A TSMC is hátat fordít a Huaweinek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kína a belső piacára azt és úgy gyárt, ahogy csak akarja. Eddig sem akadályozta meg őket semmiben semmi. A világ többi részén viszont már a nemzetközi jog és szabályozás az úr, az USA irányításával.
Nem fogják tudni eladni az ARM-ot kínai kézre.
Azt meg, hogy milyen eltérések vannak, amikor egy diktatúra kémked utánad, majd megtanulod.
Nem fogják tudni eladni az ARM-ot kínai kézre.
Azt meg, hogy milyen eltérések vannak, amikor egy diktatúra kémked utánad, majd megtanulod.
Teljesen lényegtelen, ha az a kérdés, hogy gyárthat-e a Kínán kívüli piacokon eladható terméket. Nem gyárthat.
A többi csak primitív, ovis faszméregetés.
A többi csak primitív, ovis faszméregetés.
Jaja, csakis a zusa meg a TSMC ami csipeket gyart...pl STM, NXPI, ASE nem...
De az meg mondjuk vicces lenne, ha a SoftBanktol megvenne a kinai allam az Arm Holdingot....mert ugyan az Applenek sok penze van, de ha a kinaiak izmozni szeretnenenk ezen a teruleten, akkor ennyi volt....Persze ehhez a briteken keresztul lenne 1-2 szava a zusanak is.
Ezen rugozason - szerintem - hosszu tavon a zusa szivni fog....Rakenyszeritik a kinaiakat, hogy fejlesszenek olyasmit amit nem akartak es mivel az egysegnyi eloallitas (akar allami tamogatassal) alacsonyan tarthato, igy elaraszthatjak a vilagot sajat termekekkel, persze idovel...Nekem mint Atlag Gipsz Jakab felhasznalonak meg pont tokmindegy, hogy ki kemked "utanam" (marmint melyik mammutceg, allam, akarmilyen csoport..valaki, valahol mindig,,,)
De az meg mondjuk vicces lenne, ha a SoftBanktol megvenne a kinai allam az Arm Holdingot....mert ugyan az Applenek sok penze van, de ha a kinaiak izmozni szeretnenenk ezen a teruleten, akkor ennyi volt....Persze ehhez a briteken keresztul lenne 1-2 szava a zusanak is.
Ezen rugozason - szerintem - hosszu tavon a zusa szivni fog....Rakenyszeritik a kinaiakat, hogy fejlesszenek olyasmit amit nem akartak es mivel az egysegnyi eloallitas (akar allami tamogatassal) alacsonyan tarthato, igy elaraszthatjak a vilagot sajat termekekkel, persze idovel...Nekem mint Atlag Gipsz Jakab felhasznalonak meg pont tokmindegy, hogy ki kemked "utanam" (marmint melyik mammutceg, allam, akarmilyen csoport..valaki, valahol mindig,,,)
Nem válaszoltál a kérdésre. Chipgyártásról van szó, nem telekommunikációról. Ha lopnak, Kínán kívül kapásból eladhatatlanná válik az összes eszközük, amelyekbe ilyen chip kerül, mert a nyugati piacokon ilyet nem lehetne forgalomba hozni. (Ugyanez van az autóknál, az indiai másolt Jeepnél, stb.)
Hidd el ha a Huawei azt mondaná, hogy az amerikai cégek nem használhatják a szabadalmait, csődbe menne az összes, vagy profilt váltana. A telekommunikáció terén szinte mindenben ott vannak.
Aztán azt mégis hogyan az amerikai és TSMC-s szabadalmak és tudás nélkül? Megint lopással?
Eljött az idő, hogy a Huawei - akár, egy gigantikus állami támogatással, - szilícium-lapka gyártó üzemet építsen Kínában. Már csak ez hiányzik nekik a technológiai vertikumból. (Valószínű, hogy néhány Hold-rakéta kilövés törlésével a szükséges összeg megspórolható...)