17
  • pakeszke
    #17
    "Az Epic Games többek között azzal keresi a pénzét, hogy lehetővé teszi a Fortnite rendszerén belül a virtuális tárgyak megvásárlását és így befolyó összegből részesedik az Apple, amely azzal érvelt, hogy meg kell védenie az App Store biztonságát."

    valaszul a Fortnite belerakott egy Trojan Horse -ot :)
  • Botond #16
    Legjobb az iTunes. Megveszed a filmet, mondjuk szinkronnal, akkor 2 hónapig garantálja az EULA, hogy ott lesz a szinkron. Aztán vagy ott van a szinkron és magyar felirat öt év múlva is, vagy huss, egyszercsak eltűnik. Van ilyen meg olyan (rajz)filmem is tőlük.
    Alapvetően szerintem amúgy jó, hogy zárt a rendszer, de azért remélem idővel fejlődik még a felhasználói élmény.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #15
    Jó, napi 3 sorozatrésztől gondolom nem megy tönkre 3-4 év alatt, ezt nem gondoltam át rendesen.. Sd-kártyára tolva nem is katasztrófa, ha azt időnként cserélni kell..
  • M2 #14
    Bocsánat, ez sajnos ma már nincs így.
  • M2 #13
    Ha géphez szinkronizálsz egy backupot a telódról, akkor kimenti az appokhoz tartozó ipa fájlokat, onnan akkor is vissza tudod tenni, ha már leszedték a Store kínálatából.
  • cateran
    #12
    "Torrentezni nem nagyon kene ilyen eszkozon, memoriacsipek nem birjak.."

    Ha te mondod...Nehany eve az S9+-omat hasznaltam, mert az akkori elofizetesem korlatlan nethasznalat volt a telefonnal, de limitalt tetheringgel....Pedig, ha tudtam volna, hogy nem szabad....(amugy azota is az a telo van, csak az elofizetes modosult korlatlan tetheringre)
  • zola2000
    #10
    XDAról de az újat ami már nem kémprogram

    Mondjuk én erősen gondolkodom hogy következő tabletem iPad vagy Samsung Galaxy Tab legyen e, mindenki szerint jobb az iPad, de igazából androidra veszek meg minden appot, most vegyem meg ipadra is megint?
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #9
    Quickpic-et megvette a Cheetah Mobile es most egy kemprogram, vagy valami osregit hasznalsz Xda-rol?

    Youtube vanced engem hidegen hagy, viszont az emulatorokra van megoldas, vagy JB, vagy szignozas hetente. Torrentezni nem nagyon kene ilyen eszkozon, memoriacsipek nem birjak..
    Fajlkezeles korulmenyes ios alatt, megertem, ha valakit ez elriaszt, monjuk utobbi evekben sokat javult a helyzet.
    Mobilom nekem is marad droidos.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2020.06.19. 15:43:31
  • zola2000
    #8
    "alig van normális Droid táblára optimalizált app"

    Régen tényleg sok olyan volt, hogy óriási gombokkal jelent meg a kezelőfelület Android tableten, de ma már nem nagyon találkozom ilyenekkel, ma már általában jól be van lőve a kezelőfelület Android tabletre is, viszont a tabletem dual bootos van (x86os atom windows 10el) na a windowst már rég töröltem az andoroid javára. Az a bajom hogy nem nagyon merek ipadot venni, mert azon nincs YouTube vanced, torrent appok, emulátorok ha jól tudom, a quickpics képnézegetőt, solid filemanagert is már megszoktam stb...
  • karajjj
    #7
    Attól függ, mekkora a rack szekrény.
    Utoljára szerkesztette: karajjj, 2020.06.19. 14:57:58
  • Kissssss0 #6
    :DD
  • TokraFan
    #5
    Saját szerver, de ez számodra nyilván magas lesz...
  • karajjj
    #4
    És nagy flopin tárolod a biztonsági mentést, vagy áttértél már a 3,5 colra?
  • TokraFan
    #3
    Az! EULA-ban bizonyára benne van, hogy csak bérled a szoftvert, ami addig tart, amíg a fejlesztő bérbe adja. Vagyis nem tehet ellene senki semmit, hiába fizette ki a programot. Ezért vagyok ilyen kérdésekben kőkonzi. PC only, és amit megveszek, azt szépen letöltöm magamnak és azonnal készítek bizt. mentést is belőle. Innentől tönkre mehet a fejlesztő, vagy csinál amit akar, engem már nem fog érinteni. Semmiféle felhő és egyéb, kiszolgáltatottságot jelentő megoldást nem használok, és nem is fogok használni soha!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.06.19. 12:53:45
  • Palinko
    #2
    Ezt így elolvasva elég szabad rablásnak tűnik :D
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #1
    Szeretem az iPad-emet használni, mert a droidos táblagépek és főleg az alkalmazások jóval gyengébb minőségűek. (alig van normális Droid táblára optimalizált app)
    Viszont az Appstore engem is többször felidegesített már. Megveszek egy alkalmazást mondjuk 5$-ért. Használom egy hétig, aztán letörlöm, mert nincs hely az iPad-en. Parancsikon ott marad home screen-en egy felhő logóval, hogy azonnal vissza lehessen tölteni egy érintésre, ha kell az app. Apple gondol egyet, "kedves fejlesztő! Értesítem, hogy lejárt a fejlesztői fiókja, kérem újítsa meg 99$-ért!" Amennyiben ez nem történik meg, akkor törlik az Appstore-ból az alkalmazást és utána hiába szeretném visszatölteni felhőből a megvásárolt alkalmazást, csak egy hibaüzenet ad. Olyan 60 alkalmazást vásároltam meg 1-5$ értékben és 2 esetben jártam így 2 év alatt.

    Valahol keményen s****e kéne ****** őket, hogy ne lehessen határozatlan és meghatározhatatlan idejű használati jogot árusítani, hanem vagy legyen valami előfizetéses, vagy ha kifizettetik velem rendesen a programot, akkor addig használhassam, amíg kompatibilis az eszközzel. Az ios8-at megcélzó 64 bites alkalmazások 99%-a kompatibilis az ios13-al, ami kb. az összes 5 éve megjelent alkalmazást magába foglalja és nincs semmi arra mutató jel, hogy ezek kompatibilitásával probléma lesz az elkövetkező pár évben, a képszéli fekete csíkokkal nem számolva. (új képarányok) Annyira nem lenne nagy elvárás, ha kifizettem valamit, akkor legalább fel lehessen telepíteni felhőből, ha már nincs is ott a Store-ban akkor is, a tárhely annyira nem drága..


    Másik, hogy az is előfordul, hogy megveszel egy játékot és a fejlesztő gondol egyet, ingyenessé teszi és telerakja teljes képernyős reklámokkal és IAP-al. <;;>

    Harmadik, fejlesztő/jogtulajdonos eladja a programját egy harmadik félnek, letörli a Store-ból. Harmadik fél újra visszarakja a Store-ba és újra meg kell vásárolni. Én szerencsére még nem jártam így semmivel sem. Titan Quest-ről hallottam, hogy van olyan ember, akinek már 3x meg kellett venni ugyanazt a programot. (https://appsliced.co/app?n=titan-quest-hd&l=index)

    Negyedik, EA-nak nemrég lejárt a Tetris licence...

    ~~
    Nem kell csodálkozni azon, hogy senki sem akar 50$-t kifizetni Witcher3 szintű játékokért, amikor ennyire felhasználó ellenes, megbízhatatlan az Appstore.


    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2020.06.19. 11:11:34