272
Vélemények, kérdések...idevelük!
 • lwb
  #272
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  Még a játék jobbik felénél tartasz. Legalábbis szerintem. Abbynél nekem a játékmenet jobban tetszett, de a történet olyan túlnyújtott mellékküldetésszerű volt. Szóval az meg nem annyira.
  Ha a grafikára, meg a játékmenetre koncentrálsz, akkor le tud kötni a játék. A sztori az más tészta.
 • Voltan
  #271
  Na, most már leírom én is a véleményemet, bár még nem vittem végig, Ellie-vel kolbászolok még
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  most megyek a kórházba. Nekem tetszik. Kimondottan eddig. Nem tudom, le fog-e kötni a végéig ez a játékmenet, de egyelőre élvezem, bele tudok feledkezni nagyon. Az LMBTQ12ALPHA vonal szerintem nincs annyira túltolva, mint az érzékenyebbek állítják net szerte, belefér. A sztorival azért van baj, értem, hogy mit akartak csinálni, és az ötlet alapvetően tök jó. Megismerni a másik oldalt is, abosszúrossz, értem? Mindkét oldal részéről teljesen érthető a motiváció, csak itt jön be az a képbe, hogy azért a szkriptet nem ártott volna olyasvalakire bízni, aki ért is hozzá, mert az újító szándék sajnos elsikkad a lapos, és jellegtelen karakterek között. Ellie-t így elbaszni az előző rész után nem kis teljesítmény, és értem én, értem, hogy torzult a személyisége, de ennél még a Bosszúvágy 1-4 is komplexebb volt. Ez a csaj már nagyon nem az a kiscsaj, akit megismertünk, ami nem lenne baj, de a komplex, érdekes karaktert felváltotta egy puszta düh-és gyűlölet vezérelte kartonfigura. Egy jó író hiányzik a játékból, de nagyon.


  Szóval amúgy eddig tökre élvezem, de annyira azért nem, hogy amikor jön a Csucsima, ne váltsak rá azonnal (lassan játszom amúgy is, és kevés az időm mostanság) Jó játék, de messze nem az a definitív azonnali legenda, mint az első része volt. Nehéz a villámot kétszer palackba zárni, még a ND-nak is.

  Az meg azért eléggé vicces, hogy Ellie-ből olyan iszonyat brutális mészáros lett, hogy John Rambo, és a DoomGuy egy emberként elsápadna, és beiratkozna egy agyagozó szakkörbe ezt látván. Gondolom, Abbie-vel is hasonló lesz a helyzet, ott még nem tartok :)
 • lwb
  #270
  Ugyanannyi értelme van, mint az ign vagy a gamespot review-k linkelgetésének. Vagy az újságolvasásnak. Nem kell elfogadnod az újságíró véleményét, ettől még szabad újságot olvasni. Sőt, talán még hasznos is.
 • shaddam
  #269
  Sosem értettem ezeknek a youtube megmondó embereknek a linkelgetését pro és kontra. Mondjuk manapság rengeteg embernek nincs önálló véleménye. Szájukba kell köpni hogy nyáluk legyen
 • Ulthanito
  #268
  Nem napok, hetek. De a leak óta egyfolytába. Tehát lassan hónap(ok).
 • lwb
  #267
  Egyetértünk, nem akarok foglalkozni vele. Ezért nem válaszolok arra a nekem címzett kommentre sem és nem veszem fel Ulthanito egyértelmű flamebaitjeit sem.
 • Evoluti0N
  #266
  Igazából csak azt nem értem, h miért lovagolsz ennyit a témán és miért foglalkozol ennyit egy olyan játékkal, ami nem tetszett. Ha nekem nem tetszik valami, akkor továbblépek. Te meg itt napok óta magyarázod mindenkinek, akinek tetszett, h nincs igaza. Meg, h miért szar.
 • Evoluti0N
  #265
  Nem kellenek linkek. Láttam pozitív és negatív kritikákat is.
 • lwb
  #264
  Melyik? AJ vagy pewdiepie? Egyébként kb mindkettő az, nyilván, ezzel lehet pénzt keresni a yt-on (is). De van ott olyan is a felsorolásban, aki nem kiabáló manchild. Ha gondolod, szívesen küldök linkeket is.
 • Evoluti0N
  #263
  Pedig az. Egy kiabáló manchild.
 • n000rbi
  #262
  +1
 • lwb
  #261
  Nem kell komolyan venned, példa volt arra, hogy Angry Joe véleménye nem kirívó és nem ritkaság. Hanem történetesen a yt legnagyobb csatornája is hasonlókat gondol a játékról, meg még sokan mások. Egyik sem szentírás, de nem is én jöttem azzal, hogy lol lol AJ hülye.
 • lwb
  #260
  Azért írtam ezeket, mert ezek relative nagy és/vagy ismert yt-erek és mindegyik kb ugyanazt mondta, mint AJ. Amit kb én is mondok. Ettől még neked lehet persze más véleményed, nem ezt akarom mondani, csak ne csináljunk már úgy, mintha AJ review-ja valami kirívó, szélsőséges vélemény lenne. Nem az, teljesen beleillik a legtöbb nagy és ismert yt-er véleményébe.
 • Evoluti0N
  #259
  Ja, értem. És ilyen embernek vesszük komolyan a véleményét, aki félig figyel oda a játékra.
 • Evoluti0N
  #258
  Én a 2. pontra szavazok.
 • lwb
  #257
  Azért egész más, ha tízezreknek streamelsz és közben a chatet is olvasod és úgy kell figyelj a játékra, mintha otthon a szobád magányában egyedül viszed. Könnyen elterelődik az ember figyelme.
 • lwb
  #256
  Akkor most döntsd már el végre, hogy
  1. olvassam el a kisdolgozatot és válaszoljak rá ("Pedig ha vennéd a fáradságot, hogy elolvasd...")
  vagy
  2. "Fejezd be. Elég volt. Értjük, Nem jó. Lépj tovább."
  Melyik legyen?

  "Az olyan argumentumokra, minthogy látszik, hogy utólag találták ki a sztorit hozzá, csak legyint az ember"
  Ami rendben is van, miután én ezt sehol nem írtam. Hogy ez lenne a bajom. Hogy a folytatás történetét utólag találták ki.
  Te ezt biztos nekem akartad írni?
 • Evoluti0N
  #255
  De csak, h a "Pewdiepie hülye" részre is reagáljak, nem néztem a streamjét, de valaki írta, h annyira nem figyelt a sztorira, h
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  sokáig nem is tudta, h Abby napjai (Seattle 1, 2 és 3) ugyanakkor játszódnak, mint amikor Ellie napjai játszódtak. :D
 • n000rbi
  #254
  Sajna már nem volt olyan sokkoló, miután tudtam, hogy mi fog történni azzal az anyukával :(
  Utoljára szerkesztette: n000rbi, 2020.07.07. 16:00:24
 • Evoluti0N
  #253
  Azt a rohadt. :D
 • Evoluti0N
  #252
  Örülök, h ez jött le a hozzászólásomból, ami csak Angry Joe-ról szólt. :D
 • Tikal #251
  Yong amugy review-kat is készít? Eddig még akárhányszor rákattintottam híreket olvasott fel monoton hangon.
 • Ulthanito
  #250
  Pedig ha vennéd a fáradságot, hogy elolvasd, amit ír, akkor az is nyilvánvalóvá válna számodra, hogy mekkora ostobaságokat írtál, amikre ő tök értelmesen reflektált.

  Én értem, hogy neked nem tetszett a játék, amúgy nekem sem, de amit hetek óta itt művelsz ezen a fórumon, az közröhej tárgya. Az olyan argumentumokra, minthogy látszik, hogy utólag találták ki a sztorit hozzá, csak legyint az ember, hisz mikor találták volna ki, ha nem utólag? A nevében is benne van, az első rész azért első, mert az volt előbb, a második utána jött. Nyilván nem kezdhették a második résszel, mert akkor azt hívnák elsőnek...

  Az egészet az teszi gyanússá, amekkora energiát beleteszel abba, hogy ízeire szedd a játékot és legalizáld a véleményed. Segítek: ez egy játék, egy kibaszott játék, ezen semmi nem múlik, jelentéktelen, hogy logikus vagy nem. Senkit nem érdekel, hogy Abby nőhetett-e akkorára, ez nem Stephen Hawking tudományos értekezése, azt ugye vágod. És te mégis csak tolod, tolod, tolod, tolod...

  Fejezd be. Elég volt. Értjük, Nem jó. Lépj tovább.

 • Newfronter
  #249
  LOL
  Utoljára szerkesztette: Newfronter, 2020.07.07. 08:10:47
 • lwb
  #248
  Brühühü, cry me a fucking river. Idejössz baszki, későn, előjössz ugyanazzal az érvekkel, amikkel előtted mások, aztán hisztizel, hogy nem foglalkoznak veled. Olvasd vissza a topicokat, ha érdekel a véleményem, ha nem, csak ugatni tudsz meg sírni, akkor meg csináld ezt a szobád magányába, kiscsillag.
 • Newfronter
  #247
  Szánalmas vagy, nem kicsit, nagyon. Az értelmes beszélgetésre nem vagy hajlandó, csak fröcsögsz itt össze-vissza, hajtod a magad hülyeségét. Ha nem tetszik a játék, akkor minek írogatsz még ide?
  Ezzel értelmet nyer az, hogy fikázni tudsz csak, de értelmes vitában már nem tudsz részt venni. Erre való a fórum. Még engem hajtasz e? :D:D:D
 • lwb
  #246
  Vágod, hogy nem fogom elolvasni, igaz? Ezeken a körökön már végigmentünk, nincs rád türelmem, ne haragudj. Vidd máshová, címezd masnak.
 • lwb
  #245
  Ja, Angry Joe hülye. Pewdiepie is hülye. SkillUp is hülye. Jim Sterling is hülye. Yong is hülye. A Fextralife is hülye. Mindenki hülye. Az egész világ. Csak mi nem.

  Meg az IGN 20 éves taknya, aki tuti nem azért ad neki 10/10-et, mert különben legközelebb az IGN nem kapna két héttel a megjelenés előtt kódot a következő 1st party exclusive-hoz. Dehogy. Őszinte véleményt ír. Mint mindig, erről híresek. Kemény szavakról és vitriolos kiritkáról, nem a meleg szarig való benyalásról. Azért olvassák olyan sokan őket, hogy sorban monadnak fel az emberek és mennek YT-ra saját karriert csinálni, aztán a pozikat 20 évesekkel töltik fel, akiknek a Jóbarátok már nagypapi sorozat és a Skyrim régi klasszikus. Az ilyen emberek véleményére nagyon kíváncsi vagyok. Sokat lehet tőlük tanulni.
 • Newfronter
  #244
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  „Nem. Joel halála egy dolog, nyilván jobb lett volna, ha nem a játék elején végzik mindjárt ki, de ezzel még együtt lehet élni. Nem tudom, hol tartasz, ezért óvatosan fogalmazok. Abbyvel elsőnek is a "származás" és az indítéka a baj. Mert az egy vicc. Seggből előrángatott magyarázkodás. Konkrétan vissza kellett nézzem a yt-on, hogy tényleg úgy volt-e az a jelent az első rész végén, ahogy, mert NEM IS EMLÉKEZTEM a faszira, aki miatt az egész cirkusz van. Annyira látszik, hogy utólag agyalták hozzá ezt az egész bosszú-történetet, hogy szinte látni az izzadságcseppeket a monitoron. A másik bajom vele AHOGY megöli Joelt. Joel volt a főszereplő az első játékban. Amikor Joel meghal a másodikban a játékosok a TLOU játékok 99%-át Joel bőrében töltötték. Egy Walking Dead Negan-Glenn jelenet koppintásnál többet érdemelt volna. Igénytelenség az író részéről.”
  Nem nem, Joel halála is szépen volt felépítve, kellett az a 2 órás bevezető, illetve Abby-t is irányítanunk kellett, hogy kb legyen róla fogalmunk, hogy kik veszik körbe Joel-t. Persze itt még alig tudtunk róluk valamit, de már arra jó volt, hogy tudjuk kik ellen akarunk bosszút állni. Kb a játékosnak is adott egy képet, hogy igen, őket kell megölnünk. Szedett-vedett lett volna, ha hirtelen ez a sok ismeretlen ember körbeveszi őt, mi meg csak pislogunk, pár perc múlva már el is felejtjük, hogy hogyan néznek ki. Ennek ágyazott meg a bevezetés.
  Nekem nem kellett utánanéznem, hogy ki volt az az orvos, annyira emlékeztem, hogy aki előkapta a kést, és ez bőven elég volt. Következetes is volt a történet. Mindegy, hogy utólag készítették el ezt a történeti szálat, nem érződött belemagyarázásnak. Amit ott tett Joel, az példátlan volt, elég nagy volt az esélye, hogy lesz egy hozzátartozó aki bosszút áll, mert olyan családi helyzetben van, hogy van egy lánya vagy egy fia.
  Mi a baj azzal, ahogy megölik Joel-t? Azt vártad hogy eposzi hősi halált haljon? Csak meg akarták ölni, nem akartak vele elbeszélgetni, mivel bőven kiütötte azt a mércét Abby csoportjánál, hogy beszélgetni kelljen vele. Joel sem akarja megtudni, hogy miért csinálják ezt vele. Tudta, hogy a múltban történtek miatt, ez is nagyon átjött. Hatásos is volt, hogy ő halt meg, és nem Dina mondjuk. Nekünk is ezért volt lélekszaggató, mert egy fontos karaktert veszítettünk el, ez így volt hatásos, és nem lehet rámondani, hogy a halála erőltetett, mivel tudjuk a múltját.

  „egy kibaszott ellenszenves karakter bőrébe kell bújjak 8+ órányi játékidőre. Nagyon erőlködnek, hogy megkedveljük, nem kedvelem meg.”
  Pedig bemutatták, hogy Abby egy jó ember, és a bosszúja teljesen érthető volt, mi is ezt tettük volna a helyében. Ezt magyarázni kell?
  A kinézetet egy dolog, nem egy Lara Croftot akartak megint bemutatni nekünk, hanem egy túlélésre termett nőt, aki mindent megtett, hogy a legerősebb legyen fizikumban.
  A csoportja is egészséges közösséget sugallt.
  A játékideje alatt bemutatták, hogy ő is tud kötődni szeretetből más emberekhez, és mindent megtenni értük, ahogy Joel is tette ezt Ellie felé. Gyakorlatilag egy Joel lett belőle az akváriumos jelenethez érve.

  „Nem az a problémám, hogy Abby szemszögéből nem érthető a dolog. De, érthető. A történetvezetés szempontjából "cheap", olcsó trükk. Olyan, mintha a Birodalom visszavágban nem Vader, hanem az egyik névtelen Halálcsillag operátor (a hülye sapkások egyike, akiket látunk, amikor szétlövik az Alderaan-t) lánya vadászna Luke-ékre. Wtf. Tényleg ennyire tellett? Még annak is több értelme lenne, ha a játék elejéről Robert lánya lenne Abby, mert Robert legalább fegyvertelen volt, amikor Tess és Joel megölte, míg Abby apja ha nem lőjjük le, akkor konkrétan leszúr minket a szikével. Nulla választásunk volt.
  Ettől persze nem lesz borzasztó a játék, de "ócsította" a történetet.”
  Egyáltalán nem érződik ez rajta, nem is értem, miért kell egy mesét(Star Wars) felhozni példaként, abba nem mernek hasonlót sem meglépni. Teljesen jó karakter választás volt az orvos. Mivel az egy fontos szereplő volt, nem volt pótolható.
  Választási lehetőség??? Ez a baj veletek, hogy választási lehetőségeket akartok, holott az idegen lett volna Joel szándékaival szemben, ő ott nem akart választani, hanem megölni mindenkit, és elvinni a lányt, élő szemtanú nélkül.

  „Még valami: Joel az élete során egy rakás szemét dolgot művelt. Ezek többségét nem látjuk, de utalás van rá. Amit a játék végén a kórházban a Firefly-okkal csinálunk az speciel pont nem az. Mindenki önzésnek állítja be azt, amit Joel csinált, pedig valójában tökéletesen igaza volt. Se Marlene, se senki, Jerry sem, az orvos, akinek KÖTELESSÉGE lett volna egyébként, mint orvos, az esküje alapján, egyik sem közölte Ellie-vel, hogy az életébe fog kerülni a műtét. Az is vicc, hogy mindenki kész tényként könyveli el, hogy ha sikeres a műtét, akkor kész a vakcina. Lófaszt, a világ nem így működik, hogy felvagdosunk egy immunis embert és máris megvan a csodaszer. A pestis ellen is immunis volt a populáció egy alacsony százaléka, a betegséget mégsem az oldotta meg, hogy feldaraboltunk embereket és "vakcinát" csináltunk, hanem a bakteriális fertőzések elleni antibiotikumok kifejlesztése. És ehhez egy db tizennégyévest sem kellett becsapni és megölni.”
  Joel szemszögéből nem az, ő a szeretete miatt tette ezt a Firefly csoporttal, amit, de kívülállóként igen is borzalmas amit tett.
  Az, hogy nem beszélhették meg ezt Ellie-vel az az miatt volt, mert mindenképpen végre akarták hajtani a műtétet, az még rosszabb lett volna nekik, ha ezzel ellenkezett volna Ellie, mert akkor kényszerből csinálták volna meg ezt vele, és ez lelkiismeret furdalást okozott volna az orvosoknak.
  Ez is egyértelmű számomra. Ezért sem beszélhetett vele Joel. Persze utólag tudjuk, hogy Ellie belement volna szó nélkül, és ha Joel-el is közölné ezt Ellie, akkor TALÁN nem menti meg, de ebben sem vagyok biztos, mert a kötődése nagyon erős volt Ellie felé, mintha a lánya lett volna.
  Az meg hogy szakmailag jó döntés volt-e, azt nem tudjuk, ne álljunk virológusnak, ez az egy lehetőségük volt, semmi más, már mindent kipróbáltak előtte, amit tudtak.

  „Ha a Firefly-ok megkérdezik Ellie-t és Ellie önként belemegy ÉS Joel ennek ellenére teszi, amit tesz, akkor lett volna valami a narratíva mögött. Így csak "csináljunk egy folytatást, vajon miről szóljon, mivel amit akartunk már elmondtuk az első részben, de túl sok pénzt csinált, ezért muszáj valamit kitalálni" baromság lett szerintem. Csalódás, de szerencsére a leakek már felkészítettek, szóval nem volt rage quit meg ilyesmi.”

  Egyáltalán nem érződött az, inkább én is azt éreztem az első rész végén még 2015 környékén, hogy ennek lehetnek következményei, amit Joel tett, így klappolt a történetvezetéssel is, amit Neil Druckmann kitalált. Teljesen jó volt.

  „Abby meg évekig képtelen volt elengedni a dolgot és vadászott Joelre, aki miatt a fél világon keresztül utazott és megölte. Joel nem bosszúból ölte meg Jerryt, az apját, hanem mert Ellie-t mentette meg (meg mert különben Jerry leszúrta volna, ha játszottál a játékkal, tudod). Abby volt az első bosszúálló, az eredeti bosszúálló. Ellie csak reagált rá. Ráadásul Ellie nem ölte meg Leah-t, Nora-t is csak úgy, hogy előtte már lényegében halálra ítélte az, hogy spórát lélegzett be, ráadásul rá is támad Ellie-re. Meg és Owen is rátámad, dulakodás közben ölte meg őket, önvédelemből. Alice kutya dettó.
  Abby ehhez képest csípőből lelőtte Jesse-t, aki azt se tudta, hogy mi van, nem hogy közvetlen veszélyt nem jelentett volna rá. Joelt úgy öli meg, hogy az előtte pont az életét mentette meg.”

  Ezzel mi a baj? A színházban Abby „második” bosszúja hevében van, nem akarja kitenni magát ösztönösen a sok ismeretlen változónak, kb berontanak rá, reflex szerű volt Jesse megölése.
  Teljesen emberi reakció volt ez tőle.

  „Abby először akkor tanúsított önmérsékletet, amikor a játék végén elengedi Ellie-t. Amit Ellie ugyanígy megtesz a játék legeslegvégén, amikor meg ő engedi el Abby-t. Teljesen egyenlőek. Abby azért "előzi be", mert ő kezdte, tehát nyilván előbb történnek vele ezek a dolgok. És tegyük hozzá, hogy Abby nem magától engedi el Ellie-t és Dinát, hanem Lev kéri erre. Ha nincs ott Lev, Ellie és Dina halottak. Ellie ehhez képest Joel emléke miatt engedte el Abby-t. Magától.”
  Ezzel teljesen egyetértek, mindketten emberek, egyik sem jobb a másiknál, csak próbálták azt tenni ami jó, csak ugye az élet nem úgy működik, hogy eltervezünk valamit és pontosan úgy alakul minden, ahogy azt mi szeretnénk, és erre nem voltak felkészülve. A bosszú is egy normális emberi reakció, csak ilyenkor nem lát az ember tisztán, és csinál dolgokat, amiket nem úgy akar valójában, de ezt szerintem nem kell magyarázni.
  „Egy posztapokaliptikus világban honnan szedi a kokszot Abby, honnan szedi a változatos kaját (taco-t zabálnak a játékban, amit egy profi atléta bottal sem birizgálna meg), hogyan jut ideje napi 2x3 óra edzésre a túlélés mellett és mindehhez a szigorú 7-8 óra alvás, különben nem lesz izomszintézis. Irreális. Összességében irreális egy élsportolói fizikum egy zombiapokilipszisben. Az ilyen testalkat fenntartása napjainkban is óriási munka, pedig most egy picit könnyebb az élet, mint az apokalipszis után.”
  A stadionban megvolt erre a lehetősége, valószínű ezt tudatosította is a többiekkel, hogy ő a bosszúját elvégzi, és ilyen edzéseket fog végezni, ha tetszik, ha nem. Mivel ez a WLF érdekeivel sem ütközött igazán, simán engedik neki, hogy ezt tegye, amit. Ez egy jól felszerelt közösség volt, kb mindenük megvolt, mint a mai világban. Ez már amúgy is szőrszálhasogatás az egész sztorit nézve. Ezt kár is lett volna magyarázni a sztoriban, hogy hogyan edzette ki ilyen kinézetűre magát. Ha nagyon meg akarnám magyarázni, akkor mondanám hogy a génjei is ilyenek voltak alapból, persze ebbe is bele lehet kötni, hogy de pont Abby-nek? Nem ez az a pont az, ami fontos lenne a sztori szempontjából és annak megéléséből.
  Valószínű rá is akartak arra játszani, hogy ne legyen túl szimpatikus karakter önmagában, hanem úgy kedveljük meg őt, hogy alapból nem az.

  „Nőben ekkorát nem láttam a játékban. Egyébként, ha lenne is, rá ugyanaz vonatkozna, mint Abbyre. Ugyanúgy nem lenne reális. Ez a fizikum egy férfinak sok edzéssel és OK étkezéssel / alvással abszolút elérhető. Nálunk belefér. Egy nőnél nem és ez nem szexizmus, hanem biológia (endokrinológia). A férfiak szervezete jóval több tesztoszteront termel, ami elengedhetetlen az izomtömeg megszerzéséhez és megtartásához. Ezért lesz egy átlag férfi ugyanannyi edzés stb mellett kétszer akkora, mint egy átlag nő.”

  „Egyáltalán nem erről van szó. A gamerek JÓ történetet akarnak. Attól, hogy valami ÚJ, még nem lesz jó. Ha valaki újítani próbál, akkor kockáztat: ebben benne van, hogy amit tervezett, az nem lesz jó a végén. Egyébként én nem látom a nagy újítást sehol ebben a történetben: szimpla bosszútörténet, két szálon. Ezerszer láttunk már ilyet más médiumokon, semmi új nincs benne. Sőt, videojátékban is volt hasonló, több szálon párhuzamosan vezetett történet: pl. az ÖSSZES David Cage játék, Farenheit-től kezdődően lényegében a Heavy Rainen át a Detroit Beyond Humanig. Ahol egyik szálon megtapasztaljuk a másik szál történéseit.”

  Hogy ne lenne több, mint egy bosszútörténet? Nem csak szimplán a bosszút mutatja be a játék, hanem hogy miért csinálják azt, amit, megkedveltetik veled a másik oldalt, amit egy film nem tud átadni vagy egy sorozat, mert nincs interakció, így meg működik, mert megmutatják a másik oldalt is.
  Ilyet ebben a formában még nem láttunk, ahol teljesen emberi módon átadják nekünk, hogy milyen lelki állapotban vannak a karakterek, hogyan változnak(Abby sztorija a sebhelyesekkel frenetikus).
  Azt, hogy hogyan engedik el a bosszút. Ha máshol próbáltak is elmesélni egy ilyen történetet, azt nem tudták ilyen jól megtenni, mint itt. Nem szimplán a történet az, ami fontos, hanem ahogy azt átadják nekünk, és a karakterekkel együtt ver a szívünk, velük élünk át mindent.
  Az első rész sem egy nagy sztori, viszont ahogy átadja az emberi részét az példátlan, és ehhez nagyon értenek Neil Druckmann-ék. Ezért is példátlan a Naughty Dog amit csinál, mert nem csak a sztorit adják át mesteri szinten, hanem vizuálisan is ilyen szinten van a stúdió, az animációkon át, mindenben a legnagyobb szintet képviselik.

  „Attól, hogy emelgeted a súlyokat, nem fogsz ekkorára nőni, pláne nőként. Colleen Fotsch békeidőben főállásban ezen a fizikumon dolgozik. Nehezen hiszem, hogy Scar-vadászat meg infected-vadászat mellett egy posztapokaliptikus világban valaki másodállásban képes egy ugyanilyen fizikumot fenntartani. Nem reális. Én leszarnám, ha nem azon verné mindenki, hogy mennyire szuper realisztikus már ez a játék. Nem az.”

  Miért ne lenne az? Nem állandóan kell neki ezt tennie. Honnan tudod, hogy hányszor küldik el őt kötelezően portyázni? Ez már megint az a része az érvelésednek, hogy kössünk bele a részletekbe, mert megtehetem.


  Összetenném a kezem, ha ilyen történeteket kapnánk a játékiparban 3rd party szinten. Nem feltétlenül ennyire depresszívet, hanem minőségben. De nem kapunk, mert sokaknak bőven elég a futószalagon gyártott AC, COD meg a sok indie [email protected]@kodós mihaszna játék. De nem hogy történetben nem tudnak ilyet csinálni, hanem technikailag sem tudnak hasonlót felmutatni, ez a játékiparra nézve röhej kategória. Persze van pár üde színfolt a Rockstar, Quantic Dream, Moon Studios, illetve pár nem említett stúdiónál, de ők vannak kisebbségben.
 • Tikal #243
  Én bírom, de most elgurult a gyógyszere, kicsit infantilis ez a viselkedés meg hiszti már..
 • Evoluti0N
  #242
  Ha már Angry Joe, meg arról volt szó valamelyik nap, h milyen jó volt a review. :D Angry "a TLOU utálja a férfiakat" Joe. Hogy tudja ezt a fickót bárki is komolyan venni? :D


  Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.07.06. 17:02:54
 • Tikal #241
  Lehet inkább a platform-ot kéne rúgdosi, nem? Mármint a "játékosok" addig mennek ameddig a szabályok azt engedik. A youtuber-ek ugyan olyan genyók, pl mikor fizeted a youtube premiumot hogy ne kelljen a reklámokat skippelned, de azért a 10 plusz hosszúságú videokban meg kell hallgatnod a szaros szponzorjáról szóló szekciót is, arról nem is beszélve, hogy sokszor 5-6 percben el tudná mondani mi van, de nem, a video pont 10 perc és kettő másodperc hosszú lesz. Valahogy mindig így sikerül. Ki így ki úgy feszegeti a határokat :)
 • lwb
  #240
  Nem értek egyet. Már a befolyásolási szándék önmagában elég ahhoz, hogy nem fogok a befolyásoló pártjára állni. Elég baj, ha ez lett a standard, ettől még mindig le kell mondeni, hogy ez így nem oké.
 • Tikal #239
  Ez a befolyásolás amiről beszélsz már évek óta meg van, YT szarik rá, a youtuber-ek mindig panaszkodnak, aztán nem lesz semmi. Ezért mondtam, mindenki ismeri már a szabályokat. Attól meg nem tartok, hogy emiatt majd pont nem fognak felhozni kényes témákat, mert eddig sem ez történt, AngryJoe-t is megszopatták már párszor, kiabál egy sort, aztán megy tovább minden. Pedig már elmehetett volna már párszor ő is. Nem azt mondom, hogy ez jó, de nem is látom hogy ez hozta volna el a világ végét.

  Mindenki ártatlan.
 • lwb
  #238
  Nem is kell, hogy érdekeljen az ember bevétele, nem a te dolgod. Viszont az igen, hogy az ilyen befolyásolás miatt legközelebb miről nem fognak inkább tudósítani, csak hogy elkerüljék a hasonló balhét. Ez a baj.

  "akik meg terjesztették a leak-et azokat pont leszarom"
  Ezek pont nem azok a csatornák.
 • Tikal #237
  Na pont a főállásu YT-ereket nem sajnálom :D A játék szabályokkal mindenki tisztában van, ismerik a kockázatokat, millioszor beszélt már róla mindegyik, ha egy két hét kiesést nem bír ki akkor szarul csinálja.
  Mondom, biztos voltak ártatlanok, de akik meg terjesztették a leak-et azokat pont leszarom, hogy két hétig nem volt napi több ezer dollár bevétele.
 • lwb
  #236
  Ja, csak a bevételétől esett el ... Egy copyright strike azt jelenti, hogy nem streamelhet, nem monetizálhatja a videóit. Ezek főállású yt tartalomszolgáltatók, nem délután hazamegyek és játszok a webkamera előtt típusú emberek. Nekik számít. És számít nekem is, fogyasztónak, mert a jövőben ugyanez a tartalomszolgáltató meg fogja gondolni, hogy megéri-e neki tudósítani egy hírről, hogy kockáztassa, hogy hetekre kiesik a bevétele vagy inkább beszéljen másról. Érted mire gondolok, szerintem. A Sony is értette, pontosan ezért csinálták.

  Meg összességében, ha valaki visszaél a joggal, az nem szimpatikus. Nem érdekel, mivel próbálják racionalizálni, ez ugyanolyan gerinctelenség, mint a roki helyre parkolás.
 • Moby
  #235
  Na ne bohóckodjuk kérem...A Witcher3 bármelyik mellékszálában több spiritusz van, mint az egész Lasszóban, beleértve az első részét is.Csak az első részét nagyon-nagyon, NAGYON vitte a hátán a két karakter kapcsolata, ami itt nincs. Emberközeli sztori...ebben a a játékban egymás gyilkolásszák halomra a szereplők. Többek között a saját anyjukat is. Gyakorlatilag mindenki egy pszichopata beteg fasz benne(aki meg nem, az belehal abba, hogy nem az). Meggyőződésem, hogy akik ezt összehordták, nos mentálisan nem teljesen egészségesek.
 • Tikal #234
  Azért volt hiszti mert ment a tűzoltás a két cégtől? Ezen szerintem nincs mit csodálkozni, védték a befektetésüket.. Elhiszem ugyanakkor hogy ártatlanok is áldozatul estek, de mint írtad mindenki visszakapta a kis videocskáját, szerintem senki nem halt bele.
 • lwb
  #233
  Ezt a vitát már előtted lefolytattam másokkal, nem fogom ismételni magam minden hetekkel később beeső kommentelő miatt. Keresd vissza a válaszom itt vagy PS topikban, ha érdekel. Ugyanazokat ismétled, mint előtted sokan. Unalmas.

  Az meg jótanács, hogy ne értékeld ki a másikat egy kommentben. A fél világ, ideértve egy rakás itteni kommentelőt is, nem elégedett a történettel. Ez nem azt jelenti, hogy nekik "nem jött át a sztori" vagy hogy hülyék, esetleg azt szeretnék, hogy a jó nyerjen és a gonosz bűnhődjön meg ilyen faszságok, amiket senki sem mondott, csak te adod más szájába.