semmi másra nem kell, csak FS-hez, akkor szóba jöhet még a Logitech (Saitek) Yoke System.
    Ha fontos az autentikus szimezés, akkor egy jobb féle rudder pedál sem árt (van a Thrustmasternek és a Saitek/Logitech-nek is).

Ha meg nem számít a pénz, akkor Virpil controls egy jobb stick+gázkar, ezek full fém mechanikás rendszerek, persze borsos áron..
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.08.25. 19:53:02
  • servargbj
    Kedves Sport társak!

Most készülök sok sok év kihagyás után újra szimulátorozni. Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem:

1. Egy HP Omen gamer laptop az alábbi paraméterekkel szerintetek vinné a max beállításokkal az új (2020-as) Flight Simulatort?
    - Intel Core i7-9750H Six-Core CPU (6x 2, 6 / 4, 5 GHz, 12MB cache)
    - 16GB DDR4 RAM
    - 512GB SSD
    - 1TB HDD
    - nvidia Geforce Rtx 2060 VGA 6GB dedikált Gddr6 RAM-mal

2. Ha nem, tudok esetleg valami pöpec gamer laptopot a célra 500 eHUF alatt?

3. Milyen joystickot ajánlanátok a játékhoz?

Segítő válaszaitokat előre is köszönöm!

Üdv,

Szabi
    Utoljára szerkesztette: servargbj, 2020.08.25. 19:44:58
  • Papirzacsi
    Nem volt ra isom, mert fseztem egyet gyorsan mielőtt az asszonyt hazaeszi a fene. ?
  • TokraFan
    Lock On egy arcade játék, nem szimulátor. A bilentyűzet, jellegénél fogva alkalmatlan egy repülőgép irányítására, mivel On/OFF álláson kívül mást nem tud, fokozatos jelküldésre alkalmatlan. Értsd: Nem tudod pl. 40%-ban kitéríteni az oldalkormányt és ott tartani, mert ha lenyomod a gombot, az 100% kitérítést fog eredményezni, ha elengeded akkor meg nullát, a két véglet között semmi nincs. Persze a gomb folyamatos, idegbeteg nyomkodásával el lehet érni némi sikert, de ez minden, csak nem ésszerű megoldás és főleg nem precíz irányítás. Az élvezeti értékről -illetve annak teljes hiányáról-, nem is beszélve.

Egy szimulátorhoz joystick kell! Még a konzol kontroller sem jó választás, még ha a billentyűzetnél egy fokkal jobb is.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.08.25. 19:20:51
  • Clidey
    Ide irkálsz a videót meg nem nézed...
  • Papirzacsi
    Ahogy nézem az oldalkormány kivételével ami elég digitális a csűrő és magassági pont úgy működik ahogy a korábbi verziókban is. A csűrőt a num5 teszi instant középre, a magasságit meg kézzel kell pötyögni. Tökre kényelmesen le lehet repülni egy iskolakört a billentyűkkel.
  • Torzonborz
    virtual joyt próbáld ki
  • exTrem
    Én csak azt mondom, hogy a levest sem villával esszük
  • komiki
    Legyen már egy kontrolered a mai világban,meg a mai játékoknál.Nem tudom pontosan de a lock on is jó pár éves,hanem tíz is elmúlt.Rég volt változott minden.Régen a f1 et is billel nyomtam ma már nem lehet.Minimum egy kontroller.Aztán a határ a csillagos ég.
  • molnibalage83
    Játszottam régen ilyen szimmel.

Ha nyomsz 1 sec ideig balra irányt, akkor addig téríti ki a botot, ameddig nyomod. Ha mondjuk 2 sec lenne a teljes kitérítés, akkor félig. Aztán ott hagyja. Hogy középre vidd, akkor ugyanennyi ideig kell nyomni jobbra.

Meg lehet szokni, de ezzel gyorsan korrigálni nem lehet. Olyan, mintha úgy repülnél mondjuk a Lock On-ban, mintha csak trimmed lenne.
  • Palinko
    Igaz, de akkor is szerintem lehangoló hogy direkt rosszra csinálják, a Lock Onban meg tudták oldani pl a jó repülést billel, de még az előző Flight Simulatorban sem emlékszem hogy ennyire használhatatlan volt :-/
  • industrial
    Hali
    Valaki találkozott már azzal a problémával hogy a játék indítása után a jobb alsó sarokban forog a töltés jelző majd fekete kép és ennyi..mi lehet a megoldás? Google nem a barátom és a forumok sem
    Driver legfrisebb,
    Lehet a 2*RX480 a baja?
  • exTrem
    Szerintem felejtsd el, hogy billentyűzettel repülsz. Ez nem az a program mint ahogyan az a nevében is benne van
  • Palinko
    Igen értem és nagyon hasznos oldal, a hozzászólásom inkább kicsit kesergő volt, mert régen ugyan volt egy jó Saitek joystickom de kihasználatlanság miatt eladtam. Gondoltam szórakozok egy kicsit a szimulátorral, bár egy nagy hatótávolságú jettel csinálok egy nagy utat de sajna csalódnom kellett mert billel már nem játszható, régen simán "nullázódott" a dolog vagy nem is tudom hogy kifejezni magam, most meg olyan mintha fogaslécen beakadnának a gombok és nem hozza vissza nullára a botkormányt ezzel számomra megöli az irányítást :D Meg rá kellett jönnöm a 10 évnyi kihagyás miatt sok mindent elfelejtettem, mert még valahogy az égre felmászok az nem gáz de a robotpilóta mindig a földhöz vágott már :D