16
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #16
    Ezzel maximálisan egyetértek, viszont ez csak telefonokra és nemPro iPad-ekre igaz. A Mac-ek és főleg a Macbook-ok ipari hulladék hardveren futnak. Szégyen, amit a mérnökeik művelnek, gyanítom mindezt szándékosan, tervezett romlás címszó alatt.
  • M2 #15
    Részemről pont az ellenkezőjét tapasztalom.

    Apple cuccon ott a sok minőségi gyári alkalmazás, és ezeknek nincs is rendes megfelelője androidon: van ezernyi ingyenes gyenge próbálkozás, másik ezernyi hírdetésekkel telenyomott, meg a fizetős, de gyenge másolatai az Apple szoftvereknek.

    A nagy cégek (Google, MS, Adobe) szoftverei mind gyorsabbak, jobb minőségűek/stabilabbak/megbízhatóbbak/szebbek az Apple cuccokon.

    A fizetős appok és játékok meg az Apple Store-ban 300 forint, Android boltjában 2000-3000 forint, ugyanaz.

    Mondom ezt úgy, hogy szintén van egy Samsung Galaxy S7 Edge telóm is, amivel össze se lehet hasonlítani a vele egy korú iPhone-t, hardveresen annyira veri mindenben. De szoftverek terén sajnos a fentieket tapasztalom.
    Utoljára szerkesztette: M2, 2020.05.13. 02:11:43
  • KisKZ
    #14
    Nézd. Nekem van egy viszonylag friss alma táblám is, és mellette egy immáron több mint négy éve tökéletesen működő Samsung Galaxy S7 Edge telefonom. Ez utóbbin minden fontos alkalmazás amire szükségem van tökéletesen fut hiába az opreszer lépett már egyet kettőt a kiadás óta.
    Szóval van összehasonlítási alapom.
    Az alma szépen muzsikál, de gyakorlatilag csak mint egy zsebtitkár avagy zsebiroda használható a számomra. Azt teszi korrekten. De ugyanezt megteszi a droid is ha kell.

    Ezernyi olyan alkalmazásra van szükségem amit csak droidon találok meg megfelelő minőségben Hiába van ott az alma megfelelője, közel nem hozza azt amit a droid alatt.
    Elismerem. Van egy két olyan is, amely az almán jobb avagy csak azon találtam meg, de ez elnyésző.
    Szóval...
    A számomra (a számomra!!) a mindennapokban nem alternatíva az alma.
    és még nem is az árakról beszéltem!!! Ott végképp elszalad a cucc az esztelenség és sokak esetében a bevallott kivagyiság irányába.

    Utoljára szerkesztette: KisKZ, 2020.05.11. 10:16:24
  • dyra
    #13
    Nem akarok közhelyes lenni, de más gyártóknál ez még hatványozottabban fordul elő. Pl legutóbb volt egy olyan Dell laptop üzleti kategóriás széria 400 000 (nettó) ahol minden egyes laptop akkumulátora kb 3 éves kor környékén felpúposodott és ha nem volt szerencséd az alaplap irányába azt ki is nyírva (de volt olyan is leszakította az alját az se öt forint hiába csak egy műanyag), vagy annyira szuper vékonyak, hogyha kinyitott állapotban a sarkánál fogod meg meghajlik és bent ledobja az akkumulátor kábelt. Nem vár az ember ilyen dolgokat egy extradrága laptoptól. De más termékeknél is voltak hasonló élményeim.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2020.05.10. 20:45:08
  • M2 #12
    Én rá se néztem, ugyanis a képen látható "úriember" hosszú éveken át váltotta az uszítást kattintásra.
    Majd, mikor úgy érezte, hogy az hozna neki nagyobb nézettséget, akkor meghasonlott, és szembe ment önmagával.
    Most nem tudom hol tart, valahol kering gondolom a legtöbb kattintást jelentő tömegközéppont közelében.
  • Montar
    #11
    Úgy látom, Apple-témájú cikkek esetén mindig előjön a kikerülhetetlen köpködés az almás IT termékekre. Augusztusban lesz 6. (!!) éve, hogy egy hibátlanul működő 4S tulajdonosa vagyok. Csak azért fogom hamarosan lecserélni a korábbi SE-re, mert az op. rendszere már nem alkalmas az újabb alkalmazások kiszolgálására. (Ellenben sok más gyártóval, az op. rendszere az elöregedéstől függetlenül bármikor frissíthető) És nem azért vettem, mert sznob, vagy mert pénzes hülye lennék, Mr. molnibalage! Azért használom, mert kurvára megbízható! Azt is jó lenne látnia mindenkinek, hogy a többi, élvonalbeli gyártók prémiumkategóriás termékeik árai is erősen túlárazottak. Cserébe nem fognak bírni 6 évet. :)
  • pakeszke
    #10
    ha beirtad volna hogy pantomim eloadas lesz akkor nem neztem volna bele...
    azert legyel mar korrekt, ha egy buzerans almas videot megnez az ember akkor legalabb az angoljat tudja tokeletesiteni...
  • M2 #9
    "és van olyan barom, aki meg is veszi"

    Az hagyján! De van olyan barom, aki meg a vásárlós barmoknak kifizeti azzal, hogy megnézi és linkelgeti a videójukat!
  • M2 #8
    "mit is tud, amit ezért ki kéne adni. A fényezésért...?"

    A világ legbutább kérdése.
  • molnibalage83
    #7
    Ez alapján nem vágom, hogy miért állsz ki mellettük. Azon cég mellett, ami 700 dolláros görgőket forgalmaz és van olyan barom, aki meg is veszi...



    Mondjuk ki, az alma a pénzes hülyékből és sznobokból él. Műszaki szemmel nézve nem érthető,

    1. miért drága...
    2. mit is tud, amit ezért ki kéne adni. A fényezésért...?

    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.05.09. 15:19:32
  • monk00
    #6
    Én általában midig kiállok az apple mellet. Szeretem, illetve szerettem is megvásárolni minden évben az új termékeiket. De néha annyira kitudnak akasztani az ilyen hozzáállásukkal hogy legszívesebben kukáznék mindent amit tőlük vettem ez idáig. Annyi hülyeséget csináltak már eddig is, és ráadásul értelmetlenül drágák amit piacra dobnak. És ennek ellenére is rengetegen kitartanak továbbra mellettük, és mégis ilyen Smucig szemét ládák. Ezért van most ez a vírus is, mert egyes emberek csak saját magukkal foglalkoznak. Mások meg olyan szegények hogy minden szart megesznek, még akkor is ha ezzel az életüket, kockáztatják. Mint pl kínában. Ott is valamelyik szerencsétlen megette azt a valamit, és járvány lett a vége. Mert a szemét gazdagoknak semmi sem elég. Ilyen az apple is...
  • kiralysanyi
    #5
    Azért van némi különbség a tervezett elavulás, és egy minőségi, prémium áras készülék hanyag tervezése között. Illetve jelen esetben kellett volna lennie, nem hiszem, hogy tervezéskor nem gondoltak a kijelző rendszeres nyitogatására.
  • tom_pika
    #4
    Nem baj, a széthulló klíma előbb-utóbb rendet tesz a fejekben.
  • barret
    #3
    Piacgazdaságban élünk! Ha mindent az örökkévalóságnak terveznek,sok-sok millió ember lesz munkanélküli! Ezt az oldalt is látni kell,nem fognak változtatni! Akinek van munkahelye,az tud újat venni,a tervezetten elavult (elromlott) készüléke helyett.
  • NEXUS6
    #2
    Pár éve olvastam először erről a szituról, azt hittem, hogy azóta megoldották, vagy találtak rá valami a fogyasztót is kielégítő megoldást.. Akkor is leírták, hogy egy tervezési hibáról van szó, amely az újabb eszközöket mondjuk nem tudom, hogy mennyire érinti. Elég gáz, hogy ha egy cég, pláne, hogy amely marketingjében a minőséget teszi középpontba, eddig hagyja fajulni a dolgokat.

    Párt 10 ezer Ft-os Doggee telómnál széria hiba volt az USB csatlakozó kiszakadása, ami nálam is bekövetkezett kb. 1 év használat után. De lexartam, mert olcsó volt, inkább vettem valami másikat. Mondjuk az meg egy Samu S7 Edge üvegtelefon volt, ami rendje és módja szerint viszonylag rövid időn belül szilánkosra tört. Tekintve, hogy a hajlított kijelzőbe, mondjuk úgy nem ideális fizikai tulajdonságai miatt (hajlítás okozta sérülékenység, + belső feszültség + a felhasznált üveg ridegsége) kódolva volt az ilyen baleset, ott is lehetett volna emberkedni, akár jogi vonalra vinni a dolgokat. Nyilván ha törik az üveg az a legtöbbször user error, de azért ez is szerintem egy tervezési hiba volt. A Samu akciósan 80-ért kicserélte volna az üveget, mondjuk a hibátlan kijelzővel együtt. De inkább egy olcsóbb megoldást választottam, ami sajna gari vesztéssel járt. De gondoltam biztos nem lesz már gáz vele, jobban vigyázok rá. Hát pár hónapon belül az az üveg is megadta magát, de már vitte magával a kijelzőt is. Nem hiszem, hogy az életben még egyszer Samu telót veszek.
    A mostani Xiaomim több mint 1 éve van meg és az égvilágon semmi baja. Kicsit megnyugodtam, hogy van azért még értelmes termék is ezen a planétán.
  • M2 #1
    Régen volt egy olyan törvény, hogy ha egy termék az előrelátható életciklusán (pl. 10 év) belül meghibásodik, de a gyártó valamilyen okból nem képes a megjavítását biztosítani, akkor köteles a teljes vételárat visszafizetni.
    Én egy öt éves Samsung monitorral jártam így. A gyári szerviz ült rajta pár hónapot, majd alkatrészhiányra hivatkozva javíthatatlannak minősítették. Választhattam az azonos funkciójú új termék vagy a vásárlás teljes törlése között. Korrektek voltak, visszakaptam a teljes pénzt!

    Ilyen törvényekre lenne ma is szükség, a mocsadék Apple meg fizesse csak szépen vissza az eladott hulladékaik vételárát!