416
1593864024.jpg
Master Race kiadás...
  • Plata
    #415
    Nem tudom próbáltad-e a Hogwarts legacy-t.
    Maga a játék nagyon jó,de ott például igen sok NPC van aki más.
    Például a három seprű csaposa nő,de a hangja férfi,vagy van pár leszbi boltos.
    Van olyan boltos nő akinek akkora szakálla van hogy a Mikulás is megirigyelné.
    Mivel a karaktered gyerek így szóba sem jön hogy mihez vonzódik.
    Bár a karakter generálóban nincs fiú vagy lány,hanem egyes és kettes tipus van.
    Lehet női hangú karid fiú testtel,na meg fordítva és a külseje is lehet akármilyen.

    Utoljára szerkesztette: Plata, 2023.04.27. 11:31:34
  • Kotomicuki
    #414
    Jobban beleásva magam a DLC-be: a főhősnő már a ~felétől eddig hozzá nem illő, vagy általa idáig nem mutatott, nyílt vonzalmat táplál a hölgy iránt..., tehát nem csak a végső jelenet aggasztó. Sz'al, nem kicsit "igazítottak" Aloy-on az eddigi, 2,5 részhez képest! :/
    Azt nem tudom, hogy megjelenésekor is rajta volt-e a 16-os megjelölés az eddigi részeken, de én naiv azt gondoltam - idáig - , hogy cseperedő gyermeknek is adható ez a "kissé" erőszakos, de másként még nem annyira veszélyes, a mai átlagból, eddig nem ezzel kilógó mű - pl. a Hogwarts Legacy 12-es.
    De tévedtem(, már ez sem...)!
    Sajnálom!


    Nomad90Hun:

    Jaj má', görögök: a Thébai "szent osztag", ami csak melegekből állt és mindaddig a legyőzhetetlenség nimbusza vette körül, amíg szembe nem találta magát Khairóneia-nál a makedón-theszáliai "csődörökkel"...
    Rómaiak: Heliogabalus, a "férfi" prostituált, melegsége mellett, mellékesen császár is, aki bordéllyá változtatta a Capitolium-ot és ezen botrányai miatt olyannyira ellenszenves lett, hogy maga a hatalomra segítője ölette meg...
    Akkor is felszólaltak a deviancia ellen, csak helyileg és időnként másként! ;)
    Nézd, előfordul, mert a fény is tud árnyékot vetni, de arra építeni még senki nem tudott maradandót, vagy értelmeset!
    A görög-római kultúrkörből sem az önpusztító devianciát vallja - azaz: vallotta, a jelen vezetői miatt - magáénak az európai kultúrkör.
    De, igazad van: inkább maradjunk csöndben és várjuk a csodát, hátha...




















    "...Bármi történjék is, egy dolog egészen biztos: Atlantiszunk nem fog elsüllyedni!..."

    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2023.04.26. 21:50:47
  • MarkBlade
    #413
    Szerintem nagy levegő. Senki nem beszélt ilyenről. Ráadásul a történelmet pont ezek az emberek hamisítják ha már itt tartunk. Elég csak a Kolumbusz szobrok ledöntése.. indiánok átnevelése stb. A történelmet a győztesek írják. És jelenleg a realitás a vesztes. A túltolás pedig a káros ami kihozza az emberekből az ellenszenvet.
  • PiszkosFred
    #411
    "...és a provokáción kívül mit is ad hozzá az a "választási lehetőség" magához a játékhoz, annak történetéhez? Meg lehetett volna oldani uo semlegesen, ahogy az eddigi részeit is (a kihagyásával, vagy egy "visszafogottabb" történetelbeszéléssel)?"

    Pont AZT a választási lehetőséget adja meg a játékosnak. Más kérdés, hogy ezzel ki mihez kezd. Van aki hisztikézik és kész feljelenteni a magyar forgalmazót a médiatanácsnál is, van aki beleszarik magasról és simán továbbnyomja a három közül az egyik válasszal, és van, aki örül ennek és eljut a csókjelenetig.

    Teljesen mindegy, hogy ki melyik csoportba tartozik, a játékélményt mindenki magának alakítja, a csók jelentetet választva Gipsz Jakab nem fogja elrontani a TE élményedet, aki mondjuk konkrétan és hivatalból nemet mondtál a társad közeledésére. Ennyi.

    szerk: szar az SG, nem Márknak ment, hanem Kotomicukinak a #406 -ra
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.04.25. 20:53:57
  • Nomad90Hun
    #409
    Akkor még egy kérdést feltennék, és utána részemről téma lezárva.

    Az összes létező történelemkönyvet elégetnétek akkor ezek szerint, és kitépetnétek a történelemtanárok, filozófusok, stb nyelvét? Csak mert meg merik említeni pl. a Római birodalmat ahol köztudottan voltak ilyen dolgok, a görögökről meg nem is szólok Leszbosz szigete, vagy akár Spárta hadi állama, hogy csak két példát említsek. Továbbá az ilyen embereken agyműtétet végeznétek mondjuk egy kalapáccsal vagy mit tennétek velük? Tudjátok van az a mondás, hogy más szemében a szálkát sajátjáéban a gerendát, ezt kicsit átfordíthatjuk erre a helyzetre, mert Ti habzó szájjal hörögtök itt valamire ami opcionálisan megjelenik játékokban, és egyéb médiákban, elterelve ezzel a fórum fő témáját erősen off topic vizekre, de magatokon nem veszitek észre, hogy ez a viselkedés legalább annyira beteges már lassan mint amivel szemben "aggodalmaskodtok"....
    Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2023.04.25. 20:26:54
  • Plata
    #408
    Dragon age-ben nekem mindig leszbi karakterem volt.A meleg csókát meg kinyírtam. :D
    GTA Online-ban leszbikus karakterem van már kezdetek óta.
    Sw ToR-ban leszbikus karakterem van.Ha nincs túl tolva a dolog engem nem zavar.
    Kivéve ha homár pasi karakter van egy játékban,arra hangyányit sem vagyok kíváncsi.
    GTA 4-ben is meg van steam-en a köcsög toni kalandjai dlc,mert járt a spéci változathoz,de sosem próbáltam ki.
    Ami azt Illeti Hogwarts Legacy-ban a női testű pasi hangú csapos rohadt idegesítő és szerintem baromság,pont úgy mint a szakállas nő vándor árus.
  • Kotomicuki
    #406
    Pontosan: egy KÖTELEZŐEN új "divatról" van szó!
    Ugyan eléggé tág a felsoroltak időbeni intervalluma, de az akkori, normálisabb és egységesebb korszellemben mindenki viccnek fogta fel ezeket, amiknek a többségét meg sem jelenítették, csak utalás volt rá.
    Továbbmenve, anno sokkal, de sokkal több játék jelent meg, tehát:
    - összességében elenyésző volt ezek aránya, elvesztek a tömegben (vö. a mai tendenchiával)
    - ebből következően sok olyan fősodratú játék volt, amikkel helyettesíteni tudtad ezeket és egyáltalán nem volt hiányérzeted
    - a felsoroltak főként a már érettebb korosztálynak szóltak, tehát kissé elnézőbben is lehetett velük bánni (az akkori gondolkodásmód ezt lehetővé tette - pl. nem is hülyézték le egyből, mint manapság, ha vki felszólalt a "vicc" ellen...)
    - a távol-keleten "más" megítélése van ezen dolgoknak (is), de ott van választék - ma is! - és a pontos igényekre szabottan lehet dönteni: kell bele, vagy nem
    - anno még volt erőszak-szintszabályzás is a játékokban, tehát jócskán lehetett faragni annak szélsőségességén, igaz, hogy csak a "beszédben" és nem a történetvezetésben, de utóbbit ma már megtudnának valósítani, HA akarnának... (és lenne rá uo köztelező nyomás, mint ami a kihagy(attat)ására van)

    PiszkosFred:
    ...és a provokáción kívül mit is ad hozzá az a "választási lehetőség" magához a játékhoz, annak történetéhez?
    Meg lehetett volna oldani uo semlegesen, ahogy az eddigi részeit is (a kihagyásával, vagy egy "visszafogottabb" történetelbeszéléssel)?

    Nomad90Hun:
    Majd midőn a gyermekeid, vagy azok gyermekei teszik fel ezen kérdést a kevésbé progresszív szüleiknek..., ugyanis, ha már ezen deviancia elé sem dobunk fékezősarut, akkor az tovább fog robogni és egyre szélsőségesebb lesz - lásd a mai, egyre élhetetlenebb világunkat, mert "ejj, ráérünk arra még" és ne vegyük annyira komolyan a dolgokat...
  • PiszkosFred
    #404
    Harom dontesi lehetoseged van a vegen, ket elutasitas es egy beleegyezes. Te dontod el, nem ok - ok csak lehetoseged biztositanak arra, hogy ha akarod, akkor a te "fohosod" akar taplalhat gyenged erzelmeket is iranta.

    Az ketsegtelen, hogy a ket reszben eddig kerulte Aloy szexualitasat es orientaciojat a jatek, bar azert az sem volt veletlen, hogy mindenkit elhajtott eddig, aki esetleg beprobalkozott :) De, ha ugy dontesz, akkor akar lehet veletlen is, es lehet szandekos is.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2023.04.25. 15:18:29
  • Zsoltee_a_bator
    #404
    En is azota lettem meleg, miota az egyik jatek karakterem azt csinalta a jatekido 0.01% -aban. Ha lenne fejlettebb cenzura, meg mindig normalis eletet elhetnek.
  • MarkBlade
    #406
    Szerintem nem az a gond hogy lehet létesíteni másokkal.. hanem pont az hogy ők döntik el. Hogy márpedig te meleg vagy transz leszel és kiveszik a kezedből a döntést.
  • Nomad90Hun
    #405
    Így van, Én csak arra próbáltam utalni, hogy egy opcionális lehetőségen ekkora hisztit kiverni, nos az ilyen embereknek rengeteg felesleges energiája akad ezek szerint.
    Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2023.04.25. 10:32:46
  • MerlinW
    #404
    Úgy csináltok, mintha valami új divatról lenne szó :) Már a 1998-as Fallout 2-ben is lehetett meleg kapcsolatot létesíteni, vagy a 2009-es Dragon Age-ben. Sőt, az 1988-as Super Mario 2-ben volt transznemű karakter, a szintén 98'-as Casper-ben több leszbikus, de voltak a Larry sorozatban, Police Questben, Phantasmagoria-ban, Longest Journey-ben, Persona-ban, Metal Gear Solid sorozatban, stb.
  • Nomad90Hun
    #403
    Ugyan nekem csak az első rész van meg az is PC-n, és még nem értem a végére (igen várom a 2-t is), de ez az egy opcionális jeleneten való habzó szájjal pörgés már nálam a ló túloldala, no offense. Ez kb az a szint, mintha annó a mass effektnél azért lett volna kicsapva a hiszti mert lehet női shepard-el asárival kavarni. Aki ennyire kiakad egy opcionális lehetőségen amit a játékosok 95%-a kb nem választ, és még sem fordul a fejében hogy választhatná, attól megkérdezném: Orvos mikor látott?
    Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2023.04.24. 19:10:26
  • Kotomicuki
    #402
    Annyi "könnyítés" van a jelenetben, hogy ez is egy 3 választási lehetőséggel bíró megoldás, de ez még nem teszi "mentessé" a művet, legfeljebb, ha lehetne benne tiltani AZT a lehetőséget.
    Igaz, ez még messze nem tart ott, mint pl. a tLoU 2, de azért nem kéne a semlegestől eltérni, hogy mindenki számára fogyasztható maradjon - amúgy is jelentéktelen epizód a mű történetében, tehát, ha kihagyják belőle a joggal vitatott részt, sem csökken semmit az egész értéke - és legfeljebb külön mod-ban, vagy csomagban árulni a devianciát - és akkor legalább megtudhatnák, hogy VALÓJÁBAN mekkora igény is mutatkozik az effélére...,18, vagy 21 fölött... .
  • Kotomicuki
    #401
    Két szösszenettel egészíteném ki az utolsó mondatot:
    - amíg a kölök fel nem száll a deviancia rothasztó szekerére, addig valóban lehet, hogy csak poénnak hat a "hangoskodás" (a pálya széléről még akár jó műsornak is kinézhet az egész "cirkusz", de amint a szorítóba kell lépni..., onnantól nagyon más lesz a hangulat - gondolom, erre is vannak statisztikák - , sz'al, teljes mértékben megértem azokat, akik bármi áron el szeretnék kerülni ezt a családon belüli "hangulatváltozást")
    - a feltevésre ellenpéldák is vannak, hiszen jól tejel a biznisz, amíg "hangoskodik" a szerencsétlen megzavarodott - pláne úgy, hogy volt már nem egy nyilatkozat, miszerint direkt csinálják és még élvezik is a "rendbontást", hiszen tudatában vannak annak, hogy teljes mértékben "védett állatok" (de itt miért sejlett fel bennem a "politikus" szó?!)
  • MerlinW
    #400
    Kis százalék (WHO statisztikáról beszélek). De poén, ha megvizsgálod a szoc.médiát, a figyelemhiányos és megfelelési kényszerben szenvedő heterók a leghangosabbak mindig.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.04.22. 15:47:04
  • Kotomicuki
    #399
    ...és abból az erősen túlzó 5%-ból mennyi a NEM megélhetési, vagy divat barom?

    Annyi biztos, hogy innentől még a franchise köré épülő dolgok - pl. lego tallneck - közelébe sem szívesen engedném a gyermekem...
  • MerlinW
    #398
    Ebben az a vicc/szomorú, hogy (pont mostanában olvastam a témáról) 5%-a a föld népességének nem hetero. Most ebből az 5%-ból mennyi játszik videójátékokkal. Magyarul ezt a sok abszurd PC hűhót amiatt a twitteren hangos amerikai < 0.5% miatt tolják.
  • RJoco
    #397
    Az új DLC-t még nem néztem.
    Viszont ez így már gáz. Csesszék meg.
    Pedig olyan ügyesen elkerülték ezt eddig. Leszámítva egy-két jelenetet más karakterekkel. Az nem érdekelt. Pont az volt a jó, hogy Aloy identitása rejtve marad, így a játékos azt gondol, amit akar.
    Ezzel most el is ment a kedvem egyelőre, hogy megvegyem és játszak vele. Pedig eddig nagyon tetszett mind a két rész. Ezt még meg kell emésztenem.
  • Kotomicuki
    #396
    A legújabb, HFW DLC-ben módosítottak rajta - megcsókolt egy nő neműt - , így innentől mehet a hivatalos szarkavarás itt is.
  • RJoco
    #395
    Honnan jött az, hogy Aloy meleg?
  • caps lock
    #394
    Aloy leszbikus. Nagy a baj a Sony háza táján. Miért kellett még ez is? Ellie nem volt elég? Nem a melegekkel van bajom, hanem a propagandával, hogy azért erőltetnek valamit mert a korszellem ezt diktálja. Mi lesz a következő? Nathan Drake elválik szeretett feleségétől hogy nővé operáltassa magát? Ezek játékok, az ember kikapcsolódni szeretne általuk, nincs hely bennük aktuálpolitikai referenciákra.
    Na jó, ne legyünk ennyire sarkalatosak, lehet komoly témákat ábrázolni játékokban, de akkor az egészet tudatosan erre kell felépíteni. Last of Us jó példa, mert ott a dramaturgia javát nem a meleg szál adja, hanem a kőkemény társadalomkritika, az emberi lélek mélységeinek boncolgatása.
    Horizon sose volt ilyen, csak egy dinós akciójáték, amit elsősorban az egyedi hangulata ad el. A múlt és a jövő bizarr keveréke. De hát úgy tűnik nincs múlt és jövő jelen nélkül, és a jelenünket a gender fogalmának újraértelmezése határozza meg...
  • Kotomicuki
    #393
    Amikor nagy nehezen legyőzöm a 2. stormbird-emet és az a játéktéren kívül zuhan le...
  • MerlinW
    #392
    Nyugodj meg, 2 éven belül úgysem jön PC-re :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.02.24. 01:12:11
  • lonvard
    #391
    Köszi, ez megnyugtató. Szorongást vált ki belőlem az olyan DLC, ami minőségre jobb mint a főjáték, csak sokkal rövidebb. :D
  • Evin
    #390
    Második rész, nagyobb, mint a Zero Dawn.
  • lonvard
    #389
    Amúgy ez a Forbidden West ez most DLC, vagy második rész? Mer én DLC-ként kezeltem, de úgy érzése olyan mennyiségű tartalom van benne, hogy fura volna DLC-nek tekinteni.
  • robicarlos6
    #388
    Horizon Zero Dawn: DLSS vs. FSR Comparison Review
  • coolpet
    #387
    Hát nem volt mindegy, hogy 78K-ért megkapom az RX480 8GB-ot, vagy 100K-ért a GTX1060 6GB-ot. 2017 március.
    Link
    Link vs Link
    Valóban erősebb a 1060, de nem annyival, amennyivel akkor drágább volt.
  • JonasSandor
    #386
    Jó átvertek gyengébb kártyát vettél mint a 1060.
  • robicarlos6
    #385
    A második része is magyar felirattal érkezik majd! Várjuk
  • MerlinW
    #384
    Ráérsz, Star Citizen-ből 2025 előtt nem lesz 1.0.
  • lonvard
    #383
    Na elkezdtem ismét. Múltkor abbahagytam, egy idő után meguntam. Meg nem tetszett az álcázást segítő ruházat. Olyan volt, mintha öreganyám varrta volna zöld függönymaradványokból. Nem bírtam nézni, ahogy ugrál benne a csaj. Na de most megint rákaptam. Ezt a páncélt akarom megszerezni. Lényegében mindegy milyen bónuszt ad, nagyon tetszik.

    Amúgy egyszerre játszok most 3 nagy lélegzetvételű játékkal, amiket valahogy nem sikerült nemhogy végig tolnom, de 20%-ig se vittem el egyiket se. Dragon Age: Inquisitor, Cyberpunk, meg ez. Gyakorlatilag egész évben elszórakozhatom velük, ha jól csinálom. Aztán csak összerakják nem bugosra végül a Star Citizent. :D


    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.03.19. 17:54:54
  • coolpet
    #382
    Én vagy 2 éve vettem még 1060 helyett RX480-at 8GB Vrammal 70-ért :)
    A Vram mimatt döntöttel úgy, és milyen jól tettem.

    Nekem nincs problémám a játékkal, pedig a patchek előtti legelső verzió van meg.
    Viszont a C-re kellett neki vagy 16GB virtuális memóriát adni, mert az optimalizáció sem ment végig.
    Azóta megy, semmi gond vele.
  • totyak
    #381
    Igazad lehet, a videó memória karcsú, amiatt lehetnek a textúra bevillanások. alapvetően elég jó a gépem, csak a videokártya gyenge, de a jelenlegi piaci helyzetben azt most nem fogok venni. Egy GTX 1060, ami azért nagyon nem csúcs kategória 80-100 ezer Ft. Az milyen dolog!!!
  • caps lock
    #380
    Megjelenéskor voltak fps problémák, hajlamos volt bezuhanni, de azóta javították és más különösebb gond nem volt vele. Szóval igen, valószínű hogy a kártyád gyenge hozzá. Elég nagy a vram igénye a játéknak, sőt, rendszermemóriából is sokat kér. Volt hogy 12-15 gigát is megzabált. Kell alá a vas, az egyik legnagyobb gépigényű játék jelenleg.
  • totyak
    #379
    Üdv! Kipróbáltam a játékot, a warez kiadást. Nincs erős gépem, sőt, játék indításánál jelzi is, hogy nem lesz elég, de azért minimumon elindul. Játék közben viszont textúra vibrálást látok. Ez amiatt van, hogy gyenge a gépen, nem elég a VGA-m, vagy szimplán ilyen lett a PC port? Köszönöm
  • hunbalee
    #378
    Frissült egyet a Horizon: Zero Dawn PC-s változata
  • dregnarr1 #377
    Igen, eléggé a vége fele lehet megszerezni.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a Gaia Prime rész után már unlockolható.

    Én sok mellékküldit is hagytam addigra (északi DLC-t pl.), szóval bőven ki tudtam használni.
  • lammaer
    #376
    Na jah, egy idő múlva elengedtem a power cellt, mert valóban, csak a teljes sztori befejezésekor lesz meg mind az 5, szóval nem lehet rágyúrni hogy azt megszerezzük.