2470
Microsoft Flight Simulator 2020
  • TokraFan
    Igen, csak pár dolgot sikerült elrontani, ami már működött. Kell még pár patch, mire stabil lesz a dolog.
  • TomStorm
    Nagyon jó lett az új Patch-el!!Olvasom hogy valakinek semmit nem számított de nálam nagyon észrevehető a Frame javulás
  • Ombika
    udv. Telepitenem game passban a jatekot, a G meghajtora ,amin 208 G van. Ranyomok ,hogy telepites, majd visszadob a kezdore , ahol ujra ki tudom valasztani a meghajtokat. Miert nem engedi telepiteni szerintetek? Koszonom
  • eta32 #343
    Eddig fps javulást nem tapasztaltam.
    De ezt már megszoktam ,leírnak mindent hogy optimalizáltak stb...,de majd kiderül legtöbbnél nem sokat változott...
    Biztos van akinél javult a dolog,de én sokat nem vettem észre belőle....
    A javítási lista szép hosszú ,de azért ami eddig működött és benn volt (nem véletlen ) azt nem kellett volna kivenni ....
    Vagy gondolják úgy is controllerrel és billel irányítják a játékosok.
    Konkrétan a SENSITIVITY beállítás minden vezérlőből eltűnt.(nem csak nálam)
    A Pause bekerült,de annak sovány vigasz (fórumon olvastam) akinek a több órás rep.útja amiben benn volt épp emiatt hogy megállította ,huss eltűnt...
    Kell ide még rengeteg optimalizáció és javítás...
  • Papirzacsi
    Nekem 11,46 gigát írt ki a peccselés elején és annyinál is ért véget majd megjelent a continue felirat. Szóval az annyi kellett, hogy legyen.
    FPS növekedést én tapasztaltam, pont a peccs előtt volt egy CTD-m. CTD-t megelőzően 24 körül volt az FPS egy bizonyos helyen, a peccs után 32-34 körül ugyan ott. Szóval egyelőre pozitív a dolog, de majd meglátjuk.
  • RedRiot
    ?
    Hivatalos fórumon páran jelezték hogy megakadt 11 giga körül, de aztán továbbment. Vagy ha elakadt akkor kilépés/újraindítás után ment tovább.
    Ami jó hír hogy többen jelentős fps növekedésről is írtak. Én a kis garminos C172-vel repülök annál nem vettem észre jelentős változást de a nagygépeknél állítólag észrevehetően javult a frame.
  • Papirzacsi
    Nekem csak 11 gigát töltött le.
  • RedRiot
    Tölthető az új patch, elég komoly. Több mint 15GB, sok mindent javítottak:
    MSFS v.1.8.3.0
  • eta32 #338
    Üdv.
    Csak nálam nem működik a "toggle active pause" funkció???
    Bármilyen gombra,(vezérlőn) vagy billre állítom nem reagál rá nem működik...
    Más: láttam vidiken hogy az LCD kijelzőket ki tudták külön rakni nagyítással vagy hogy a játékon belül és ide-oda rakosgatták...
    Van ennek valami trükkje?? nem jöttem rá...
    Előre is kösz.
  • perko
    Community Folder
  • [HUN]FaTaL
    Nincs, bemásolod és megy.
  • Ricsimu
    Pedig a megadott helyre másoltam. Game passos verzió. A másolás után a játékon belül van még valami teendő vele?
  • [HUN]FaTaL
    Ha semmi változást nem érzékelsz, akkor nem jó helyre másoltad.
  • Ricsimu
    Sziasztok. Letöltöttem a magyar kieget, bemásoltam a kicsomagolt mappákat a megfelelő helyre, de nem veszek észre változást Pesten. Mi más teendő van még?
  • TokraFan
    Igen, ezért írtam már a legelején, hogy modokkal azért elérhető a jobb realitás ezen a téren is. Az Alertet azért szerettem, mert bármilyen géphez működött, független volt az addontól. Még túlsúlyos landolást is szimulált és a legjobb az volt,hogy random módon. Tehát nem lehetett tudni, hogy a megengedettnél nagyobb leszállósúly mellett csak kicsit instabil lesz a gép, vagy úgy ahogy van összecsuklik a futómű és b*szhatod. :-)
    Pl. volt olyan esetem, hogy felszálláskor részben elment a hidraulika, így alig fordult a gép, de azért lehetett még irányítani. Viszont transzatlanti út lett volna egy 747-400-al, vagyis csurdultig a tank(ok). Igenám, de nem szállhattam le büntetlenül csak úgy az induló reptéren, mint az addon nélküli szimulátorban, ahol ezt probléma nélkül megtehettem volna (irreális módon), ezért ki kellett engedni a kerozint a nagykönyv szerint, miközben szét izzadtam magam, hogy egyáltalán levegőben/irányban tudjak maradni a géppel. Ja, és még azt is szimulálta, ha a futópálya mellé szálltam le, akkor tört a futómű! Nem lehetett nagy lazán gurigázni a füvön egy Heavy-vel, mint az alap FS-ben..

Nekem ez nagyon hozzátartozik a szimulációhoz, mert sokkal inkább visszaadja azt az érzést amit egy real pilóta érez, hogy itt nincs game over és kezdjük elölről, meg nincs kicsit mellé szállás, vagy túlsúlyos landolás mert "jóvanazúgy", úgysem lesz következménye. Remélem valaki ír majd ilyet megint, mert azt a programot nem fejlesztették tovább, az Fs2004 volt az utolsó, amivel még működött.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.09.13. 18:13:32
  • macleody
    Van valakinek ötlete miért csinálja ezt a víz nálam?

• nibron
    Az, hogy a szimulátorban hogyan megvalósítva a hibák kezelése az egy dolog. Azt azért lássuk be, hogy elég sok minden meg van oldva. De ehhez az kell, hogy a modellben is "be legyen kapcsolva". Maguk az addon repcsigyártók is elég sokat tehetnek. A Realair gépeit pont ezért szeretem. Jól működik egy csomó dolog benne. Jó a fagyás, a motorhiba, fékszárny problémák, túlhúzás, gyro drift, stb. A Lancair-al egyszer már hasra is kellett szállnom, mert az egyik futó beragadt. Inkább visszahúztam a másik kettőt is és úgy tettem le. Az már egy más kérdés, hogy miután leszálltam, a futó kiengedésével felemelte a gépet a betonról.:) Az MSFS-nél ezt legalább már nem csinálja. Ennél az alkalmazásnál a meghibásodásokról egyébként sem tudunk szinte semmit, mert mielőtt beszélünk róla, ki kellene próbálni. A hasraszállást próbáltam már, azt jól visszaadja.
    A PMDG is elég jól csinálja, elég komoly energiát fektettek a degradációba. Ha bekapcsolod és feltolod a szorzót, majd elmulasztod a karbantartást, elég hamar, elég sok problémád lesz.
  • ToMy_
    Törésmodell polgári repülőgép "szimulátor"-ba teljesen fölösleges. Csinálják meg a repmodellt a lehető legrealisztikusabbra (a mostani azért ettől elég messze van), a stress-damage kezelést szintén (adjon részletes debriefing-et arról, hogy mi tört/rongálódott, és miért), valamint a technika menedzseléséből származó következményeket szintén tegyék realisztikussá.
    Ennyi bőven elég a polgári felhasználáshoz. Ki a francot érdekel a szilánkosra tört futóműdarabokon megcsillanó napfény vagy a leszakadt ívelőlap vízbe érésekor a fröccsenő víz...
  • TokraFan
    Törésmodellt szerintem is, csak azért írtam, mert az Fs2002-ben ezt megcsinálták már. Ha nincs a 9/11, akkor vélhetően mai napig benne lenne. Viszont az üzemeltetési szabályokat meghaladó, vagy attól eltérő működtetésből eredő meghibásodások szimulálása szeerintem fontos lenne, mert elég hülyén jön ki, hogy utazón simán nyithatok fékszárnyat vagy futóművet is. Vagy mondjuk hiába terhelem túl a hajtóművet, az soha nem fog kigyulladni, leégni, akármi. Egy kicsit összetettebb Runway Condition Simulation sem jönne rosszul, mert egy havas jeges pályán nem ugyanaz a féktáv, mint egy száraz pályán. Mivel sokat használtam anno az Alertet, mondhatom nagyon más élmény úgy landolni havazásban, hogy nem tudom előre, mennyivel romlik majd a fékhatás.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.09.12. 18:59:26
  • ekre
    WIP képek
  • RedRiot
    Nagyon szép! Ez már benne van a múlt hétvégén megosztott modban vagy WIP képek?
    Dunakanyar/Egom volt az egyik első röppenésem a játékkal és kicsit csalódás volt hogy a dóm helyén csak egy lapos textúra volt. Azóta nem is repültem arrafelé. Örülök hogy újra érdemes lesz odamenni, nézelődni. :)
    Köszönet a munkátokért amit ráfordítotok erre a projektre, a magyar MSFS pilótáknak óriási ajándék ez.
  • nibron
    itt most ha hasra szállsz "túléled", amennyiben jól csináltad. gép pedig meg is csoffad kissé. kipróbáltam. viszont át lehet repülni a fákon. a hidak alatt pedig nem, mert rögtön crashel. szóval a híd alatti lyuk is a híd része. a hoover gátnál lévő híd két pilonja között lehet csak elmenni, a másik kettő között szintén crash. meg néhány ilyen.
    véleményem szerint teljesen hülyeség egy polgári repszimben törésmodellt csinálni. mi értelme lenne?
  • ekre

• TokraFan
    A sérülés modell soha nem volt erőssége a sorozatnak. A törésmodellt ugye anno a 9/11 miatt szedték ki az Fs2002-ből amit pedig nagy újdonságnak szántak, aztán soha nem is tért vissza rendesen (csak modokkal volt úgy-ahogy elérhető).
    A gépek sérülését eddig sem szimulálták különösebben, maximum a G terhelést ls talán az overspeed-et figyeli és crash-el, de azt is olyan kiábrándító módon, hogy egyszerűen "vége a játéknak" és kész. Olyan nem lesz, hogy leszakad a szárny vagy hasonlók.

Volt rá addon még az Fs2004 érában, az volt a neve ha jól emlékszem, hogy Alert!. Az tudott olyanokat, hogy géptípusonként meg lehetett adni a gép üzemeltetési korlátait, és ha nem aszertin működtetted, akkor meghibásodott az adott rendszer. pl. le/felszállásnál a futók beragadtak, a flaps szintén abban az állásban, ahol épp volt, de tudott szimulálni hidraulika hibát, olajszivárgást, és még rengeteg dolgot, pl. jegesedést és annak hatásait a gépre. A kedvencem azonban az volt, hogy havas futópályán random módon romlott a fékerő, ami néha igencsak izzasztó és adrenalin emelő leszállást eredményezett.
    Sajnos nem fejlesztették tovább. Az FsPassengers-nek volt még ilyesmi része, de az nem volt ennyire összetett.
    A szimulátor alapból sose tudta ezeket.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.09.11. 21:00:10
  • repvez
    azta micsoda innovácsió igy 2020ban, biztos sokat agyaltak rajta.
    és az is biztos jó,ha olyankor is kiirja,hogy crash amiikor nem lenne kötelezően megszakitani a játékot hanem pont ott lenne a kihivás leszállni vele
  • akyyy
    ?? én ha cessnával túl gyorsan fordulok vagy bármi, kiírja, hogy crash
  • repvez
    nekem egy kicsit csalódás az FM része.

elvonatkoztatva a video ökörségétől, ami számomra is hülyeség, de egyvalamit viszont mégis jol szemléltet, hogy az FM-et nem érdekli a fizika.
    Mert ha lenne valami valós számokon alapuló dolog benne akkor ilyen adatok beirására nem szabadna a gépnek igy viselkedni.
    mivel csak egy egy elemeket változtatott a rendszerrben a többi elemnek le kellett volna reagálni, hogy ez itt valami nem stimmel.

Ezért is hiányoltam az elején a damage model hiányát is, mert bizonyos sebesség vagy terhelés modellt a gépnek meg kellene sérülni ,hogy ne lehessen ilyen manövereket kivitelezni , vagy legalább a pilótára ható erőket rakták volna bele, hogy bizonyos erő vagy magasságnál meghaljon igy nem lehetne irányitani a gépet.
    ezek 2020ban mindegy hogy polgári vagy katonai sim alapnak kellene lennie.
    2001 ben a il2 sturmovik 100+ gépre meg tudta csinálni a sérülés modellt és a pilóta sérülést, itt meg 30 ra a minimálist se.

• eta32 #319
    Köszi az infókat..
  • [HUN]FaTaL
    Reméljük.
  • Clidey
    Remélem ez a kezdeti lendület továbbra is fennmarad...és nem járunk úgy mint anno fs9-fsx-nél, hogy kaptunk egy-két semmitmondó ápdétet, oszt' annyi...
  • [HUN]FaTaL

10 napon belül, ha minden igaz.
  • alert
    Amiket említettél, azokon nem lehetséges. A világ más tájain akadnak viszont hasonlóan kicsi és uncontrolled repterek, amikhez van műszeres megközelítés.
  • wollnerd #313
    Ha már a IFR-ről beszélünk, lenne egy kérdésem:
    Lehetséges-e egyáltalán IFR-vel leszállni az unconrolled, kicsi reptereken? Pl. Farkashegy, Budaörs, Dunakeszi. Gondolom egyáltalán nem lehetséges... Kizárólag VFR-vel lehet landolni rajtuk.
    Sötét éjszaka landolni ezeken a legkisebb reptereken, igazi kihívás... mivel kivilágíthatlanok.
  • Papirzacsi
    A magyar nyilvános polgári repterekhez itt elérhető a part3 Ad2 részben megközelítési térkép.
    Hungary AIP
    Itt pedig a katonai repülőterekhez.
    a charts of aerodromes részben
  • eta32 #311
    Köszi az infókat...
    Insbruck megvolt , LOWI-LOWZ ,totál amatőrként a hegyeken át,de megérte,minden tervezés nélkül csak az egyenes GPS vonalán....
    Nem volt egyszerű feljutni a cessnaval, 14500 ft magasra,de megérte....voltak olyan tubolencia dobálások hogy ihaj.
    Ja ja a GPS itt is teljesem jó ,legalább is amit eddig láttam tapasztaltam.....
    LOWI-LOWZ
    A hegyek felett

Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.09.10. 20:39:22
  • eta32 #310
    Igen ezt láttam találtam én is ezt linkeltem is a hsz-omban.
    Nagyjából át is néztem és láttam hogy az USA-ban részletezi ezeket is.
    Persze köszi a segítséget...minden jól jön.
    Ahogy az előző hsz-odban leírtakat is köszi,ki is fogom próbálni.
    A GPS csak amolyan próba volt ,igen egyet értek a vor-to-vor is próbáltam ,de abba is majd bele kell merülnöm .
    Az IRF-et ezért is nem erőltetem egyenlőre,gondolom azért az sokkal komplexebb ahogy a nagy gépeket sem próbáltam még ,az alapokat kell elsajátítanom először ezért is a kis gépekkel kezdem .
    Egyenlőre az alapokat szívom magamba és értelmezem...azért jó hogy van a játékkal kapcsolatban sok tutorial vidi ami sokat segít,így az elején.
    Nagyon tetszik a játék ,nagyon nincs túlbonyolítva ,de azért ellehet mélyülni benne,főleg így az elején ...a minap még aludni is elfelejtettem...
  • ToMy_

Skyvector.com
    Vfr-hez és ifr-hez is használható online map. Tartalmazza a navigációs adókat, a repterek paramétereit, illetve az adott publikált eljárások térképeit is ( ez utóbbit jellemzően az usák reptereknél)
  • ToMy_
    Pécs-Pogány, Sármellék, Debrecen, Budapest. Ezeken van ILS legalább 1 pályára. A G1000-ből ki lehet keresgélni az eljárásokat, illetve a repterek weblapján vagy a Hungarocontrol lapján is megtalálhatók a kapcsolódó térképek.
    Amúgy meg ha jót akarsz magadnak, akkor nem a gps-el kezded, hanem a legegyszerűbb vor-to-vor navigációval. Így lesznek alapok a későbbiekhez, és érteni fogod, hogy mi miért és hogyan van.
  • nibron
    Nem nagyon ismerem a magyar teret, de Debrecen 28-as pályán asszem van ILS. De a közelünkben elég sok faszányos reptér van ahol van bőven. Bécs,Pozsony,stb. Innsbruckot muszáj kipróbálni majd meglátod miért.
    Nav: Vannak a térképek a külső útvonalkészítő alkalmazások és van a szimulátor. A térképek ill. az AIRAC többnyire jó, de a szimulátorban van jó pár navipont, amit nem "találsz". Vagy mert nem az a frekije, vagy nem jó a range, a típusa, bármilye, vagy csak egyszerűen nincs ott. Addig míg ezek téged zavarnak, addig pont megtanulhatod a gépbe épített GPS kezelését, ugyanis az listázza a közeledben lévő összes navigációs pontot külön a típusuk szerint. Tehát FIX,NDB,VOR listát tudsz nézni. A reptereket ugyanígy és ott meg lehet nézni a pályák tulajdonságait is: hosszuk, típusuk (fű,beton,stb.), ill. hogy van-e ILS. Szóval kis gyakorlattal el lehet jutni A-ból, B-be úgy is, hogy előtte nem tervezel útvonalat, elég csak az irányt tudni. A listákból ki lehet böngészni, hogy mi legyen a következő pont. De nem csak lista van, lehet az adatbázisban keresni is, ill. akár komplett flightplant összeállítani.
    Ebben a játékban még egyáltalán nem foglalkoztam a navigációval, tehát, hogy hol van programhiba nemtom, de a P3D gyári GPS-ét is remekül lehet kisgépes repülésekhez használni, gondolom azt a szintet ez is tudja.
  • eta32 #306
    Üdv.
    A kérdésem a következő a játékkal kapcsolatban.
    Mivel kezdek belejönni (átlátni,megérteni) a "műszeres" repülésbe....egyenlőre csak kisebb gépeken tanulom...
    Kérdezném hogy megtudja é valaki mondani nekem hogy a játékba melyek azok a Magyar repterek ahol ILS-el lehet landolni,működik az ILS.
    Budapest Ferihegyet tudom ,mivel épp tegnap landoltam próba képp (AP használata mellett) a Cessna 172-vel,de a többinél amit eddig próbáltam ,LHPA,LHKE,nem működött.
    A valóságban (neten) utána néztem mely repterek rendelkeznek ezen tulajdonságokkal,a nagyobb repterek közül...
    Tudom hogy GPS-t is lehet használni ,ki is próbáltam elég jól benavigál AP-vel a kifutó pályára, ha más nincs ezt a megoldást használom.

A másik hogy van é olyan Globális nyilvántartás a NAV frekvenciákról amiket tudok alkalmazni a játékban és működik..
    Amit eddig találtam az nem tudom jó é....PL.EZ
    De lehet csak velem van a baj,bocs a tudatlanságom miatt...
    Előre is köszi.
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.09.10. 17:51:28