419
Master Race kiadás...
-
#138 Hát én simán rámondom a tegnapi 1,5 órám alatti 6 crashre hogy jelenleg nem éri meg. Jójó tudom valszeg jönni fog valami javítás rá!
Plusz én anno már végigtoltam Ps4-en! A játék tényleg zseniális ez nem is vita tárgya -
Deviome #137 Ugyan az a konfigunk. :D
Szerintem teljesen élvezhető a játék. Nekem egy baja van az, hogy kifagy. Amúgy 9/10 Már beleöltem 12 órát és nagyon adja. Amúgy én very hardon kezdtem és nem is bántam meg. Lehet vele haladni, de oda is kell figyelni.
És megérte az árát a játék. Meg mint írtam is teljesen jó és élhető a játék ( kivéve a fagyást ) szóval aki írja, hogy nem éri megvenni meg ilyenek az hazudik. Csak elriasztja a játékosokat. -
#136 Nem tudom, ehhez a szinthez én már hülye vagyok :) Azt tudom, hogy van pár játék, amely konfig alapján legenerál/optimalizál előre pár dolgot (shader akármiket) és a világ részletességét is permamensen módosítja, de azok sem csinálják ezt 10 percig.
Nálam ennyit tud a gépem jelenleg a benchmark alapján, és a játékban sem tűnik másabbnak. High presetből indultam, mert gondolom itt is a presethez igazítja azokat a beállításokat, amelyeket nem lehet módosítani, így a LOW preset manuálisan átállított HIGH értékek mást produkálnak, mint az ULTRA presetből visszaállított HIGH értékek. De, lehet tévedek és ez a motor nem így működik :)
Mindenesetre High presetből kiindulva a model és textúra: Ultra, a shadow, clouds és reflection: medium, motion blur: off (minden más maradt HIGH).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#135 elvittem a SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!eddig nálam semmi gond nem volt. Nem fagyott, nem volt fps drop, nem mérem az fps-t de marha érzékeny vagyok arra ha kevés, de itt látszólag sehol nem zuhant be.felnőtté válásig -
#134 Saját gép:
Az árnyékok ultra helyett highon, minden más az elérhető max beállításokon. Kétszer állt meg teljesen a kép 1 pillanatra, (az gondolom az 5 fps) de amúgy a benchmark alatt nem volt sehol fps probléma. (a driver az ajánlottnál régebbi)
Majd kiderül mi lesz ingame.
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.08.08. 05:53:03 -
#133 Az érzést ismerem, de nem hiszem, hogy erről van szó. Ha a RDR2 ment, akkor ennek is kell. -
xido #132 részemről felugrott az előkészítő ablak egy fél pillanatra..majd újra aktivvá vált a játék gomb..és nyomkodhatom akárhányszor..csóri öreg gépem,lehet tényleg az rdr2 az utolsó nagy falat,amivel még megbirkózott..de mondjuk rendszerigény miatt üzenetet várnék el,nem egy el se indulást:) -
#131 Legközelebb a SPOILER opciót azért használd, pls. -
#130 Részemről eddig tök jól megy, felhők high, árnyék medium, mert az vicces módon jobban néz ki, mint a max, minden más ultra. Ja, és vsync driverből belőve, de minden más játéknál is nálam. Szép és jó, 1080p-nél eddig röccenésmentes 60 fps. Drivert sem frissítettem pár hónapja.
Viszont, hogy mi a tökömet csinált 15 percen keresztül az első indításkor hardver felmérés címén, az rejtély. -
Deviome #129 https://kepkuldes.com/image/Zzojpf
https://kepkuldes.com/image/Zzo4bd
Bocs a dupla postért. De nekem így van beállítva. És elégedett vagyok vele tökéletesen
-
Deviome #128 Hááát.... Én egy 27" monitoral tolom.
1060OC i7 32 giga ram SSD és ultrán van minden Talán a felhőt meg a valamit levettem High-ra és futt. Van ahol látom, hogy nem 60 fps. De nem zavar. Harcolni simán lehet tőle. Szóval nem kell hozzá 2 millás gép. Az meg aki PC-t nyomat TV-re no comment. Vegyél akkor konzolt. -.-"
Minden fasza a játékkal. De most hagyom mert nekem 3x dobta ki a fagyást. Még 2x el is ment de most jött a rész amikor az öreglány megakarta mutatni, hogy merre vagy ki által születtem. És az most.... Majd holnap. Hátha jön valami fagyás elleni javítás. mert így nem akarok vele játszani. Rohadt történet és élmény gyilkos. -
#127 Nagyon remelem, mert regen szorakoztam ilyen jol egy szamomra teljesen uj es ismeretlen (vilag, lore, stb.) openworld jatekkal, mint ezzel. A Tomb Raider fele ugrabugrat speciel tudnam mellozni, de ennyi belefer. A kis aprosagok viszont, mint magasabbrol leeses vagy loot kommentjei, az egyes felszinekhez igazodo mozgastechnika, stb. technikai megoldasok teljesen karpotolnak az ilyen ugyessegi falmaszassal es ugralassal szemben. :) -
#126 remélhetőleg megjavul majd ez is ^^ mindenki számára -
#125 En megusztam, az elso crash ota sincs gondom (lekopogom).
Az a crash is vicces volt, mert inditaskor szolt a jatek, hogy a driverem regi (tenyleg volt mar vagy fel eves, mostansag nem hasznaltam az Gef.experiencet), de leszartam. Aztan az elso barlangi jelenet utan epp a menuben remappoltam a bill.kiosztast es akkor fagyott le, keybinding kozben :) Na mondom, olvastam itt a sok szarsagot a portrol, akkor ne kockaztassunk, frissitettem a drivert gyorsan. Jatek ujra elindit, vegigment megint a 100%-ig elvanszorgo "varj egy picit, megnezed milyen konfigod van" csik is, immaron masodjara. Es ennyi.
Azota semmi gondom. Most pl a mellekkuldetesek es a felkeresek miatt fel s ala rohangaltam nyilt terepen, apritva a gepeket meg kerulgetve a tobbi ellenfelet, szedve fel minden szart, ami utba esik (majd jo lesz meg valamire), de meg igy sem adta meg magat, mukodik minden rendesen, fagyasmentesen, 50-60 fps kozott, stabilan. -
#124 Érdekes, akkor én lehet szerencsés vagyok.
9400f + 1650 Super + 16gb ram
1080p, favored beállítás aminél levettem az árnyékokból, élsimításból és kikapcsoltam a blurt mert rühellem és 55-60 fps-em van folyamatosan. Átvezetőknél esik le valamiért 45 körülire és 5 óra játék után az x-edik ki alt+tab-olás után fagyott ki először.
Amúgy eddig egész jó kis játéknak tűnik.
szerk.: driverem nem friss.
Utoljára szerkesztette: Jabar, 2020.08.07. 23:31:29 -
#123 Még csak kb 40 percre volt időm, szóval a barlang, eddig minden sima, 60 FPS 1080p-ben, ultrára rakva a benchmark sem ment alább, időnként kis micro-stuttering, de nem zavaró. Most ugrom bele kicsit többet, meglássuk. Drivert nem frissítettem még, 445.75 Nvidia. -
#122 Ez jo.
De vegulis itt is latszik, hogy a 6 vs 6+ (ami a teszten 8 szal, sot itt mag) nem valtoztat mar semmit pozitiv iranyba.
De most nem akad, igy viszont tuti javitani fogjak ezt a furcsa akadozast, amit remelhetoleg tobbet nem latok.
Jut eszembe, bar ez maskepp akad mint pl a dirt rally 2, de nem is tudom fel ev kellett hozza mire a nyomorekok kijavitottak, hogy ne akadozzon, amikor be van dugva egy random usb-s jatekvezerlo pluszban a jatek kozben.(pl lkezifeke) persze azt is elottuk mar egy lelkes srac egy modositott dinput file-lal megoldotta. Ment ott is rendesen az anyazas a sajat forumukon.
ui: mondjuk amikor toljak a zoldek a mondokajukat, meg a legyen muanyag a fulpiszkalo mizeria, nem tudom miert nem kotelezik a jatekfejlesztoket, hogy pl itt is ne pakoljak mar bele a 15 GIB random nyelvet feleslegesen a jonepnek. Amit mindjart torlok is.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2020.08.07. 23:18:45 -
#121 DS-nél is elég szépet dobott a sebességen a több mag/szál...de az alaphangon ezerszer gyorsabb game...(Mondjuk most már ez lesz. A direkt series x-re és ps5-re írt játékok már végre használni fogják a magokat. Végre lesz értelme venni az ezer éve piacon lévő 10/12/16(mag)20/24/32 szálas procikat..
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.08.07. 23:07:54 -
#120 na utolso hozzaszolas. Egy ujrainditast megert, hogy megnezzem ezt a ht ki be kapcsolgatas, kikapcsolva ismet, most is folyik mint kes a vajon, szoval akkor nem igaz ez a 8 szalas allitas, de valamitol most megis jo... -
#119 Nekem is így kezdte , rögtön a barlang elején! Aztán játszóttam egy jó órát megint egy crash, majd egy bő fél órával utána 3 egymás után, amikor is feladtam! Eszem ágában sincs sírni miatta mint ahogy itt irtátok, meg steamen, az nem izgat ha nem 60 fps. de valljuk be hogy a teljes crash játszhatatlanná teszi
Szerk: az tényleg igaz hogy DRM mentesen jött kit a játék?
Utoljára szerkesztette: kill3r21, 2020.08.07. 23:04:24 -
#118 valahol, olvastam, hogy 8 szal kell hozza, mivel nekem 6 magos a procim, hypert ki volt kapcsolva, az elejen meg sem roccent a barlangban 60 fpsrol. (meg az atvezetoknel sem) Aztan ahogy kiertem, elkezdett akadozni, atvezetonel, mindenhol, ranezesre random, vagy amikor valamit tolteni akart. Lathatoan megall teljesen az elet a jatek alatt olyankor, grafkartya sem terhelodik, olyan mintha minden varna valamire egy fel masodpercet. Na mindegy ezen felbuzdulva visszakapcsoltam a hyperthredinget a procin es mint kes a vajon ugy fut mindenhol fix 60 fps-sel.. Remelem igy is marad. es nem csak az ujrainditas razta gatyaba :)
ui: mondjuk ha valoban igaz a fenti allitas, akkor sokan baszhatjak, mert ezt atirni nem tudom, hogy fogjak, bar ha a kojima jatek megy 4 magosokkal is jol, akkor nem lehetetlen kuldetes.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2020.08.07. 22:55:51 -
#117 Ez a sok karogo hulyegyerek mindenhol....
Igen valami nem okes a jatekkal, lathatoan technikai problema, amit valoszinu hamar javitani fognak.
De a 4 eves kartyamon (1080) szamomra fontos beallitasok ultran 1080p, a kartya 2/3-on porog max, (marmint frekvencian, szoval meg csak nem is megy maxon es ilyen latvanyt kapsz) amit el sem hittem. Szoval rohadt jol van optimalizalva.
De egy hulye szazat csinal az nagyon megy itt is, meg a steamen is.
ui: mondjuk nekem egyszer sem fagyott ki mikor vegre elindult, de amikor gyartotta a shader cache-t, kifagyott 2x is, azt hittem nem fog menni. Harmadikra vegigment aztan elindult.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2020.08.07. 22:32:17 -
#116 3 óra játék után teljesen átlagosan fut legalábbis ezen a kártyán az összes többi játékom is 40-50fps körül megy 4k-ba.
Egyszer nálam is kifagyott az elején de azóta semmi.
De, hogy a játékról is írjak eddig nagyon jónak tünik a hangulat csillagos ötös és a föhös is nagyon szimpi.
Az látszik, hogy semmi újat nem találtak ki az open-world játékok terén de amit beletettek az mind nagyon jól müködik.
A nehézséget viszont ajánlatos a legnehezebb fokozatra tenni mert a harc ami gamepaddal nehéz volt az egérrel nevetségesen könnyü. -
#115 Nalam i7@8700 + 1060 gtx es high beallitasokkal (ket mediummal es egy kikapcsolt motion blurral, mert azt ruhellem) 1080-ban borderless windowval eddig siman megy, 50-60 fps kozott van vegig. A cutscene ugrik neha le 40-45re, de csak masodpercre. De, a kartyam miatt ez a max, novemberig (CP) ennyivel kell beernem.
Az vicces, hogy az inditas utan az elso barlangban nekem is kifagyott - ugy latszik nem bug, hanem ficsor -, viszont azutan stabil, vegig a prologusban.
Azt sajnalom, hogy a DoF, Lens, Bloom, stb. nem lehet konfigolni menubol, mert ezek kozott van szinten egy-ket effekt, amelyet nem szeretek.
Kivancsi leszek kesobb mi lesz, eddig 90 percnyi jatek utan nem veszes.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.08.07. 21:46:30 -
#114 hát ha jól tudom a quantic dream játékoknál pl, házon belül végezték a portolást.
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.08.07. 21:45:18 -
#113 Mert azokhoz nem volt köze a sonynak és akiknek kiadták melóba a pcs portot gondolom
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.08.07. 21:43:43 -
#112 Pedig amúgy a többi ps4 exkluziv játékkal nem volt nagy baj. kár érte.
Itt most sajnálom a Guerilla Games-t is. Ők azért adták elvileg másnak ki, mert belátták hogy nincs rutinjuk az ilyesmiben, és nem akartak szar munkát kiadni a kezeik közül. Hát sajna ez nem sikerült.
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.08.07. 21:43:46 -
#111 Erre mondtam azt hogy egy újabb elvileg jó game amiből mindenki erre fog emlékezni még évek múltán is..hogy egy foshalmaz volt futásilag.
Pedig bíztam benne hogy pik pak milliók fogynak majd hogy hátha a sony még jön majd pc-re valami régi ps4-es szarral...de ezek után -
#110 A Virtuos csinálta a portolást, nekik adta ki a Guerilla games.
----------------------------------------------------------------------------
Hát ja. vannak enyhe problémák. A steamen jelenleg 43%on áll. Pár vélemény:
Game looks great - but its crashing in the first 5 minutes of actual gameplay, I cant seem to get past the first room. i9-10900k, 1080ti - latest drivers. Lower settings seems to add some stability - but its still crashing pretty frequently.
---------------------------------------------------------------
This game isnt working. i get a fatal error every time i open, please dont buy this game untill is patched
----------------------------------------------------------
Runs like garbage on a RTX 2080 and 3800x. Obviously needs optimisation before they released it but they must've rushed the release date. Hopefully they add DLSS 2.0 or release a patch soon cause playing on my system I should be getting better than 30-50 fps. Stuttery as hell too. Now negative aside it is an incredible game. Just can't recommend it until they fix the bugs with it.
steames értékelések. Jól hangzik
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.08.07. 21:36:17 -
#109 Azt azért szívesen megtudnám a sony kinek adta ki a munkálatokat...Lehet ide is a Hangar13 segített be -
#108 No srácok, mindent visszaszívtam amit mondtam, ez a port borzalmas de tényleg!
1,5 óra alatt 6 crash! FPS Laggok 60ról 10-re, villódzó textúrák!
Oké nincs atomerőművem!
Ryzen 7 3800X 32GB RAM és egy GTX 1070
De ez botrányos!
És csak 1080p High lenne. amikor nincs hiba szép 60 fps , de katasztrófa a sok crash!
Minden driverem friss, szóval lövésem sincs mi lehet a baj! Egyik barátomnál akinek 1080ja van neki még a menü is szaggatott akárhogy állította be! -
lammaer #107 Az élet más területein is vicces lenne ha a legdrágább termék árának fele jelentené a középkategóriát... pl csak azért mert létezik 100 millás autó, akkor a középkategória az 50 milliós :) -
lammaer #106 Mert az árcédulád látod a monitoron amikor játszol? Nem az FPSt? :)
Sztem a teljesítmény a mérvadó, mert azt látod a képernyőn, nem a számlát.
Az ár teljesirtmény arány dúrván eltolódik az ár javára ahogy egyre feljebb halad az ember.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.08.07. 18:51:11 -
#105 Hát így kell :) -
lammaer #104 Ja, hát ha ár szerint lövöd be akkor persze.
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.08.07. 18:46:59 -
#103 Miért ne. 400 ezer a felső kategória. 2020-at írunk, nem 12-őt.
< GTX980 - 1060 alsó kategória
1070 - 2060 az alsó-közép
1080 - 2070 közép
2080 közép-felső
1080Ti - 2080Ti felső kategória
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.08.07. 18:47:08 -
lammaer #102 Minek iszik aki nem bírja? :)))
200K mint középkategória szerintem is nagyon dúrván el van túlozva.
Már persze ugye azon is lehet vitatkozni mi alapján mondjuk hogy középkategória? Teljesítmény? Ár? Hogy a userek átlagának mi van?
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.08.07. 18:42:21 -
#101 Most is van, csak 1 misibe kerül. -
#100 Horizon Zero Dawn PC vs PS4Pro | Direct Comparison
-
#99 Engem az jobban izgat majd, hogy 4-5 év múlva gép is lesz amint értelmesen fog futni
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.08.07. 16:53:41