Horizon Zero Dawn PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Horizon: Zero Dawn - Kritika
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
A Death Strandig ugyanez az engine azt kb fél év alatt dobták át pc-re és fut mint az álom mivel abban nem nyúltak bele 1z1be azt kapta ami ps4-en is van. Mivel a DS psen se tarolta le a piacot így Kojimáék nem akartak feleslegesen költeni a pcs verzió extráira...
A Horizon ezzel ellentétben kapott mindent, tress fx, nagyobb textúrák stb...mivel ott kurvasokat termelt a game ps4-en így beletoltak pénzt a pc-s extrákba...és hát látjuk mi lett belőle.
Next PC upgrade: 2022
Hát ez jó nagy baromság volt 😊 Attól még hogy manapság egy drágább pc jóval erősebb hw-esen mint egy konzol, az optimizáción el lehet csúszni. Egy doom2 szintű játékot is el lehet annyira szarni hogy csúcshw-en se fusson.
Remek példa a közelmúltból.. rdr2.. az a mai napig nem fut stabil 60fps-el max beállítások mellett erősebb gépeken sem.
De látod. ott a Death Strandig. Ugyanez a motor (mondjuk szerintem itt részletesebb a táj... nem tudom, az előbb említettbe nem merültem bele és nem is szeretnék) mégis nagyon jól fut. Kojimáék érdekes módon meg tudták oldani a "lehetetlent"...
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.08.07. 08:11:58
Szal van itt baj.
Sajnos én sem vagyok optimista a megváltó patchel kapcsolatban, valószínű ezt már leközölte volna a cég hogy -no para, jön 0day egy javítás ami duplázza az fps-t - hisz ők is látják az értékeléseket...
A vicces az egészben hogy a Guerilla games belátta hogy ők nem értenek a pc-s portoláshoz a rutin hiánya miatt, és egy olyan csapatra bízta aki ebben ELVILEG profik, a Virtuos-ra. Nem sikerült...
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.08.07. 07:19:13
De várjuk a csodát olyan patchet még úgyse láttam hogy a 40 fpsből hirtelen 60-at csinál..
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.08.06. 23:14:20
De persze láthatjuk lehet butítani is...akkor lesz sebesség..csak hát 400 ezres vga-al a gépembe akarna butítani a bal herém... a készítők arcát butítanám ilyenkor szöges léccel
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.08.06. 22:08:07
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Őszintén remélem hogy 0day jön a "megváltó patch" mert bár ennyiért nagyon ritkán veszek játékot, de ezt megvenném.
Én arra leszek kíváncsi mennyi fogy majd belőle más nem igen érdekel ezzel a játékkal kapcsolatban
ASRock Z370 PRO4, Intel Core i7 8700, 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS GTX 1070 8GB, EVGA 650 GQ táp, Samsung 850 EVO 120GB SSD, WD 2TB HDD, Win 10 Pro
Ellenben a kamu dologra reflektálva, mégis voltak olyan (főleg külföld) online szaksajtók akik 90 pont fölé pontozták, pedig tök ugyanazt a bugos relase-t kapták mint Zoli..... érdekes dolgok vannak...
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.08.06. 08:49:58
De akkor az írott reviewekben miért van szinte mindegyikben az hogy hihetetlen jól optimalizált? Fizetett kamu hirdetések lennének mind?
Tökéletes? Olvass már vissza 1-2 postot....
vagy akár ezt: Some animations are 30fps, Anisotropic Filtering not working, stutters on some systems
Konkrétan nincs olyan hw a piacon amivel játszható lenne stabil 60 fps-el ultrába, fhd felbontás mellett (tehát még csak nem is 4k-ban)
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.08.06. 08:43:48
Valaki tudja, hogy Steamen mikor lesz elérhető a játék? Órára kérdezem. 😊 Azt tudom, hogy holnap.
Most telepítem és holnap kirúgom az ajtót melóhelyen. 1/4 fénysebességbe rakom kicsikocsit és benyomok 5 Monster vénába és pusztulásig nyomom a gémet. 😄
Amikor megláttam ezt a játékot PS-n. Egyből szidtam a konzolosokat. Hatalmas pacsi a Sonynak, hogy lehetővé tette PC-nek eme gyöngyszemet! \o/
Mindenhol dicsérik a játékot. Annyira ritka az ilyen minőségű játék mostanság. Nem beszélve arról, hogy tökkéletes a portolás. Nem csak copy-paste.
Amúgy az NV is kiadta a drivert.
Spanyol IGN - 9,3/10
Rock, Paper, Shotgun - nincs pont, de elégedettek
Windows Central 4/5
PCGamesN - 7/10
Attack of the Fanboy – 4,5/5
ScreenRant – 4,5/5
SpazioGames.it – 8,5/10
PC Mag – 4/5
Eurogamer Italy – 8/10
Press Start – 9/10
Ha meg nem...reméljük azért javítanak a dolgon, mert ez így elég gyászos.
Nagyon nem úgy tűnik hogy az az ajánlott HW igény elég lenne neki.. (persze láttuk már ilyet nem egyszer ugye..)
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.08.05. 17:16:26
Horizon Zero Dawn PC performance report - Graphics card benchmarks
Azok a minimum fps-ek elég betegesek <#nemtudom>#nemtudom>
Gamespot tesztből:
"Horizon Zero Dawn remains a visually enticing game with rich natural environments and snow-capped mountains to trek through, all of which can look better than they did on PS4 and PS4 Pro if you have the right PC specs. Given the density of certain towns or villages, or chaos of some combat scenarios, frame rate can take a considerable dip, making it a fairly demanding game, but it may also noticeably stutter occasionally, making for some inconsistent performance. (I've used a Core i7-7700K, RTX 2080, and 16GB of RAM at ultrawide 2560x1080 resolution using maximum settings and TAA, and had dips to around 35-40 FPS in those intense moments.)"
4K 60 fps lehet még a 3090tivel sem lesz meg <#banplz>#banplz> Lehet butítgatni miatta
PC GURU tesztje
"A program egy jó lassú (tényleg több perces, mintha a „még letöltünk valamit” PS-élményt szimulálná) felméréssel és optimalizálással kezd, majd mi magunk is beállíthatjuk a grafikát úgy közepes részletességgel, és lefuttathatunk hozzá egy mini tesztet. Engem itt ért az első kellemetlen meglepetés, mivel a teszt eredménye szerint az i5-8400, 16GB RAM, GTX 1080 összeállításom éppen csak elég a 60 feletti átlag fps-re, 1080p-ben, Ultra minőség mellett – míg a Death Stranding 100-120-at futott hasonló beállításokkal. Aztán a még kellemetlenebb, miszerint ehhez az átlaghoz képest olyan +/-50 fps-re számíthatok egy adott pillanatban. Elsőre konkrétan 8-139-et mért a program. Nagy segítség, köszi! A legfájdalmasabbnak azonban még csak nem is ez bizonyult, hanem a beállítások látszólagos feleslegessége. Az ultra és a „PS4-en kb. ilyen volt” beállítások között a különbség 6 átlag és 1 minimum fps volt, a PS4 és minimális között szintén.
Szerencsére a gyakorlatban már nem volt jellemző az ilyen komoly ingadozás, ugyanakkor a tükörsima, folyamatos kép továbbra is csak álom maradt. Ultra beállításokkal 55-60 fps volt az átlag-átlag, de előfordult 40-70 között minden. A grafikát minimumra véve pedig mindössze öt képkockával nőttek az értékek – cserébe viszont Aloy saját maga gyenge viaszmásává vált. Ennél már csak az volt furcsább, hogy sem a CPU, sem a GPU nem dolgozott közben teljes 100%-on, így nagyon remélem, hogy idővel kiadnak egy javítást a hardverhasználatra (vagy valami hasznosabb beállítási lehetőséghez). Mert egyrészt az én öregecskedő szememmel az első 10-15 perc után már nem láttam komoly különbséget 55 és 65 fps között, másrészt viszont elég kellemetlen, ha éppen akkor esik felére az fps, amikor egy karmokkal ellátott kétemeletes épület vetődése elől kéne kitérnünk."
Op. rendszer: Windows 10 64-bit
Processzor: Intel Core [email protected]/AMD FX [email protected]
Memória: 8 GB RAM
Videokártya: Nvidia GeForce GTX 780 (3 G😎/AMD Radeon R9 290 (4G😎
DirectX: 12
Szabad hely: 100 GB
Horizon: Zero Dawn ajánlott gépigény
Op. rendszer: Windows 10 64-bit
Processzor: Intel Core [email protected]/Ryzen 5 [email protected]
Memória: 16 GB RAM
Videokártya: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 G😎/AMD Radeon RX 580 (8G😎
DirectX: 12
Szabad hely: 100 GB
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.07.28. 23:07:00
az azért tényleg elég valószínűtlen, hogy 10 perccel ezelőtt még Magyarországon voltál, majd utána több száz/ezer kilométerrel arrébb egy másik országban
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
[merlinw.org]
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
PSN ID.: Beegabor
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10