Horizon Zero Dawn PC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2190192369
Utoljára szerkesztette: PunkZoli, 2020.08.10. 02:06:12
Palinko
Ehhez a gyűjtögetéshez ért valaki van valami jó leírás mert baromira zavaró, elejében úgy éreztem soha nem fogyok ki semmiből, de most nyílból sikerült, mert nincs wire, a hátizsák folyamatosan tele, néha eladogatok de tárgyakat nem csak pénzért lehet venni hanem pénz + alkatrész is kell. Egy fegyver modifikációt nem sikerült még felraknom stb. A játék maga jó az UI is jól néz ki és használható de vannak ilyen furcsaságok, meg értem én hogy spóroljunk a lövésekkel de hát azt tettem csak minden gané rádugrik még mész a misszióra és elvitte a nyilakat, a missziónál meg az uccsó emberhez már 1 nyíl maradt csak szerencsére nem misseltem de azért nem egy életbiztosítás így sajna.
hamar kapsz több skill pontot, nem találkoztam resettel még
A taktikusság abban rejlik hogy okosan használod amid van és beleállsz a harcokba. A harc hevében nincs túl sok idő tervezésre, gyorsan kell dönteni. Sokszor ép azért haltam meg mert túlgondoltam, ahelyett hogy keményen odacsaptam volna. Így működnek ezek a játékok, neked kell kezdeményezned ha sikert akarsz.
A skillfát lehet valahogy resetelni? 5-ös szinten vagyok, de néha megszenvedek a Scrapperekkel, mert sztem egy-két skillt hamarabb kellett volna kifejlesztenem, mint ahogy tettem.
Magasabb szinten több XP-t kapsz vagy csak a harcok lesznek nehezebbek?

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

MerlinW
Legenerálja a shader-eket HDD-re, hogy ne kelljen játék közben erőforrást pocsékolni rá. Sok játék csinálja ilyen-olyan mennyiségben, mint pl. Forza, emulátorok, stb.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.08.09. 16:22:47

[merlinw.org]

Ha te taktikussag nelkul levered a Thunderjaw-t vagy Stormhawk-ot akkor en maris megtapsollak.
grebber
1.5 éven belül én nem számítanék a magyarításra. Most olyan 20% körül vannak...

Next PC upgrade: 2022

A gépem: i5 8400, 16gb, gtx1060/3g. A vramot persze teljesen megeszi, a procit olyan 60%-on hajtja, memóriából pedig 9-10 gigát kér. Medium settingen átlag 45 az fps, lowon tízzel több. Beállítottam fix ötvenre, ezt átlag elég szépen tartja is, az esőt viszont nem szereti, akkor harmincra is képes visszaesni. Két fagyásom volt eddig, de amúgy nem vészes, jól játszható. Nehézséget tényleg érdemes maxra tolni, vannak persze húzósabb harcok de annyi fejlesztés, skill és fegyver létezik, hogy akár taktikusságot mellőzve is el lehet boldogulni.
Az én konfigommal, amiben szerepel egy 2011-es 6 magos proci is, és talán csak a 16 giga ram és az ssd az ami rendben van - szóval a játék döccenés mentesen fut. Az átvezetők viszont döccennek, de ez nem AKKORA problem. Annál sokkal jobban zavar, hogy nincs magyar felirat. Mondja valaki, hogy záros határidőn belül lesz, mer nem akarom angolul játszani. Oké, lehet érteni, de az immersionhoz nekem mindig kell a magyar felirat. Legyen már feliraaat. Naaa, légyszi!
Maxtreme
Azért a Virtousról nem éppen mondanám hogy senkiháziak. Van mögöttük jó pár év és játék, ráadásul eredetileg ők is részt vettek a Horizon fejlesztésébe.
Viszont ezt most kissé elbaxták jah. Láttunk már ilyet. Ők szerintem nem fogják megengedni maguknak (meg a Guerilla se) hogy ne foglalkozzanak a kérdéssel.
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.08.09. 14:04:22

Az meg a másik.. sony, pcn... hmm.. No Man Sky, valaki? :D

grebber
Akit érdekel utánajár kik okozták...
Amikor a kiadó is mosakszik akkor van gond nem?

hehe
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.08.09. 13:29:21

PiszkosFred
Mivel szemmel lathatoan szakertovel van dolgunk, ezert bizom benne, hogy tudsz tovabbi infokat is a szituaciorol. Kik ezek a senkihaziak, miert azok?
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.08.09. 13:26:57

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Egy fecske nem csinál nyarat. Sokkal több trágya konzolportot láttam mind rendesen működő cuccost...

grebber
Meg bizony lásd tetrisen és maxon futó Death Strandig..ott érdekes miért nem sírt senki? Ja mert lehet nem senkiháziaknak lett kiadva a meló...

kill3r21
Azért a Detroit és a DS portok után bátran bizakodott az ember szerintem, mert azokkal nem volt nagyon probléma.
Az előrendelés önmagában hülyeség (semmi értelme nincs), aki nem számított arra hogy lesznek technikai gondok és emiatt kiakad.... az valószinüleg a hisz a fogtündérben is.

Komolyan, meglepő hogy egy konzolporttal technikai gondok vannak PCn induláskor? :D
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.08.09. 13:15:58

scomcomputers
"megköszönték a játékosok támogatását, másrészt pedig elmondták, hogy tudnak a néhányaknál felmerült technikai nehézségekről"- akkor minek adtátok ki,f.szopó banda...ja,hogy megvan a sok-sok millió az előrendelésekből,utána meg leszarjuk,siránkozunk egy kicsit,hogy bocs,megoldjuk... <#falbav>
Komolyan röhej,ami manapság csinálnak PC game terén,még jó hogy feltörték ezt is...<#hehe>

* Scomcomputers the future of computing!*

de..végre kiderült..valami AVX ficsör ami nekem még nincs a procimban
Ma ahogy visszajöttem szabiról (nem volt nálam gép), töltöttem is le. Beleraktam ma este 1,5 órát, mondom, de jó, eddig nincs fagyás, pedig mindenki arról beszél, hogy mennyit fagy. Na, ezután 5 mp-vel ki is fagyott, pedig pont végeztem a küldivel és nem mentettem. :)
Viszont azt kell mondjam, a játék hangulata nagyon adja. Még nagyon az elején vagyok, szívok a harcoknál, ha nincs megtervezve rendesen, de nagyon élvezem.
És a játék gyönyörü. Nem tudom, hány fps-em van, nem is nagyon érdekel, amíg folyamatosan fut szaggatás nélkül.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

PiszkosFred
Hát, a világ az a Föld, és kb olyan, mintha a Shannarát, a The 100 "Allie"-s évadját, plusz a Matrixot alapfelállását összegyúrnád és mondjuk nyakon öntenéd a Mad Maxszel (kocsik nélkül), na ennyire scifi. :)

Vagyis egyszer a Földön - nem is olyan sokára - a technikai csúcsszuperstb. mindenható hightech korszakban az emberi baromságok miatt a "technika és a Föld" közösen úgy döntött, hogy akkor itt most vége mindennek (spoiler miatt legyen elég ennyi). A csúcsragadozó/status quo megváltozott (nem a mi javunkra), a Föld biológiai lények számára lakhatatlan lett, és szevasz. Majd a világégés után pár száz évvel újraindult az "élet" (spoiler miatt csak annyit, hogy nem véletlenül), amelybe te/mi nagyjából megint további párszáz évvel később, a 3000-as évek elején csatlakozunk be. Az emberek eddigre már újra benépesítik a világot a régi világ romjain és "maradványain". Aztán persze megint sz.rt önt valaki a ventillátorba és....
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.08.08. 21:23:49

wedge31
Az íj a fö fegyvered tehát inkább távolsági harc van benne én megse probáltam közel menni a dögökhöz ugyis odajönnek azok hozzám

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Milyen a harcrendszer? csak közelharc, gurulgatós mint mondjuk a DS, esetleg van benne távolsági harc, lőfegyverek?

jarlaxxe
A nagy dögöket tényleg nem olyan könnyü kinyirni eléggé meg kell tervezni, a dolgokat ha nem akarsz szopikálni.

wedge31
Hát hasonlitani sok mindenhez lehet mert sok játékból vett ötleteket / tárgykészités, rpg elemek,, fegyok fejlesztése,gyüjthetö tárgyak, stb /
Engem leginkább a monster hunter worldre és némi tomb raidere emlékeztett sok mindenben de persze azért ezeknél sokkal de sokkal jobb a játék.
Teljesen sandbox jellege van a játéknak, hatalmas bejárható világ tele feladatokkal.
A harcok taktikusak de alapvetöen nem nehezek azért a nagy dögöknél oda kell figyelni / csapdázás, gyenge pontok kihasználása, megfelelö löszer tipus használata, stb /

A sztori eddig rendben van nyolc öra alatt volt legalább másfél öra átvezetö videó.

Mesélj a játékról.. mihez lehet legjobban hasonlítani, mennyire scifi, milyen a sztori, mennyire sandbox jellegű stb..

wedge31
Hát igy nyolc óra játék után azt kell, hogy mondjam nálam minden rendben van az egyszeri kilépést leszámitva nincs semmi technikai problémám a játékkal, stabilan hozza a 40-50-fpst.
Maga a játék meg nagyon rendben van rég rántott be igy egy világ teljesen érthetö miért volt ez a cucc annyira sikeres.

Most nagyon gáz volt az oldal mi történt ebbe a 4 órában?
Játékról meg semmi baja vannak laggok de 60 alá nem esik be és a 100-at is benyalja, átvezetőknél a 120 is megvan.
kill3r21
Hát én simán rámondom a tegnapi 1,5 órám alatti 6 crashre hogy jelenleg nem éri meg. Jójó tudom valszeg jönni fog valami javítás rá!
Plusz én anno már végigtoltam Ps4-en! A játék tényleg zseniális ez nem is vita tárgya
Ugyan az a konfigunk. :D

Szerintem teljesen élvezhető a játék. Nekem egy baja van az, hogy kifagy. Amúgy 9/10 Már beleöltem 12 órát és nagyon adja. Amúgy én very hardon kezdtem és nem is bántam meg. Lehet vele haladni, de oda is kell figyelni.
És megérte az árát a játék. Meg mint írtam is teljesen jó és élhető a játék ( kivéve a fagyást ) szóval aki írja, hogy nem éri megvenni meg ilyenek az hazudik. Csak elriasztja a játékosokat.
PiszkosFred
Nem tudom, ehhez a szinthez én már hülye vagyok :) Azt tudom, hogy van pár játék, amely konfig alapján legenerál/optimalizál előre pár dolgot (shader akármiket) és a világ részletességét is permamensen módosítja, de azok sem csinálják ezt 10 percig.

Nálam ennyit tud a gépem jelenleg a benchmark alapján, és a játékban sem tűnik másabbnak. High presetből indultam, mert gondolom itt is a presethez igazítja azokat a beállításokat, amelyeket nem lehet módosítani, így a LOW preset manuálisan átállított HIGH értékek mást produkálnak, mint az ULTRA presetből visszaállított HIGH értékek. De, lehet tévedek és ez a motor nem így működik :)
Mindenesetre High presetből kiindulva a model és textúra: Ultra, a shadow, clouds és reflection: medium, motion blur: off (minden más maradt HIGH).

Maxtreme
elvittem a felnőtté válásig eddig nálam semmi gond nem volt. Nem fagyott, nem volt fps drop, nem mérem az fps-t de marha érzékeny vagyok arra ha kevés, de itt látszólag sehol nem zuhant be.

Maxtreme
Saját gép:

Az árnyékok ultra helyett highon, minden más az elérhető max beállításokon. Kétszer állt meg teljesen a kép 1 pillanatra, (az gondolom az 5 fps) de amúgy a benchmark alatt nem volt sehol fps probléma. (a driver az ajánlottnál régebbi)
Majd kiderül mi lesz ingame.
Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.08.08. 05:53:03

Voltan
Az érzést ismerem, de nem hiszem, hogy erről van szó. Ha a RDR2 ment, akkor ennek is kell.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

részemről felugrott az előkészítő ablak egy fél pillanatra..majd újra aktivvá vált a játék gomb..és nyomkodhatom akárhányszor..csóri öreg gépem,lehet tényleg az rdr2 az utolsó nagy falat,amivel még megbirkózott..de mondjuk rendszerigény miatt üzenetet várnék el,nem egy el se indulást:)
Voltan
Legközelebb a SPOILER opciót azért használd, pls.

Voltan
Részemről eddig tök jól megy, felhők high, árnyék medium, mert az vicces módon jobban néz ki, mint a max, minden más ultra. Ja, és vsync driverből belőve, de minden más játéknál is nálam. Szép és jó, 1080p-nél eddig röccenésmentes 60 fps. Drivert sem frissítettem pár hónapja.

Viszont, hogy mi a tökömet csinált 15 percen keresztül az első indításkor hardver felmérés címén, az rejtély.

https://kepkuldes.com/image/Zzojpf
https://kepkuldes.com/image/Zzo4bd

Bocs a dupla postért. De nekem így van beállítva. És elégedett vagyok vele tökéletesen
Hááát.... Én egy 27" monitoral tolom.
1060OC i7 32 giga ram SSD és ultrán van minden Talán a felhőt meg a valamit levettem High-ra és futt. Van ahol látom, hogy nem 60 fps. De nem zavar. Harcolni simán lehet tőle. Szóval nem kell hozzá 2 millás gép. Az meg aki PC-t nyomat TV-re no comment. Vegyél akkor konzolt. -.-"

Minden fasza a játékkal. De most hagyom mert nekem 3x dobta ki a fagyást. Még 2x el is ment de most jött a rész amikor az öreglány megakarta mutatni, hogy merre vagy ki által születtem. És az most.... Majd holnap. Hátha jön valami fagyás elleni javítás. mert így nem akarok vele játszani. Rohadt történet és élmény gyilkos.
PiszkosFred
Nagyon remelem, mert regen szorakoztam ilyen jol egy szamomra teljesen uj es ismeretlen (vilag, lore, stb.) openworld jatekkal, mint ezzel. A Tomb Raider fele ugrabugrat speciel tudnam mellozni, de ennyi belefer. A kis aprosagok viszont, mint magasabbrol leeses vagy loot kommentjei, az egyes felszinekhez igazodo mozgastechnika, stb. technikai megoldasok teljesen karpotolnak az ilyen ugyessegi falmaszassal es ugralassal szemben. :)

kill3r21
remélhetőleg megjavul majd ez is ^^ mindenki számára
PiszkosFred
En megusztam, az elso crash ota sincs gondom (lekopogom).

Az a crash is vicces volt, mert inditaskor szolt a jatek, hogy a driverem regi (tenyleg volt mar vagy fel eves, mostansag nem hasznaltam az Gef.experiencet), de leszartam. Aztan az elso barlangi jelenet utan epp a menuben remappoltam a bill.kiosztast es akkor fagyott le, keybinding kozben :) Na mondom, olvastam itt a sok szarsagot a portrol, akkor ne kockaztassunk, frissitettem a drivert gyorsan. Jatek ujra elindit, vegigment megint a 100%-ig elvanszorgo "varj egy picit, megnezed milyen konfigod van" csik is, immaron masodjara. Es ennyi.

Azota semmi gondom. Most pl a mellekkuldetesek es a felkeresek miatt fel s ala rohangaltam nyilt terepen, apritva a gepeket meg kerulgetve a tobbi ellenfelet, szedve fel minden szart, ami utba esik (majd jo lesz meg valamire), de meg igy sem adta meg magat, mukodik minden rendesen, fagyasmentesen, 50-60 fps kozott, stabilan.

Jabar
Érdekes, akkor én lehet szerencsés vagyok.

9400f + 1650 Super + 16gb ram

1080p, favored beállítás aminél levettem az árnyékokból, élsimításból és kikapcsoltam a blurt mert rühellem és 55-60 fps-em van folyamatosan. Átvezetőknél esik le valamiért 45 körülire és 5 óra játék után az x-edik ki alt+tab-olás után fagyott ki először.

Amúgy eddig egész jó kis játéknak tűnik.

szerk.: driverem nem friss.
Utoljára szerkesztette: Jabar, 2020.08.07. 23:31:29

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Voltan
Még csak kb 40 percre volt időm, szóval a barlang, eddig minden sima, 60 FPS 1080p-ben, ultrára rakva a benchmark sem ment alább, időnként kis micro-stuttering, de nem zavaró. Most ugrom bele kicsit többet, meglássuk. Drivert nem frissítettem még, 445.75 Nvidia.

alma2
Ez jo.
De vegulis itt is latszik, hogy a 6 vs 6+ (ami a teszten 8 szal, sot itt mag) nem valtoztat mar semmit pozitiv iranyba.
De most nem akad, igy viszont tuti javitani fogjak ezt a furcsa akadozast, amit remelhetoleg tobbet nem latok.

Jut eszembe, bar ez maskepp akad mint pl a dirt rally 2, de nem is tudom fel ev kellett hozza mire a nyomorekok kijavitottak, hogy ne akadozzon, amikor be van dugva egy random usb-s jatekvezerlo pluszban a jatek kozben.(pl lkezifeke) persze azt is elottuk mar egy lelkes srac egy modositott dinput file-lal megoldotta. Ment ott is rendesen az anyazas a sajat forumukon.

ui: mondjuk amikor toljak a zoldek a mondokajukat, meg a legyen muanyag a fulpiszkalo mizeria, nem tudom miert nem kotelezik a jatekfejlesztoket, hogy pl itt is ne pakoljak mar bele a 15 GIB random nyelvet feleslegesen a jonepnek. Amit mindjart torlok is.

Utoljára szerkesztette: alma2, 2020.08.07. 23:18:45

szerintem

grebber
DS-nél is elég szépet dobott a sebességen a több mag/szál...de az alaphangon ezerszer gyorsabb game...(Mondjuk most már ez lesz. A direkt series x-re és ps5-re írt játékok már végre használni fogják a magokat. Végre lesz értelme venni az ezer éve piacon lévő 10/12/16(mag)20/24/32 szálas procikat..

Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.08.07. 23:07:54

alma2
na utolso hozzaszolas. Egy ujrainditast megert, hogy megnezzem ezt a ht ki be kapcsolgatas, kikapcsolva ismet, most is folyik mint kes a vajon, szoval akkor nem igaz ez a 8 szalas allitas, de valamitol most megis jo...

szerintem