2470
Microsoft Flight Simulator 2020
-
ToMy_ #305 Alapból full hard-ra téve az MSFS-t sem egy rakétatudós szint ezekkel a gépekkel fentmaradni, de még visszább lehet venni casual irányba, és akkor már kb. a szomszéd 5 éves Petike is elröpköd vele gamepaddal. -
Anonymusxx #304 Gondolkozok hogy kipróbáljam a Microsoft Flight Simulator 2020 a 300 ft-os xbox ban, de nem tudom hogy van e olyan része a játéknak, amiben könnyű irányítani a repülőket. Mert annyira nincs kedvem és időm kitanulni, csak néha elővenném mint az Eurto truck s 2-őt, csak az utazás, és a látvány kedvéért -
eta32 #303 Köszi... -
ToMy_ #302 Reptereknél a magasság ellenőrzéséhez inkább a markereket kell használni, melyek ált. egy NDB-hez vannak párosítva. Amikor hallod a pittyegést, akkor a magasságnak egyeznie kell a térképen lévővel.
Ezt azért nagyon ne terjeszd. A markerek abszolút nem erre valók. Inner/Middle/Outer marker, ILS megközelítés, biztosan rémlik neked is, csak összekeverted vmi mással. -
ToMy_ #301 Ezt olvasgasd.
Van benne mindenről szól, érthetően. -
eta32 #300 Köszi,a kimerítő választ...nekem sokat segített,így már jobban helyre tette a dolgokat....
Nyilván nem csak ez nem működik a játékban,de túl lehet élni....
Mivel nálam tanuló fázis van (a játékban) így minden infó jól jön,érdekelnek a műszaki dolgok is ,hogy mi miért van és mire hivatott a gépekben hogy működik ....
Tudom nem lehet pik-pak megtanulni,de a játék(repülés) megértéséhez használatához sokat segít....
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.09.08. 14:23:58 -
nibron #299 Nem csak a nyelvi része nem okés. De amíg az nem érthető (pl. mi a függy akar az "a terep diktálta igény" lenni), addig nincs értelme vele foglalkozni. De lehetne azzal kezdeni, hogy a repülőgép semmiféle jelet sem sugároz, hanem pont a DME az adó, az ő frekvenciájára kell valamelyik NAV vevőt beállítani. Alapvetően ha jól tudom 3 fajtája létezik (több mint 25 éve tanultam, kicsit kopott már az infó), amiből az egyik az alacsonyan sugárzó amit reptereken szoktak alkalmazni, tipikusan 12000ft-ig, 25nm hatókörrel, a másik a magassugárzó, őt lehet akár 200nm-ről is fogni. A harmadik most nem ugrik be, ma már a gyakorlatban nem sokat használjuk (legalább is mi). Viszont mára szinte teljesen elavult (ezen lehet vitatkozni), mert a GPS rendszerek sokkal precízebbek és több adatot (a számoltakkal együtt) szolgáltatnak. Mi például kivettük a cégünk gépéből a DME-t, mert a helyére inkább időjárásradart szereltünk be, az sokkal fontosabb. Azonkívül rengeteg gépen eleve nincs is DME, de GPS nélkül már senki sem indul el. A repterek (VOR/DME) megközelítésénél használják még, de ha a gépen nincs DME, akkor kiváltható mással, vagy a GPS távolságfunkcióját lehet ilyenkor használni. Reptereknél a magasság ellenőrzéséhez inkább a markereket kell használni, melyek ált. egy NDB-hez vannak párosítva. Amikor hallod a pittyegést, akkor a magasságnak egyeznie kell a térképen lévővel. De ezekből az infókból egy ilyen fórumon nem igazán lehet bármit is megtanulni, mert azért nem ilyen egyszerű téma, az pedig, hogy mire használható a gyakorlatban pl. keverve más műszerekkel pláne. Akit érdekel utánanéz, ha pedig kérdezi, hogy mi az a DME, akkor el lehet irányítani.
Egyébként pedig a téma nem az lett volna, hogy mi a DME hanem, hogy rossz (magyarul: nem működik) a szimulátorban. -
eta32 #298 Én is így értettem ahogy írtad is.....pedig 0 angollal rendelkezem ,de ráértettem, értelmeztem,függetlenül attól hogy lett a szerző által írva(fordítva)
De a lényeg az a DME lett volna,nem a nyelvlecke....ezek szerint másba nem lehetett belekötni csak a nyelvi részébe..... -
#297 Ez nem igazán repülős kérdés, inkább nyelvi. Az angolban amit mi 0-24-nek mondunk (gy.k. éjjel-nappali) azt ő úgy mondja hogy 24/7, magyarán a hét minden napján 24 órában nyitva. Ez lett itt lejjebb bénán (szó szerint) fordítva. -
eta32 #296 Nem én írtam, csak idéztem nálam hozzá értőbbtől,így az ő sara ha neked nem tetszik és nem felel meg....
De ha te ezt ennyire vágod, lécci írd már le helyesen hogy is kellett volna a szerzőnek leírnia...
Mivel a DME-ről volt szó alább,azzal kapcsolatban tettem be...bocsánat hogy nem mindenki akkora repülési szakértő mint te.... -
nibron #295 Ha már beteszel valamit, tedd már meg, hogy némileg kijavítod, mert ez így lehetne a vietnámi zokni használati utasítása is. Már ha azt szeretnénk, hogy le tudjuk állítani a magasságot amikor a terep diktálja az igényt a nap 24 órájában és 7 óráig oly módon, hogy néha nem. -
eta32 #294 "DME: Távolságmérő berendezés. Gyakran található egy VOR-tal, de néhány VOR-nak nincs. A DME-t néha párosítják az ILS-sel is, amelyet az alábbiakban tárgyalunk, hogy megkönnyítsük a kifutópályától való távolság meghatározását, és amelyek segítségével meghatározhatók azok a pontok, amelyekben a pilóta a megközelítés során le tudja állítani a repülőgép magasságát, amikor a terep diktálja az igényt. A DME egy másfajta rádiórendszer, ahol a repülőgép aktívan sugároz egyedi jelet, és a földi állomás visszhangozza. Ennek a körutazásnak a repülési idejét felhasználva kiszámolható az állomástól körülbelül egy mérföld tizedrészére eső lineáris távolság, amelyet a pilóta megjeleníthet. A VOR-val kombinálva megismerheti a föld feletti helyzetét a sugárirány és az állomástól a sugárirányú távolság kombinációjával. A DME hasznos kiegészítés más navigációs műszerekhez, de a legtöbb esetben nem kötelező felszerelés, és sok kicsi repülőgépnek sincs ilyen. A GPS nyilvánvalóan sokkal pontosabb munkát végezhet a repülőgép helymeghatározásában és a pilóta számára nagyon részletes információk biztosításában, ám a régebbi rendszereket úgy tervezték, hogy a nap 24 órájában és 7 óráig megbízhatóak legyenek, oly módon, hogy a GPS néha nem." -
nibron #293 Kell a francnak az a DME. Radiálra becsavarni, megfelelő irányt repülni oszt már meg is van az fixpont. Nem mindig van DME (lásd USA), meg előtte is volt élet. Azonkívül, hogy van egy csomó gép amin eleve nincs is benne a készülék.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2020.09.07. 18:37:05 -
#292 Ja, de ettől a hibától mondjuk VFR repülés esetén nem megyek a falnak, mert megcsinálom magamnak a navlogot, mint IRL.
Viszont tegnap tudatosult bennem, hogy a nem Garmin 1000-sel szerelt C172-ben sem működik a DME, mert a GPS b**zik kiírni a DME-t. Így sajnos totál használhatatlanok ezek a repülőgépek. -
nibron #291 Hát igen, az útvonaltervező nem igazán felhasználóbarát. Csak azt tudod tenni, hogy mielőtt új pontot veszel fel, ráböksz felül a "listában" arra, ami után szeretnéd, hogy betegye. Aztán vagy engedi vagy nem. Én már gondolkodtam azon is, hogy elmenetem úgy, hogy benne van az összes pont, majd szerkesztővel átrendezem a sorrendet az elmentett fájlban. Majd ha lesz külső alkalmazás az útvonaltervezéshez. -
TomStorm #290 Van egy Honeycomb-om eladó ha v.kit érdekel -
#289 Itt elvileg a végtelenségig el lehet látni ha minden igaz, csak azt lehet állítani a csúszkákkal, hogy az objektumok mikor rajzolódjanak ki. -
#288 Visibility. Nincs ilyen beállítási lehetőség, legalábbis ilyet én nem láttam. Az aerosolt lehet állítani, de az még igazi haze-t se csinál.
GPS-ben lehet hogy lehet, de a C152-ben ilyen nincs. :-) Így a navlog tartalmát nem tudom érdemben szerkeszteni a tervezőben a repülés kezdete előtt, mert ahogy nézem, valami a program által logikusnak tartott sorrendbe rendezi a fordulópontokat, függetlenül attól, hogy milyen sorrendben veszem fel őket. :) -
#287 Hogy érted a látótávot?
GPS-ben vagy FMC-ben nem lehet átírni az útvonalat? -
#286 Gondoltam hirtelen csak egy dolgot írok a sok közül -
#285 BUUUUUG :) Sajnos a sok szemcukor dolog miatt nem, illetve csak lassan tudatosul az emberekben, hogy mennyi hiba és egyéb van a programban. Engem pl. az általad említetten felül rettentően zavar, hogy látótávolságot nem lehet állítani a programban, vagy hogy az istenért sem tudom a megtervezett útvonal fordulópontjainak sorrendjét kedvem szerint változtatni. -
#284 Urak, azt tudja valaki, hogy fényes nappal mi a francért villog vadul a bevezető fénysor és ég az összes fény a pályán? Nem találtam rá sehol semmi beállítást, hátha valaki már talált megoldást. Elég idegesítő. -
#283 Gyönyörű, köszi szépen! :) -
#282 LHSim LHFM Fertőszentmiklós
-
#281 Nem, csak ha "if you have experienced installation issues". -
Pelsodriver #280 Jól értelmezem, hogy a frissítés telepítése gyakorlatilag újratelepítést jelent az előbbi verzió teljes törlésével? És ha igen, akkor ez így lesz a jövőbeli frissítéseknél is? A kérdés indoka, hogy tudtommal vagy 150 GB adatmennyiségről beszélünk... -
#279 Elismerésem és egyben óriási köszönet! -
komiki #278 Üdv .Az mitől lehet hogy a freeflightot nem tudom indítani.Kiválasztom a gépet az induló és érkező repteret és kész.Van flightgomb nem inaktív de hiába pöckölgetem semmi. -
#277 Köszönjük :) -
ekre #276 HungaryVFR FS2020
első publikus kiadás, jó hétvégét mindenkinek!
ismert hibák:
-LHBS nagy hangár egyik falán hiányzik a textúra
-LHFH hangár egy része levegőben, javítva lesznek.
-Budapesten némely hídon az autók a vízbe hajtanak, javítva lesz ?
jó szórakozást!
letöltés -
TomStorm #275 Akkor ok.Köszi -
#274 Ismert hiba. -
TomStorm #273 Na mind1 felszálltam Reykjavikból de idegesít hogy ott crash-el.. -
TomStorm #272 Keflavik vagy hol pontosan nem figyeltem(fennt északi sark) nektek is crash-el??
Nem tölti be,kidob:( -
#271 A Self Loading Cargot (FSPassengers alternatíva) használta már valaki akár P3D, akár X-Plane alatt? Kiváncsi lennék a véleményetekre.
Leírás alapján MSFS-sel is megy. -
#270 Patch Version 1.7.14.0 is Now Available -
ekre #269 Tibi remeke, Roland portolása
LHFM - FS2020 -
perko #268 Complete list of all photorealistic cities in microsoft flight simulator 2020 -
#267 Valamint LHBS-en a 27-es pályaküszöbél kiírtották a bokrokat. Ha az fsben a fák se lennének az lenne csúcsszuper :-D -
a_grof #266 Vau. Mivel lehet megvesztegetni téged, hogy a budaörsi reptérnél a tesco-auchan és egy két jellegzetes budaörsi épület is benne legyen? :)