8
  • kvp
    #8
    https://en.wikipedia.org/wiki/Izumo-class_helicopter_destroyer#Conversion_to_aircraft_carrier

    Ezek vannak most szolgalatban:
    -Hyuga
    -Ise
    -Izumo
    -Kaga

    Ezzel Japan az USA utan a masodik legtobb mukodo hordozoval rendelkezik.

    https://www.mitsubishiaircraft.com/contact
    Nagoya Airport, Toyoyama-cho, Nishikasugai-Gun
    https://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_SpaceJet#Production
    "A new production facility for the aircraft was built at Komaki Airport in Nagoya, Japan, on land purchased from the government at a total cost of 60 billion yen. The 2015 roll-out of the MRJ took place at Komaki, which had previously been the development site of the Mitsubishi A6M Zero fighter."

    amit nem emlitenek, hogy a tervezoirodat is ugyanott nyitottak ujra es egyebkent mellekesen ok fejlesztettek a cikkben emlitett lopakodot is:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_X-2_Shinshin

    Ez a fejlesztes 2016-ban befejezodott. A gyar 2015 ota mukodik es idaig nem sok civil gepet gyartottak (kb. 8 darabot), de kapacitasban evi tobb szaz gepet tudnak eloallitani. Termeszetesen nem gyartanak semmit napi 3 muszakban es Japannak hivatalosan nincs egy darab repulogephordozoja sem.
  • Sequoyah
    #7
    Forrast tudsz linkelni?
  • Sequoyah
    #6
    A technologiai transzfer mar reges regen resze az F-35 vasarlasoknak, es ez sosem volt titok, szoval semmi ujdonsagot nem mondtal.

    Az meg hogy lopakodot epitenek mar 20 eves hir, mindig is epitettek, csak sosem haladtak vele ugy igazan. Szoval a hirerteke ennek a cikknek maximum annyi, hogy semmi nem valtozott, tovabbra is szeretnenek sajat lopakodot, de haladas meg mindig nincs vele.
  • VolJin
    #5
    Viszont a késztermékből kielemezhető a felhasznált anyagok összetétele. Nem véletlenül szereztek be roncsokat a kínaiak és nem véletlenül lett véletlenül eltalálva Kína belgrádi nagykövetsége egy precíziós bombával...
    Utoljára szerkesztette: VolJin, 2020.07.22. 13:14:04
  • molnibalage83
    #4
    Dehogy van. Az F-35-nek semmilyen "jelentős részét" nem gyártja Japán. Legfeljebb apróságokat.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.07.21. 08:07:56
  • molnibalage83
    #3
    Ez ebben a formában nem igaz. A képességek egy részét titkolták, de maguk a gépek létezése nem volt titok.
  • kvp
    #2
    Mar fu alatt rendszerbe van allitva. Gyakorlatilag az uj amerikai vadaszgep jelentos reszet ok gyartottak, tehat a teljes technologia es tudas megvan hazon belul. Nem veletlen epitettek annyi hordozot is. (mindenfele alneven, pl. helikopter rombolo, persze hogy az, beepitett vadaszgep katapultokkal, mert helikoptert csak ugy lehet inditani...) Szoval mar egy ideje nem a tervezoasztalon van a gep, hanem a hordozokon. (erdekes info, hogy anno direkt erre a project-re ujitottak fel a zero-k eredeti tervezoirodajat, a regi epuletekkel egyutt, hogy ott dolgozhassanak, ezzel is folytatva a 2. vilaghaboru elotti tradiciot)
  • VolJin
    #1
    40 éve titkolták a fejlesztéseket, most meg előre eldicsekednek vele...